Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Май, 2024 10:10 4 649 169

Володимир Зеленски: Владимир Путин се страхува от тази среща

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски-
  • война

Лидерът на Кремъл не само иска да провали Срещата на върха за глобалния мир, но също така се страхува от това, което тя може да донесе

Володимир Зеленски: Владимир Путин се страхува от тази среща - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерът на Кремъл Владимир Путин не само иска да провали Срещата на върха за глобалния мир, но също така се страхува от това, което тя може да донесе.

Това каза президентът на Украйна Володимир Зеленски в нощното си видеообръщение, цитирано от "Укринформ".

Както обичайно държавният глава направи преглед на изминалия ден.

"Беше дълъг ден. Тази сутрин бях в Харков. Посетих мястото на руския ракетен удар по един от най-големите украински издателски комплекси. Абсолютно ужасно - убити са хора. Моите съболезнования на семействата и приятелите. Много хора бяха ранени. Също така, книги бяха изгорени от стачката и оборудването беше унищожено. Само разрушаването на тази печатница доведе до загуба на около една трета от годишното книжно производство в страната. Руският терор непрекъснато доказва, че целта му е пълното унищожение на Украйна и всичко живо тук по нашата земя, на всичко, което позволява на хората да бъдат хора. Ще направим всичко, за да защитим държавата си и да потърсим отговорност на руското зло за стореното. Днес Министерството на икономиката на Украйна и властите на Харковска област са получили всички необходими указания за подпомагане възстановяването на работата на печатницата в Харков. Браншът има нужда и от подкрепа на държавно ниво. И моля - ако имате възможност - не забравяйте да подкрепите нашите украински книгоиздатели и украински автори. Това е важно. Терористите определено ще получат нашия отговор на тази атака." каза той.

Проведох среща по сигурността в Харков с доклади от военните, ръководителите на специалните служби, регионалните и градските власти. Сега нашите бойци успяха да овладеят бойно граничната зона, в която навлязоха руските окупатори. И съм благодарен на всяко звено, което осигурява необходимите резултати за унищожаването на окупатора. Днес обсъдихме и следващите ни задачи, съобразени с информацията от разузнаването.

Според него, Путин не само иска да провали Срещата на върха за мира и се опитва да направи много за тази цел, но също така се страхува от това, което срещата може да донесе. Светът за Зеленски е способен да принуди Русия към мир и спазване на международните норми за сигурност.

"Русия няма какво да противопостави на световното мнозинство: въпреки всичките лъжи на Путин, той зависи от обкръжението си - в широкия смисъл на тази дума. Той зависи и от международната среда. Никой в света не се интересува от тази война, освен агресора и всъщност всички го осъзнават. Срещата на върха за мира е формат, който няма да позволи на Путин повече да лъже. Без лъжите си той е абсолютно нищо. И аз благодаря на всички по света, които ни помагат да организираме срещата на върха и които показват своето лидерство, за да доближим истинския мир", каза украинският президент.

Днес разговарях с президента на Кот д'Ивоар и го поканих на срещата на върха за мира и съм благодарен за желанието му да участва. Днес се срещнах и с маршала на Сената на Полша - благодарих ѝ за подкрепата, разказах за ситуацията в Украйна и, разбира се, обсъдихме подготовката ни за срещата на върха. Благодарен съм на всички, които подкрепят Украйна и един истински честен мир!, заявърши той.

Припомняме, че Путин заяви, че легитимността на украинския президент Володимир Зеленски е приключила.

Руският лидер използва брифинга след срещата си с Александър Лукашенко в Минск, за да отговори на въпроси и да коментира темата на деня днес - публикациите за готовността си да замрази военния конфликт, но към настоящите граници, т.е. окупираните части от украински области остават с неясен статут. Тезата за реалиите, които трябва да се отчитат, не за първи път се прокарва от Кремъл, който вече анексира чрез контролирани референдуми четири области на Украйна - Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон.

Въпросът с кого да се преговаря за Украйна не е лишен от смисъл, отбелязва Владимир Путин. "С кого да преговаряме? Това не е празен въпрос, ние знаем, че легитимността на сегашния държавен глава на Украйна приключи", казва Путин.

Не за първи път Владимир Путин поставя този въпрос, като първият такъв коментар дойде по време на изявите му по време на посещението му в Китай.

Иначе Владимир Путин посочва, че Русия на никой не е забранявала да води преговори за Украйна, за разлика от Запада, който си е поставил като цел победата над Руската федерация. Напротив, според думите на Путин, което той отново посочва - Русия никога не се била отказвала от такива преговори. Позовава се и на преговорите в Турция и проекта за Истанбулско споразумение, което, пак по думите на Владимир Путин, е устройвало и руската, и украинската страна. Този път обаче руският президент говори и за подпис от украинската страна.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 96 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    189 17 Отговор
    Този като какъв се изказва?!

    Коментиран от #15, #29

  • 2 Нено

    177 17 Отговор
    Зеленски чийто мандат като легитимен президент изтече!
  • 3 ТаУмВзе

    135 14 Отговор
    Колумбийчето пак има Бесни Халюцинации ей! Z
  • 4 Делю Хайдутин

    160 19 Отговор
    Украинските фашисти изгориха 20 000 000 книги и се хвалеха.Защо им е печатница в Харков?

    Коментиран от #19

  • 5 Хахаха

    145 18 Отговор
    Кой си ти бе зеленски, вече си г-н Никой.

    Коментиран от #10, #85

  • 6 Калпазанин

    113 14 Отговор
    Цитирането е все едно на западнал джендър на когото му са свършили парите и дрогата. И като турист ли посетил харков, скоро една част от тялото му ще посети и Кремъл
  • 7 Българин

    130 16 Отговор
    Каква среща те гони бре хазарски 🇮🇱наркоманизиран пор,ми ти вече си никой, защото ти изтече мандата и сега си просто един узурпатор
  • 8 22222

    83 9 Отговор
    Този ще продължи да се изказва,а е спрял,а са го свалили.
  • 9 Мими Кучева

    94 11 Отговор
    Путин се страхува от Зеля Смелото!😁😁😁🥳🤡👍
  • 10 Последния Софиянец

    109 12 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    А у нас ни облъчват с фалшивият академик Преписвач Денков.
  • 11 А ПО ЛЕКО

    118 12 Отговор
    А СТИГА НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С ТОЯ СМЕШЕН ДРУСАНЯК..!
  • 12 Фицин

    110 9 Отговор
    Нямам съмнение, че наведена България ще е първата, която би се включила в коалиция на желаещите самоубийци.Борисов, Пеевски, киретата, тагаревци и тн, разбира се, няма да идат да се бият лично, нито ще пратят децата си. Техните деца, жени и любовници са в чужбина и се къпят в лукс със заграбените от народа пари.Ще "подложат" нас, нашите семейства, нашите градове - като потенциална мишена на отговора от Кремъл.

    Коментиран от #33

  • 13 зеле

    61 8 Отговор
    Според Фройд миниатюрните възпроизведителни органи предопределят до голяма степен личността и разбиранията за околния свят. Сиреч, не съм ли началник или политик, не съм нищо. Щото и онова „нещо“, и то на тоя хал.Та,партиите и политиката вдъхват увереност на дълбоко комплексирани типове. Без тях те са нищо.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тъп

    10 50 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Като унищожител на пияндета

    Коментиран от #79

  • 16 Тошо

    75 3 Отговор
    В психологията съществува синдрома на Дънинг-Крюгер. Това е склонност, при която некомпетентни индивиди страдат от фалшиво превъзходство и погрешно надценяват познанията, които в действителност са на много ниско ниво.
  • 17 Това са

    57 5 Отговор
    братвежите на един кокаинов клоун.
  • 18 Зелен Чай

    74 7 Отговор
    Унгария ще се стреми да се откаже от всякакви операции на НАТО в подкрепа на Украйна, заяви днес премиерът Орбан, намеквайки, че военният алианс и ЕС се насочват към пряк конфликт с Русия.
  • 19 Как защо

    54 8 Отговор

    До коментар #4 от "Делю Хайдутин":

    Им е печатницата в Харков, ами да печатат никролоизите на загиналите. И си представи колко работа ще имат до като дойде ред на последния украинец.
  • 20 име

    59 6 Отговор
    Хайде да минава поредната среща за мир в ООкрайна без кръчмаря, че да спрете да ни занимавате с тоя просяк и менторите му.
  • 21 Ама ти

    68 7 Отговор
    Зелен си много смел, като се надрусаш! Колкото повече лаеш срещу Путин, толкова по- голям смешник ставаш! Ролята на клоуна!
  • 22 Зелен Бандерофашист ЮДЕЙ!

    53 7 Отговор
    Не ни занимавайте с Юдея Бандерофашист които унищожи окраинския народ! ТОЙ НЕ Е ОКРАИНЕЦ И ЗА ТОВА ВКАРВА ОКРАИНЦИТЕ В МЕСОМЕЛАЧКАТА!
  • 23 Мими Кучева

    34 7 Отговор
    Тва да не са извадки от лексикона на Зеля?😁😁😁🥳🤡👍
  • 24 Име

    41 6 Отговор
    Това положение по времето на Хелмут Кол, Роналд Рейгън и Маргарет Тачър - нямаше да се състои - просто съвременните политици - са бледи, неуверени, да не казвам "мижитурки", като домашни котки, примерно.

    Тук трябваше сериозно да се подходи - какво е това, да си хвърляме бомби.

    Когато Горбачов разпусна соц-лагера, това беше много добре - отвори се частната инициатива, отделен е въпросът - че се "наредиха" свои хора един вид, но и не е лошо, това което стана.

    Но впоследствие незнайно защо - Русия пак се превърна във враг - а тя е изцяло капиталистическа, комунистите там вземат най-много - 2-3 % на изборите.

    Какво да се обясняваме.
  • 25 българин

    29 7 Отговор
    умира от страх от тебе нар„;.ко-.ма-.н с-.ка„;па-.;н кр-.„ад„;.лю
  • 26 Чума

    48 6 Отговор
    Не е логично цяла зима да ходи с един зелен потник, а сега, когато навън е 27 градуса да го облечат с този вълнен жакет!? Вероятно се налага да навлече бронежакет !

    Коментиран от #43

  • 27 БРЕНДО

    36 4 Отговор
    ДАВАЙ МУ КАЧЕСТВО НА НАШИЯ БАНДЕРКО ,А НЕ СМЕСКИ ЧЕ ГЛАВАТ НЕ ГО СЛУША.
  • 28 Сатана

    32 5 Отговор
    Сега вече трябва да се мобилизира заедно със другите граждани на Украйна.
  • 29 Мммммм

    16 37 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Този се изказва, като президент какъвто България няма!

    Коментиран от #40

  • 30 Мунчо

    37 6 Отговор
    Готина фланелка. Скоро на нея ще е руското знаме.
  • 31 Швейк

    7 63 Отговор
    Целият КГБ-свинарник се страхува от тази среща. И досега няма нито едно доказателство за кокаиновата зависимост на президента Зеленски. Това е възможно най тъпата от всички опорки.

    Коментиран от #52, #151

  • 32 Клоун

    33 3 Отговор
    На ингилизите.
  • 33 456

    38 3 Отговор

    До коментар #12 от "Фицин":

    И ще се случи. Виж в поглед каква статия има. Изпращат се български военнослужещи в "помощ" на ОТАН в Осрайна.

    Коментиран от #97

  • 34 И до какво

    39 3 Отговор
    Може да доведе срещата когато руснаците печелят и напредват?? Кой може да им наложи нещо дори и със сила... НАТО??!
  • 35 МирО

    31 4 Отговор
    А тоя какъв е и защо го пишете в статиите вече?? А май беше издирван престъпник??
  • 36 Червената шапчица

    27 3 Отговор
    Клоун, шут, смешник - Днес разговарях с президента на Кот дИвоар и го поканих на срещата на върха за мира и съм благодарен за желанието му да участва. Днес се срещнах и с маршала на Сената на Полша - благодарих ѝ за подкрепата...
  • 37 Китин от Китен

    41 3 Отговор
    Путин е силно уплашен от перспективата Украйна и Швейцария да сключат мирен договор, прекратяващ руската инвазия в Незалежнаята?
    Уаууууу, каква новина ни съобщава г-н Зеленски, директно от инфоцентъра на Квартал 95🤣🤣🤣
  • 38 ха ха ха

    33 3 Отговор
    потника бил в Харков...Всички колажи се правят в Полша или в парка в Лвов .
  • 39 Поправям

    33 3 Отговор
    Не президентът на Украйна, а лицето Зеленски, доколкото е лице.
  • 40 456

    34 6 Отговор

    До коментар #29 от "Мммммм":

    Вярно. България има лигитимен президент, а този вече не е. Той е като мен, теб и всеки един обикновен гражданин. Гражданинът Зеленски.

    Коментиран от #59, #61

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ежко

    25 2 Отговор
    Не срещата Зеленски ще търси други наивници,ама няма да намери!Изпързаляха до западняците да започне война и сега ще си сърба кашата до дъното на чинията.Колкото повече продължава жойната -толкова повече вероятността украйна да изчезне от картата на света се увеличава.....
  • 43 Па да седиш три години у бункеро

    3 25 Отговор

    До коментар #26 от "Чума":

    Е много логично.Па да тръгне Пригожин към Москва и да се изнесеш по бели гащи е още по-логично.

    Коментиран от #48, #50

  • 44 Хахо

    21 2 Отговор
    Президентския мандат на Зеления комик изтече на 20ти май. От там нататък той е обикновен самозванец. За какво да се среща Путин с него? Можа само да покани да работи отново в някоя руска телевизия като пaлячo да весели хората
  • 45 Ти си

    14 5 Отговор
    Зеленски , Путин , Путин , Зеленски !
    А какво стана с Фицо ......

    Коментиран от #46

  • 46 456

    23 2 Отговор

    До коментар #45 от "Ти си":

    Оправя се Фицо и се очаква да се възстанови напълно, но ще отнеме известно време докато се завърне на работа.
  • 47 Тонката

    16 1 Отговор
    Biden impeachment Live/US Congress Live

    На който му е интересно, може да си го пусне....🤣
  • 48 Чума

    28 3 Отговор

    До коментар #43 от "Па да седиш три години у бункеро":

    И вас да ви нападнат, и вие ще стоите в леговището си! Всички знаете, че украинския национализъм е създаден преди 104 години в Галичина, 2-3 области са, повечето си е на Полша! Лвовско, Ивано Франковск, Ченовицка, там да си правят държава, а не да окупират Донбас, Киев и всичко друго! Ако някой им я признае, разбира се, че другите съседи може да имат претенции! Те, съседите на Украйна сигурно точно затова ги тласкат към руските територии, за да си вземат своите около Карпатите!
  • 49 Тонката

    26 2 Отговор
    В момента разпитват някакъв за афвроте на БайдънСин в Украйна....Става напечено....Човека свидетелства, че онези прословути "10% за Big Boy", всъщност са били за Джо Байдън....🤣

    Пускайте!

    Коментиран от #56

  • 50 мило бягай при

    16 2 Отговор

    До коментар #43 от "Па да седиш три години у бункеро":

    мъжката ти половина за закуска има наденица до яйцата ,за финал бъркан белтък подложке ненужна
  • 51 мустаката лена..

    18 2 Отговор
    Сакам киртак киро,кокорчо и зелен шмъркач..да праиме каре четворка,у бандерско а оня мою ще ми свети..оти там вова угасил тоците.
  • 52 Без коментар

    19 2 Отговор

    До коментар #31 от "Швейк":

    И тая среща, ще е продуктивна, колкото и онази в Джеда миналата година. А, относно белото, всички го видяхме по време на видеобръщение на Зелчето от кабинетчето му. Не се прай.
  • 53 няма какво да разговаря Путин

    19 4 Отговор
    либералните джендъри и един доказан наркоман
  • 54 Киев

    23 2 Отговор
    Зеленски иска да прехвърли наркоматичния си делириум на сборището в Швейцария.
  • 55 Артилерист

    29 3 Отговор
    Този вторазряден комедиен артист пак са му бутнали лисче с неадекватен текст. Досега англосаксите се опитаха на няколко подобни "международни срещи за мир" да клеветят и плашат Русия, но не я канят да участва. На тези срещи главната роля се поверява на клоуна, а организаторите на представлението дремят и изчакват края му, за да се изръкопляскат. Впрочем, това са срещи на подчинените подлоги на американците, който полагат неимоверни усилия да привлекат и други зависими държави, и да се прикрият с "международност". По тази причина Русия май заяви, че няма да участва дори и да я поканят...
  • 56 456

    17 2 Отговор

    До коментар #49 от "Тонката":

    Това още в началото на мандата на Байпън четох, че ВСИЧКИ сделки който се извършват във ФАЩ 10 % са за него.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Дедо ви...

    11 2 Отговор
    Оооо, да знаеш само как се страхува!?!?!? В Харковска област руските сили унищожиха подкрепления на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), пристигнали от Киевска и Николаевска области. Нападенията срещу жп възела са извършени с високо точно оръжие и безпилотни самолети камикадзе. Украинската система за ПВО беше претоварена с примамки, което позволи операцията да бъде проведена успешно.
    По предварителни данни нападението е паднало върху влак с до 1200 украински военни. В резултат на атаката железницата беше изведена от строя за неопределено време, което лиши украинските въоръжени сили от възможността да приемат влакове с техника и допълнителни сили.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 мда

    22 2 Отговор
    Соросоидните ФАКТИ ПАК пак трият народната любов.
    Оставят само ако викаш Слава Кокаина
    ЗАКОН ЗА ЧУЖДЕСТРАННИТЕ АГЕНТИ В БЪЛГАРИЯ
  • 61 Мммммм

    5 28 Отговор

    До коментар #40 от "456":

    И още нещо копейки! Написано ви е ясно със закон, че при военно положение избори не се провеждат! Но като искате, нека "нелигитимен" президент да ви пляска.

    Коментиран от #71, #72, #74, #77, #113

  • 62 Механик

    26 3 Отговор
    Не знам тоя изобщо като какъв се изказва и и как мисли, ама "срещата" за която говори ми напомня на нещо като "да правим сметката, ама без кръчмаря". Зельо, запомни моето момче: Кръчмаря винаги идва, за да вземе неговото си. И със себе си носи тефтера. Та, не е важно ти какво си смятал. Важното е какво пише на тефтера.

    Коментиран от #66

  • 63 Ачо

    3 17 Отговор
    Говори се вече за тактическо ядро в дълбочина по Прасия.

    Коментиран от #69

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Китин от Китен

    25 1 Отговор

    До коментар #59 от "Мммммм":

    За това, че единствено украинците имат право да определят кой е техният президент имаш пълно право!
    Би ли ни напомнил каква е процедурата, по която украинците легитимират едно лице като свой президент?

    Коментиран от #67, #89

  • 66 Язе да ти кажа

    2 14 Отговор

    До коментар #62 от "Механик":

    Кръчмарят е у бункера.Там и ще намерят някой ден.
  • 67 Чети.

    2 16 Отговор

    До коментар #65 от "Китин от Китен":

    По украинската конституция

    Коментиран от #82, #84

  • 68 каза човека

    12 1 Отговор
    С малката мишка
  • 69 Китин от Китен

    15 0 Отговор

    До коментар #63 от "Ачо":

    Прав си - говори се.
    Говореше се и как Путин е починал в бункера се.
    И за това беше прав - говореше се.
  • 70 Ае копейките

    3 14 Отговор
    Много сте смешни.Да знаете,че Зеленият много се трогва от вашето мнение.

    Коментиран от #73

  • 71 Без коментар

    13 2 Отговор

    До коментар #61 от "Мммммм":

    Гривничке, тоя може да пляска само бузките си и до безкрай да удължава военното положение, което видиш ли за западна Украйна на вАжи.
  • 72 456

    19 3 Отговор

    До коментар #61 от "Мммммм":

    Атлантиче, пак ще ти кажа а и други хора ти го написаха, белким рАзбереш: 1. прочети какво пише в осрайнската конституция - военното положение НЕ отменя изборите. Само война може да отмени изборите. А ВОЙНА НЕ Е ОБЯВЕНА. НИТО ОТ ОСРАЙНА, НИТО ОТ РУСИЯ. 2.в България се проведоха избори и народа посочи генерал Румен Радев за президент на Република България.
    С две думи :Зельо е НЕЛИГИМЕН. И всеки негов подпис след 20.05.24 е НИЩОЖЕН.

    Коментиран от #76

  • 73 Отегчена

    13 1 Отговор

    До коментар #70 от "Ае копейките":

    То пък, нали Путин си го мести от вашето.

    Коментиран от #105

  • 74 456

    14 3 Отговор

    До коментар #61 от "Мммммм":

    Мамин, правиш ли разлика между военно положение и война?

    Коментиран от #78

  • 75 Въх ти да видиш

    15 1 Отговор
    И от ко да го е страх! Че група продали се лакеи, ще се срещат, да въртят интриги и лъжи! :)) Пък и на сетриозно се взима това прподало се нищо! Има ли един глупак да ти се зарадва на поредната глупост? :))
  • 76 Хахахаха

    3 19 Отговор

    До коментар #72 от "456":

    Кажете на путлера да се изтегли от Украйна и Крим, за да може в Украйна да се проведат избори!

    Коментиран от #83, #94

  • 77 Тонката

    18 4 Отговор

    До коментар #61 от "Мммммм":

    "Написано ви е ясно със закон, че при военно положение избори не се провеждат!"

    Да де..И ние това казваме - Украйна в момента е без президент!🤣
    Там е записано всичко друго, но не и какво се случва, ако по време на военното положение, ако изтече мандата на президента?
    Записано е за Върховната Рада, но няма нищо за правомощията на президента...🤣
    Та така....Зеленски е президент, колкото и язе съм президент!

    Коментиран от #80, #81

  • 78 Хахахаха

    3 18 Отговор

    До коментар #74 от "456":

    Я дай да видим, къде пише че е при война, а не при военно положение? Така ли ви каза Мутрофанова?

    Коментиран от #92

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Хахахаха

    4 14 Отговор

    До коментар #77 от "Тонката":

    Еееейййй тия копейки много се загрижили за президента на Украйна! Хахахаха.

    Коментиран от #88

  • 81 Без коментар

    16 2 Отговор

    До коментар #77 от "Тонката":

    Щом тоя клоун стана президент, начи ние сме Нобелови лауреати!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Тонката

    10 6 Отговор

    До коментар #76 от "Хахахаха":

    "Кажете на путлера да се изтегли от Украйна и Крим, за да може в Украйна да се проведат избори!"

    Е, хайде сега...Ейбрахам Линкълн е провел президентски избори по време на гражданската война...А и рашките ще ги изчакат един ден.... То кампания няма да има така или иначе....🤣
  • 84 Китин от Китен

    16 1 Отговор

    До коментар #67 от "Чети.":

    Би ли посочил в кой член на КУ е вписано , че избори не се провеждат в условия на военно положение?
    Аз твърдя, че в част 3 на КУ, чл. 69-74 няма нито дума на тази тема!
    Та?
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Дедо ви...

    19 3 Отговор
    А дано ама надали!!! САЩ и Китай нанесоха двоен удар на Зеленски с идеята за мирна среща на върха
    Мирната инициатива на Бразилия и Китай по украинския конфликт, както и отказът на президента на САЩ Джо Байдън да присъства на мирната среща на върха за Украйна в Швейцария, станаха удар за Владимир Зеленски, съобщава Bloomberg.
    «Главният дипломатически опит на Зеленски да спечели по-широка глобална подкрепа срещу Русия претърпя двоен неуспех по-малко от месец преди лидерите да се съберат за някога амбициозната среща на върха», пише изданието.
    В петък Бразилия и Китай обявиха идеята си за свикване на алтернативна мирна конференция с равноправно участие на Русия и Украйна. А в същото време стана известно, че Байдън няма да отиде на срещата на върха в Швейцария, се посочва в статията.
  • 87 Не разбрах дали

    9 0 Отговор
    срещата на върха в Швейцария е за глобалния мир или касае само и единствено постигането на мир в Украина.
  • 88 Тонката

    6 6 Отговор

    До коментар #80 от "Хахахаха":

    "Еееейййй тия копейки много се загрижили за президента на Украйна! Хахахаха."

    Тоз пък... Само коментираме....🤣
    Щото вие си го пазите като зениците на очите си....На вас повече ви пука май...🤣

    И си пуснете изслушванията в Конгреса....Има какво да чуете за корупцията в "най-демократипнста" страна в света....Пуснете си го....На живо е....И после коментирайте Путя....🤣

    Коментиран от #103

  • 89 Да кажем = Ющенко

    15 2 Отговор

    До коментар #65 от "Китин от Китен":

    Трети тур!!!! Няма такова нещо в конституцията им.
    Ако пак не бе спечелил щеше да има и четвърти.

    Там където са САЩ конституцията и законите не действат. САЩ имат правила. И ги налагат .......
  • 90 От страни

    15 1 Отговор
    Зеленски, Владимир Путин се страхува че ша та гръмнат краварите и нема да сое да те изкара в съда да си получиш заслуженото - разстрел 7 пъти...
    А тази среща е чиста формалност - ще се сберат ще си поговорят колко е лош Путин и колко е добър Зеленски и дотук. Е ще обещаят нещо де - то магарето за да върви напред моркова трябва да е окачен пред него...
  • 91 Спри

    0 1 Отговор

    До коментар #79 от "Спри дрогата,":

    домашарката
  • 92 456

    11 1 Отговор

    До коментар #78 от "Хахахаха":

    Чети бе, чети. Щом можеш да пишеш, значи можеш и да четеш. Но, има и друго:на вас Атлантичетата мисленет0 ви го няма. А това не се налива.
  • 93 Град Козлодуй

    7 0 Отговор
    Моля
  • 94 456

    9 1 Отговор

    До коментар #76 от "Хахахаха":

    И пак не ми отговори мамин правиш ли разлика между военно положение и война? Виж в чичко Гугал, той ще те осветли.
  • 95 Жоро

    13 1 Отговор
    Този клоун даже вече не е президент!!! По голям идиот американците едва ли можеха да намерят!Но вече е време да си го прибирать защото безсмислените жертви на украинският народ не му предвещават пощада!
  • 96 Свободен

    4 5 Отговор
    Нали самият Путин още преди да нападне говореше, че Зеленски бил нелегитимен, защото истинския украински президент бил онзи Янукович дето имаше двеста лимузини в гаража!
  • 97 От страни

    7 4 Отговор

    До коментар #33 от "456":

    Французина пита оня руснака Толстой кво ще правят когато Макароня прати френски войници в Украйна и Толстой му отговори: on va tous les tuer.. Ще ги убием всичките.

    Коментиран от #99, #116, #119

  • 98 Сашо

    14 4 Отговор
    Кой е Зеленски за да ходи в Швейцария

    Коментиран от #100

  • 99 .....

    1 1 Отговор

    До коментар #97 от "От страни":

    И Татарски и Дугин така виха...
  • 100 Бухахаха

    2 4 Отговор

    До коментар #98 от "Сашо":

    С ти кой си?
  • 101 Путлеристан 🤮🤮

    2 6 Отговор
    Преди блатните територии ги владееше златната орда сега ги владее Zлата орда 💤
  • 102 аватар

    13 2 Отговор
    Наркоман страх има ли?
  • 103 ОРКСИЯ 🧌🧌

    6 0 Отговор

    До коментар #88 от "Тонката":

    Корупция има навсякъде въпроса как живеят обикновените хора

    Коментиран от #118

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Блатомир Путлер ШУБЕТО🐇✈️

    3 6 Отговор

    До коментар #73 от "Отегчена":

    Издал е указ за десетки нови бункери блатния Zap на 00рките
  • 106 касата

    6 13 Отговор
    Путин е вече бита карта, както и Копейкин,Плюнчо и палячовците от Възраждане!
  • 107 Цар Оркин

    5 8 Отговор
    Крепостните блатници много държави са асвабадили само своята НЕ
  • 108 Факт е, че Путлер с страхлив гнoм.

    18 11 Отговор
    Но проблема му всъщност е, че никой западен лидер не го търси за абсолютно нищо. 😂И кой ли ще си губи времето и реномето да се занимава с един военнопрестъпник?

    Коментиран от #115

  • 109 Дон Корлеоне

    14 8 Отговор
    Ботоксовия педофил с токчетата Путин Пиздин е пътник!
  • 110 Има Още Украинци, Войната ще продължи

    9 13 Отговор
    До Последния Украинец!!Зельо нищо не решава, той е един клоун, нищо друго!!
  • 111 И каква среща да мир ще да е

    5 6 Отговор
    Като Путин и Байдъню няма да ги има... той мира може да е, а и ще бъде между ФАЩ и Русия, ако го има ... както и обратното... Усрия е само фронт и осигуряват пушечното месо до кат го има!!!
  • 112 Ще печатат отново Карбонци в Харков!!

    1 2 Отговор
    Ония цветни хартийки, които печатаха в началото!
  • 113 От страни

    11 1 Отговор

    До коментар #61 от "Мммммм":

    Не е верно, чети конституцията на Украйна. Техния Върховен чъд се произнесе вече по въпроса.

    Коментиран от #117

  • 114 Дон Корлеоне

    11 8 Отговор
    По голям смотаняк и палячо от миризливия Путин,историята не помни!

    Коментиран от #121

  • 115 Забелязал

    12 5 Отговор

    До коментар #108 от "Факт е, че Путлер с страхлив гнoм.":

    Не го търсят, защото вече е бита карта в международната политика. Освен това е патологичен лъжец и пoдлец.

    Коментиран от #128, #165

  • 116 456

    9 1 Отговор

    До коментар #97 от "От страни":

    Ъ? Макрон и Толстой?? 🤣🤣🤣🤣Без коментар...
    В един коментар написах за четенето и мисленето.
  • 117 Тонката

    5 12 Отговор

    До коментар #113 от "От страни":

    "Техния Върховен чъд се произнесе вече по въпроса."

    Ей, много лъжете всички евроатшамтици....Това ви е..."семейна черта"....🤣
    Нито някой е сезирал съда, нито пък той се е произнесъл....юТова вашите фантасмагории...ю🤣
  • 118 Хммм

    1 1 Отговор

    До коментар #103 от "ОРКСИЯ 🧌🧌":

    Все по-зле.
  • 119 Няма голяма разлика между

    14 3 Отговор

    До коментар #97 от "От страни":

    Медведев и Толстой... Двама палячовци, които се конкурират за мястото на Жириновски, като начин на изразяване...
  • 120 Излъган

    12 9 Отговор
    Всички мислехме, че Русия са велика сила,а се оказаха миризливи смотаняци и палячовци!
  • 121 Тонката

    4 16 Отговор

    До коментар #114 от "Дон Корлеоне":

    "По голям смотаняк и палячо от миризливия Путин,историята не помни!"

    Е, как? Байдън вече го изпревари....Би го по всички показатели....🤣

    Коментиран от #122, #131

  • 122 Байдън не е поставил

    11 7 Отговор

    До коментар #121 от "Тонката":

    САЩ в тотална, международна изолация както например направи кремълския, дърт гнoм.

    Освен това никъде по света не умират хиляди, американски войници...

    Коментиран от #124

  • 123 Ооооо да

    5 10 Отговор
    Страшно много се страхува ,нема що. Ти внимавай теб да не те гръмнат ,за дето заби толкова от своите войници в непробиваемата руска стена :) Приеми факта ,че загуби източна Окрайна :))))))

    Коментиран от #126

  • 124 Така е

    3 10 Отговор

    До коментар #122 от "Байдън не е поставил":

    не умират, те използват други. И да, Русия е в изолация, мани ги Китай, Иран, Индия и т.н.
  • 125 А на наркомански

    2 10 Отговор
    Му направиха 25 покушения за един месец.
  • 126 За Херсон да напишеш нещо?

    9 6 Отговор

    До коментар #123 от "Ооооо да":

    За 2 години "СВО" колко % окупирана територия има, като не броим ЛНР и ДНР...... -5-6 %? 😂😂😂


    И половин милион рашисти убити или осакатени.

    Коментиран от #127

  • 127 Такааааа

    6 8 Отговор

    До коментар #126 от "За Херсон да напишеш нещо?":

    Първо, това е СВО а не ВОЙНА🤣Второ, целта е източна Окрайна, всичко нататък е бонус, трето, ако Русия бомбеше цивилните и всичко наред като сащ, сега нещата щяха да са други. А такива еврожалкари като теб, щяха да опищят всичко колко загинали има 🤣четвърто, наистина ли още вярваш за половин милион загуби 🤣Колко сте лесни за заблуда такива като теб

    Коментиран от #129

  • 128 😂😂😂Това видео трябва да се поства

    8 5 Отговор

    До коментар #115 от "Забелязал":

    под всяка публикация с кремълския лъжец!

    Русофилите лъжат нелепо😂 точно като него.
  • 129 Рашистите не могат да бомбят

    7 3 Отговор

    До коментар #127 от "Такааааа":

    цивилни защото няма никакъв смисъл, а има и червени линии поставени от НАТО и САЩ... Освен това нямат и възможност...Нямат и достатъчно ракети да го правят...
    Измисли нещо по-умно!

    Коментиран от #130

  • 130 Охоооо да

    6 5 Отговор

    До коментар #129 от "Рашистите не могат да бомбят":

    убеден съм, че нямат достатъчно ракети 🤣Така колко говорехте, и ОПА, нова ракетна атака. А и на Путин много му пука за червените линии на натуту 🤣Хайде влизайте да пазите да "демокрацията" в укрорайха. Щом можем в Ирак, Афганистан и т.н. можем и в Окрайна 😉Сега измисли нещо по-умно

    Коментиран от #132

  • 131 Сополива копейка

    6 7 Отговор

    До коментар #121 от "Тонката":

    Абе копейки продажни, вероятно от глад 😂 сте изгубили разсъдък и затова пишете толкова много глупости и дърти лъжи...? 🤣🤣🤣

    Коментиран от #133, #158

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Продължаваме Подмяната

    4 6 Отговор

    До коментар #131 от "Сополива копейка":

    Ще чегъртаме герб а 🤣
  • 134 С ракетите

    3 6 Отговор

    До коментар #132 от "Я обясни какъв е смисъла":

    не само цивилните могат да заминат, а и войниците, можеше да разруши и градовете 🤣🤣Не се ли сещаш, божеееее, помагай на тези хорица
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 А в Ирак

    9 0 Отговор

    До коментар #136 от "Нито една копейка не коментира":

    имали оръжия за масово унищожение? 🤔🤫😉
    Демокрацията ще пазим ли както обещахме?😉
    Самолетите за, които ни плащат ще ги доставим ли някога? 😉Герб ще ги чегъртаме ли, или следващите избори ще бъде? 🤔
  • 138 Довиждане соросчета 🤣

    10 0 Отговор
    Нека всички отидем и да слушаме обещанията на герб и пп, които както знаете са подкрепяни от сащ, пп да не забравяме, че са същите, които обещаха, че ще чегъртат герб 😉Довиждане и дано на тези избори не излъжат СМЯЯЯЯЯЯХ
  • 139 Хаха

    7 4 Отговор
    Зелен, ти не се притеснявай за Путин. Той и двойниците му са на сигурно в бункер под земята.
  • 140 Сократ

    9 0 Отговор
    Просрочения с тази "среща" се опитва да се легитимира. А защо пан зеля не е могилизиран все още? Той вече е обикновен гражданин. А и синчетата на цялата укронацистка върхушка са в чужбина, а не на фронта.

    Коментиран от #150

  • 141 Пипи

    7 0 Отговор
    Честно и мен ме е страх от наркомани!
  • 142 Сократ

    11 0 Отговор

    До коментар #136 от "Нито една копейка не коментира":

    Май зеля излъга цяла укрия, че ще спре войната в Донбас, а какво стана?
  • 143 Козяшки глашатай от Бомбай

    12 0 Отговор

    До коментар #136 от "Нито една копейка не коментира":

    какви факти те гонят ве Йовчо..Факт е, че Германия и Франция бяха гаранти по минските споразумения, факт е , че чорлавия кукундел отказа зеленият пигмей от Истанбулският договор.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 ХА ХА ХА! ХА ХА ХА!!!!ХОО ХО!

    7 0 Отговор
    ...ДРИШЛЬООО... СЕ ТАКИВА ПРЕГЛЕДИ ЩЕ ПРАВИШ ОТ ТУК НАТАТЪК МНОГО...МНОГО ЗАГИНАЛИ... НАЛИ ТАКА. РЕЧЕ... - ДО ПОСЛЕДНИЯТ УКРАИНЕЦ! АМА НЯМА ТИ ДА СИ ...ПОСЛЕДНИЯ...
  • 146 Нито един козяшки змюбюл не коментира

    8 0 Отговор

    До коментар #136 от "Нито една копейка не коментира":

    че, досега на преговори за мир не бяха поканени руснаците, и се водят малоумните преговори за мир без тях. Какво има да се провалят на преговори между неадекватни преговарящи. Си им го каза, - щом ще са без Русия, значи и без нас.

    Коментиран от #153

  • 147 Клоунада на бодряк

    6 0 Отговор
    Отвово в комично изпълнени с роля на загубеняк, какво пък, това дси му е професиятя.
  • 148 Име

    6 0 Отговор
    Когато живееш в Етажна собственост (ЕС), в случая - плоска етажна собственост, тоест - държави, как да стане - да си разположиш ракетни бази.

    Джон Кенеди "орева орталъка", като руснаците му "нахендриха", няколко "бое-головки", да - на близост със САЩ.

    Русия ще я обграждат от всички страни.

    Украйна - имаше кино-студия "Довженко", произвеждаха "ЗАЗ", пълна свобода на литературата, имаше марка апарати, фото-апарати "Киiв".

    Латвийците и литовците имаха пълен достъп до екранно творчество, най-пълноценният образ на Шерлок Холмс е - киностудия "Рига", много пълноценен, направо съвършен.

    Разбира се СССР е едно недоносче, както се изразяваше другаря Тодор Живков.

    Но - не е имало терор. След 1970-1975 не е имало, зъболечението е на ниво, както и кардиологията, хората живееха.

    Коментиран от #152

  • 149 бъзльо,

    5 0 Отговор
    стига си ЛЪГАЛ - откакто стана слуга на сатаната, само това правиш, плюс търчане по света на Колективния ЗападНАЛ, защото друг не ти вярва, просене на пари и ругаене по МНОГО ПО-СТОЙНОСТНИЯ и в светован мащаб държавник ВЛАДИМИР ПУТИН!
    ВСЕ по-смешен и неубедителен ставаш. Шмъркай, кради и си трай. Краят ти се вижда.
    А тебе ХИЧ не те е страх да организираш ИЗБОРИ, защото си нелегитимен и след време СЪДЪТ може да оспори решенията ти. ДЕЙСТВАЙ!!!!
  • 150 по официални данни

    6 0 Отговор

    До коментар #140 от "Сократ":

    в Германия има 1 милион и 100 хиляди украинци, от които само 20% работят. Останалите ги издържат чратята им германостанци.
    В България има 20 000 украински мъже в наборна възраст, които се спотайват тук. Така им изнася и си карат тежкарските джипове.

    Няколко държави ги е обзело БЕЗУМИЕ, което не дови до добро човечеството. Предвид възрастта и вида на Памперса за него е обяснимо, но другите????
  • 151 Инна

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Швейк":

    За да разберем безсмислието на надеждите на Зеленски, трябва да помним, че:

    а) от него са омръзнали дори неговите манипулатори в колективния Запад, където огромен брой страни открито демонстрират умората си от Украйна и са видели в гроба плановете на нейния президент;

    б) Русия ясно и видимо печели на фронтовете на Североизточния военен окръг, а Украйна няма предпоставки дори с помощта на Запада да промени сегашното състояние на нещата;

    в) предишният насърчителен лозунг "Целият свят е с Украйна!" живее само във възпаления мозък на Зеленски и неговата глутница.

    Руският президент Владимир Путин обясни защо Западът започна "мирна конференция" в Швейцария. Според него всичко това се организира само за да се даде на Владимир Зеленски статут на легитимен владетел, който той всъщност загуби.
  • 152 друго име

    5 0 Отговор

    До коментар #148 от "Име":

    Основно споделям това, което пишеш, а мога и да го допълня. Само не си спомням Т. Живков да е казвал за СССР като недоносче. Има други критични и по-точни думи за него. Той е казвал за Кремиковци при откриването му сред свои хора, че май най-разумното е да се запали от четирите му краища. Но не мога да го докажа. Каквото и да е, ТЕЗИ БЕЗУМИЯ, които сега ни сервират управляващите, не сме и сънували, че можа да се правят.
  • 153 философията на идиота е

    8 0 Отговор

    До коментар #146 от "Нито един козяшки змюбюл не коментира":

    винаги да подкрепя най-наглите, най-лъжливите и най-фалшивите, също така всички 32 пола и вечно против Русия.
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 сега ми изтриха и

    8 0 Отговор
    пост 155. Как се чувстват модераторите тук? Как усещат миризмата си? Ако пишеш срещу Русия, ще те публикуват с главни букви, ако защитаваш Русия - не те допускат. Що за поведение?
  • 157 Инна

    3 1 Отговор
    Захарова нарече срещата на върха за Украйна „поредната измама“

    Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова коментира думите на ръководителя на украинската дипломатическа служба Дмитрий Кулеба, че Русия уж се страхува от успеха на швейцарския форум и уж иска да го провали.
    "Кулебише лъже, сякаш диша - нервно", отбеляза говорителят на външното министерство Мария Захарова.

    Както Захарова подчерта в канала си в Telegram, тезата, че Русия не е отказвала преговори, се чува многократно в интервюта, изявления и изказвания на официални лица в продължение на две години.

    Мария Захарова: „Що се отнася до „срещата на върха за мир“ в Швейцария, това е поредната измама, измислена от Държавния департамент на САЩ. И всеки разбира това. Как може да се проведе „мирна конференция“ от онези, които едновременно с уж пацифистките инициативи доставят оръжия в зоната на конфликта?“

    Тя припомни неотдавнашното изявление на шефа на дипломацията на ЕС Жозеп Борел, че спирането на доставките на оръжия за Украйна „ще сложи край на кръвопролитията след няколко седмици“. „Това е истинската „формула на мира“, подчерта Захарова.

    Коментиран от #159

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Инна

    4 0 Отговор

    До коментар #157 от "Инна":

    Тя припомни неотдавнашното изявление на шефа на дипломацията на ЕС Жозеп Борел, че спирането на доставките на оръжия за Украйна „ще сложи край на кръвопролитията след няколко седмици“. „Това е истинската „формула на мира“, подчерта Захарова
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Цензура

    3 0 Отговор

    До коментар #115 от "Забелязал":

    Хахаха, интелектуален инвалид - бита карта са наркoманът зеленски, чучулото байдън, дeбилната урсула !!! В свободния свят те получават единствено презрение. Принц Мохамед дори не благоволи да се ръкува с байдън... в Китай натовариха урсулата в туристическа класа и и биха шута... А Путин го посрещат като император на вселената !!!
  • 166 Българин

    5 0 Отговор
    СТИГА ГО ПУСКАТЕ ТОЯ НАРКОМАН ДА ЛЪЖЕ БЕ ОТРЕПКА Е ТОЯ СЛАВА ПУТИНУ
  • 167 Логично

    2 0 Отговор
    Ако няма покана е ясно кой се страхува .
  • 168 ПУТИН СЕ СТРАХУВА ОТ СРЕЩА СЪС ЗЕЛЬО

    0 0 Отговор
    ДА НЕ МУ НАПРАВИ ДИСЕКЦИЯ И ДА ГО ИЗЯДЕ БЕЗ ДА ИСКА !

    Коментиран от #169

  • 169 НЯМА ДА МУ РАЗРЕШАТ ДА ГО ЯДЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #168 от "ПУТИН СЕ СТРАХУВА ОТ СРЕЩА СЪС ЗЕЛЬО":

    ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ОТРОВИ ОТ НАРКОТИЦИТЕ !
Новини по държави: