Last news in Fakti

3 Април, 2024 05:31 1 398 2

Протестите в Йерусалим продължават ВИДЕО

  • ерусалим-
  • протест-
  • бенямин нетаняху-
  • заложници-
  • хамас

Хиляди искат оставката на правителството

Протестите в Йерусалим продължават ВИДЕО - 1
Снимка: БГНЕС

Хиляди израелци излязоха за четвърти пореден ден на демонстрация срещу правителството и за да поискат споразумение за освобождаване на заложниците, държани в ивицата Газа, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Израелските медии съобщиха, че демонстрантите са се събрали снощи с факли в ръце близо до сградата на парламента в Йерусалим. Те също така поискаха нови избори. В речта си майката на отвлечен мъж обвини премиера Бенямин Нетаняху, че пречи на сключването на споразумение за освобождаване на заложниците.

От своя страна министър-председателят отхвърля критиките и неотдавна настоя, че се чувства задължен да върне всички заложници у дома. От друга страна, едни нови избори биха парализирали преговорите за освобождаването на още заложници и "биха довели до края на войната, преди да са постигнати целите", смята Нетаняху.

Израел изчислява, че почти 100 заложници, държани от "Хамас", са все още живи.

От неделя в Йерусалим се провеждат големи антиправителствени демонстрации, а в рамките на многодневната протестна кампания протестиращите разпънаха и 100 палатки пред парламента.

В събота хора протестираха срещу управлението на Нетаняху и в Тел Авив, Хайфа и други градове. Роднините на заложниците го обвиняват, че няма сериозен интерес да осигури освобождаването на израелците, държани от "Хамас" в ивицата Газа.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт е

    9 3 Отговор
    Подаде ли оставката, веднага ще започне разследване срещу него и подчинените, а след това директно в затвора.
    Нетаняху такива ги надроби, че е готов да подпали и трета световна, само и само да си спаси кожата ...
  • 2 Апел до Президента на САЩ

    1 0 Отговор
    Господин Байдън,
    Вие сте Президент на най мощната държава в света. Комуникирате с ваши колеги на водещи силно-икономически държави. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет,Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. В заключение вземете пример от християнска ЕВРОПА, която приюти милиони мюсюлмани въпреки, че това е рисково начинание, но все пак бяха приютени. Време е Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра палестинци и същите бъдат приютени в техните държави. Това е разумният изход по казуса.