Last news in Fakti

24 Май, 2024 12:23 1 494 6

Предизборни страсти на Острова! Джереми Корбин се впуска в изборите като независим кандидат

  • великобритания-
  • риши сунак-
  • лейбъристка партия-
  • консервативна партия-
  • джереми корбин

Левият политик е отстранен от Лейбъристката партия от 2020 г., след като отказа да приеме напълно констатациите на Комисията за равенство и права на човека, че политическата сила е нарушила закона за равенството, когато той е бил начело

Предизборни страсти на Острова! Джереми Корбин се впуска в изборите като независим кандидат  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият лидер на британската Лейбъристка партия Джереми Корбин обяви, че ще се кандидатира като независим кандидат на общите избори във Великобритания на 4 юли, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Корбин каза, че ще се кандидатира в избирателния си район в Ислингтън Норт, обещавайки да бъде „независим глас за равенство, демокрация и мир“.

Левият политик е отстранен от Лейбъристката партия от 2020 г., след като отказа да приеме напълно констатациите на Комисията за равенство и права на човека, че политическата сила е нарушила закона за равенството, когато той е бил начело, и изтъкна, че антисемитизмът е бил „драматично надценен по политически причини“.

Корбин каза пред изданието „Ислингтън трибюн“ (Islington Tribune), че ще се бори да запази мястото, което заема от 40 години и добави: „Трябва да отстояваме позиция и да защитим правата си“.

Той се обърна към дългогодишните гласоподаватели на Лейбъристката партия: „Тук съм, за да представлявам хората от Ислингтън Норт, придържайки се към принципите, които съм отстоявал през целия си живот: социална справедливост, човешки права и мир“.

Корбин каза още, че "сега тези принципи са необходими повече от всякога", обещавайки да бъде "истинска алтернатива на корумпираните години на това правителство на торите", включително контрол върху наемите, публична собственост върху енергоносителите и водата, премахването на таван за надбавки за две деца, нова зелена сделка и етична външна политика, основана на мира и човешките права.

Корбин добави: „Когато бях избран за първи път, обещах да подкрепям моите избиратели, независимо от всичко. В Ислингтън Норт спазваме обещанията си.“


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАМАС СЕ ПРЕСЕЛИ В БЪЛГАРИЯ

    5 3 Отговор
    НА СНИМКАТА , ТОВА Е НОВИЯ ФАШИСТКИ ПОЗДРАВ ПО ЦИГАНСКИ В АНГЛИЯ !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 РЕАЛИСТ

    1 0 Отговор
    Също, като у нас. Номера на консерваторите за да разцепят левицата, щото иначе губят катастрофално с индиеца начело. Иначе уважа ах много Джеръми Корбин.
  • 4 ...

    0 2 Отговор
    Има много фирми на китайци, сърби и сие, които не спазват правилата. Все пак от 20 години имаме близки, които са се сблъсквали, не с англичани работодатели, а със сърби, китайци, излишно е да описвам нещата, с които са се сблъсквали много млади хора.
    Успех на англичаните, който и да е. По добре там, отколкото в пропаднала кална и неспазващи човешките права България. Кога българин би казал на Х българите, завършили сте в Бг, защо не сте завършили и в Лондон. Възпитание, бате, възпитание липсва в Бг. Корупцията е номер 1 в Бг, а там цент не ти искат. Няма място за сърдене, бате, юруков и разни други служебни лидери в българия. Дори през живкова ввлизаха право в СУ, от занаятчийски семейства, но не 200 книжки във втори клас бе прочел, а Х 3,600 за година, но не бяха от ДС, а от много по далечната държава, която я нападнахте, вие крадците на едро и се казва Гърция.
  • 5 Историк

    2 0 Отговор
    Ружди пак ще спечели.Бъдещето на Англия е мургаво и с чалми и точки на челата
  • 6 Анонимен

    0 0 Отговор
    Живяли ли сте 20 години и повече във Великобритания да обиждате на индийци. С класи са над българите. Нищо общо нямат с тукашните, било индийци, пакистанци и сие.
Новини по държави: