Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Май, 2024 08:55 2 377 50

Замразените руски активи за Киев! Вашингтон не вижда пречки в Г-7

  • украйна-
  • г-7-
  • русия-
  • джанет йелън-
  • сащ

Джанет Йелън каза в интервю за "Ройтерс", в кулоарите на срещата на финансовите лидери на Г-7, че не всички технически детайли на предложението за заем трябва да бъдат уточнени този уикенд

Замразените руски активи за Киев! Вашингтон не вижда пречки в Г-7  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън каза в петък, че не вижда "никакви пречки" в дискусиите си с колегите си финансови министри от Г-7 за по-голям заем за Украйна, обезпечен с приходите от замразени руски суверенни активи.

Йелън каза в интервю за "Ройтерс", в кулоарите на срещата на финансовите лидери на Г-7, че не всички технически детайли на предложението за заем трябва да бъдат уточнени този уикенд.

Още новини от Украйна

"Мисля, че нещата изглеждат доста добре, каза Йелън след няколко двустранни срещи в първия ден от двудневната финансова среща на високо равнище в северния италиански курортен град Стреза за постигане на съгласие по концепцията за заема. Не съм видяла спирачки, но има някои проблеми, които трябва да разрешим и хората ще трябва да бъдат гъвкави, за да постигнат общ език", каза Йелън.

Шефът на Министерството на финансите на САЩ настоява пред своите колеги в преговорите да се съгласят да изтеглят печалбите от около 300 милиарда долара в руски суверенни активи, за да подкрепят по-голям заем за Украйна. Но стана ясно, че от преговорите в Стреза няма да излязат твърди подробности за заема.

"Доста се надявам, че по същество можем да се съгласим, че това е концепция, която можем да разработим малко повече през следващите няколко седмици и да я представим на лидерите за разглеждане през юни."

Лидерите на Г-7 трябва да се срещнат следващия месец в Пулия, Южна Италия.

Йелън също така каза, че има "различни възгледи" сред финансовите министри на Г-7 относно нивото на загриженост относно индустриалния свръхкапацитет на Китай, който според нея застрашава жизнеспособността на фирмите в пазарно ориентираните икономики.

В първия ден на срещата на Г-7 някои министри изразиха загриженост за потенциална търговска война в резултат на новите мита на САЩ върху китайските стоки, но финансовите министри на Германия, Франция и домакините Италия заявиха, че е необходим общ фронт срещу растящия износ на Китай.

"Мисля, че има общо мнение, че трябва да изразим общ набор от опасения към Китай, каза тя. Това е, че цялостната макроикономическа стратегия на Китай е тревожна и има отрицателни странични ефекти."

Групата на индустриалните демокрации включва САЩ, Япония, Германия, Франция, Великобритания и Италия.

Русия ще идентифицира американска собственост, включително ценни книжа, която може да бъде използвана като компенсация за загуби, понесени в резултат на изземване на замразени руски активи в Съединените щати, съгласно указ, подписан от президента Владимир Путин в четвъртък.

Способността на Русия да отмъсти, ако западните лидери конфискуват нейните замразени активи, е подкопана от намаляващите чуждестранни инвестиции, но вместо това тя може да преследва парите на частни инвеститори, казаха официални лица и икономисти пред "Ройтерс" този месец.

Указът от четвъртък гласи, че руски лица могат да поискат от руски съд да определи дали имуществото им е било неоснователно иззето и да поиска обезщетение.

След това съдът ще разпореди компенсацията да бъде прехвърлена под формата на американски активи или собственост в Русия от списък, който ще бъде изготвен от руската правителствена комисия за продажба на чуждестранни активи.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Целокупният български народ

    7 66 Отговор
    Също не вижда пречки.

    Коментиран от #4, #9

  • 2 Г-7

    71 5 Отговор
    Богатите крадци👏👏👏
    Или са станали богати защото са крадци😉
    😆😆😆

    Коментиран от #10, #48

  • 3 Селянин

    71 4 Отговор
    Цял свят наблюдава пладнешките крадци и рекетьори и си прави изводи.

    PS: Светът не се състои само от марионетки и продажници.

    Коментиран от #7

  • 4 🙄🙄🙄

    56 3 Отговор

    До коментар #1 от "Целокупният български народ":

    ПП-ДБ ли са целокупния български народ 🙄, ще се разбере на изборите 😆😆😆
  • 5 ТаУмВзе

    53 6 Отговор
    Западналите слуги на краварите и Кражбата на века а!
  • 6 Е, да. Когато

    48 4 Отговор
    Знаят, че империята на злото им се разпада, то вече няма какво да губят. Могат да направят всичко, включително и атомна война. И натам отиват.

    Коментиран от #8, #16, #21

  • 7 👏👏👏

    46 4 Отговор

    До коментар #3 от "Селянин":

    Споко, ще им излезе през носа на подлогите - този пладнешки обир
    👏👏👏
  • 8 👏👏👏

    13 4 Отговор

    До коментар #6 от "Е, да. Когато":

    Точно в целта 👍
    ☢️ може до края на годината да има
    И всички ще пляскат 👏👏👏

    Коментиран от #18, #20

  • 9 Не виждаме

    51 5 Отговор

    До коментар #1 от "Целокупният български народ":

    Да извземем всичките пари, имоти и средства на всичките войнолюбци, които ни вкараха в тази чужда война. Вече в огромни разходи и отромна опасност за националната сигурност на страната. Сащ, ако смятат, че Русия им е враг, да дойдат и сами да си воюват с тях. Нас това не ни интересува изобщо!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Срещата, в Швейцария, ще бъде една

    45 8 Отговор
    Говорилня!! Всички Пудели ще се Натегат, да докажат колко са по Верни на САЩ, Чиновниците в Брюксел и НАТО! Зеленски ще Реве със Сълзи за Още Пари и Оръжие!! Един голям Театър ще се Играе!!
  • 12 Абе

    41 4 Отговор
    Какво друго можеш да очакваш от наследниците на крадци и убийци.
  • 13 Отгоре е казано

    9 38 Отговор
    Когато крадеш от крадци,то е богоугодно дело.И в книгите така е написано.
  • 14 Асан

    30 4 Отговор
    И аз не виждам пречки да крада чужди кокошки.
  • 15 Тц,тц, тц

    12 29 Отговор
    На тролският кръжок много му е голяма мъката за руските милиарди.Де така да ви беше мъка и за Мочата.
  • 16 Ами всъщност

    16 3 Отговор

    До коментар #6 от "Е, да. Когато":

    Не могат да направят ядрена война щото Висшите Сили, които наричаме извънземни и постоянно наблюдават и понякога контролират събитията на планетата няма да го позволят! Вече на няколко пъти са стопирали кравите да стрелят с ядрено оръжие, както и други техни опити............така че ония говеда много добре знаят че няма да бъдат оставени да си разиграват коня и да правят каквото си искат! Във Вселената има ред и баланс и когато той се наруши се задействат механизми за възстановяването му.............на Земята част от човечеството, ръководено от някои зли извънземни представители върши безчинства и си въобразява че вечно ще бъде така но когато се преминат някои граници неизменно има ответен удар и възмездие за сторените престъпления! Скоро в резултат от този процес се очакват големи природни катаклизми, които ще ударят най-вече кравите и западналата Европа............разрушенията и жертвите ще са огромни, а западният начин на живот ще бъде ликвидиран и заменен с по-добър и справедлив модел! Русия и източна Европа ще бъдат слабо засегнати от тези катаклизми и при нас ще може да се живее прилично, но като цяло планетата я очакват големи промени и силно намаляне на човешкото население.............в близко време ще измрат милиарди, а оцелелите народи и хора ще са подбрани специално според Божия План за развитие на Земята!

    Коментиран от #22

  • 17 Жоро

    26 2 Отговор
    Наглоста на американците няма предел !Кражбата става нещо нормално!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Швейк

    7 30 Отговор
    Вземете им паричките,
    вземете им ги всичките !
    За правдата, за правдата,
    Почнете ги със брадвата !

    Коментиран от #25

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Абе

    32 3 Отговор

    До коментар #6 от "Е, да. Когато":

    Не знам кои ще са тия дето ще пляскат така възторжено ако почнат да им падат ядрените ракети на главите.............западните говеда просто не вярват че Русия ще използва ядрено оръжие срещу тях, но те по-принцип са тъпи и нагли и са свикнали да научават нещата по трудния начин. На всеки 100 години западът се обединява срещу Русия за да изяде шамарите и да се ослушва като гърмян заек за следващите 100............ама тоя път ще утихнат за много по-дълго ми се струва!

    Коментиран от #29

  • 22 Говориш за

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ами всъщност":

    "Галактически федерация на светлите сили"? Те също се намесват, но има и други "добри"! 1967-ма г. Сащ са искали да ударят Виетнам с 6 атомни ракети и извънземни не са позволили. Това е документирано. Даже от две различни военни бази, много далече, една от друга и пак не са успели. Извънземните са технически на много високо ниво.
    Ама ЗАЩО през втората световна война ДОПУСНАХА да се избият милиони хора??? Също е загадка?

    Коментиран от #28

  • 23 Тома

    19 3 Отговор
    Да еврейката не вижда пречки еврото да се срине
  • 24 Артилерист

    20 3 Отговор
    За американските варвари няма международна норма, която да е пречка за безобразията им. Те имат 40-50 държави лакеи, които ще ги подкрепят при всяка подлост. Например за Косово и бомбардировките над Югославия или за Израел и геноцида му спрямо палестинците, или за подкрепата за Украйна за избиване на донбасци, или за подплата им лъжа пред целия свят, че Ирак има ОМП и тн.

    Коментиран от #27

  • 25 ДЕМОКРАТ

    17 3 Отговор

    До коментар #19 от "Швейк":

    Днес техните, утре твоите, ако са ти останали.
  • 26 Тошо

    18 4 Отговор
    Безплатните идиоти на САЩ по света започват да се изчерпват.Номера с конфискациите е нескопосан и с огромен риск за западняците.
  • 27 Ефрейтор Син пагон

    5 19 Отговор

    До коментар #24 от "Артилерист":

    Нещо за другата гледна точка?Жокер-колко хиляди деца бяха убити от руснаците в Чечня?

    Коментиран от #31

  • 28 точно така е

    9 2 Отговор

    До коментар #22 от "Говориш за":

    Радвам се, че има хора които са чували за тези случаи и са наясно как стоят нещата въпреки че глобалният елит всячески се опитва да ги прикрива! В случая с ВСВ мисля че тази война е трябвало да послужи като урок за човечеството и за извличане на някои поуки (за съжаление урокът не е научен, и никога няма да бъде) Също е било позволено да се хвърлят двете атомни бомби над Япония за да се осъзнае реално какъв е ефекта и последствията от тези страшни оръжия.............и човечеството да разбере че не трябва да ги ползва, а да ги има само като гаранция и сдържане!
  • 29 оня с коня

    5 13 Отговор

    До коментар #21 от "Абе":

    Хубо предупреждаваш СУРОВО Запада че може да започнат да падат по Главата му руски Ядрени ракети,ама защо ДИСКРИМИНИРАШ Русия и не предупредиш Управниците там че ако продължат да се държат НЕВЪЗПИТАНО със Колективния Запад КАТО НИЩО по главиците им ще почнат да падат натовски ядрени бомбички?А КОЛКО ПЪТИ путин призова руските Олигарси да пренасочат Авоарите си от Западните банки към Русия,за да работят тия пари за Руската икономика?Затова исе запитай:КАКВО ПРАВЯТ тия 300 млр. Долара в Зап. Банки и що не са в руски?А отговорът е прост:Защото Руският Бизнес НЯМА ДОВЕРИЕ на руската Финансова система,,респективно и на Управляващите начело с Путин!

    Коментиран от #50

  • 30 ХА ХА ХА

    16 3 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО ! КРВАРИТЕ НИКОГА НЕ ВИЖДАТ НЕЩО НЕРЕДНО ДА СЕ ОТКРАДНЕ НЕЩО НО ОТ НЯКОЙ ДРУГ ....НЕ ОТ ТЯХ !
  • 31 Артилерист

    11 3 Отговор

    До коментар #27 от "Ефрейтор Син пагон":

    Ефрейторе, за удобство пак сменяш темата. В статията става дума за НАРУШАВАНЕ НА ПРАВИЛАТА И ОГРАБВАНЕ НА ЗАКОННО ПРИТЕЖАВАНИ АКТИВИ НА РУСИЯ! Подкрепил съм тезата си за НАРУШАВАНЕ НА ПРАВИЛАТА от американците с други техни варварски примери, които са се случили и се случват пред очите ни. Когато тук има статия, че Русия е откраднала американски активи ще поговорим и за Чечня. Отмятането от предмета на разговор е удобен похват за измъкване, но не е честен. Надявам се да знаеш какво означава последното.

    Коментиран от #33

  • 32 Ми то.....

    12 3 Отговор
    И без туй янките все това си правят нападат без причина някоя страна , разрушават я и опоскват всичко каквото могат от нея !!!!!! Тъй че имат голям опит в това !!!!!
  • 33 Ефрейтор

    5 3 Отговор

    До коментар #31 от "Артилерист":

    Пишеш за бомбардировките в Югославия.Прочети си поста.

    Коментиран от #46

  • 34 Хи хи хи . Голям майтап !

    11 3 Отговор
    Ей тия г-7 се очертават като пиратите на тоя век !
  • 35 БеГемот

    10 2 Отговор
    Представете си че вложите пари в някоя банка и тя реши да ви ги присвои ...пита се дали ще вложите пак пари в тая банка?!
  • 36 Отново

    7 2 Отговор
    Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън прави опит да набута яко Европа. 300 милиарда руски срещу 488 милиарда европейски
  • 37 Разбира се

    6 3 Отговор
    че мис монокини 1956 та ,която е свикнала да я глезят всякакви бандити от "доброто старо време" не вижда нищо лошо в това да откраднат милиарди долари. Дори напротив. Нали за това са измислени развратните вечеринки на Гей7. Тя ,разбира се , с гордост ще си припомни младостта , в която някой от приятелите на Рузвелт са я удостоявали с компания и скъпи подаръци. Намазаната с грим бабичка ,чиити бивши любовници отдавна са на оня свят ,изобщо не се интересува от факта ,че такива кражби могат да донесат ,меко казано ,неприятности на страната й.
  • 38 Ъхъъъъъъ мозък

    6 2 Отговор
    Мисля, че нещата изглеждат доста добре, каза Йелън...... В Европа ще го дуууете
  • 39 Ицо

    9 4 Отговор
    Нагли кравари ,малоумни еврогейци ,фашисти украински и българска сглобка!! Изперкали са от алчност и злоба ,КОЙ е поканил на " гости" терористите НАТО , плачат за бой мутрите и продажниците малоумни!
  • 40 Четете ли внимателно !

    6 4 Отговор
    да изтеглят печалбите от около 300 милиарда долара в руски суверенни активи, за да подкрепят по-голям заем за Украйна......... Йелън за 3 път вече повтаря думата "заем" докато разни кретени в Европа и у нас го разбират "помощ" !!!!!
  • 41 Даааа.....и

    5 2 Отговор
    Швеция ще остане без остров Готланд.....като бонус
  • 42 И на нас САЩ ни открадна

    7 3 Отговор
    парите в тютюневият фонд в Берлин 1945. Почити половината от всички пари на България. Нито стотинка не е върната и до момента

    Коментиран от #44, #45

  • 43 Пея

    3 3 Отговор
    1140 на ден и 500 000 от началото на войната - загуби на руските терористи в Украйна
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Гошо

    3 4 Отговор

    До коментар #42 от "И на нас САЩ ни открадна":

    Лъжеш гну сльо!
  • 46 Артилерист

    6 2 Отговор

    До коментар #33 от "Ефрейтор":

    Кое не е ясно за бомбардировките над Югославия? Американците я бомбардираха 1999г в продължение на 78 денонощия. Бяха поразени множество инфраструктурни и цивилни обекти, включително и телевизията им. Даже една ракета долетя до Горна баня и нашите политкоректни прислужници на посолствоТО ремонтираха светкавично ударената къща, също както сега го направиха с мястото на катастрофата с участието на просто Киро и убийството на шофьора на другата кола. Впрочем, американските бомбардировки вероятно щяха да продължат още, но Югославия капитулира, защото от нийде помощ не й идеше включително и от слаба Русия на Елцин.
  • 47 стоян георгиев

    2 4 Отговор
    Руските активи ще бъдат присъдени на украйна ,но е добре.решението да се вземе сега.тези 300 млрд.долара могат да финансират украинската армия поне още три години без намесата на запада.

    Коментиран от #49

  • 48 стоян

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Г-7":

    До 2 ком - другар богатите крадци са в кремъл - защо тези пари не са дадени за заплати и пенсии на бедните руснаци - 50 милиона руснаци са на минимални заплати от 165 долара и пенсия от 85 долара - тия пари кремълските чекисти са ги приготвили да ги откраднат
  • 49 Туй,

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "стоян георгиев":

    дето Русия ще го вземе в замяна ще й помогне по-бързо да се справи с американския консуматив на войната им срещу Русия в Украйна и да се приберат обратнои 300-та милиарда.
  • 50 Ами всъщност

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "оня с коня":

    Не съм споменавал кои ядрени бомби по чии глави ще падат, нещо си съчиняваш пак.............ясно е че почне ли се с ядрена война всички ще пострадат! Пък ти руските 300 милиарда не ги мисли, ако някой си въобразява че може да им ги вземе просто така много грешно си е направил сметката.............вземи прочети малко от мъдростите на Бисмарк, който е познавал много добре манталитета на руснаците и е споделил някои неща в тая връзка ама кой да чете и осмисля написаното..............Едно от най-важните неща е че РУСИЯ ВИНАГИ ИДВА ЗА СВОЕТО, и който не го разбира по лесния начин ще го разбере по трудния...............шведите, поляците, монголците, османската империя, Наполеон и Хитлер са го разбрали по трудния начин а сега е време и наглите англосаксонци да изядат дървото което толкова упорито си просят!
Новини по държави: