Last news in Fakti

30 Март, 2024 16:44 2 621 5

Жега на Балканите! Гърция очаква над 30 градуса по Целзий

  • гърция-
  • жега-
  • атина

Службата по метеорология към Националната обсерватория в Атина информира, че топлата вълна ще продължи до вторник

Жега на Балканите! Гърция очаква над 30 градуса по Целзий  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Температурите в някои части на континентална Гърция ще скочат над 30 градуса по Целзий през следващите дни, когато над страната и Източна Европа ще се придвижи изключително топла въздушна маса от Африка, съобщава в. „Катимерини“, цитиран от БТА.

Службата по метеорология към Националната обсерватория в Атина информира, че топлата вълна ще продължи до вторник.

Очаква се температурите в Източна Европа да се повишат със 17-18 градуса по Целзий над средните за сезона. В понеделник температурите в континентална Гърция ще бъдат с 15-16 градуса над нормалните, а на някои места ще надхвърлят 30 градуса по Целзий, информира вестникът.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кленя

    12 4 Отговор
    пийте студена рикия с доматчета и си барайте деддовия в жегата
  • 2 Бийк

    5 6 Отговор
    Ще умрем без руски газ
    Всички сме мъртви
    И пием мастика в отвъдното ;)
  • 3 защо ли тези жеги се предизвикват

    19 0 Отговор
    умишлено, всички знаем че дърветата поглъщат слънчевата енергия ,но и всички виждаме как в градовете ,селата и изобщо масово се премахват големи и здрави зелени дървета с огромни корони носещи прохлада под тях и около тях ,премахват се и цели гористи паркове, без да се залесява никаква нова площ ,за да се бетонират и застроят, а всъщност отсичането на всяко дръвче трябва да се криминализира защото те са един вид естествени климатици за земята
  • 4 ще го духат бедните

    9 1 Отговор
    и работещите ,а всъщност вината е на индустриалците и политиците
  • 5 Трудовака, своя стар другар

    4 3 Отговор
    Ужаст! Никога преди в Гърция, през Април, не е било 30+ Винаги, са карали ски и шейни, чак до края на Юли! Затова и веригите там са задължителни за МПС, целогодишно!
Новини по държави: