Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Февруари, 2024 09:55 3 204 50

Киев се скара на Варшава: Това е безнаказаност и безотговорност

  • царевица-
  • пшеница-
  • украйна-
  • полша-
  • доналд туск-
  • володимир зеленски

Лидия Ковалска, говорител на полицията от полския град Бидгошч, уточни, че инцидентът е станал в близкото село Котомеж, а разпиленият продукт е царевица

Киев се скара на Варшава: Това е безнаказаност и безотговорност - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Около 160 тона украинска царевица са били унищожени на железопътна гара в Полша на фона на масови протести, съобщава "Ройтерс".

Украинският вицепремиер Александър Кубраков определи случилото се вчера като акт на "безнаказаност и безотговорност".

Полските фермери подновиха протестите срещу нелоялната конкуренция от страна на Киев и екологичните разпоредби на Европейския съюз. Те блокираха граничните пунктове с Украйна и магистралите и разсипаха украинска продукция от вагоните на влаковете.

"Тези снимки показват 160 тона унищожено украинско зърно. Зърното беше транзитна доставка до пристанището на Гданск и след това към други страни", написа Кубраков в социалната мрежа X към снимки на купища зърно, изсипани от влаковите вагони.

"Четвъртият случай на вандализъм на полските гари. Четвъртият случай на безнаказаност и безотговорност", изтъкна той.

Предишни инциденти с разпиляно зърно от влакове станаха на границата с Украйна.

"Наясно сме, че протестите под формата на разсипване на зърно не са нещо добро", заяви полският министър на земеделието Чеслав Сикерски на пресконференция. Той обаче добави, че според него понякога реакцията на подобни инциденти от украинска страна отива твърде далеч.

Лидия Ковалска, говорител на полицията от полския град Бидгошч, уточни, че инцидентът е станал в близкото село Котомеж, а разпиленият продукт е царевица.

"Подробностите и обстоятелствата се разследват", посочи тя и допълни, че е било изсипано зърно от осем вагона.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цеко сифоня

    130 0 Отговор
    Хората не искат отровите на монсанто
  • 2 Истината:

    149 0 Отговор
    1ОО пъти Браво на Поляците!
    Никакви храни в ЕС с ГМО от Укрия!
  • 3 Анонимен

    118 0 Отговор
    Еми хората ще търпят до определено време.
  • 4 Нагли Урки!

    118 0 Отговор
    Че и се карат!Да фалираме ли заради вашата ГМО пшеница? Зеленият потник,ако направите едно социологическо проучване дори само в EU ,е на мразеният зелен клоун!Някога ще пишат комикси за него и ще плащат децата! Зеленият Лош Батман!😂😂😂
  • 5 честен ционист

    36 2 Отговор
    “а у Ивана кузина большая кукурузина опа опа Америке Европа азия Евразия что за безобразие”
  • 6 Адолф

    105 0 Отговор
    Като почнат да спазват всички изисквания на зелената сделка и добрите земеделски практики които спазват европейските земеделци,тогава украинците ще могат да внасят зърно в ЕС.До тогава да се ориентират към Африка и Азия.
  • 7 Трол

    67 3 Отговор
    Няма страшно, всичкото зърно ще почнат да го карат през България и проблемът е решен.

    Коментиран от #44

  • 8 Мхмх

    84 0 Отговор
    При направените анализи се установило, че е пълно с олово, пестициди и др. ГМО. Също безмитните такси на укрозърното, увеличило цената на всички стоки в Европа.

    Коментиран от #42

  • 9 Дедо ви...

    82 0 Отговор
    Няма спиране. А брюксел тази сутрин отново осъмва под обсадата на тракторите на недоволни земеделци в навечерието на днешното заседание на европейските министри. Местни медии съобщават, че преди зазоряване трактори са проникнали дори в историческия център на белгийската столица и са достигнали до площад "Гран плас". Тук защо мълчат!?!?!?!
    Земеделците имат разрешение да протестират пред основните сгради на институциите на ЕС по-късно днес. Движението в района е силно затруднено, като засега се съобщава за "стотици" трактори в града. При протеста на земеделците през януари в града пристигнаха около 1300 машини.

    Коментиран от #41

  • 10 Миризлив пор

    35 2 Отговор
    Войната си е война, но пък глада си е глад!
  • 11 Зеки

    55 0 Отговор
    Че и нагли .....
  • 12 Киев

    69 0 Отговор
    Може да се кара само на нашите пр..тки, не на Полша. Там не са познали. Ще им разкажат играта поляците укрите и ще питат за матушкатa си.
  • 13 Време е!

    70 0 Отговор
    Поляците е време да си вземат тяхната територия от Украйна!
  • 14 Урсулана

    55 0 Отговор
    Брюксел отново осъмва под обсадата на тракторите на недоволни земеделци в навечерието на днешното заседание на европейските министри.
    Местни медии съобщават, че преди зазоряване трактори са проникнали дори в историческия център на белгийската столица и са достигнали до площад "Гран плас"
  • 15 Кочана...

    22 0 Отговор
    от Кюф може само да ме опърдят!
  • 16 ясновидец

    58 0 Отговор
    Не може Украйна да се кара на Полша ! Веднага след конфликта има такава реалност , че Полша може да вземе половината им държава
  • 17 Мъжа на урсула

    69 0 Отговор
    Ма нали това зърно беше за горките гладуващи африканчета???
    Или с него искат да довършат оцелелите от ,,ваксинирането,,
  • 18 Перо

    59 0 Отговор
    Унтерменшите от ЕС, кога ще разберат, че интересите на страните от ЕС стоят по-високо от световните ционистки интереси и превратаджийския режим на измислената държава от третия свят? Никой не е длъжен да плаща сметката на този режим, провокирал с геноцид една чужда война! Този режим получава стократно повече средства от ЕС, отколкото много страни членки, а за БГ да не говорим, чакайки няколко € милиарда от години, /полагащи се/!
  • 19 Мухаа ха!

    48 1 Отговор
    Целият вой за зърното, се провокира скрито от три мега компании, който са реалните собственици на 95% от цялата реколта.Хлебно и фуражно жито, царевица, слънчоглед,соя- всичко е тяхно.Под емблема - осрайнско зърно.Затоваe бесният натиск върху ЕС,под предлог,че ще се помага на украйнските фермери и държавата.Целта е прозрачна- с минимални разходи за транспорт,да реализират милиони тона продукция,която им излиза в пъти по евтино,от европейското производство.Ако ги нямаше на терен, изобщо нямаше да вдигат шумотевица.Все пак става въпрос за огромни площи- над 11 милиона хектара.Равнява се по площ на две държави,като Белгия .Шляхтата прекрасно познава региона,по разбираеми причини.И те щяха да мълчат,ако не ги засяга пряко.
  • 20 Хейт

    50 1 Отговор
    Поляците са спасили толкова човешки животи като са предотвратили масови отравяния с радиоактивна пшеница!
  • 21 Умирам от смях

    37 1 Отговор
    Поляците се раздвояват в русофобията и бандерофобията, но мисля че бандерофобията ще надделее.
  • 22 Тома

    45 0 Отговор
    И освен това полските фермери канят да дойде Путин
  • 23 ТаУмВзе

    44 0 Отговор
    Окраинското наци, ще му бъде Припомнено, че Лвов е Полски.
  • 24 Асен

    50 1 Отговор
    Браво на поляците,спират украинската отрова с която ни заливат
  • 25 Сталин

    39 0 Отговор
    В Полша от 73 проби от украинското зърно внесено там ,в 17 е намерено салмонела,в още 17 пестициди,в 11 -ГМО ,в 6 - миотоксини.В други проби от украинско зърно е намерено живак, кадмий,олово и желязо.В България някой изобщо прави ли изследване на украинското зърно и знае ли българина какво изобщо яде,това лято руските въоръжени сили гръмнаха складове с боеприпаси в Украйна,където се съхраняваха снаряди с обеднен уран от Англия,и радиоактивния облак от взрива достигна в голяма част от Европа

    Коментиран от #32

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 БАНко

    32 1 Отговор
    СКАПАНАТА ЕВРОПА СЕ ТРЕСЕ ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА НАТОВСКАТА УРСЪСЕЛА ФОРДОЛНОЛАЙНО. !!!
  • 28 хикс

    37 0 Отговор
    Тракторите на поляците бяха закичени със знамена на СССР , така че , Украйна да внимава .
  • 29 За съжаление

    22 0 Отговор
    Поляците винаги са имали топки. Още преди 1989 година съм бил свидетел на техни масови протести на границата с Гърция и гърците не знаеха какво да им противопоставят. А ние сме с робски души.

    Коментиран от #33

  • 30 Абе

    20 0 Отговор
    Поляците започнаха да се събуждат.
  • 31 Чеслав Сиктирски

    30 0 Отговор
    Един познат, който все още вярва в "перемогата" ми каза, че предпочита да го управлява Америка отколкото Русия защото за Украйна нямало друг вариант. Горкия, не можах да го убедя, че изборът му на Украйна не е между Америка и Русия , защото след като прахта улегне Америка си остава отвъд океана и само "призовава"този или онзи, докато го шпионира, а между няколко съседа, защото съседите са тези, с които градиш отношения. И към момента Украйна се е скарала с почти всички разчитайки на "добрия" запад да й помогне. Още да лежат на тая кълка. Тук приятелството си е приятелство, а сиренето -с пари, а неособено богатите съседи на Украйна също не желаят да си развалят рахата заради някакви си бандеровци, че видите ли , на тях им се приискало в Европа или в Америка. Още повече, че Полша винаги е гледала на Украйна като на сираче, с което може да се подиграва когато пожелае. Русия от друга страна пък има Украйна за по-малък брат, когото може да използва и да пляска ако се наложи. Наистина не е много завидно положението на украинците. Чия е вината въпросът остава открит, но кой плаща за всичко е ясно.
  • 32 Тц, при нас не е така

    27 1 Отговор

    До коментар #25 от "Сталин":

    В България излизат единствено коректни проби.Така си живеем, с указания за коректност
  • 33 Къде отиде

    13 0 Отговор

    До коментар #29 от "За съжаление":

    Полша, Гърция, граница...?

    Коментиран от #35

  • 34 Да са "камикадзе", ни са

    3 0 Отговор
    Само имат синдром на лица със синдом на самоубйици, но не на дебе си, а на другите.
  • 35 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Къде отиде":

    Някой ,коментират колкото ,да не заспят .Че и свидетел бил😡
  • 36 ккк

    21 1 Отговор
    то за това Денко Сапунски е там да поеме ГМО от укрия
  • 37 полските копейки бачкат яко

    4 25 Отговор
    Австрийските копейки ни блокираха за Шенген, Полските копейки блокират границите с Украйна, унгарските копейки пък си имат пълна власт и блокират целия ЕС. Във всяка една страна копейковците пищят на умряло и правят циркове, защото знаят че ако не свършат дадената им от Кремъл работа, ще се превърнат в поредния забравен Волен Сидеров, който беше сменен с копейко константинов за нула време и сега не смее и гък да каже.

    Коментиран от #45

  • 38 киро

    9 0 Отговор
    Поляците да вземат Лвов да видим ще се карат ли
  • 39 българина

    6 1 Отговор
    ма ма ви украинска, от 30 г сте държава и вече направихте войната..... затова не трябва да ви има

    Коментиран от #43

  • 40 Зеления стършел

    7 1 Отговор
    Киев се "скара", добре, но аз не разбрах последно Киев към Полша ли е разпределен или ще си остане в Русия ... след пиключване на войната.
  • 41 Така е

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Дедо ви...":

    У нас и в целия ЕС се налага пълно информационно затъмнение на събитията отнасящи се до протести и подобните събития против новата модерна европейска политика.
  • 42 нищо, нашите

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мхмх":

    управляващи не намират МАХНА на това, което ми се заповядва от ес-то. Ще приемем ВСИЧКО.

    Коментиран от #49

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Гошо

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Трол":

    Да де, ама първо трябва да стигне до Българи А какво стана с оня коридор през Черно Море дето толкова биха барабана
  • 45 россиян..

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "полските копейки бачкат яко":

    А бе,тва племе тиквунско не знае какво иска,построиха на вова турски поток за над три млрд.лв.без нито едно отклонение-поне до чирен..трнзит през бг.директно за австро-унгария..после искаш от тех да плащат на бг.пренос-превоз,ама ядец.шенгенлия през крив макарон.
  • 46 Дай

    1 0 Отговор
    Германците ни върнаха Добруджа,Западните покрайнини,Македония и Беломорска Тракия.Въоръжиха ни армията с модерно оръжие.Сегашните ни господари не са ни дали нищо,освен картинки,а само взимат зорлан.И трябва да им благодарим роболепно.
  • 47 Иван

    1 0 Отговор
    Десет чували жито са по-важни от акад.Денков.
  • 48 Трите компании

    2 0 Отговор
    Който държат собствеността на украинската земя са германска, австрийска и швейцарска и работят с капитали на американците. Зърното и печалбите от него са за тях. Европа си мълчи защото така и е заповядано. Тя няма думата и само слуша. А ние може да го купим защото така ние казано. Ние също не мислим само слушаме. Така е по лесно.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: