Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 11:00 1 991 16

Тероризъм в еврейско селище на Западния бряг! Най-малко един убит и много тежко ранени местни жители

  • маале адумим-
  • израел-
  • фатах-
  • хамас-
  • западен бряг-
  • йерусалим

Трима въоръжени нападатели откриха огън с автоматично оръжие по няколко автомобила близо до селището Маале Адумим в покрайнините на Йерусалим, се казва в изявлението

Тероризъм в еврейско селище на Западния бряг! Най-малко един убит и много тежко ранени местни жители - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Трима мъже откриха днес огън с автоматично оръжие по автомобили в задръстване близо до еврейско селище в окупирания Западен бряг, близо до Йерусалим, като убиха един човек и раниха още осем, съобщи израелската полиция, цитирана от Франс прес, пише БТА.

Нападението е извършено близо до селището Маале Адумим, разположено на магистрала между Йерусалим и Мъртво море, се казва в изявление на полицията.

Насилието на Западния бряг, увеличило се още преди началото на войната между Израел и палестинското ислямистко движение "Хамас" в Газа на 7 октомври, оттогава само се разраства.

Израелската полиция определи днешната атака като терористичен акт.

"Трима терористи /.../ излязоха от автомобила си и започнаха да стрелят с автоматично оръжие по автомобилите в задръстването по пътя към Йерусалим. Двама терористи бяха неутрализирани на място. При претърсване беше открит още един, който се опита да избяга, но също беше неутрализиран", посочи полицията.

Според израелската служба за вътрешно разузнаване "Шин Бет", нападателите са трима млади палестинци от района на Витлеем: Мохамед Зауахра (26 г.), брат му Кадам (31 г.) и Ахмед ал Уахш (31 г.).

Атаката е извършена няколко дни след като в Южен Израел, близо до град Кирят Малахи, бяха застреляни двама души.

Западният бряг е арена на чести нападения от страна на палестинци срещу израелци и почти ежедневни операции на израелската армия, при които нерядко има жертви сред мирното население.

По данни на палестинското министерство на здравеопазването в Рамала от началото на войната в Газа израелските войски и заселници са убили най-малко 400 палестинци на Западния бряг, отбелязва АФП.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 много сбъркан свят

    31 7 Отговор
    значи щом има удари по евреите е тероризъм но когато евреите нанасят удари е демокрация …!?!?!?!?
  • 2 тероризъм ?

    16 8 Отговор
    по скоро народноосвободителна акция

    Коментиран от #12

  • 3 Ммм..да

    11 2 Отговор
    Е това са пичове.Ганьо яйца и домати хвърля.
  • 4 Калпазанин

    22 7 Отговор
    Да ти п@@@@@нс заглавието. Да убиеш евреин самонастанил се в Палестинска земя е тероризъм. А да избиеш 40000 затворени без права в лагер и пак на тяхна земя е демокрация. Що за б@@@@@@ сте бе
  • 5 честен ционист

    0 9 Отговор
    От Нил до Ефрат
  • 6 В Газа няма Тероризъм?? Там Загинаха

    16 3 Отговор
    28000 мирни, цивилни Жители??? Там е Геноцид, но за един Еврейн е Тероризъм??
  • 7 Истината

    16 5 Отговор
    Терористире от Израел убиват цивилни в Газа
  • 8 стар войник извращения срещу млад войник

    9 1 Отговор
    Палестинци или евреи са местните жители според заглавието? И от коя година са "местни" жители на Западния бряг на река Йордан?
  • 9 ЗОРО

    13 4 Отговор
    Еврейски заселници са убили над 400 палестинци в Западния бряг само за два-три месеца. Всеки знае, че еврейските заселници отнемат с насилие земята и домовете на палестинците, тровят водата им, изкореняват маслиновите и други насаждения. При това тези заселници са сбирщина от целия свят и съзнателно са отишли, за да извършват насилствена колонизация! И според Фатки, когато палестинците се бранят, това било тероризъм. Айде стига бе, Работническо дело дори не бяха такива лицемери и лъжци! И нито дума, че днес, пак на Западния бряг израелската полиция застреля в сърцето палестински тинейджър за хвърляне на камъни!!!!! Какъв извратен свят!!!!
  • 10 Българка

    4 11 Отговор
    Пускайте помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС
  • 11 Абе

    4 2 Отговор
    Тероризма е акт на безсилие… няма абсолютно никакви доказателства, че тези аматьори са свързани с Хамас. Даже по-всичко личи, че не могат да стрелят и са подбрали възможно най-трудните мишени.
  • 12 Бесен язовец

    5 11 Отговор

    До коментар #2 от "тероризъм ?":

    Терористите видяхме какви са. Това са индивиди загубили човешкият си образ. Как може да защитаваш зловещата терористична групировка ХАМАС нападнала подло държавата Израел на дата 7 октомври 2023г. Избила без каквато и да е причина невинни хора. Изнасилила жени и накрая като животните завлякла в тунелите на ГАЗА невинни хора- старци, мъже и деца. ХАМАС трябва да бъде унищожена.
  • 13 Маршал Бърнард Монтгомъри

    3 4 Отговор
    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.
  • 14 Лумпен

    3 1 Отговор
    Не е тероризъм когато защитаваш земята си от окупаторите убийци на децата и родителите ти !
  • 15 Генерал Колев

    1 2 Отговор
    Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г внезапно нападнаха Израел и убиха 1200 невинни мирни граждани. Вилняха в кибуците и изнасилваха жени и момичета. Накрая като животните завлякоха в тунелите на ГАЗА 253 граждани- старци, мъже, жени и деца. Възниква въпросът, от какъв зор палестинците нападнаха Израел? И сега оле-ле какво стана. Ами ще стане. ХАМАС ще бъде унищожена, това ще стане. Палестинците ще напуснат ГАЗА и ще мигрират в Египет и другите богати арабски държави. Това е крайно необходимо, за да има мир в региона, няма друго решение. Не е възможно палестинци и израелци да съжителстват заедно.
  • 16 Най- малко

    0 0 Отговор
    един убит. Вторият явно е на кръстопът като байдън.Не ми разсмивайте кецовете..