Last news in Fakti

1 Април, 2024 15:45 2 968 70

Руското разузнаване: САЩ рискуват да бъдат заподозрени в участие в международния тероризъм

  • русия-
  • москва-
  • атентат-
  • ислямска държава-
  • сащ-
  • владимир путин

Преди атентата Съединените щати публично предупредиха, че са получили разузнавателна информация за възможно нападение от екстремисти в Русия

Руското разузнаване: САЩ рискуват да бъдат заподозрени в участие в международния тероризъм - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън увеличава усилията си за формиране на изкривена картина на терористичната атака, извършена на 22 март в "Крокус сити Хол" край Москва. Това се казва в съобщение на пресбюрото на Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия, цитирана от ТАСС.

СВР отбеляза, че Вашингтон рискува да си навлече подозрения за участие в международен тероризъм поради стъпките си да "изчисти" украинските власти и да им предостави помощ след терористичната атака. "Става очевидно, че САЩ, изчиствайки престъпния режим в Киев и оказвайки му помощ, рискуват да бъдат заподозрени в участие в международния тероризъм", се казва в текста.

Както отбелязва Службата, САЩ не могат да постигнат единство в оценките за терористичната атака дори сред членовете на НАТО и ЕС. "Според информацията, с която разполага Службата, американците не могат да постигнат единна оценка за трагедията край Москва дори сред членовете на НАТО и ЕС, да не говорим за държавите от глобалния юг. В кулоарите те отбелязват, че Вашингтон започна да защитава (украинския президент Володимир) Зеленски още преди "пепелта от изгорялата сграда на "Крокус Сити Хол" да изстине. Подобно бързане изглежда безразсъдно за мнозина на Запад и подозрително на Изток", подчерта руското външно разузнаване.

Оттам добавиха, че Киев, когато "подготвя терористични атаки срещу Руската федерация, използва сателитна информация, предоставена от американското разузнаване".

СВР заяви, че "терористичната атака е пряк "роднина" на масирани ракетни атаки и нападенията на диверсионни групи в Курска и Белгородска област."

Вашингтон инструктира руската опозиция в чужбина да раздуха темата за предполагаемото използване на терористичната атака от 22 март, за да оправдае войната в Украйна, посочва СВР.

Припомняме, че от самото начало Москва заяви, че търси украинска връзка при атаката, въпреки че Киев отрече това, а отговорност за атентата пое екстремистката групировка "Ислямска държава". До този момент Москва не е представила никакви доказателства за твърденията си за връзка на терористите с Киев, а и отхвърли предложенията за международно съдействие при разследването.

Преди атентата Съединените щати публично предупредиха, че са получили разузнавателна информация за възможно нападение от екстремисти в Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Анализатор

    32 60 Отговор
    Рашисти, не разбрахте ли, че с вашия свят е свършено!
    Никой не иска сибирски прошляци в Европа и цивилизования свят!
    Путин трябва да бъде съден като военопрестъпник с цялата си клика!

    Коментиран от #4, #66

  • 3 ТаУмВзе

    51 14 Отговор
    Иде реч за Монетарната Система на краварите, при Премахнато Златно покритие на доларите! За тва Убиха JFK де. Съответно, Винаги на краварчето му Трябва Външен Враг, за да си Безчинства по светчето. Още Саддам им Каза Петрол срещу Злато, не зелена хартия!

    Коментиран от #19, #61

  • 4 анал

    20 17 Отговор

    До коментар #2 от "Анализатор":

    явно добре ти анализират отверствието, та мразиш и себе си
  • 5 Име

    2 28 Отговор
    Има почерк и на КГБ и на ЦРУ обаче е също - не се знае - те са толкова коварни - ако се мисли правилно - това е Путин.

    Но пък може и да е ЦРУ, аз не изключвам. Ви никакъв случай не е самодейност. Но пък КГБ са по-могъщи на територията си. ЦРУ може да проникне - но е сложно, сега има и радио-заглушаване, примерно - един вид - повече електроника

    Може да е - ЦРУ - чрез КГБ - някаква вътрешна конспирация - това пък какво ще да е.

    Коментиран от #16

  • 6 Хахахаха

    31 18 Отговор
    То е ясно че краварите са помогнали на укрите да наемат тия гладкомозъчни таджики и за да си измият ръчичките уж предупредили Русия е половин свят по земя къде да предодвратиш какво

    И не е вярно че няма доказателства заа укровръзка
    Проследили са паричните трансфери на тия животни идват от укроленд

    Коментиран от #56, #62

  • 7 Ден

    14 10 Отговор
    аС краваря се говори само с оръжие!Вчера гръмнах такъв
  • 8 Руските ZV. иne

    26 18 Отговор
    Винаги са обвинявали другите в мръсотиите, които самите те са извършили или имат намерение да извършат!
  • 9 Възрожденец

    24 34 Отговор
    НАТО да праща оръжия и боеприпаси на Украйна, че и военни подразделения, за да се бият на украинска територия днес, за да не се наложи утре да се бият срещу орките на територията на собствените си държави. Работата е ясна. Връщане назад няма. Путлер, или който там сега се представя за него, е решил да стигне до края, затова трябва да бъде спрян. Какво е това чудене, умуване, тутkане, бавене, дискусии, какви са тези военни натовскин .стратези и генерали, които не разбират, че друга алтернатива няма. Решението е едно- по всякакъв възможен начин военна и логистична подкрепа за Украйна. Не е далеч моментът и когато ще се наложи войски на Алианса да стъпят на украинска земя. Вижда се накъде отиват нещата. На сатаната от Кремъл трябва да бъде cмaчkaна главата веднъж- завинаги Цената ще е висока. Но... Заслужава си. Това е. На нашето време се пада отговорността да ликвидираме азиатските ypoди.

    Коментиран от #26, #34

  • 10 Сащисан

    18 23 Отговор
    Рашисти корумпирани фашисти.
  • 11 Българин

    25 27 Отговор

    До коментар #1 от "Софийски":

    Крепостния роб вярва на господаря си - фашиста Путин даже и да му каже - скачай от 15тия етаж и нищо няма да ти стане ... Робски народ - мафиотска държава - заслужават си и диктаторите и съдбата ...
  • 12 Нищо не рискува САЩ

    35 13 Отговор
    Те са си спонсор и създател на тероризма по света! Това са фактите!

    Коментиран от #13, #63

  • 13 Tётя Myтpoфaнoвa

    15 11 Отговор

    До коментар #12 от "Нищо не рискува САЩ":

    Молодец ! Так держать !
    А где факти ?!

    Коментиран от #18

  • 14 Жълтопаветен боклук

    16 5 Отговор
    Днес Кирчо има имен ден.
  • 15 Това са фактите

    23 7 Отговор
    Терориста Украйна, спонсорирани от спонсора на тероризма САЩ!
  • 16 Това ще да е,че...

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "Име":

    ...прекалено много конспиративни филми си гледал и просто мозъчето ти е деформирано на тема-световна конспирация...!
    Лекувай се,момче...!
  • 17 хе хе

    7 12 Отговор
    Предлагам путин да отиде лично в Хага и да подаде оплакване направо там.
  • 18 Фактите са пред теб бре мутрафоне

    15 9 Отговор

    До коментар #13 от "Tётя Myтpoфaнoвa":

    Кой спонсорира муджахадини, създаде и спонсорира ал кайда, ислямска държава и камара още терористични организации по света? С опростачване от НПО-тата на онуй зло САЩ, си съучастник на злото, спонсор на тероризма!

    Коментиран от #22

  • 19 Абе ТаУмВзе ли си или Текумзе

    8 8 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Не те знам, ама ако си ТаУмВзе, иди си го вземи от другаря Путин, дето ти го е взел.......за ума става въпрос! Ако ли пък си Текумзе, чудя се какво прави индианец в хора на Путинските монахини?!

    Коментиран от #32, #54

  • 20 Ъхъъъъъъ "лидери"....

    20 6 Отговор
    САЩ не са заподозрени в участие в международния тероризъм! САЩ многократно са били и са се доказвали като международен терорист и спонсор на тероризма. Стотици пъти. Международния тероризъм те са го измислили.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 така е

    4 7 Отговор

    До коментар #18 от "Фактите са пред теб бре мутрафоне":

    Няма ли НПО, копейков нет.

    Коментиран от #25

  • 23 Просия лол

    9 6 Отговор
    Тия пияндурници пак станаха за смях.
  • 24 В.В.П.

    8 3 Отговор
    Сащ са престъпници,террористи ,убийци ,касапи ..Почват с индианците ..После пребиват мама Англия...И т.н.Днес са капо де тутти капи
  • 25 Е ако дават копейки

    1 5 Отговор

    До коментар #22 от "така е":

    за истината, що има глупаци да се продават като зарзавати и да се гърчат жалко в лъжите и простотията с нисък интелект на НПО-тата на онова зло САЩ, спонсор на тероризма? :)) Риторичен въпрос! Сложен за опростачено дете, продадено като зарзават!
  • 26 Сашо

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Възрожденец":

    Най-късно юли месец НАТО влиза в Украйна.

    Коментиран от #35, #40

  • 27 Голем смех

    5 8 Отговор
    Хахахах ватници клети, изложиха се като кифладжии техните служби, въпреки че ги предупредиха дори от Иран за този терористичен акт освен тва от "Ислямска държава" си признаха, че те стоят зад това и пак все САЩ са им виновни :) хахахахахаха изключително прост народ :)
  • 28 САЩ СА СВЕТОВНИТЕ ТЕРОРИСТИ

    9 3 Отговор
    КАК ЩЕ ГИ ЗАПОДОЗРЕТЕ - ЧЕ КОЙ ФЪРЛИ АТОМА В ХИРОШИМА И НАГАСАКИ ? ЯПОНИЯ ИМ ДЪЛЖИ 20 МЕГАТОНА ! ОТТОГАВА ДО СЕГА СА ИЗБИЛИ НАД МИЛИАРД НЕВИННИ В 150 ВОЙНИ ПО ТЯХНА ИНИЦИАТИВА

    Коментиран от #30, #46

  • 29 Тия ватите спешно трябва са спрат

    4 2 Отговор
    терпентина и бояришника! И по-малко папироски на пост и пазене от високи джамци!
    Станаха хаховците на света, сигурно и в Замбези им се смеят вече!

    Хаххахаххах
  • 30 Тия умности само в Омск

    6 3 Отговор

    До коментар #28 от "САЩ СА СВЕТОВНИТЕ ТЕРОРИСТИ":

    на бабите ги дрънкай, моля ти се...
    Знаем, че не сте добре крепостниците, ама ти си рекордьор!

    Коментиран от #39

  • 31 Ден

    5 3 Отговор
    Зеленски вече е пътник!
  • 32 Ха ха

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Абе ТаУмВзе ли си или Текумзе":

    Лъже със здраве. Ума си му е на място.😑
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 А бе,кле пар

    3 7 Отговор

    До коментар #9 от "Възрожденец":

    не до носен,първо обиждаш възрожденците с името,което си сложил незаслужено!Второ,нямаш капка ум в главата си,и трето-виж второто! Русия е Непобедима! И т@пи те кравари много добре го знаят!Само мало умници като тоя може да мислят,че някой може да победи Могучая!
  • 35 НАТО ВЛИЗА В РУСИЯ И САЩ ИЗЧЕЗВА !

    8 6 Отговор

    До коментар #26 от "Сашо":

    ГАРАНЦИЯ ФРАНЦИЯ ! ПУКНАТ АМЕРИКАНЕЦ НЯМА ДА ОСТАНЕ ....... ДАЖЕ И ЗА ЦЯР !
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 германеца

    6 5 Отговор
    Има един съветски филм Москва не вярва на сълзи . Сега обаче никой не вярва на Москва , колкото и да плаче .
  • 38 Сатана Z

    2 3 Отговор
    Администрацията на Байдън засилва усилията за формиране на изкривена картина на терористичната атака на Крокус, съобщава руското външно разузнаване.

    Според постъпващата информация Държавният департамент, разузнавателните служби на САЩ, свързаните с тях неправителствени организации и медиите са получили задачата да премахнат всякакви подозрения за участието на Зеленски и обкръжението му в престъплението.

    Белият дом се опасява, че разкриването на киевската следа ще подчертае терористичната природа на украинския режим и окончателно ще наруши плановете на Вашингтон да увеличи подкрепата за Украйна, казва SVR.

    Коментиран от #42, #44

  • 39 За твое съжаление

    1 3 Отговор

    До коментар #30 от "Тия умности само в Омск":

    Тия "умности" сътворени от терориста САЩ, са платени с милиони жертви!
  • 40 Нато е в Украйна

    3 5 Отговор

    До коментар #26 от "Сашо":

    от 2014 година! И кво?! ГУБЯТ!Ще изгубят укра напълно!
  • 41 ЩЕ СЕ РАДВАМ НАТО ДА ВЛЕЗЕ В НОВОРУСИЯ

    3 1 Отговор
    ТОГАВА ЩЕ ЗНАМ ЧЕ БОКО КИРО КОКОРА ХРИСТО И ТАНАС ЩЕ ИДАТ ВЪВ ВЕЧНИТЕ ЛОВНИ ПОЛЕТА ЗАЕДНО !
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Признание

    3 1 Отговор
    Напусналите депутати от Възраждане признават,че са плащали на тролове да пишат.Защо ли това не е изненада?
  • 44 Tётя Myтpoфaнoвa

    4 3 Отговор

    До коментар #38 от "Сатана Z":

    Чак на мен ми стана смешно.
    Това аз ли съм го спуснала ?
  • 45 НЕ Е ВЯРНО

    8 3 Отговор
    Нико не ги подозира, ами има колкото искате доказателства. Даже се спори дали ФАЩ или наглосаксоските робовладелци са главорези номер 1 в света.

    д-р Золтан Гросман - професор по география в държавния колеж Evergreen State College в Олимпия, щата Вашингтон описва 150 военни операции, извършени от армията на САЩ, както срещу чужди държави, така и вътре в самата страна, дори и във Вашингтон.

    Според китайски дипломати САЩ също са заплаха номер едно за мира. Пресметнали са че в периона от 1945 до 2001г САЩ за започнали 201 военни конфликта в 153 региона на Земята от общо 248 военни конфликта.

    Но проучване на английския историк Стюърт Лейкок показва, че от 193-те страни-членки на Организацията на обединените нации, само 22 държави не са били подложени на британската въоръжена агресия.

    Ако в общия брой на военните намеси, окупации и интервенции първенството безусловно се държи от Съединените щати, то Обединеното кралство е на първо място по отношение на броя на страните, подложени от него на военни атаки.
  • 46 150 ВОЙНИ ПО ТЯХНА ИНИЦИАТИВА

    4 4 Отговор

    До коментар #28 от "САЩ СА СВЕТОВНИТЕ ТЕРОРИСТИ":

    И никога не са били заплашени или атакувани

    Коментиран от #48

  • 47 Терориста САЩ и в България

    6 2 Отговор
    Цивилно население бомбардира . Хиляди уби.
  • 48 Защото винаги

    4 4 Отговор

    До коментар #46 от "150 ВОЙНИ ПО ТЯХНА ИНИЦИАТИВА":

    са били организаторите и агресорите САЩ
  • 49 Атина Палада

    7 6 Отговор
    Тръмп:-
    " Незабавно прекратяване на прокси войната в Украйна. Уволнение на всички представители на дълбоката държава.Фундаментално преосмисляне на Нато. Лъжа е, че Русия представлява заплаха. Най-голямата заплаха за Западната цивилизация не е Русия а ние самите и най-ужасните хора, които представляват САЩ. Тези глобалистки сили нанасят повече вреда на САЩ, отколкото Китай и Русия биха могли да мечтаят. Изхвърлянето на този глобалистки естаблишмънт е главна задача на следващия президент на САЩ. И аз мога да свърша тази работа"!

    Коментиран от #55

  • 50 Пълни нещастници

    4 4 Отговор
    докато изтребват своите "братя" които не желаят руско владичество, смеят да говорят за теророзъм
  • 51 Доналд Тръмп сключи договор за 1000 млрд

    3 5 Отговор
    Долара със Саудитска Арабия за доставка на оръжие без спецификации смятайте за какво става на въпрос след като САЩ не могат да доставят 16 Ф16 на НАТОвска държава за 4 млрд долара
  • 52 Няма такъв народ

    3 4 Отговор
    прост като ушанките, само те си вярват на глупостите с които ги зарибява путлер и кликата му.
  • 53 Цирка у лево моля

    3 0 Отговор
    Тез така както ги слушам искат само те да бомбардират..ония от другата страна трябва да им играят "честно"
  • 54 ТаУмВзе

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Абе ТаУмВзе ли си или Текумзе":

    При каквито и да е Опити да Ви се Обясни, каквото и да си рупате Праведната Пропаганда и тва си е!
  • 55 Трол!

    2 2 Отговор

    До коментар #49 от "Атина Палада":

    Копипейст,левче пейст.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Някак си

    2 2 Отговор
    Не вярвам на московски сълзи !
  • 58 бай Даньо

    5 2 Отговор
    Руснаците знаят кой извърши атентата и съм изумен на търпението на Путин, но в същото време точно търпението на Путин ще спаси тоя свят където американците откачиха и не знаят какво правят а в Европа изтъпяха и също не знаят какво правят....
  • 59 Журналист на барикадата

    8 0 Отговор
    "Преди атентата Съединените щати публично предупредиха, че са получили разузнавателна информация за възможно нападение от екстремисти в Русия."

    Публичното "предупреждение" бе само за "в рамките на 48 часа". Без да разменят данни с руските служби, както обикновено се прави или да дадат подробности. За тези 48 часа нищо се случва, и Русия напразно вдига на крак всичките си служби и не само за 48-часа но за цяла седмица. САЩ не дава никаква друга информация и разбира се "предупреждението" с право замирисва на обикновена партенка за всяване на паника.

    Което още повече насочва следите към САЩ които са ползвали псевдо-"предупреждението" с цел да могат да си измият с него ръцете след атентата, без да го попречат.
  • 60 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 0 Отговор
    КРАДЕЦА ВИКА , ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА ................. ФАКТ !
  • 61 Какви са тези глупости?

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Кенеди е убит 9 години преди САЩ да се откаже от златното покритие на долара.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Фактите:

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Нищо не рискува САЩ":

    Русия не се интересува от фактите.
  • 64 гошо

    0 0 Отговор
    Карате всички да съжаляват че ви предупреждават и да не го правят никога повече
  • 65 ФАКТ

    0 0 Отговор
    АЙДЕ АКО ОБИЧАТЕ РУСНАЦИТЕ СПРЕТЕ ДА РЕВЕТЕ...САЩ ВИ ВКАРА ВЪВ ВОЙНА С УКРАЙНА..САЩ ДАВА НАЙ МНОГО ОРЪЖИЯ НА УКРАЙНА..АМА НЕ ЗАПЛАШВАТЕ САЩ С ЯДРЕНИ РАКЕТИ А ЗАПЛАШВАТЕ ЕВРОПА..А МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕТЕ ЧЕ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ СЛУШАТ САЩ...ТАКА ЧЕ ..СЛЕД КАТО ВСИЧКИ РУСНАЦИ ЗНАЕТЕ ЧЕ ВСИЧКО КОЕТО СЕ ПРАВИ СРЕЩУ ВАС ИДВА ПО ЗАПОВЕД НА САЩ...ЗАЩО СЕ ПРАВИТЕ НА ИД-ТИ И СЕ ПЕРЧИТЕ НА ЕВРОПА...А СРЕЩУ САЩ САМО МРЪНКАТЕ....РУСКИ ПУ-КИ ...ЛАЕТЕ СРЕЩУ ТЕЗИ КОИТО НЕ СА ВИ ВИНОВНИ ..ТЕ СА САМО СЛУГИ...А ТОЗИ КОЙТО ГИ КОНТРОЛИРА И ИМ ЗАПОВЯДВА ВСИЧКО И Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО ...СРЕЩУ НЕГО НЕ СМЕЕТЕ ДА КАЖЕТЕ И ЕДНА ДУМА...ВЕЛИКИТЕ РУСНАЦИ...ПЛАШАТ ЕВРОПА КОЯТО С НИЩО НЕ ИМ Е ВИНОВНА С ЯДРЕНИ РАКЕТИ ЗАЩОТО ЗНАЯТ ЧЕ ЕВРОПА НЯМА ТАКИВА....А ЗАЩО НЕ ПЛАШИТЕ ОСНОВНИЯ ВИНОВНИК - САЩ С ТЯХ...???...РУСКИ МИШКИ..
  • 66 Те баш те

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анализатор":

    Верно си анал лизатор
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Фрося

    0 0 Отговор
    🍓 Г­о­­­р­­е­щ­и­ ­­­м­­­о­­м­и­­­ч­­е­­­т­­­а­ ­­­в­­­и ­­о­ч­­а­­­к­­в­­а­т 👉 ­­𝗡­­𝗨­­­𝟮­­𝟭­­.­­­𝗙­­­­𝗨­­­­𝗡
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания