Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 13:23 2 226 83

Британското разузнаване: Владимир Путин ще продължи да използва енергетиката като оръжие

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • газ-
  • нефт-
  • северен поток

Чрез намаляване на газовите потоци към Европа, чрез ограничаване на износа по тръбопроводи и промяна на условията за плащане, Путин се опитва да подкопае единството в цяла Европа срещу незаконната война на Русия

Британското разузнаване: Владимир Путин ще продължи да използва енергетиката като оръжие - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В конфликта си с Украйна Русия се стреми да използва енергетиката като оръжие. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Отбелязва се, че кинетичните удари на Русия по украинската енергийна инфраструктура са причинили сериозен недостиг на електроенергия в цялата страна, а в световен мащаб руският президент Владимир Путин използва енергийната политика, за да подкопае международната енергийна сигурност.

Чрез намаляване на газовите потоци към Европа, чрез ограничаване на износа по тръбопроводи и промяна на условията за плащане, Путин се опитва да подкопае единството в цяла Европа срещу незаконната война на Русия, отчита британското разузнаване.

Използването на енергетиката като оръжие от страна на Русия вероятно ще остане инструмент за принуда, демонстриращ връзките между сигурността на Москва и енергийната политика. Много е вероятно Русия да продължи да използва енергетиката като оръжие за глобална икономическа печалба и политическо влияние, което означава връзката между енергетиката, сигурността, политическите и военните цели, посочват от британското МО.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999999

    42 5 Отговор
    «Край на лъжата»: Политик от Чехия даде оценка на действията на Запада в Украйна
    26.02.2024 08:52
    Parlamentní listy: „Дветe години лъжи приключиха» — Чешкият политик Райхл коментира интервюто на Путин и не пощади Украйна

    Политикът Райхл: Западът безсъвестно използва Украйна за свои цели

    От две години Западът лъже, че Русия иска да нападне страните от НАТО, заяви чешкият политик Индржих Райхл пред PL. Интервюто на Путин с Тъкър Карлсън отвори очите на мнозина. Западът без угризения на съвестта използва Украйна за свои политически цели и сега е длъжен да прекрати конфликта, убеден е политикът.

    Чехия

    Коментиран от #5, #12

  • 2 бобошен

    34 3 Отговор
    Като му налагат санкции и му спират капиталите,така ще е.
  • 3 бай Бончо

    48 3 Отговор
    Има енергетика човека , използва си я както си иска . Колективния запад само интринги , измами , цветни революции , манипулации и медии като оръжие
  • 4 ТаУмВзе

    50 2 Отговор
    Бе нали наложихте Санкции за Руските енергийни Източници бре пудели! Са като нема Руски суровини, щото сте Балами се Жалвате. Смех!
  • 5 999999

    39 3 Отговор

    До коментар #1 от "999999":

    Две години Западът л.жеше, че Русия иска да нападне страните членки на НАТО. Но след интервюто на Владимир Путин с американския журналист Тъкър Карлсън стана ясно, че това не е вярно. В това е убеден главата на партията «ПРО» Индржих Райхл, според когото е важно хората да получават информация от всички страни и да могат свободно да формират мнението си. Райхл не счита, че прекратяването на въоръжения конфликт би означавало предателство на Украйна.
    „Нека помислим дали си струва невинни хора да продължават да умират там“, подчерта той.

    Индржих Райхл

    Коментиран от #13

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 незнайко

    40 3 Отговор
    Международната енергийна сигурност я подкопа ЕС и САЩ със санкциите срещу Русия ! Русия не е ВИНОВНА ! Това, че Русия има силна енергетика е трън в очите на ЗАПАДА ! Кой каквото си е надробил това ще сърба СЕГА !!!
  • 8 Европеец

    5 32 Отговор
    Путлерасздти, не ви щем ни меда ни жилото

    Коментиран от #17

  • 9 Стар Трек

    28 0 Отговор
    Защо спряхте да пишете статии за смъртта на Навални?

    Искампда знам какво се случва, а вие мълчите.
  • 10 Някой

    32 0 Отговор
    Хаха! А нима американците не я използват като оръжие? А?
    А нима американците не използват икономиката като оръжие? Икономическите и финансовите санкции какво са? А енергетиката не е ли просто клон на икономиката?
    Ха сега ми кажете защо руснаците да не използват методите на американците, и като цяло, на целокупния Запад?
  • 11 Бандера роза.

    23 0 Отговор
    Не е нужни да си разузнавач, та да се сетиш, че това ще се случи. Знаете си бакиите много добре. Дипломация, дипломация и пак дипломация, а не война!
  • 12 Глупаци

    5 31 Отговор

    До коментар #1 от "999999":

    има не само у нас. Ако му стискаше щеше да е нападнал Прибалтиките, но те са вече в НАТО. А не си ли задаваш въпроса защо НАТО се разшири точно с бившите участнички от Варшавския договор (доскорошни "верни" съюзници на СССР) дори с бивши съюзни републики като трите Прибалтики и досега миролюбивите Финландия и Швеция? Какво стана с тия които не се присъединиха към НАТО - Грузия, Украйна, Беларус? На Грузия ѝ взеха Абхазия и Южна Осетия с война 2008г., на Украйна Крим, ЛНР и ДНР и война от 2014г. и 2022г., тоталитарен проруски режим в Беларус с ядрени руски ракети на територията превръщайки я в цел за НАТО. Сега се заканват на Приднестровието, Молдова, Казахстан, Армения.

    Коментиран от #19

  • 13 99999

    29 2 Отговор

    До коментар #5 от "999999":

    Индржих Райхл: Първо бих казал, че не вярвам на нито една дума на нашите политици, както не вярвам нито на европейските, нито на американските, които заемат високи постове.
    Свидетели сме на постоянните лъжи и пропаганда, които ни заобикалят от много години.
    Що се отнася до изявленията на Владимир Путин, всичко е ясно от самото начало. Две години ни лъгаха, че Владимир Путин ще нападне Западна Европа.
    Излъгаха ни, че ако не го спрем в Украйна, той няма да се успокои. Тази лъжа беше необходима единствено, за да живеят хората в страх и да се съгласят с по-нататъшното изпращане на оръжия и огромни финансови ресурси в черната дупка, наречена режим на Владимир Зеленски.
    Що се отнася до думите на Владимир Путин, всичко е ясно.
    За какво сме й ние на Русия?
    Тя има всички природни ресурси, достатъчно територия в собствената си страна, така че не виждам нито една причина Руската федерация да нападне Западна Европа.
    От самото начало това е истинска химера и целенасочена лъжа, разпространявана от прозападните СМИ. Всъщност такава заплаха няма и никога не е съществувала.
    Западните лидери се страхуват от едно. Те се страхуват, че хората ще чуят различната версия на събитията от тази, с която ги захранват две години.
    Ако Западът имаше силни контрааргументи срещу версията на Владимир Путин, тогава западните политици нямаше да се страхуват от това интервю. Опитите да цензурираш и заглушиш някого винаги показват липсата на контрааргументи.
    От моя гледна точка сме с

    Коментиран от #16

  • 14 А вие ще

    3 14 Отговор
    продължите да тровите хора с Новичок и да се криете в мъглата, като мишоци!

    Коментиран от #24

  • 15 МирО

    34 0 Отговор
    А пък аз останах с впечатление , че ЕС се отказа от руския газ !?!?
  • 16 99999

    27 0 Отговор

    До коментар #13 от "99999":

    Индржих Райхл:
    От моя гледна точка сме свидетели на явен опит да се спре потокът от информация и да се узурпира монополът върху отразяването на новините за цялата западна цивилизация.

    Радвам се, че хората успяха да изслушат другата страна. Аз съм юрист и винаги казвам, че трябва да изслушваш и двете страни, за да добиеш обективна представа какво се случва в действителност.

    Ние получихме възможност да погледнем на проблема както от гледна точка на Запада, така и от гледна точка на Руската федерация, да оценим ситуацията и да си изградим собствено мнение. Нямам нужда от местните журналисти, за да ми казват те какво се е казало в това интервю.
  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    32 0 Отговор

    До коментар #8 от "Европеец":

    😀😀А😀😀😀
    евро GEEC, кой наложи САНКЦИИТЕ , КАТО ОРЪЖИЕ БЕ ❓❔❓❔❓
    Путин използвал енергията , като оръжие🤔❕
    А що се отнася до "МЕДА- искате го и ще как, ама БайПън ви резна тръбите и двете 🤔

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    26 2 Отговор

    До коментар #12 от "Глупаци":

    Глупаци пишат и ком.12 ❗
    Защо НАТО се разширява само към границата с Русия❓
    Упс , това е въпрос много над твоите възможности ❗

    Коментиран от #27

  • 20 Цена на

    2 21 Отговор

    До коментар #17 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    природен газ, Булгаргаз. Януари 2022г. - 133,81лв/МВтч, февруари 2024г. - 77,18лв/МВтч.

    Коментиран от #26, #31, #33, #73

  • 21 Дълго_Име

    25 0 Отговор
    Защо ривете бе, англосакски мекерета? Нали се дизертифицирахте от рашките доставки? Ей, тия от ингилизкото "слухтене" са повече от тъпънари да правят тези "изводи"!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 а по добре пиратите да кажат

    20 0 Отговор
    как тяхна подводница взриви газапроводите
  • 24 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 0 Отговор

    До коментар #14 от "А вие ще":

    МИ6-ките от британското разузнаване ли имаш предвид ❓
    Защото шишето на НаХалний го държеше британската гражданка Певчих❗
    Защото Скрипал е искал да се прибере в Русия, но за МИ6-ките това е било "неудобно"❗
    Защото създателят на Новичок, от много години живее в САЩ и СеРеУ и МИ-6 знаят формулите и начините за синтез ❗

    Коментиран от #36

  • 25 Не видели Слънце добичета

    23 0 Отговор
    Всеки ползва картите, които има в ръцете си или британците са хуманисти и не го правят? Не са, просто злобеят!
  • 26 Мани бе брято

    2 23 Отговор

    До коментар #20 от "Цена на":

    Някой русотрол ти е сложил минус, не иска евтина газ, руска и скъпа искат русопоклонниците, няма угодия

    Коментиран от #34

  • 27 Защото държавите

    3 27 Отговор

    До коментар #19 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    от бившия ВД не вярват на РФ. Не може да владееш 1/9 от земната суша и да искаш около теб да има само независими буферни държави. Още повече, че като са такива постоянно ги нападаш и анексираш, рано или късно стигаш до тия които ще ти се опънат. Това го иска една неголяма по население държава с 1,8% от световното население и 2% от световния БВП.

    Коментиран от #32, #39

  • 28 Е, ама

    18 0 Отговор
    А бе, таквоз, това само британското разузнаване го знае? Затова ли плащат заплати на това разузнаване? Че то да се пиша и аз там разузнавач, като ео тъй просто?
  • 29 Чак пък мечтаят

    3 20 Отговор

    До коментар #18 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Руските просяци си ги продават на безценица и почти без пари 💰, между другото как върви курса на Брикс рублата, мина ли цента или не е още 🤔😂
  • 30 Ами..

    16 0 Отговор
    Защо взривихме потоците.
  • 31 да бе готин

    18 3 Отговор

    До коментар #20 от "Цена на":

    Цена на газа в България 2018-2019 година .
    за 1000кубични метра = 352 лева
    1 000 = 10,550
    10,550 х 77,18 = 818,24 лева
    АЙ ЧИСТИТУ
  • 32 Надценяваш русофила

    1 23 Отговор

    До коментар #27 от "Защото държавите":

    Бившия Варшавски договор бившия сесесер СССР бивша Югославия бившия съвет за икономическа взаимопомощ долароубиец ... сега следва РФ

    Коментиран от #41

  • 33 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    25 1 Отговор

    До коментар #20 от "Цена на":

    😀😀😀
    Петролът беше 140$/барел, сега арабите го продават за 70$/барел
    Е И ❗

    Между другото, щом даваш този пример, явно не знаеш , че точно САЩ използваха петрола , като оръжие и накараха ОПЕК да свали цената, за да фалират СССР ❗

    Коментиран от #43

  • 34 Това са

    1 20 Отговор

    До коментар #26 от "Мани бе брято":

    официални данни от сайта на Булгаргаз който не продава много евтино, но нашите русороби не вярват и слагат минуси. Грешките които направиха Украйна, Грузия и Беларус като не влязоха в НАТО им ги кавам едно към едно и пак не вярват.

    Коментиран от #35

  • 35 да ти го смятам ли пак

    15 2 Отговор

    До коментар #34 от "Това са":

    Цена на газа в България 2018-2019 година .
    за 1000кубични метра = 352 лева
    1 000 m³ = 10,550MWh
    10,550 MWh х 77,18 лева = 818,24 лева
    АЙ ЧИСТИТУ

    Коментиран от #46, #76

  • 36 Да, британските

    13 0 Отговор

    До коментар #24 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    жалкари. Те само могат да тровят. Иначе, са страхливи, като мишки!
  • 37 Механик

    13 1 Отговор
    Каква енергетика бе? Нали вие казахте, че не искате руска газ, горива и пр. ???
    Нали беше: "Можем и без газ, но искаме без вас"?
  • 38 Кюмюра от Драгалевци

    13 0 Отговор
    Джендърляка,нали доскоро ликуваше от радост,че са се отказали от руската зависимост.Да продължават смело.
  • 39 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 0 Отговор

    До коментар #27 от "Защото държавите":

    Знаех си ❗ Далеко си от истината❗
  • 40 пшибаев

    7 0 Отговор
    а не бе г ъ з газ затрива
  • 41 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 1 Отговор

    До коментар #32 от "Надценяваш русофила":

    Вече има Интернет ❗
    Хората виждат разликата от това което показват телевизиите и ИСТИНАТА ‼️
    Изгледай видеото от летището в Кабул ❗
  • 42 емигрант

    15 4 Отговор
    Англо-саксонците се лишиха от безплатната риба - треска , която ловяха техни кораби в руски териториални води , и съставлява 40 % от английската кухня. Руснаците им наложиха съответни санкции и им забраниха да я ловят , вече ще си я купуват и то доста скъпичко от Русия. Свърши им далаверата на англетата и за това вият на умряло.
    Искахте санкции , ето ви санкции.
    Слава на Русия.

    Коментиран от #45

  • 43 Абе ти

    3 10 Отговор

    До коментар #33 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    защо не гледаш преди да пишеш? Абсолютният рекорд на нефта е 135,69$/барел през юли 2008г. Тогава нямаше санкции към РФ, Украйна си живееше спокойно, а Путин печелеше яко, американците вдигали петрола!?

    Коментиран от #56, #62, #66

  • 44 Това само нагъл англосакс

    7 1 Отговор
    може да го измисли.
    Взривиха му на Путин тръбите обаче той изпълнява лзвал енергийните носители като оръжие.
  • 45 Рибата се казва

    5 2 Отговор

    До коментар #42 от "емигрант":

    "атлантическа треска", да ти говори нещо?. РФ е една от многото износители на атлантическа треска, то същото като нефт, газ, дървесина - само в Съюза го има и целият свят взима оттам защото другаде няма.
  • 46 Енергетик

    1 11 Отговор

    До коментар #35 от "да ти го смятам ли пак":

    Тази цифра 352 лева от къде я взехте ?
    Никога за България е нямало такава цена, в Германия имаха и по ниски, но нас ни дояха ! Ако е в $ - може.

    Коментиран от #54, #59

  • 47 разума

    13 1 Отговор
    Запада воюва срещу Русия с всички средства икономически слагайки санкции, политически забранявайки свободно движение на обикновените руснаци, транспортни самолети да не прелитат над западните държави и т.н. Какво очаква запада от Русия да им се моли ли ? Русия бе изгонена от запада в другия лагер на Китайците. Сега западняците ще видят кон боб яде ли.

    Коментиран от #49, #55, #83

  • 48 Хасковски каунь

    4 0 Отговор
    На тия хавадан приказки се наслушахме
  • 49 Никой не иска

    0 8 Отговор

    До коментар #47 от "разума":

    война с Русия и да завладява нейната територия, тази кочина. Такава огромна площ не може да се окупира, а и няма смисъл да се рискува с ядрена война която би унищожила живота на планетата. Русия ще бъде икономически изолирана както беше СССР и са сега С. Корея, Куба, Венецуела, Иран и ще се саморазпадне защото е многонационална държава както стана със СССР. При това разпадане, което е всъщност опасността за РФ срещу кого ще се използва ЯО - Чечня, Дагестан или Якутия? Окупацията ще бъде мирна, ще дойде от изток и на практика вече е започнала с харизването от Путин на 1,5млн.кв. км. на Китай. Другарят Си казва, че изконните китайски земи са до Урал. Китайците ще разработят Сибир както руснаците не можаха, а суровините в големите крайбрежни китайски мегаполиси и стоките оттам с корабите по целия свят.

    Коментиран от #60

  • 50 Джамбaза

    7 0 Отговор
    Слаба статия!
    Нито веднъж не се споменава за "пълномащабното нахлуване", а за тази фраза дават най-много зелени. Точки,де.

    Коментиран от #52

  • 51 Много от пишещите

    2 7 Отговор
    тук не могат да разберат разликата между СССР и сегашната РФ. Съветският Съюз беше от 15 републики включително и омразната на всички тия Украйна. Беше 290млн (РФ е двойно по-малка,146млн) и имаше соц лагер от 10 съюзни държави (общо над 1млрд. население) 6 от които във Варшавския договор. Китай също беше зад тях, беше слаб икономически и се учеше от руснаците във военно отношение, направиха атомна бомба с тяхна помощ. Сега РФ е с по-малко от 100мил. руснаци, другите са 84 официално признати националности които се борят за независимост. Китай също стои зад гърба на РФ, но вече със съвсем други намерения.

    Коментиран от #61

  • 52 За "вероломно

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "Джамбaза":

    нападение" и "агресивна анексия" дават повече.
  • 53 Скоро кремълл капут

    2 5 Отговор
    И руския газ ще е без пари!!!! Руснаците 500 години ще изплащат болшевишките си простотии, а комунистите в българия ще ни продават скъпо руският газ, защото путин им го е подарил!!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Не се грижи за

    2 7 Отговор

    До коментар #47 от "разума":

    свободното движение на руснаците по света. Струва ми се, че постепенно повечето държави ще спуснат визова стена пред руснаците, особено съседните на РФ страни. Сценарият е един и същ - емигрират, купуват жилища, започват с техните пияни и всякакви други безобразия и когато държавата приеме някакви по-специални закони за тях, те веднага я обявяват за фашистка и Матушка Русь тръгва да ги асвабаждава (заедно с територията на която живеят, разбира се). Така стана с Абхазия, Южна Осетия, Крим, ЛНР и ДНР, заканват се на Казахстан, Прибалтиките, Приднестровието, Молдова. У нас имат купени 400 000 жилища най-вече по морето.
  • 56 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Абе ти":

    А ти що мислиш , че много знаеш❔❓❔❓
  • 57 а ти неграмотен ли си

    4 1 Отговор
    Чичко Гугъл всичко знае .
    Булгаргаз / Архив/

    Цени на природен газ при продажба от "Булгаргаз" ЕАД на крайни снабдители и на клиенти, присъединени към газопреносната мрежа
    Период
    лв./ 1000 м3
    Основание за цените на природния газ
    2018г.
    1.01 - 31.03
    2018 - 352,65 лева - Решение на КЕВР №Ц-7/30.03.2018г.
    1.04 - 30.06
    2018 - 361,82 - Решение на КЕВР №Ц-8/29.06.2018г.

    Коментиран от #67

  • 58 В ютюб има

    1 7 Отговор
    много клипове където руснаците се оплакват, че не ги искат за квартиранти, не им дават работа и социални, гонят ги от университети, отнасят се с тях като хора втора ръка. Казвали им: "стойте си в хубавата Русия, какво идвате в джендърския гнил запад, обиждате ни строя и начина на живот, а не можем да се отървем от вас".

    Коментиран от #69

  • 59 да бе енергетика

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "Енергетик":

    Коментар 57 е за тебе .
  • 60 така е брат

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "Никой не иска":

    Само дето искат , ама не могат !!!!!
  • 61 Китай с комунистите беше мизерия

    3 2 Отговор

    До коментар #51 от "Много от пишещите":

    Китайците умираха от глад, болести и мизерия! Партията им даваше по един чифт работнически дрехи и точка! Много китайци нямаха дрехи!
    Днешен китай е американски и европейски! Милярди инвестиции, красиви дрехи, електроника, бизнес, печалби ...
    Всеки който е бил с комунистите е пропаднал! Латинска америка пропадна с латино партизаните трафиканти! Африка пропадна с комунистите братя болшевики! Виетнам, днес световна икономика, тогава пропадна с комунистите и куче за семка не остана! Кампучия комунистите убиха над 3 милиона чповека, за да дойажат, чпе са диваци!
    България пропадна с комунистите тогава и сега!!!
    Само комунистите са толкова лакоми за власт и пари, че не разбраха какви са пропадляци, дори и на три минимални запкати да са! Пропадляка си е пропадляк, няма значпение колко е пчервон!

    Коментиран от #64

  • 62 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Абе ти":

    На 11 юли 2008 година, по време на търговията в Ню Йорк (NYMEX), бе достигната най-високата цена на петрола в историята. Тогава West Texas Intermediate (WTI) удари 142,27 долара за барел‼️
    142,27 долара за барел‼️
    142,27 долара за барел‼️
    142,27 долара за барел‼️
  • 63 россиян..

    5 1 Отговор
    А бе,що не погледнеш в твойта пъничка,не видиш ли че тиквуните се топат по-бърже от ледниците..и скоро тиквунското племе ще празнува банго васил,като национален празник.
  • 64 ти добре ли си

    6 1 Отговор

    До коментар #61 от "Китай с комунистите беше мизерия":

    В Китай и сега има само една партия . И пак комунистите са на власт . И ви доказаха че капитализма не струва .

    Коментиран от #70

  • 65 Малко логика

    4 0 Отговор
    При един конфликт страните използват всякакви неща като оръжие. Например САЩ използва медиите, продажниците и долара като оръжие. Това има, това ползва. Русия има материални ценности, включително летящи и гърмящи, и тях използва.
  • 66 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Абе ти":

    Байгън от неуки‼️
    Първо, имаше над 140$‼️
    Второ, АмерикАНУСИТЕ го свалиха ‼️
    Трето, дори не разбра коментара‼️
  • 67 А ти

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "а ти неграмотен ли си":

    не чети както дявола евангилието, взел си някакъв минимум в цените. Ето ти от януари-март 2009г.
    1.01 - 31.03 2009 746,86лв/1000куб. м. Решение на ДКЕВР № Ц-079/23.12.2008г.

    Коментиран от #68, #71

  • 68 ха ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "А ти":

    Така е . За едно тримесечие . И после пада на 431 лева . Цената не е закована .
    Но хубавото е че все пак те отворих да четеш .
    Иначе мога да кача цените по години за последните 20 години .
  • 69 россиян..

    4 1 Отговор

    До коментар #58 от "В ютюб има":

    То в тубата също има,как в хановер,щутгарт и.т.н.социалните раздават храна на бандераците а те я хвърлят в контейнерите-укрофашагите искат кеш а на германецо им е писнало от тех..в мюнстер го решиха тоз проблем,назначиха по яки роосиянчета и проблем уже неть.

    Коментиран от #74

  • 70 Ще ти повярвам, че

    4 1 Отговор

    До коментар #64 от "ти добре ли си":

    Китай е станало добре да се живее когато имат проблемите на днешен Тексас - да се чудят как да отблъснат напиращите като снегорин мигранти голяма част от тях китайци. Имаше една статия във Факти дето се описва пътя на един китаец. Първо до Еквадор със самолет, многобройни подкупи докато стигне в САЩ и там ще работи с години докато изкара пари да докара семейството си при него. Факти не дават препратки дори към своя си сайт. Напиши им в търсачката - най-накрая съм в САЩ.

    Коментиран от #72

  • 71 интересуваш ли се още ?

    2 1 Отговор

    До коментар #67 от "А ти":

    цена на газа : за 1000 кубика .
    2003г - 263 /288лева
    2004г - 363/278 лева
    2005 - 274 /332 лева
    2006 - 356 /370 лева
    2007 - 385 /408 лева
    2008 - 438 / 646 лева - това е по време на кризата тогава .
    2009 - 737 / 448 лева
    2010 - 495 / 644 лева
    2011 - 611/713 лева
    2012 - край на кризата
    2015 - 614 / 415 лева
    2018 - 352 / 456 лева
    2019 - минаваме на мегават / час

    Коментиран от #79

  • 72 ха ха ха ... маламурняк

    3 1 Отговор

    До коментар #70 от "Ще ти повярвам, че":

    че то за това е тая мухоловка в краварника ...мухи винаги е имало и ще има . Елате в страната на Марлборо ... ееее напълниха я със всякакво измет . А вие умните и красивите продължавайте да си чакате за виза и зелена карта .
  • 73 Газ Булгаргаз,

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Цена на":

    2020г, 2021 г. , до отказа ни от руски газ , цена на един мегаватчас от 19. 90 лева до 40 лева ...сега 77 лева,.
    Данните са от сайта на Булгаргаз. Можеш да си го провериш в архив на цените ....и тази газ пак е руска , но през посредници, ако не бе ше руска цените щяха да си ти около 200 до 400 лева за мегаватчас....както и бяха за един период, докато си напаснат схемата да внасят руски газ, който уж не е руски.

    Коментиран от #78

  • 74 Ти как различаваш

    2 3 Отговор

    До коментар #69 от "россиян..":

    украинците от руснаците, по цвета на кожата или по езика който говорят(руски). Повечето бежанци от Украйна са руснаци и бягат от окупираните ЛНР, ДНР, Крим. Бягат от моб/гилизацията (руската) и са с украински паспорти и карат украински коли. Държат се нагло и нахално за да компрометират истинските украинци както го правят нашите цигани в чужбина да се представят за българи. Естествено не си признават, че са руснаци за да се възползват от статута "украинец".

    Коментиран от #80

  • 75 Де Вито

    0 1 Отговор
    Безусловна и незабавна капитулация.Сини каски под флага на ООН.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Хахахаха

    2 0 Отговор
    Според руските медии запада ще продължи да използва долара като оръжие да атакува слабите икономики които не искат да слогуват хахахаха
  • 78 Говориш за

    2 0 Отговор

    До коментар #73 от "Газ Булгаргаз,":

    международни(световни) котировки на газа. Има цена от 746лв/1000куб. м. = 70лв/МВтч още 2009г. Подобни цени има 2012г. и малко по-ниски 2013-2017г., но такива като септември 2022г от 354лв/МВтч едва ли ще има.
  • 79 Гледай международните

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "интересуваш ли се още ?":

    цени, дал съм ги на снимка. Единиците са $/1млнБТУ, но формата на графиката е една и съща. - от 2008г до сега.

  • 80 Я маХу

    1 1 Отговор

    До коментар #74 от "Ти как различаваш":

    да ги различавам украинците по езика, както и сърбите ги различавам по езика! УКРАИНСКИЯТ НЕ Е РУСКИ. Една съседка Светлана говореше подобен на руския, но доста различен. Оказа се УКРАИНСКИ! По тошово време! Иначе и полския и словашкия можеш да кажеш, че приличат много на черковнославянския, но не са български, нали? Як се маш Бобинко, як се маш? Катил :) Вшистко руско пшебем! :)

    Коментиран от #81

  • 81 Смяташ ли,че

    2 0 Отговор

    До коментар #80 от "Я маХу":

    има украинец който да не знае руски, а и как ще го накараш да говори украинската мова за да ти докаже, че не е руснак, лесно ще заблуди чужденец? Ако са украинци защо помежду си в 90% от случаите говорят на руски и как един неукраинец може да разбере този руснак ли е или украинец, документите им украински, аз мовата не я зная,как да разбера?
  • 82 Стършели

    0 0 Отговор
    След като. САЩ гръмнаха Северен поток енергията стана американско ОРЪЖИЕ а не руско.
  • 83 Каквото почукало

    0 1 Отговор

    До коментар #47 от "разума":

    това отворило! Българска поговорка.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания