Last news in Fakti

25 Март, 2024 13:55 3 031 75

След атентата в Москва: митове и дезинформация

  • крокус сити хол-
  • москва-
  • русия-
  • атентат-
  • сащ-
  • украйна-
  • израел-
  • ислямска държава-
  • терористи-
  • путин

Атентаторите от Москва бягали към Украйна, а САЩ и Израел дърпали конците на "Ислямска държава" - това са част от конспиративните теории, които се разпространяват

След атентата в Москва: митове и дезинформация - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Още не беше загасен пожарът в концертната зала "Крокус Сити Хол" край Москва, когато в социалните мрежи се появиха първите предположения, а дори и непотвърдени заключения за нападението.

Според някои зад нападението стояла Украйна, като предполагаемото доказателство било това, че недалеч от залата е открит микробус с украински регистрационни номера. Многобройни акаунти в социалните мрежи твърдяха, че САЩ стоят зад нападението, тъй като посолството на САЩ в Русия е предупредило за възможна терористична атака, пише АРД.

Такова предупреждение беше отправено на 7 март. Тогава от посолството съобщиха, че САЩ разполагат с информация за това, че "екстремисти имат непосредствени планове за нападения срещу големи събрания на хора в Москва, включително концерти", припомня германското издание.

В петък вечерта джихадистката милиция "Ислямска държава" (ИД) публикува съобщение, в което пое отговорността за нападението, отнело живота на повече от 130 души. Експертите смятат съобщението за автентично, тъй като то е било разпространено по множество известни канали на терористичната организация. Многобройни потребители в социалните мрежи обаче вече сочат САЩ и Израел за действителните организатори, четем още в публикация на АРД по темата.

Всичко тръгва от съмнително изказване на Тръмп

В тази връзка многократно се цитират думите на бившия американски президент и кандидат за нов мандат Доналд Тръмп от август 2016 година. Тогава той заяви следното: "ИД почита президента Обама. Той е основателят на ИД. Той създаде ИД. А аз бих добавил, че му е помагала корумпираната Хилари Клинтън. Тя е съоснователка."

Тези обвинения на Тръмп сега се използват като предполагаемо доказателство, за да бъдат обвинени САЩ за нападението в Москва. Предимно проруските акаунти в Х твърдят, че ИД е инструмент на Белия дом и се използва като оръжие срещу Москва.

Твърденията на Тръмп обаче са много странни от историческа гледна точка, продължава АРД и припомня, че експерти датират корените на ИД в периода 1999-2003 г., а през 2006 година ИД официално беше провъзгласена в Ирак - три години преди Барак Обама да стане президент на САЩ.

Освен това по-късно Тръмп зави, че думите му за Обама и ИД били чист сарказъм. Но дори осем години по-късно казаното от него тогава продължава да се използва в интернет за насочване на вината след терористична атака в Москва. Този пример показва по впечатляващ начин как неверните твърдения могат да имат токсичен ефект в дългосрочен план и да подвеждат умишлено, посочва Патрик Гензинг в АРД.

Манипулативни антисемитски тези също се разпространяват

Освен САЩ, Израел също е обвиняван, че стои зад ИД. Според радикални антиизраелски профили в X и други платформи еврейската държава дърпала конците задкулисно, което е напълно в тона на разпространяването на опасни антисемитските митове. Освен това министър-председателят Бенямин Нетаняху е представян като джихадист, а израелското знаме се комбинира с надписи на ИД.

В многобройни публикации се твърди също, че Израел никога не бил атакуван от ИД. Това било доказателство, че терористичната групировка се ръководела от Мосад, пише АРД. Всъщност ИД е признавала за нейни смъртоносни атаки в Израел, например в Хадера през 2022 г., където бяха застреляни двама израелски полицаи.

Появиха се и многобройни публикации, показващи манипулирано изображение, на което се твърди, че израелски войници позират заедно с ислямистки бойци и с двата флага - на Израел и на ИД. Всъщност оригиналната снимка показва войници от израелската армия по време на многонационалното военно учение "Африкански лъв" в Мароко, показва проверката, направена от АРД.

Съмнения около руската версия

Междувременно в Русия все по-силно гласове, включително и от официални източници, сочат с пръст Украйна като виновник. Твърди се, че четиримата заподозрени таджики на възраст 19, 25, 30 и 32 години, са били арестувани на път за Украйна. Даже се появи информация, че най-малко двама от тях вече се били признали за виновни.

Московски съд постанови те да бъдат задържани за период от два месеца, в които текат разследванията. Ако вината им бъде доказана, ги грози доживотен затвор.

В тази връзка АРД пише, че заподозрените са докарани в районния съд в стъклени клетки и с множество синини, отоци, ожулвания и разкъсвания. Състоянието на мъжете повдига въпроса дали те изобщо са в състояние да говорят свободно и дали не са били изтезавани. Преди съдебното заседание в интернет бяха разпространени видеозаписи, за които се твърди, че показват как арестуваните мъже са били измъчвани, а на един от тях дори е отрязано ухото. Дали тези записи са автентични - това не може да бъде проверено и потвърдено от независим източник, уточнява АРД.

Известният историк Тимъти Снайдър смята, че руската версия е неправдоподобна. "В аргумента на Путин, че заподозрените са били на път към руско-украинската граница, няма смисъл", пише Снайдър в платформата X. Според него Русия разполага с 20 000 километра граница. Защо извършителите "биха се насочили в посока, където в момента руската армия и сили за сигурност са най-силно концентрирани", пита се той.

Кореспондентката на АРД в Москва Ина Рук също така заяви, че Путин "веднага е посочил с пръст Украйна, без да представи никакви доказателства". Към обвиненията му се прибавят и изказвания на говорителката на външното министерство, която твърди, че САЩ били "прикривали Украйна". Вашингтон подчертава, че не разполага с каквито и да е доказателства Украйна да е свързана с атаката.

Oфициалните изявления на Кремъл не се ползват с доверие особено доверие, припомня АРД. През последните години руската пропаганда унищожи това доверие с многобройни лъжи и неверни твърдения, подчертава още германската медия.

Автор: Патрик Гензинг АРД, редактор: Емилиян Лилов


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот🇧🇬

    36 20 Отговор
    Почнах да чета и стигнах до аФтора DW и спрях !

    Словени повръЩни в изобилие !

    Имат ни за шарани,сърр !

    Коментиран от #13, #20, #27

  • 2 Аз съм веган

    25 34 Отговор
    Най-големия мит е че службите на мордор стават за нещо. Другия мит е че ботоксовия старец знае какво прави.

    Коментиран от #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Груйо

    28 33 Отговор
    Престъпната клика в Москва, която пращаше ФСБ да арестува хора полагащи цветя на гроба на Навални и обяви ЛГБТ за най-опасен враг, напълно проспа терористичния атентат на ИДИЛ. Въпреки че САЩ ги предупредиха на 7 март. Сега се чудят кого да обвинят за да прикрият мега издънката.

    Коментиран от #47, #70, #75

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 КОТарАК

    17 18 Отговор
    о , Израел ще си отмъсти но не по тоя начин! / тия таджики са жертвени агънца в игричките на Кремъл
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Онбашията

    19 11 Отговор
    На предупрежденията на САЩ за готвени терористични атаки в Русия, Пухлер арогантно отговори че това са провокации и опит да се дестабилизира Русия. Многоходовият стратег 😂😂

    Коментиран от #34

  • 11 Герджиков

    9 18 Отговор
    Жирафа Габриел ще става евро депутат

    ГЕРБ ДПС БСП Възраждане итн сме слуги на пасивният педофил Путин

    Скоро ще избомбят метрото в Москва
  • 12 ТаУмВзе

    10 6 Отговор
    Праведната Пропаганда не зачита Животът! Ето Пример де. Убити Жени и Деца им е гот да.
  • 13 ЩЩД Веле

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Велето е доста рядко щастие...Плащат си за да ги публикуват.
  • 14 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    12 17 Отговор
    Гнусни нещастни ватенки жалки фашисти всичко си заслужават
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Всъщност

    14 7 Отговор
    " Митове и дезинформация " е , че американците "предупредили" . Не само , че предупреждението е от 7 март (както е признато в статията ) , но и касае "следващите няколко дни " . И не само това , а е отправено за щатските граждани в Русия . И на запитване за конкретика , от щатското посолство не са дали отговор на Москва .

    Коментиран от #18

  • 17 ЩЩД Веле

    3 2 Отговор
    Кръц Кръц бомбони...И ушленца.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 А бе

    14 8 Отговор

    До коментар #1 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Путин отдавна ви е превърнал в шарани!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 !!!?

    14 13 Отговор
    Силоваците на Путин позират пред медиите със садизъм към вързаните терористи...а когато те избиваха публиката в концертната зала са криеха като мишки !
    Това характерно и за диктатора Путин...налита само на по-лаби и беззащитни от него.
    !!!?

    Коментиран от #46

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 По- прозрачни

    15 8 Отговор
    сте от еротично бельо и сте по-ограничени от киевския просяк. Всички западни медии в хор ,под "нечие" диригентство замантриха една и съща мелодия. - ИДИЛ . И това ако не е постановка здраве му кажи.
  • 25 Мда

    8 5 Отговор
    Кой знае от кое село са ги изловили тези клошари, даже и имена на реални хора са им дали, които обаче са си свободни в Таджикистан.
  • 26 Читател

    9 5 Отговор
    Като гледам коментарите на натовските тролове , то не трябва много акъл за да те наемат от Козяк 16 .
  • 27 Аз съм веган

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Няма сър. При вас само другарю или тавариш.
  • 28 УКРАЙНА🇺🇦

    9 14 Отговор
    На никой нормален човек не му пука за блатните ватенки територия която трябва да бъде заличена от земята развъдник на зло

    Коментиран от #35

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ЕВРОНЮЗ

    13 6 Отговор
    ГЬОБЕЛС ВЕЛЕ , атентата в Москва извършиха същите които ви гръмнаха ГЪЗОпровода... Терорист номер едно ВИКТОРИЯ НЮЛАНД каза че газопровода ще бъде елиминиран малко преди да се случи... При посещението си в Киев същата терористка ехидно предопреди че ще има сюрпрези за Путин и ще остане изненадан.

    Коментиран от #71

  • 32 ЩЩД Стайков

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Минжиков":

    Това е простака сТАЙКОВ.
  • 33 важно е да мъчат 4 терористи

    6 10 Отговор
    с каквото могат . Застрахователите ще платят на богатия собственик на залата и на група Пикник . Голямата съпротива е заради наркотиците . Украинци вземат амфетамини . единия терорист има легенда - украински паспорт, евентуален бивш наемник на фронта . Ама без пари , гладен и мръсен едва ли е взимал пари от заплати и награди . хахахаха по камерите ги обезвредиха . щяха да правят още зулуми . мохамеданите така си живеят . макрон ги бил познавал . хахаха

    Коментиран от #57, #65

  • 34 Мда

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Онбашията":

    Даже награждава служители на ФСБ, за опазване на реда!
  • 35 Да живее РУСИЯ

    6 10 Отговор

    До коментар #28 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    На кой му пука за окраинските фашисти нагли

    Коментиран от #41

  • 36 Абе хора

    9 4 Отговор
    Може ли спокойно да се пресече граница, на която има осигурен "прозорец" само от едната страна, и която в момента е зона на военни действия ?! Това трябва да си много, ама наистина много глупав, за да го твърдиш, или много нагъл, за да мислиш другите за толкова глупави ! И още нещо - щяло да им се плати с кредитни карти, които могат да се използват само на територията на Русия - това как ще го обясните ??
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 СОПчето Мара

    8 3 Отговор

    До коментар #30 от "Мария":

    Само от админ панела можеш да пускаш тези простащини. Идва мачка за погачка.
  • 39 мхааа

    5 7 Отговор
    И стана Крокус, мокус препаратос, путяратос.
  • 40 Байчо

    11 2 Отговор
    То и прасето викало на другото преди Коледа, "дезинформация и Руска пропаганда е че ще ни колят по празниците. Няма такова нещо" хахаха
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 СОПчето Мара

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "Герджиков":

    Сладоледаджии сме - ще облизваш....
  • 43 Ето бе показват ви го

    5 5 Отговор
    Няма по големи Оли го френи от тръмппутлерофрените
  • 44 хахаха

    14 6 Отговор
    - Още не беше загасен пожарът в концертната зала "Крокус Сити Хол" край Москва, когато в социалните мрежи се появиха първите предположения, а дори и непотвърдени заключения за нападението.
    - Още не беше изпуснал последния си дъх Навални, когато правителствата на запада обвиниха Русия за смъртта му.
    - Още не беше спрябо да бълбука Балтийско море, когато излязоха официални твърдения, че Русия е взривила Северен поток.
    - Още не беше изгорял напълно МХ-17, когато запада обвини Русия за свалянето му. ....и още, и още, и още....
  • 45 Минджиков

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Герджиков":

    Да избомбят и семейството ти
  • 46 Ако искаш

    8 4 Отговор

    До коментар #22 от "!!!?":

    да се пробваш срещу руснаците и да станеш мъченик в името на САЩ запиши се в ИДИЛ. Много го правеха през интернет преди десетина години. Така ще влезнеш в историята като истински Бо..клик, а не като мижитурка с въпросителни и удивителни
  • 47 Мега държава

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Груйо":

    Мега издънка мега тридневна специална мега ракети мега без аналог всичко им е мега
  • 48 Да си връща

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "Герджиков":

    На теб и най вече на женка ти
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Аз съм веган

    6 7 Отговор
    Единственият начин да се излекуват копейките от рашизма е да отидат на ваканция в мордор. След това ще избягат с писъци и няма да искат да ги чуят

    Коментиран от #53, #63

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Забелязахте ли че

    8 3 Отговор
    Много малко съчувствени коментари има към Русия, за разлика от атентатите във Франция например ! Дори отявлените путинофили предимно ртсят злоба към запада и Украйна, но не и съчувствие ! Защо ли.. ??!
  • 53 Пха ха ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #50 от "Аз съм веган":

    Ама че шматка

    Коментиран от #60

  • 54 7009

    8 3 Отговор
    Украинска работа е 100 процента
  • 55 Васо

    5 9 Отговор
    През 1933-та нацистите си запалиха Райхстага, обвиниха комунистите, Димитров и Коларов. Целта беше започване на репресии и забрана на всички партии, освен НСДП. Целта на Путю е нова вълна на мобилизация, нови батальони и оръжия към фронта, ескалация на напрежението, потискане на недоволството, евентуално- въвеждане на военно положение и не на последно място- подготовка за използване на мирния атом в някое украинско село.
  • 56 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    12 5 Отговор
    ПО-ГОЛЯМА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ ОТ ДОИЧО ЗЕЛЕ НЕМА
  • 57 Сиси, СтЕнке Буряткова

    6 1 Отговор

    До коментар #33 от "важно е да мъчат 4 терористи":

    Не се мъчи да мислиш. Не ти се отдава.
  • 58 Луд с картечница

    10 4 Отговор
    От два дена чета коментари по темата от американци,канадци и англичани.70% -80% от тях казват Сий Аай Ейй,и търсете Виктория Нюланд.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Аз съм веган

    6 8 Отговор

    До коментар #53 от "Пха ха ха ха":

    Ходи и виж с очите си колко са зле. Копейките всъщност не са толкова загубени че да си губят времето с мордор. Обичат го отдалеч.
  • 61 Биби Кинк

    4 7 Отговор
    Какво чухме до тук: Едина од четримата разправа каде е вербован од помошник оджа,кой мо платил на рака четвърт лимон рубли и други четвърт лимон на карта. Влизат у Крокус около 20ч.,двама стрелят с калаши,един маа с нож,едина само снима с камера. Първия сигнал по телефона е подаден в 20,01, в 20,26 тажиките излизат през параднио вход од каде са влезнали,качват се у реното и тръгват на запад од Москва. Крокус се намира в покрайнините, на 24 км од Пембенио мегдань! В съседната сграда,съшто "Крокус" която има топла връзка със залата има районен полицейски участок,срещу залата има сграда в която се помещава подразделение на ОМОН, на около три километра е щаба на Россгвардиата и въпреки това силоваците пристигат очевидно след като обийците си тръгват. Въпрос към пресс аташето на МВД кога са дошле куките? Отговор-"седем минути след първия сигнал"!Тажиките минават над 300 км преди да ги фанат на 140 от Окраинската граница,кадето точно в момента комар да кацне че го залаят кучетата! Зашто тогава посланика на Белорус изказва задоволство од сатрудничеството междо белоруските и пиенгурските власти при залаванье на тажиците? Значи заедно и целенасочено са ги насочвали чрез устроени засади към окраинската граница???
  • 62 .....

    8 3 Отговор
    Точно обратното е не се опитвайте да промивате мозъци.Мислите ли, че хората не са следили от началото какво ставаше и кой какво пишеше. Веднага заваляха от САЩ, Англия и други, че те не са имали никакво участие даже и Украйна" защитиха". Никой от руска страна не беше направила изявление кой е и защо го е направил. Подло и пошло написана статия
  • 63 Млад готен КанибаЛ

    3 0 Отговор

    До коментар #50 от "Аз съм веган":

    Моаа те пратя на ваканция обратно на май кааси у п..ката.
  • 64 Гай Турий

    9 1 Отговор
    Има безброй въпроси за изясняване, работата ще е дълга. Вербовка по интернет на общо взето ограничени същества с низка култура, от ислямска общност. Но те не са екстремисти на религиозна основа, наети били за 5000 евро. Бойци на ИД ще убиват за идея, не за пари. Кой ги е бил убедил по интернет, все пак на какъв език са общували. Какво са правили в Истанбул 1 месец преди това. Селфито в интернет къде е сътворено. Кой го е публикувал. Единият от 4-мата не знае и дума по руски. Къде е било скривалището на оръжието и патроните. Кой го е заредил. Колкото и да е невероятно не се знае, дали няма да намерят някакви пръстови отпечатъци. Кой им е съставил плана, единият е бил на оглед, как са го организирали с подробности, вход, изходи, място за оттегляне. Кой ги е чакал на украинска граница, къде, кога, ориентировки. За да убиват така хладнокръвно, откъде имат такава психика, иначе нямат кой знае каква професионална военна подготовка, стрелят сватбарски като по патки, участвали ли са някъде и някога в такива действия? Коя банка им е заредила дебитните карти с обещаните пари? и още и още....

    Коментиран от #73

  • 65 Инспектор Стрезов

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "важно е да мъчат 4 терористи":

    Разкрит!Разкри! Опасен агент на Ципсо известен в определени среди като Сиси Боата Дълбокото гърло или Деси Контрольорката по известен на широката публика катостуенчу георгиев Бурята.
  • 66 ШОРОШ

    4 1 Отговор
    не е вярно. Аз ги дърпам. Тия са Шорошчии. Аз съм много богат и плащам на цял свят да мразят добрата мирна и спокойна Русия.
  • 67 Васил

    2 5 Отговор
    Няма кой да се хвана на този сценарии че атентаторите са от ислямска държава на кой терорист му превеждат пари по карта всичко намирисва на кремълски сценарии.
  • 68 Винаги когато така усърдно оправдавате

    7 3 Отговор
    Някой почти сигурно е че той е замесен

    Повечето хора са убедени че украйна е поръчителя

    Доказателства ще каже някой

    Има ли доказателства че прокуратурата е корумпирана .
    Няма непознавали и нотариуса
    И всички знаем че лъжат е и тук е същото

    Коментиран от #69

  • 69 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор

    До коментар #68 от "Винаги когато така усърдно оправдавате":

    Има ли значение ,кой е извършинелят???макар да е очеизвадно за вси,че зад тези стои чеченската опозиция,когато кремъл каже украйна........
  • 70 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Груйо":

    КАКЪВ ИГИЛ БЕ ТЪЪПАКО..ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ТЪЪП ДА ПИШЕШ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ...КРАВАРСКОТО ПОСОЛСТВО В МОСКВА Е ПРЕДУПРЕДИЛО КРАВАРИТЕ ДА НЕ ХОДЯТ НА МАСОВИ МЕРОПРИЯТИЯ ..А САМИТЕ ЗАДЪРЖАНИ СИ ПРИЗНАВАТ ЧЕ СА НАЕТИ ОТ УКРАИНЦИ И ОРЪЖИЕТО Е ОСИГУРЕНО ОТ УКРАИНЦИ ...ОЩЕ ПРИ ЗАДЪРЖАНЕТО ИМ ..КРАВАРСКИТЕ АНГЛИЙСКИТЕ И УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ ... Е ТЕ ТОВА СА ВИНОВНИТЕ ЗА АТЕНТАТА .ТОВА Е ЯСНО НА ЦЯЛ СВЯТ САМО НА ПР00СТИЯ ГАНЬО НЕ ВДЯВА И ЗА ТОВА ЧЕ СТРАДА
  • 71 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "ЕВРОНЮЗ":

    СЪЩИЯ КРАВАРСКИ Б00КЛУК ПРЕДУПРЕДИ ТЕХНИТЕ ГРАЖДАНИ В РУСИЯ ДА НЕ ХОДЯТ НА ПУБЛИЧНИ МЕРОПРИЯТИЯ ...ХУБАВОТО Е ЧЕ КРАВАРСКАТА ИМПЕРИЯ СЕ РАЗПАДА БЪРЗО
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 А преди да стигнат

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Гай Турий":

    Украинската граница кой е щял да им отвори руския прозорец?
  • 74 Съмнение

    0 1 Отговор
    Ако някой русофил има доказателства различни от ,,Баба Ванга каза " , по добре да замълчи
  • 75 Издънка на службите

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Груйо":

    Смести да ги насочат към Кремъл Путин да им плати и награди Те ги насочили в грешна подсока към Украина къде щеха да бъдат убити като терористи Та тези руски граждани платила с живота си за тази грешка
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания