Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Март, 2024 16:50 15 485 116

Спешна доставка! Европейските артилерийски снаряди потеглят към украинската армия

  • снаряди-
  • украйна-
  • русия-
  • артилерия-
  • боеприпаси-
  • петър павел

На 7 март чешкият президент Петър Павел обяви, че са осигурени средствата за закупуването за нуждите на украинската армия на 800 000 снаряда, произведени в страни извън Европейския съюз

Спешна доставка! Европейските артилерийски снаряди потеглят към украинската армия  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доставката на артилерийски снаряди по линия на инициативата на Чехия за страдащите от недостиг на боеприпаси украински войски ще започне "в обозримо бъдеще", заяви днес външният министър на Украйна Дмитро Кулеба, цитиран от Ройтерс, пише БТА.

На 7 март чешкият президент Петър Павел обяви, че са осигурени средствата за закупуването за нуждите на украинската армия на 800 000 снаряда, произведени в страни извън Европейския съюз. На следващия ден премиерът на страната Петър Фиала обяви, че е налична сумата за първите 300 000 снаряда.

Прага предложи в доставката на боеприпаси за Киев от страна на ЕС да се включат муниции, произведени в трети страни, за да може Украйна да получи повече от обявеното от европейския блок.

"Тази седмица ще осъществим контакт с колегите ни от Чехия. Ще говорим за това кога ще ни представят подробен график на доставките и как ще се извършват те", каза Кулеба на пресконференция в украинската столица Киев.

Доставката на артилерийски снаряди в рамките на чешката инициатива ще бъде разпределена напред във времето до края на годината, като получаването на първия пакет от тази военна помощ "няма да отнеме много месеци", поясни първият дипломат на Украйна.

"Чешката инициатива е чудесна, но е крайно недостатъчна. Ако тази година се осъществят още две подобни инициативи... за руските войски на фронта в Украйна ще има още по-големи проблеми", каза още Кулеба.

Ройтерс припомня, че Киев разчита изключително на Запада в сраженията си със силите на Москва от началото на руската пълномащабна инвазия в съседната държава през февруари 2022 г. и че предвиденият от американското правителство нов пакет военна помощ за Украйна се бави с месеци заради съпротивата на републиканците в Конгреса на САЩ.

По-рано тази година украинският министър на отбраната Рустем Умеров отбеляза, че украинските въоръжени сили изпитват "глад за снаряди", докато руската армия напредва на източния фронт.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 99 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ти да видш

    147 39 Отговор
    че то остана ли армия от окраинци ? нали макарона щеше да праща епилирани оскубани с дневен грим войничета с тозови очилца че в крайна свършил мат’ряла…
  • 4 чака й де

    145 24 Отговор
    Подсигурили парите за първите 300 000 снаряда . Все едно подсигурили 20 литра бензин ама колата я няма .....
  • 5 Хахаха

    136 29 Отговор
    Повече Урки ще загинат тогава!За зеленият потник и дженджарският елит !Дамите Урки не искат да воюват да умират за западните Сороси,които искат само ресурсите на Русия!Търсят се 500000 Урки ???Тях как ще ги осигури те не?
  • 6 доставката я чакат в обозримо бъдеще

    104 13 Отговор
    Какво ще рече това ? След 5 - 10 години ?

    Коментиран от #32

  • 7 На Фитки и на укрите лъжите

    113 23 Отговор
    Кадри от село Тьоткино, Курска област. Спокойният живот в селото продължава: магазините, държавните учреждения и градският транспорт работят без никакви ограничения. Местни жители казват, че по улиците всичко е спокойно.

    Тази сутрин части на въоръжените сили на Руската федерация, съвместно с части на граничната служба на ФСБ на Русия, осуетиха опит на киевския режим да извърши пробив в граничната територия на Руската федерация в Белгород и Курск региони. Над Тьоткино се вее РУСКИ флаг /видео/

    Коментиран от #21

  • 8 Сталин

    155 26 Отговор
    Американските компании Cargill,Dupont и Monsanto притежават 17 милиона хектара земеделска земя в Украйна,а това е 52,31% от територията на страната ,като главните акционери на тези американски компании са Vanguard, BlackRock и Blackstone ,които контролират основните световни банкови и финансови институции.
    Други крупни собственици на украинска,земя са американската NCH Capital ,френската AgroGeneration и саудитската компания SALIC.
    Само някой с половин мозък още не може да разбере войната в Украйна,укрите и като българопитека са най тъпите парчета на света ,цялата ни икономика е в ръцете на западните мародери,индустриален ,финансов и производствен капитал а също ни грабят и природните ресурси,а ни обясняват по техните ционистки медии че Русия е виновна за това ,само някой някой с IQ колкото стайна температура може да вярва на това
  • 9 Много добра новина

    31 122 Отговор
    Ще има дъжд от артилерийски огън за агресорите! Още 50 000 хиляди при Кобзон! Муахахахахахахахахахаха...

    Коментиран от #12, #94

  • 10 а стига бе

    116 23 Отговор
    Украинците не искат да воюват - тия ще им пращат снаряди !
  • 11 Сталин

    65 17 Отговор
    Бандеровцьi-ето
    умалишенньie маньяки или,
    другими словами,
    озверевший скот.

    Но,именно такие нам
    нужньi в данньiй период
    временни,чтобьi уничтожать
    непокорньiх славян.

    А затем они сами должньi
    бьiть унищоженьi,так как
    зверям не место среди людей.

    Паул Гьобелс

    Коментиран от #39

  • 12 Дако

    79 16 Отговор

    До коментар #9 от "Много добра новина":

    Баце, ти с всичкия ли си си? Не? Правилно! Козяк, галя, незачет! Опорките, дето ги давате на туй запасното, ама много нефелни, бе! Дайте му други, че аман и бактън от идиотизмите му! И, бегай у дневник, капитал, медиапул - идиотите са там! Лесмо ще намерите общ език! Анадънму?
  • 13 Червен кхмер

    24 85 Отговор
    Млатенето на ушанки да започне СЕГА
  • 14 Баш Батка

    34 7 Отговор

    До коментар #2 от "епилиран нежен ляв демократ атлантик":

    Чета и рева, трябва да собствено предаване много си добър хаха. Евала!
  • 15 Наблюдател13

    93 15 Отговор
    Някъде споменах, че от известно време се чува от знакови фигури членове на руската дума, че отпада начина на водене на война като към братски народ и че тази година войната трябва да свърши. На въпрос на журналиста как могат да се ограничат жертвите при бойните действия отговора беше - използване на повече технологични и мощни поразяващи средства. С други думи увеличаване интезитета и мощта на ударите и сваляне на кадифените ръкавици.

    Коментиран от #29

  • 16 Тошо Сводката

    26 100 Отговор
    По-любопитното,е че пристигат американските АТАКАМС.Всяка от тях съдържа по 950 клъстерни заряда.В рамките на един квадратен километър не остава жива бактерия.Ракетите са в доста голямо количество.Безаналоговите да се изнасят,докато е време.

    Коментиран от #23

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ха ха ха...

    22 92 Отговор
    Путин отдавна вече разбра, че победа е немислимо, а сега се моли за милост. Надявайки се да постигне нещо такова чрез обещания и преговори за спиране на стрелбата.

    Коментиран от #114

  • 19 УКРАЙНА🇺🇦

    10 93 Отговор
    Браво страхлива България да се засрами за това тези държави ще са с 100 години пред България

    Коментиран от #47, #105

  • 20 Гошо

    54 10 Отговор

    До коментар #2 от "епилиран нежен ляв демократ атлантик":

    Евала !!! Коментара ти е жесток ..!! Хайде хора помогнете на Украйна ..!!! Хахаха
  • 21 Удържаме Тьоткино.

    17 56 Отговор

    До коментар #7 от "На Фитки и на укрите лъжите":

    Киев за три дни.

    Коментиран от #45

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 то и с другите супер оръжия не потръгна

    79 11 Отговор

    До коментар #16 от "Тошо Сводката":

    Британският танк Challenger 2 не успя да демонстрира своята мощ и да потвърди титлата "най-добрият в света“, като се удави в калта на полетата в частта на Запорожка област.

    С 64 тона той е приблизително същият като германския Leopard 2 и американския Abrams M1A2 – но с 20 тона по-тежък от руския Т-80 и с 30% по-ниско съотношение мощност/тегло.

    Коментиран от #27, #66

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Швейк

    12 19 Отговор
    Нова надежда !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 По-високо, по-силно, по-далече

    22 66 Отговор

    До коментар #23 от "то и с другите супер оръжия не потръгна":

    Руските танкове: най-горящите танкове.
  • 28 наблюдател

    81 8 Отговор
    Руснаците казват: “Танк не се бои от кал”. Явно, това се отнася само до руските танкове. Не само веригата, но и почти половината танк е затънал и не е чудно. Английският танк е с 30 тона по-тежък от руските. Не е ясно защо е толкова тежък след като не е по-голям и лесно го пробиват.

    Коментиран от #92

  • 29 Татарчев

    13 22 Отговор

    До коментар #15 от "Наблюдател13":

    А нещо да се чува от Думата за Берлин, Лисабон, Ламанша?

    Коментиран от #35

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 бай Бисан

    51 7 Отговор
    Радост за очите на наште сигани. "Г-не, това ще го ползвате ли?" , както попитал един циганин, командира на танка ни, когато чакал да се включи в Гергьовския парад.
  • 32 бобо

    64 5 Отговор

    До коментар #6 от "доставката я чакат в обозримо бъдеще":

    Пък в заглаието пише "Спешна достака!", значи вече са ги доставили! А то сега запооча събирането на парите и купуването /откъде ли/ на снарядите! Журналистите хептен изпростяха и се излагат тотално.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Тити

    11 20 Отговор
    Значи можело!
  • 35 Тьотка Муторфанка

    11 31 Отговор

    До коментар #29 от "Татарчев":

    Не защото сега всички са заети да гледат към родното ми село - Тьоткино

    Коментиран от #40

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Киро П@рапета

    54 8 Отговор
    Руската гвардия съобщи подробности за унищожаването на бойци на украинските въоръжени сили при опит за нахлуване в Белгородска област.

    Ведомството припомни, че в нощта на 11 срещу 12 март врагът с обща численост над 300 бойци, с подкрепата на бронирана техника, е направил опит да пробие държавната граница в Белгородска област.

    Руската гвардия, съвместно с военнослужещи от въоръжените сили и граничния отдел на ФСБ на Русия, нанесе огън по настъпващия противник.

    В резултат на професионалните действия на артилерийските части на руската гвардия бяха унищожени 30 бойци и два минометни екипажа.

    Съвременните средства за противодействие на БЛА, които са на въоръжение във войските на Националната гвардия на Руската федерация, също показаха висока ефективност

    Коментиран от #76

  • 38 Само питам

    59 10 Отговор
    Бе защо самоубихте инженера на Боинг дето съобщи за проблемите при монтажа ?

    Коментиран от #67

  • 39 Неразбрал

    13 28 Отговор

    До коментар #11 от "Сталин":

    Ама кога пък Гьобелс е говорил на руски, че нещо не разбрах ?
  • 40 да бе знаем

    42 7 Отговор

    До коментар #35 от "Тьотка Муторфанка":

    Който от талибаните обучени от запада е стигнал до това село , си остава там завинаги на два метра под земята !

    Коментиран от #42

  • 41 епилиран нежен ляв демократ атлантик

    73 11 Отговор
    Братя...не сте много тука във форума но на Украйна и трябва помощ. Хайде към фронта. Да помагаме на киевските евроатлантици. Знам че сте смели хора които са готови да умрат за Америка. Нали така пишеме по коментарите? Утре в 10 вечерта ви чакам на Нос Калиакра. От там ще потеглим с гумените лодки подарени на българският военно морски флот от САЩ, и ще ударим омразните руснаци в гръб през Крим! Тази изненадваща атака ще шашне руснаците и те ще дислоцират силите от Авдеевка в нащо направление и така ще дадем глътка въздух на ВСУ! Не забравяйте да минете през сексшопа да си вземете оръжия и други артикули от първа необходимост. Чакам ви!!!

    Коментиран от #55

  • 42 Тьотка Мутрофанова

    11 39 Отговор

    До коментар #40 от "да бе знаем":

    Не вярвам, руснаците атакуват и вече са в Лисабон , няма как там да има никакви "талибани".
  • 43 Циник

    65 9 Отговор
    Като гледам количеството статии за неминуемия разгром на Русия явно нещата вървят много зле. Ама за Киев.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Крим за три паса

    32 7 Отговор

    До коментар #21 от "Удържаме Тьоткино.":

    Удържаме в съня си . Пием кафе с миризливия потник

    Коментиран от #46

  • 46 Крим за три часа

    19 7 Отговор

    До коментар #45 от "Крим за три паса":

    Крим за три часа
  • 47 Русия с нами

    30 7 Отговор

    До коментар #19 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    Хохлюго , ще го преместя в другия кр.......
  • 48 ОМБРЕ

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    ШМ АТК А-----
  • 49 Запознат

    56 8 Отговор
    "в обозримо бъдеще"

    В обозримото бъдеще Украйна няма да съществува - то само със снаряди не става а трябват и хора които да стрелят с тях а във ВСУ вече имало 65 000 жени и украинците почнаха да стрелят по тия които ги гонят по улиците да ги мобилизират. Армията им вече се състои от деца и старци каквато е била армията на Хитлер през 1945.
  • 50 Заглавието

    38 5 Отговор
    Е категорично
    В статията има едно голямо ако

    А К О тази година се осъществят още две подобни
    Доставки
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Той

    44 9 Отговор
    Трябва спешни емисари за МИР, стига с тези оръжия, Украйна нищо няма да изгуби , ако се откаже от влизането в нато и от някакви населени с етнически руснаци територий, ама нищо. Напротив би спечелила само, то е , че няма да умират поколения мъже и да се осакатяват, останалата част от укрия може и да влезе в нато след 50-60 г., какво от това. Нека да бъде МИР, стига с тази глупост.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Тик - ток новини

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Пита - платено
    Снаряд и половина - eвро и половина
    Казано - произведено
    Утром деньги, вечером снаряди
  • 55 Киро П@рапета

    30 4 Отговор

    До коментар #41 от "епилиран нежен ляв демократ атлантик":

    Не може да ти се отрече чувството за хумор не ти липсва и в тия трудни за нашия "измъчен" и "изстрадал" народ който по време на избори бърка посоките и вместо към урните хваЩа гората или пък нкъм гьола за големи шарани .
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Атина Палада

    33 9 Отговор
    Т. е. 800 000 снаряда, но имате пари само за 300 000? Ха ха ха.
  • 58 Атина Палада

    38 7 Отговор
    Да питам и друго:) Разбрах, че нямате пари за 800 000,с само за 300 000,пбаче защо сте ги пазарили от страни извън ЕС? В ЕС не могат ли да произвеждат?

    Коментиран от #60

  • 59 От страни

    46 7 Отговор
    30 гроба на натовски офицери потеглят 12 към Германия и 18 към САЩ.това бяха екипите на уннищожените Петриоти.

    Коментиран от #62

  • 60 Мдаа

    4 7 Отговор

    До коментар #58 от "Атина Палада":

    "разбрах"

    Горкото принтерче.
  • 61 Очевидец храбър

    45 8 Отговор
    Западните гниди били подсигурили парите за първите 300 000 снаряда . Все едно подсигурили 20 литра бензин, ама колата я няма !!! А, че то остана ли армия от укри ? Нали Макарона щеше да праща епилирани оскубани, с дневен грим войничета с розови очилца, че в УСрайна свършил мат’ряла… Вапцахме я мили джендъри !!!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ЩЩД Стайков

    22 3 Отговор
    Да не съм чул повече да ривете че нямате!
  • 65 СССР

    25 9 Отговор
    Вся власть Советом другари ще мирише на кравешки печенилайна :)))

    Коментиран от #70

  • 66 ЩЩД Стайков

    39 7 Отговор

    До коментар #23 от "то и с другите супер оръжия не потръгна":

    Един журналист снима потъването на чалънджърчето в калта. Имо видео от 2-3 дни.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 ЩЩД Стайков

    9 3 Отговор

    До коментар #63 от "Анатолий Стайков":

    Ти и деца!? А пък жена?! Виждал ли си се????
  • 69 Членестия

    43 6 Отговор
    Известно е ЕС и САЩ са силни, ама на гейпаради, там да наблегнат!
  • 70 За жалост щом до сега не замириса

    6 28 Отговор

    До коментар #65 от "СССР":

    Значи нема и да замирише и путин е пионка на сащ иначе трябваше да удари сащ и запада с ядрени ракети до сега и да не напада братския украйнски народ
  • 71 Хайли лайкли

    52 8 Отговор
    Оказа се, че уж немощна Русия произвежда по 250 хиляди артилерийски снаряда на месец, а 50 натовски държави с прехвалена икономика не могат и 100 хиляди. Много добре се вижда кой има реална икономика и кой надува виртуални балони и живее на кредит. Цялото НАТО е въздух под налягане!

    Коментиран от #73, #85

  • 72 Ъхъъъъъъ мозък

    8 4 Отговор
    Пуф-Паф, Пуф-Паф.....снаряди потеглят..... Пайте се
  • 73 Бмх

    34 7 Отговор

    До коментар #71 от "Хайли лайкли":

    Така е, НАТО се оказа едно недоносче!
  • 74 Тиквоча

    15 2 Отговор
    Бързо,бързо ,че скоро ще ви се дръпне л....то!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 0808

    33 6 Отговор

    До коментар #37 от "Киро П@рапета":

    ..Ув.колега, мога ли да внеса малка корекция в посочените от Вас цифри. Атакували са около 300 у к р и. 8 танка и 9 Брадли. Братушките са имали инфо за атаката и са чакали на гьоме. Убити са 234 атакуващи, унищожени са 7 танка и всички брадлита. Информацията чух днес в предаването 60 минут по горячим следам с Олга Скабеева. От ВВП. Успехи!

    Коментиран от #82

  • 77 Кирил

    9 35 Отговор
    Чехия има Президент, ние имаме кремълска подметка харманлийския цървул

    Коментиран от #81, #113

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Петър Павел

    27 4 Отговор
    нямаше да се роди ако маршал Конев не бе изгонил немците.
    Чехи,поляци, хървати и словенци са с насилствено сменена вяра като нашите помаци.
    Въртят се към по силния за момента
  • 81 Чехия

    20 2 Отговор

    До коментар #77 от "Кирил":

    има уса прогнила изтривалка за президент
  • 82 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    4 27 Отговор

    До коментар #76 от "0808":

    Интересно какво щеше да "чуеш" ако живееше в земния Рай - ПуSSинистан! Там медий - найн! Йок! Нет! Интер Нет! Обаче тук си слушкате руска пропаганда отк оZъбената сYчка Скабеева и си цокате от Европейските средства. Обаче денонощно лайте срещу ЕС!
  • 83 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    4 29 Отговор

    До коментар #75 от "Пробутват фейкове и фото монтажи!":

    Теб добре те е манипОлирала руската пропаганда! Кирил и Методий се въртят в гробовете от неграмотни путинофили. Но пък за да си путинофил, трябва да си неграмотен.

    Коментиран от #90, #99, #111

  • 84 Военен

    21 5 Отговор
    Тия снаряди ще дойдат след пълно изпразване на нашите складове!

    Коментиран от #86

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    2 16 Отговор

    До коментар #84 от "Военен":

    Нали знаеш приказката за военните и моста под който били, когато Бог раздавал мозък! Ти да не се чувстваш гражданин на "трета страна"?
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 В.В.П.

    26 6 Отговор
    Тръгват снарядите ..Урррааа!!.Мъртвеца от Окрайна му дадоха морфин и бяло .да се вдигне ...Ахахаха ..Ким ще даде още един милярд на Путин...чешки измислици...Чехия беше държава ,га България беше такава ...И така .
  • 92 сноу

    13 2 Отговор

    До коментар #28 от "наблюдател":

    Не че не се сещаш, ама аз да помогна...Вътре кожени балдахини ,три четири копия кралски корони, че нали и танковете са на нейно величество,десетина кашона уиски и фризер за вода,сървър за връзка с чавуч и камилата, куп противотежести ако се наклони и още,и още..
  • 93 Бамбука

    6 15 Отговор
    Когато започва ВСВ, Европа и САЩ изобщо не са готови, немски подводници шарят из целия Атлантик, после навляха всички на кучето в ..Така е при демократичните държави, първо дикторите се радват на своите придобивки, след това страдат - Садам, Кадафи, Милочевич и т,н,
  • 94 ДАБЕ ДА

    9 4 Отговор

    До коментар #9 от "Много добра новина":

    ходи го разправяй на ДЕДÓ ТИ БАЙДЕН
  • 95 бай Миле

    16 5 Отговор
    Дано да им експлодират при превоза укропските снаряди... Слава кокаине!
  • 96 Иванов

    4 23 Отговор
    300000 снаряда 300000 мъртви рашисти до края на годината,а българските им слуги и тролове да ходят на фронта като наемници на кремълския гном и шайката му

    Коментиран от #100

  • 97 Пакистанец

    15 3 Отговор
    И с новите снаряди, и с новите фъ-рчило 16 и укр@пите ще превземат Русия няколко пъти и ще тръгнат към великите ловни полета
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 А бее Ифанов

    5 1 Отговор

    До коментар #96 от "Иванов":

    Ядеш ли свинско🐷
    или си веган?
  • 101 Всички коментиращи

    5 0 Отговор
    Майсторът 🐷



    Биват моментално изтривани
  • 102 И все пак

    8 1 Отговор
    Последните пет думи от статията казват всичко !
  • 103 Оги

    5 0 Отговор
    Пешо Павката лично ще кара влака.
  • 104 Дано руснаците

    11 1 Отговор
    ги унищожат още при влизане в украйна
  • 105 МММ да

    15 0 Отговор

    До коментар #19 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    То затова и западните страни от около 2 години са на един кантар с африканските, като се разходиш извън централната зона на Берлин се чудиш дали не си попаднал в близкия изток, Африка или някой от циганските квартали в България.
  • 106 безпартиен

    10 1 Отговор
    Дали е помощ/безвъзмездна/или помощ която украинците ще плащат десетки години?Кой печели от тези "помощи"?Няма журналисти да питат когото трябва и да кажат на хората истината!!!!
  • 107 тато

    4 0 Отговор
    ма ние не сме спирали бе , само пари да имате........а може би сега ще е за без пари, ще го платим от бюджета ахахах...то ако сме спирали украйна заминава за 2 седмици .....
  • 108 Mиcиpkи!

    5 0 Отговор
    В заглавието "потеглят". Един вид днес или утре.
    В статията "в обозримо бъдеще". Нещо като тате ще ми купи колело, ама друг път.
  • 109 жоро67

    1 5 Отговор
    страхливи европейски лидери , треперят пред Путин като дърти гивендии вместо да му скръцнат със зъби и да му свият перките на този убиец и ненормалник . Изпращайте войски и оръжие за Украйна , веднага !!! Да се спре войната и убийствата сега , по всякакъв начин . Чувате ли , страхливцииииии .... иначе скоро ще дойде и вашия ред

    Коментиран от #110

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Моряка

    0 0 Отговор
    Що не си видиш минусите,бе приятелю?.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "ха ха ха...":

    Глупости пълни не познаваш Русия но не познаваш и Америка но предстои да видиш как Америка ще се оттегли от Украйна това е сигурно после Европа 😎😎😎
  • 115 Антикомунист

    0 0 Отговор
    Путя отстрани единствения си опонент в така наречените " избори" и с типичния си цинизъм упрекна украинците в тероризъм (палещи рафинериите му) , че искали да попречат на " свободното" воляизявление на руските граждани.....

    Ето това е връх на безочлива наглост...
  • 116 СНАРЯДИТЕ ЗА ДЕН ДВА ЩЕ СВЪРШАТ ........

    1 0 Отговор
    СЛЕДВА НАКАЗАНИЕТО ЗА ИЗМЯНАТА - СМРЪТ НА КВАДРАТ !
Новини по държави: