Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Март, 2024 09:21 3 813 101

Планът на Еманюел Макрон: Пет варианта за разполагане на войски на НАТО в Украйна

  • франция-
  • украйна-
  • войници-
  • еманюел макрон-
  • нато-
  • владимир путин-
  • русия

Френските войски и войските на НАТО могат да бъдат призовани да помогнат в настъпателни операции, но без да са на линията на съприкосновение

Планът на Еманюел Макрон: Пет варианта за разполагане на войски на НАТО в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Опитът на френския президент Еманюел Макрон да изпрати войски в Украйна все още може да е първото домино от официалното военно присъствие на НАТО в разкъсаната от война страна, пише Newsweek.

Никола Тензер, старши сътрудник в Центъра за анализ на европейската политика и автор на Notre Guerre, казва, че обратът на Макрон е "много искрен“.

"Според мен той каза много ясно, че не може да има повече червени линии. Вече няма абсолютно никакви табута", добави Тензер.

Иван Ступак, бивш офицер от Службата за сигурност на Украйна (СБУ), а сега съветник в комисията по национална сигурност, отбрана и разузнаване на украинския парламент, казва, че не очаква присъствието на френски войски на фронта.

"Абсолютно съм сигурен, че френските войници, ако бъдат разположени, няма да участват във военни действия“, обясни той. По-скоро френските войски биха могли да бъдат разположени в напрегнати гранични райони с Беларус и Приднестровието.

"Френските войници биха били много полезни като граничари. В този случай украинският генерален щаб може да освободи определен брой украински военни от граничната линия и да ги прехвърли на фронтовата линия, както и част от оборудването", заяви Ступак.

Ступак вярва, че френските войски, разположени в страната, ще могат да придобият така необходимия опит.

"Сега френските войници нямат военен опит, имам предвид истински опит в съвременната война“, посочи той. "Но до този момент те ще имат опит с истински окопи, с истински дронове над главите им, истински минни полета, истински метални таралежи, бодлива тел и така нататък“.

Екипите за ремонт на оръжия, експертните консултанти и друг логистичен поддържащ персонал ще бъдат добре дошли, добави Ступак.

"Наистина имаме нужда от специалисти в тези области“, заяви той. Но мисиите за обучение ще бъдат по-малко ценни, твърди Ступак. "На какво бихте могли да научите украинските войници, които се бият повече от две години?“

Разполагането на френски или други съюзнически войски на НАТО по фронтовата линия може да доведе до пряка конфронтация с руските сили. Дори в ключови градове близо до фронтовата линия, като Харков, Днепър, Запорожие, Херсон и Одеса, заплахата от руски артилерийски и ракетни атаки остава постоянна.

Рискът, предположи Ступак, не би си струвал. "Представете си, че няколко френски войници са загинали“, казва той. "Какво следва? Ще обяви ли френският президент война на Русия? Не. Ще активират ли член 5? Не. Ще изпрати ли президентът Макрон нова група френски войници, за да заменят убитите? Не.

Разполагането на френски войски обаче може да създаде прецедент и да улесни други страни да последват примера. "Това може да е първото домино“, уверен е Ступак.

Всяка френска военна група би могла също така да осигури прикритие за разполагането на офицери от разузнаването и специални части с по-малък риск. "Нямате нужда от няколкостотин офицери от разузнаването“, казва Ступак. "Дузина е повече от достатъчно“.

Тензер заяви, че Париж едва ли ще действа сам.

"Трябва да има четири, пет или шест други държави, които имат същата мисия“, смята той. Настоящите най-вероятни кандидати биха включвали балтийските държави, Полша, Чешката република и вероятно някои северни страни.

Тензер предложи пет варианта. Първият ще изпълнява помощни и консултантски функции. Вторият ще бъде официална мисия за подпомагане на идентифицирането на цели за британско-френските крилати ракети Storm Shadow/SCALP и осигуряване на поддръжка на ключово военно оборудване, включително западни изтребители, които се очаква да пристигнат тази година.

Третият ще бъде по-рисков. "Ако незабавно не включим Украйна в НАТО, тогава може да имаме НАТО в Украйна“, каза той.

"Ако имаме някои войски на НАТО в Украйна, това ще бъде начин за сдържане на Русия. Защото, разбира се, Русия няма да поеме риска да удари войските на НАТО, защото тогава, от всички страни, тези войски могат да активират член 5 от Договора на НАТО, и той със сигурност ще бъде твърде опасен за Русия“.

"Разбира се, тези войски ще дойдат със собствени противоракетни щитове“, продължи Тензер. "Това също ще бъде много полезно за украинския народ.

Френските войски и войските на НАТО могат да бъдат призовани да помогнат в настъпателни операции, но без да са на линията на съприкосновение.

Войските могат да използват "ракетни системи - изстрелвани от земята, от морето или от въздуха от изтребители - без никаква битка на бойното поле, с ботуши на земята", добавя Тензер. "Бихме могли да предоставим повече помощ на украинците в задълбочаването на боевете и нанасянето на удари по руските сили“.

Петият и последен вариант - който Тензер казва, че "със сигурност не е това, което Макрон има предвид в този момент и със сигурност не е приемливо в момента" - е директно участие в боевете.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо ви...

    81 21 Отговор
    Летище Староконстантинов е ударено от ракета "Кинжал".

    По време на нощната операция руските сили нанесоха сериозни удари по територията на Украйна, в резултат на което бяха унищожени няколко стратегически важни обекта. Използването на безпилотни летателни апарати Geranium и ракети Kinzhal, както и действията на бомбардировачи Ту-95МС позволиха да се постигнат значителни резултати при поразяването на вражески военни и енергийни цели.

    Почват да излизат резултатите от нощните удари!
    Една от основните цели на атаката беше работилницата на авиобазата в Староконстантинов, която играе ключова роля в разполагането на ракетоносците Storm Shadow / SCALP EG. Атаките бяха насочени и срещу големи енергийни съоръжения, включително турбинната зала на ДнепроГЕС в Запорожие, Ладиженската ГРЕС във Виницка област, Змиевската ГРЕС и ТЕЦ-3 в Харковска област, както и Бурщинската ТЕЦ в Западна Украйна. В резултат на тези атаки бяха нанесени значителни щети на енергийната инфраструктура, критична за поддържането на военните операции на украинските въоръжени сили.

    Коментиран от #6, #15, #25, #100

  • 2 Радио Елто

    66 31 Отговор
    Слава на Русия!Русия е Сила и Мощ !

    Коментиран от #19

  • 3 Сталин

    86 17 Отговор
    Абе дайте пушка на Макарона

    Коментиран от #35

  • 4 ТаУмВзе

    79 18 Отговор
    Геронтофилчето да седи мирен, Лошооо.
  • 5 Атом отгоре

    59 7 Отговор
    Където и да ги разполагат, идеята е една, да умират руснаци, били те "украинци" или не.
  • 6 Тигре Тигре

    77 6 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо ви...":

    Цялата група от полскивоенни инжинери и офицери току що пристигнала да адаптира сторм шадоу за Су 25 е телепортирана при Сти Пешко само с един удар.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ХаХа

    78 3 Отговор
    Макарон го изфърлиха от Африка позорно и ся щел да разполага у крйна, ша го изфърлят от там още по-позорно
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 И само един вариант

    66 4 Отговор
    да престане франция да съществува и то без обявяване на война даже!
    Един заблуден посейдон с над 100 Мегатона да се разтовари, "случайно" по френските брегове и водата ще напои обилно тази територия. А от огромните щети, едва ли ще им остане време и желание да изпращат къде ли не армия по света?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Някой

    67 3 Отговор
    Който вкара войски в Украйна, ще съжалява. НАТО няма да вкара, но отделни държави може и да си позволят. НАТО бяга от такова решение, тъй като риска от глобална война е голям, а Запада ще пострада изключително много. Но допуска отделни страни да правят каквото си искат. Но после чл. 5 няма да бъде в действие.

    Коментиран от #30

  • 15 Хахахаха

    4 52 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо ви...":

    Пичага, след като рашагите удрят по "вражески" цели, кой тогава освобождават? Кой освобождават, след като Украйна им е враг? Освобождават врага си ли? Не се ли усещате, че вече сами се оплитате в опорките си?

    Коментиран от #31, #89

  • 16 АРЕС Z

    49 3 Отговор
    Това което ще се случи на всеки един фашист стъпил на руска земя ще е много много брутално,Бог няма да прости на всички идио.и тръгнали на сигурна ..ърт.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Акула

    16 3 Отговор

    До коментар #2 от "Радио Елто":

    Правилно Козлодуйски ,Слава на Русия!Русия е Сила и Мощ !И да не забравя FJB !
  • 20 горски

    46 1 Отговор
    Приказки под шипковия храст....
    Цялата територия на Украйна е военна зона....Така че всички номера за наличие на военни от Нато,не минават.
    Русия ще ги направи легитимни цели,и ако извън Украйна изпратят ракети към руска територия стигаме до Трета....

    Това е същото ,ако Русия отбраняваше примерно Садам в Ирак....
  • 21 Боро

    47 1 Отговор
    Тоя напълно е изперкал. Да ги разположи на границите без да участват в бойни действия? От историята знаем, че граничните поделения дават най-много жертви и бързо се зануляват. Няма вече червени линии? Значи картбланш за ядрено оръжие... И от двете страни... Тоя прекалява с алкохола и бялото!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Идвам да бутам

    11 1 Отговор

    До коментар #18 от "Про Пасивен Зомби Путинист":

    Взел съм един буркан от трушия и идвам да го бутна
  • 25 АРЕС Z

    31 4 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо ви...":

    Така ще е всеки ден до ПОБЕДАТА,Русия е велика сила,а от Владимир Путин треперят всички и пощада няма да има за никой.
  • 26 Тез пак

    26 2 Отговор
    Да се нашмъркали и пак халюцинират.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Абе, укрите

    29 2 Отговор
    Що избягаха от Авдеевка панически?
  • 29 Комшийка

    29 3 Отговор
    Бабо, наплескай си внучето! С кибрит си играй, къщата ще запали...
  • 30 Ами САЩ пак

    45 2 Отговор

    До коментар #14 от "Някой":

    прецакаха европейците!
    "Но после чл. 5 няма да бъде в действие." - Вече го изключиха и всеки сам ще си решава!
    Защо всички, на опашка набързо подписаха с 00кра двустранни договори за гарантиране на сигурността? Еми евро-натовците са решили сами, БЕЗ да са под знамето на Натото, да участват и защитават 00кра. А САЩ побързаха да обявят: "Ние няма да изпращаме наши войници, НО някои други, ако искат, то си е тяхно решение...!"
    Сега ясно ли е, какво става? Евро-натовските страни могат сами да участват, като това "не е нато"! И Европа пак ще е в калта десетки години и след тази война?

    Коментиран от #46

  • 31 Хехехе

    44 2 Отговор

    До коментар #15 от "Хахахаха":

    Щом като Донецк бе Украински,с Украински жители,защо 8 години Украйна ги бомбандират,убивайки стотици свои съграждани-главно жени,деца и старци...!
    Май сами се оплитат в опорките си...!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Човече

    20 3 Отговор

    До коментар #10 от "Путин Доказан Педофил":

    Що не си гледаш лечението в психиатрията?
  • 35 Той не е ходил в казарма!

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    Няма да знае откъде да я хване...!
  • 36 РУСИЯ Е ВЕЛИКА СТРАНА!

    30 3 Отговор
    РУСКИЯТ НАРОД СЕ ОБЕДИНИ ЗАЩОТО РАЗБРА КАК САЩНАТО УБИЙЦИТЕ ГО ИЗЛЪГАХА! ТА САЩНАТО И ЕВРОДЖЕНДЪРИ - НА ТИ БУЛКА СПАСОВ ДЕН!!!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Айде

    29 2 Отговор
    Давай!

  • 39 СВОБОДЕН

    31 4 Отговор
    Колко пари взехте от евреите за тази статия, корумпирани марионетки?
    Евреите ни будат към пропастта , но вие продължавате да ЛАПАТЕ И ЛАПАТЕ ......... И ЛАПАТЕ.
    Ще дойде ден във който хората ще разберат ИСТИНАТА за предателствата ви и тогава ............ СИЛАТА ДА ВИ Е НА ПОМОЩ.
    ВИЕ СТЕ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ.
  • 40 Този

    27 2 Отговор
    Не беше ли онзи който се ожени за баба си

    Коментиран от #65

  • 41 Планът на Еманюел Макрон:

    22 1 Отговор
    Една голяма френска...ф@сня...!!!
  • 42 az #СВО

    23 1 Отговор
    Французите имат богат опит в наторяването на руските земи.

    Ето, че отново са решили д го направят....
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 шааа

    24 1 Отговор
    "Френските войски ... да помогнат в настъпателни операции, но без да са на линията на съприкосновение."

    Явно още им държи мокро рандевуто на елитните френски командоси с българските селяни на нивата.
  • 45 Браво такива Русофили обичам

    0 8 Отговор

    До коментар #18 от "Про Пасивен Зомби Путинист":

    Това е Истински Русофил
    Хвала поклон
    Пращам ти Група за моя сметка

    Коментиран от #49

  • 46 Някой

    20 1 Отговор

    До коментар #30 от "Ами САЩ пак":

    Напълно съгласен съм с твоето становище.
    Колкото и да ми е жал за Европа, явно си заслужава съдбата. Щом се позволява да се поставят (не избират) такива посредствени и продажни политици, няма защо да се жалва после от последствията.
    А САЩ за пореден път ехидно ще хихикат и ще събират пачките от конфликта.
  • 47 Янко Виа

    23 3 Отговор
    Франсетата им е мъка ,че ги изритаха от Африка като битт Макрон.
  • 48 Име

    19 2 Отговор
    Доналд Тръмп ще ви нашари задниците - какви войни ви гонят - Европа не сме виждали война вече 60-70 години.

    Французите да си седят над рецептите за сирене, не са модерни вече войните.

    Харчим пари за глупости.
  • 49 Аз съм веган

    7 0 Отговор

    До коментар #45 от "Браво такива Русофили обичам":

    А обичаш ли да го бжижеш солен с малко Био извара,лично производство?
  • 50 барабар Петко с мъжете

    21 2 Отговор
    И тази френска гофрета се прави на мъж))), за да видят хората , че и в неговото семейство кукуригат кокошките.
  • 51 Учуден

    21 2 Отговор
    Нали според нашите козячета НАТО бил "отбранителен" блок и никого не нападало. И сега натовските войски пак ли ще се "отбраняват" в Украйна. А тези "натовски граничари" в Украйна ако дадат фира след удар на руснаците как ще се оправдават пред семействата им.
  • 52 ........

    23 2 Отговор
    Макарончо-Наполеончо трябва да го закарат на някой остров като неговия предшественик преди да е подпалил ТСВ и да е унищожил човечеството.Разболял се е човека.Доказано е,че от ваксините срещу ковид получават по-младите тромбози и някой съсирек му е увредил мозъка.В учебниците по психиатрия си има отделен раздел за тези ,които се мислят за Наполеон.Този е класически случай.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Дедо ви...

    23 4 Отговор
    Пет плана за разполагане, но изхода е един. В чували и при бандера!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Хахахаха

    10 13 Отговор

    До коментар #56 от "В.В.П.":

    Има един по-подходящ остров.Казва се ЕлБА само че при прознасянето "л" не се чува.Доста хора там пращат всички откачени политици.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Омбре

    16 16 Отговор
    Аз пък не разбрах, как Русия няма да сме е да нападне натовски войници в Украйна,понеже щял да се активира чл. 5, след като последната не е член на НАТО и реално Русия не атакува натовска държава. Тоя съветник съвсем изплиска легена с това изказване.
  • 61 Гай Турий

    18 14 Отговор
    Ех мръсен крив макарон. Що си мисля, че Путин ще пренес едно военно действие на парижка територия, да ти прати някой факир от тия дето работят с ФП дронове и ще ти отнесе геронтофилския петелски гребен дори в Елисейския дворец?! Тоя ненормалник ще ни вкара в ТСВ.
  • 62 А бе къде

    15 14 Отговор
    Пише че Путин няма право да бомбандира всички войски на територията на Украйна??? Какво ще го спре да бомби франсетата независимо колко далеч са от фронта?!?

    Коментиран от #69, #77

  • 63 хихихихихи

    13 13 Отговор
    Макарон Наполеон ако ще и амнайсет варианта да измисли, резултата ще е един-каймаааа, от жабешки бутчета!
  • 64 Язе да ви кажа

    15 19 Отговор
    Минат,ли рашките Днепър, НАТО влиза.Ватенките се прибират у дома.Ако има оцеляли.

    Коментиран от #70

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Мда

    14 14 Отговор
    Планът на Макрон: Пет варианта в кафяво...
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Гай Турий

    13 13 Отговор

    До коментар #62 от "А бе къде":

    Военните заводи в РФ сега ударно произвеждат и трупат 3 тонни бомби, вероятно с термобарични заради, и ще подготвят горещ прием на френския чуждестранен легион, или полк от редовни макаронджии. Един такъв удар и целят легион ще остане без червата си.

    Коментиран от #73

  • 70 681

    7 15 Отговор

    До коментар #64 от "Язе да ви кажа":

    Ти гледай да си подсигуриш насъщния. Още тролене ще ти е нужно. НАТО и сега е там, неофициално...
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Българин

    8 15 Отговор
    Ние ще си изпатим заради нищожествата,но в днешно време никой не е тъй далече.Така че Макрон може да се превърне в Микрон.
  • 73 Историк

    10 15 Отговор

    До коментар #69 от "Гай Турий":

    ...а сега вече и до последния французин...Който влезе в Украйна, няма да излезе!
  • 74 Гост

    9 5 Отговор
    само нас да не набутат ....
  • 75 Боко

    7 15 Отговор
    Това е във сферата на фантастиката.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Госта.

    6 15 Отговор

    До коментар #62 от "А бе къде":

    А какво се случи в Одеса??? Фокус се надпреварват с Факти кой е по ..ост.Такава статия не заслужава да се чете даже не да се коментира.
  • 78 Кимбо

    16 11 Отговор
    На всички е ясно че, в момента в който нато заеме единна позиция спрямо рашките, Китай ще ги захапе от другата страна. Няма да им,а Русия в този си вид и граници.

    Коментиран от #83

  • 79 Кимбо

    18 3 Отговор

    До коментар #76 от "В.В.П.":

    По тази логика Украйна е в земята на Прабългарите и трябва да си я вземем!?? Ти си мръднал
  • 80 Дрън дрън та пляс

    9 17 Отговор
    Макароня аут от нато и да се самоизпраща ако иска
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Абе, кво стана

    6 18 Отговор
    Че бебчета новините, Украйна победи ли вече Русия?
  • 83 КОТарАК

    7 18 Отговор

    До коментар #78 от "Кимбо":

    Теб това Китай кой ще захапе кво те топли ,бе Царр Вуллл?
  • 84 Макрон :

    16 11 Отговор
    Ще направя от Путин франкофон!
    И ще се говори френски в руския двор!

    Коментиран от #91

  • 85 Бай Благой

    2 0 Отговор
    Еbахtи философите!!
  • 86 българин

    7 14 Отговор
    този бабо- ли-.-з-а.-ч за къв се мисли нещасник опърпан бабошкерски
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Иван

    17 10 Отговор
    Пyтя гa3 ще пикae ако европейците влезнат в Украйна.

    Коментиран от #90

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 ехаа

    8 4 Отговор

    До коментар #88 от "Иван":

    да, ще го изпикае върху главите им

    Коментиран от #93

  • 91 ехаа

    8 4 Отговор

    До коментар #84 от "Макрон :":

    ще държите на Путин с баба си, големият макарон
  • 92 точно така

    6 8 Отговор

    До коментар #7 от "В.В.П.":

    ..............."Ако имаме някои войски на НАТО в Украйна, това ще бъде начин за сдържане на Русия. Защото, разбира се, Русия няма да поеме риска да удари войските на НАТО, защото тогава, от всички страни, тези войски могат да активират член 5 от Договора на НАТО, и той със сигурност ще бъде твърде опасен за Русия“..............ПОРЕДНАТА ГОЛЯМА ЗАБЛУДА НА ТЪПИТЕ ЗАПАДНАЛИ ИЗВРАТЕНЯЦИ И СЛУГИТЕ ИМ, ЧЕ РУСИЯ НЯМА ДА УДРЯ НАТЮВСКИТЕ ВОЙСКИ И ТЕХНИКА НА ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА..............Путин съвсем ясно заяви и няколко пъти предупреди, че всички които влизат в украйна за да действат против Русия са легитимна цел за руската армия и ще го отнесат по пълната програма! Явно малоумните евроатлантически шматки пак ще трябва да научат нещата по трудния начин!
  • 93 Ухаа

    1 0 Отговор

    До коментар #90 от "ехаа":

    Ти пробвал ли си да пикaeш газ?
  • 94 Френския план

    9 0 Отговор
    е с кодовото име "Кукуригу - кудкудяк" !
  • 95 въй

    7 0 Отговор
    Що за тъпня, щели да нанасят удари по руснаците, ама нямало да воюват с тях ?
  • 96 Само два

    7 0 Отговор
    А противодействието е само в два варианта - неутронна или конвенционална Цар Бомба.
  • 97 Иван

    1 0 Отговор
    Истински ковчези.
  • 98 МАКРОН ЩЕ ПРАТИ ФРАНЦУЗИТЕ А ТОЙ ЩЕ СЕ

    5 0 Отговор
    КРИЕ В ПАРИЖ , ТАКА ЛИ ? ТОВА ЛИ Е НАЧИНА ДА СПРЕ БУНТУВАЩИТЕ СЕ ФРАНЦУЗИ - КАТО ГИ ПРАТИ В УКРИЯ РУСНАЦИТЕ ДА ГИ ИЗБИЯТ КАТО ПИЛЦИ ! ЗА ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ФРАНЦУЗИ МАКАРОН ТРЯБВА ДА ПРАТИ 900 000 ПРОТЕСТИРАЩИ ! МАЛКО МЕ СЪМНЯВА ДА НЕ ГО ГИЛОТИНИРАТ !
  • 99 БгТопИдиот🇧🇬

    1 0 Отговор
    Ислямски Франкистан ще бори Мецана !

    Виц някакъв ...
  • 100 Аятолахов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо ви...":

    Бе на кого му пука. Важното е афганчетата и сирийчетата да са добре - нахранени, закрилени, обгрижени и т.н. На кого му пука за украинските и руските тъпаци, че и защо? Да се довършат там, отмяната е вече тук.
  • 101 Ступак Тензер

    1 0 Отговор
    “ Френските войски придобият боен опит “ но “ няма да участват във военни действия “ ?
Новини по държави: