Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Май, 2024 14:33 5 027 233

Володимир Зеленски от руините в Харков: Русия събира нова армия и се готви за настъпление (ВИДЕО)

  • русия-
  • украйна-
  • харков-
  • володимир зеленски-
  • ракети

Зеленски допълва, че Москва е добавила и удари с управляеми бомби, а руската авиация се приближава до границата и изстрелва тези бомби точно срещу Харков

Володимир Зеленски от руините в Харков: Русия събира нова армия и се готви за настъпление (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия събира нова група войски близо до украинската граница и се готви за нов опит за настъпление. Това заяви украинският президент Владимир Зеленски във видеообръщение от днес. Според него нашествениците ще се опитат да настъпят на 90 км от Харков.

"Близо до нашата граница Руската федерация събира друга група войски и се готви да направи опит за настъпателни действия на 90 км от Харков на северозапад", каза Зеленски, който е записал обръщението си от Харков.

Още новини от Украйна

То представлява обръщение към световните лидери и има за цел да осигури не само надеждна противовъздушна отбрана за Украйна, но и да покани световните лидери на срещата на върха в Швейцария.

"Всички знаем с кого си имаме работа. Русия се ръководи от хора, които искат да превърнат в норма изгарянето на животи, унищожаването на градове и села, разделянето на народите и заличаването на националните граници чрез война. За тях е удоволствие да изгарят." Думите си Володимир Зеленски изрича на фона на изгорени от ракетни удари зетски книги в разрушената печатница преди два дни в Харков. Във видеото има кадри от дрон и от Бахмут, Авдеевка, Въгледар,

"Няма нация, която да може да спре такава война само със собствените си усилия."

"Сега съм в Харков. Това е град в източна Украйна и, за съжаление, много близо до руската граница. Какво означава това за Харков? Трета година на постоянен терор. Повече от милион души в този град. И всяка нощ, всеки ден руската армия обстрелва града. Най-вече с ракетите С-300. Това са ракети за противовъздушна отбрана, които се използват от Русия, за да тероризират земята. Сега в Харков няма нито един квартал на града и нито една улица, която да не страда от тази постоянно издевателство."

Зеленски допълва и че Русия е добавила и удари с управляеми бомби, руската авиация се приближава до границата и изстрелва тези бомби точно срещу града. "Това е оръжие за безразборно унищожение", посочва Зеленски и припомня, че под такъв терор са и стотици други украински градове и села. "Някои от тях, където някога е кипял живот, сега просто са изпепелени. Изгорената празнота е най-ужасната последица от войната. Война, която ние в Украйна не искахме. И която не сме провокирали. И в която Украйна се защитава от опита на Русия да заграби нашите ресурси и територии и да унищожи националната ни идентичност. И светът го вижда."

След това Зеленски кани световните лидери, поименно американския президент Байдън и китайския президент Си, на срещата на върха, организирана съвместно с Швейцария и посветена на търсенето на мир. За форума в средата на юни месец Зеленски призовава за глобални усилия.

"Обръщам се към световните лидери, които все още са встрани от глобалните усилия за подготовка на Срещата на върха за мира. До президента Байдън, лидер на Съединените щати. До президента Си, лидера на Китай. Ние не искаме Хартата на ООН да гори - да гори по същия начин като тези книги. И се надявам, че и вие не го правите. Моля, покажете своето лидерство в установяването на мир - истински мир, а не пауза между ударите. Усилията на мнозинството в света са най-добрата гаранция за изпълнение на задълженията. Моля, подкрепете Срещата на върха за мира с вашето лично ръководство и участие.

"За всички нас ще бъде удоволствие да установим мир", са завършващите думи на Зеленски от видеото.

Повече от осемдесет държави са потвърдили участието си във форума Швейцария. Няма потвърждение обаче, че лично Джо Байдън ще присъства, а Китай също още не е потвърдил дори и че ще изпрати свой представител.

Преди два дни Бразилия и Китай призоваха за провеждане на международна конференция за прекратяването на войната, която обаче да бъде призната както от Москва, така и от Киев. В общо изявление двете страни, които според уверенията на дипломацията им, заемат неутрална позиция, се излага "споделено разбиране" за пътя към прекратяване на военните действия. Декларацията следваше срещата между китайския външен министър Ван И и главния съветник на бразилския президент Селсо Аморим и бе първият подписан от Китай съвместен с друга държава документ за конфликта в Украйна, който да предлага по някакъв начин алтернатива.

Още през февруари 2023 г. Китай публикува свой план в 12 точки, които обаче и заради общия си характер, не срещнаха разбиране и съответно, и подкрепа.

И съвместното с Бразилия изявление обаче като цяло повтаря формулировките, използвани по-рано от председателя на КНР Си Дзинпин.

"Китай и Бразилия подкрепят провеждането на международна мирна конференция в подходящо време, която ще бъде призната както от Русия, така и от Украйна, с равно участие на всички страни за справедливо обсъждане на мирни планове", се казва в съвместното изявление.

Изявлението на Китай и Бразилия съвпадна със съобщенията в западни издания, че руският президент Владимир Путин е готов на преговори за прекратяване на военните действия. Макар и недостатъчно ясни, а и от анонимни източници, стана ясно, че тези преговори повтарят тезата на Москва за преговори при отчитане на съвременните реалности, т.е. признаване на достиженията на окупацията на руската армия. Украйна реагира остро и бързо с изказване на външния министър Дмитро Кулеба, който оцени съобщенията като опит на руската пропаганда да осуети мирната конференция в Щвейцария и да постигне временно замразяване на конфликта, в който период просто да се подготви за нова офанзива.

И други анализатори и наблюдатели изказаха подобни твърдения в следващите дни, а самият Владимир Путин от Минск подкопа тезата за мирни преговори с изказване за нелегитимността на украинския президент Володимир Зеленски.

Вчера пък президентът на Украйна Зеленски даде от Харков интервю на шестима журналисти от независими издания в Централна Азия, което се проведе на руски език. Самите журналисти са поискали интервюто да е на руски език, за да "няма инсинуации или недоразумения във връзка с превода". Въпреки съгласието, Зеленски заявява, че прави това, защото медиите не са от Русия и признава, че в "един момент е станало много трудно да се говори руски" в Украйна. След ежедневните удари от Русия и то по градове като Харков, където Русия е смятана за приятел и съсед от много години, и при ежедневните украински жертви - така е обяснил Володимир Зеленски моментът на обръщането в отношението към руския език - "По принцип всички знаят, всички говорят (руски език), но има пряка омраза и гняв към всичко руско заради всички тези смъртни случаи."


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Точен

    157 11 Отговор
    Зеленкьо, защо не послуша папата?

    Коментиран от #97

  • 2 Путинофил

    21 91 Отговор
    А старата руска армия, къде отиде?

    Коментиран от #7, #204

  • 3 да де

    136 10 Отговор
    Какви руини бе смо .аняци зеления пак се е снимал в някое студио.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Знаем

    99 6 Отговор
    Тоя отдавна е в ада и се е съюзил с дявола.
  • 6 ТаУмВзе

    108 9 Отговор
    Еврейна нацист хубава рекламка си е избацал! До последното окраинско наци на краварчето и тва е! Z
  • 7 Тебе бандери

    73 5 Отговор

    До коментар #2 от "Путинофил":

    Вчера Мара Ат. ти каза, че старата си е там и да е се е увеличила с 50%
  • 8 Никакви преговори,

    45 8 Отговор
    борба до последният украинец, или пък до последният руснак!
  • 9 Калпазанин

    53 6 Отговор
    Не мога да разбера сега и чоечете ли искаш, оня ден в курортния квартал в Одеса не намери ли, запада да събира клошарите и да ти ги праща бря, уличните в Киев те очакват всичко са само и само теб и азовците ти
  • 10 Тоя продажник на снимката

    90 6 Отговор
    не му остава много!
  • 11 Българка

    15 117 Отговор
    Всички нормални хора знаят, че Путин не преговаря, той диктува своите условия, политика. А за съжаление основната политика на Кремъл е въоръжен грабеж на територии, ресурси, влияния чрез избиване на стотици хиляди, изпепеляваме на градове и села, потъпкване на свободата.
    Цинично ще е световната цивилизация да узакони въиръжените грабежи на чужди територии

    Коментиран от #15, #22, #50, #95, #145, #157

  • 12 Признание

    112 6 Отговор
    Зеленски признава, че в "един момент е станало много трудно да се говори руски" в Украйна.
    Защо бе зеленски защо забранихте този език самият ти си отраснал с него и семейството ти е било руско говорещо

    Коментиран от #16

  • 13 Където иде, русите го освобождават

    71 5 Отговор
    Сега земен джугач да иде да си направи селфи в Одеса.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Не лъжи

    71 7 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Лъжата е дъно в ердно общество, също като дъното САЩ, което ви опростачва да лъжете!
  • 16 Това е единственото

    34 2 Отговор

    До коментар #12 от "Признание":

    Вярно нещо което е казал Зеленски всичко останало е лъжи и инсинуации
  • 17 Обади се

    64 4 Отговор
    На твоят приятел Б. Джонсън и стига кряка ами вземай автамата
  • 18 Тома

    48 4 Отговор
    Холивуд пикчърс
  • 19 Сатана Z

    77 9 Отговор
    Харков е Руски град.Одеса,Николаев и Киев —тоже.

    Коментиран от #31, #45, #190, #225, #227

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Маймуна "ревач"

    45 5 Отговор
    В зоологическата градина виждали ли сте ?
  • 22 РЕАЛИСТ

    70 7 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Коя в рая световна цивилизация? Тая дето на Евровизия се представя ли? Та тя в една малка част. 2/3 от човечеството на планетата иска Путин да приключи веднъж и завинаги с измислена Украйна и никой никога да не се сети за това име.

    Коментиран от #28, #143

  • 23 Путлеристан

    13 38 Отговор
    Преди блатните територии ги владееше златната орда сега ги владее Zлата орда 💤
  • 24 Феликс Дж

    34 4 Отговор
    Обърни се към Ким Чен Ун. Той знае как да ти помогне. Другарят от Кремъл само се гъбарка.
  • 25 Ъхъъъъъъ мозъкккк

    42 5 Отговор
    "По принцип всички знаят, всички говорят (руски език), но има пряка омраза и гняв към всичко руско заради всички тези смъртни случаи."....... Луд човек ......
  • 26 А бе

    44 6 Отговор
    Тарикат мъж не писка!
    Зеления би трябвало да го знае.

    Коментиран от #54, #134

  • 27 Пророк

    47 7 Отговор
    Евреите, Зеленски и Натаняхоу,провеждат системен геноцид срещу руското и палестинско население

    Коментиран от #218

  • 28 Реален свят

    10 30 Отговор

    До коментар #22 от "РЕАЛИСТ":

    На света му пука много повече за ядене работа и свободно време instagram и tiktok отколкото за тия неща просто няма как да знаят толкова много хора за тоя проблем изобщо да се интересуват даже и да знаят!

    така че спри да лъжеш че две трети нещо си искали да не си социологи питал всеки един по отделно????

    Коментиран от #48

  • 29 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    47 6 Отговор
    Лъжци. Туй зад зеленият покемон е Кауфланд след промоция на банани.
    Днес РФ си взе още едно населено място - Брестовое, ей тъй на, преди да е събрала новата армия.
  • 30 Какви са пък тея

    24 6 Отговор
    зетски книги в разрушената печатница ? Да не са Зеленски книги случайно
  • 31 60км колона пред Киев

    6 18 Отговор

    До коментар #19 от "Сатана Z":

    Киев кога?🤩🤡🔨💤

    Коментиран от #121, #160

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Хахаха

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "Искандер М":

    Сумско, извинявам се
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ОраКул🔮

    8 33 Отговор
    Зеткапейките сега точат лиги и са подготвили парадните униформи za аzвабаждението на площад Майдан НО ще бъдат много неприятно изненадани когато още в края на това 10летие вместо да се завзели Украйна ще гледат как им се разпада феодалията в резултат на битката между шепа олигарси и Китай
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Аман бре аман от този

    48 5 Отговор
    Този жалък клоун, до кога ще ми го пускате да си развива болните фантазии на всеуслошание?
  • 38 АСПАРУХ

    19 6 Отговор
    Всиака държава триабва да знае възможностите се и геогравското си разположение.Само Българиа стана щат на САЩ украинците на Русиа така пожела Зеленски.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Тролея на злото САЩ

    27 6 Отговор

    До коментар #36 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    започна да мърси с ниско интелектуалният копи пекст и да отвращава от САЩ!
  • 42 Софиянец

    42 5 Отговор
    Клоуна затъва в собствените си лъжи! Хем ги били спрели, хем се били доближили, хем града е бомбен всеки ден, хем магазина бил пълен с хора да си пазарят 😅
  • 43 В Харков няма и един местен жител даже

    48 5 Отговор
    който режима на Зеленски да подкрепя! От какъв зор въобще украинската армия е в града? Защо не са пред него в окопите а се крият сред местното население ? Това е въпроса ! Реално режима на Зеленски е военнопрестъпник и ползва населението за жив щит

    Коментиран от #74, #119

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Тебе какво те касае....

    4 12 Отговор

    До коментар #19 от "Сатана Z":

    Тези градове руски ли са или не, ти нали си българин бе де.. Б.. ил???
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Град Козлодуй

    25 3 Отговор

    До коментар #32 от "Сатана Z":

    Слава на Русия
  • 48 РЕАЛИСТ

    45 4 Отговор

    До коментар #28 от "Реален свят":

    Има проучване, бе. Ама не обичате да ги четете тия работи. Вече и на Запад им писна от глупавата Украйна. Да ги свършва Путин по-бързо, че да се нормализират нещата в световен мащаб. Всички бе си развалиха кефа за някаква Украйна, дето преди Майдана , само 10 процента от Света, знаеха, че съществува. Всички мислеха , че това е Русия и пак така ще стане.

    Коментиран от #60

  • 49 Байчо

    19 3 Отговор
    Прекалило е наркоман чети...
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Жоро

    9 8 Отговор

    До коментар #46 от "Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.":

    Бягай бе, нежен 😁
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Абе

    19 7 Отговор

    До коментар #26 от "А бе":

    Тарикат мъж не ходи две години от бункер в бункера.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Град Козлодуй

    25 5 Отговор

    До коментар #46 от "Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.":

    Руснаците са ни Братушки

    Коментиран от #58, #65

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Град Козлодуй

    13 0 Отговор

    До коментар #51 от "Отец Дионисий":

    Истинските Отци не обиждат Моля

    Коментиран от #76

  • 60 ру БЛАТА

    5 29 Отговор

    До коментар #48 от "РЕАЛИСТ":

    Кутията на Пандора е отворена и отвориха я орките 2.22 !!

    сега се надявайте да свърши бързо пожара ама няма и огъня ще се разраства и историята ще я знаят всички кой е започнал още с нахуването в Крим!! Всичко е за земя и за военно влияние не им пука за хорат кой знае колко ВАЖНАа Е ЗЕМЯТА голямата грешка на запада е че още тогава не ги почна

    Коментиран от #64, #164

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Рус нацита са

    3 17 Отговор

    До коментар #56 от "Град Козлодуй":

    БЛАТУШКИ

    Коментиран от #71, #80

  • 66 Ти си

    31 1 Отговор
    А бе , какво става в Рафа ? Нещо се забрави че Израел под предтекста за война срещу терористите от Хамас извършват етническо прочистване и геноцид над палестинския народ !
    Нещо много лицемерно нещо се оказват тия евроатлантически ценности ........
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Ъхъъъъъъ мозъккк

    35 0 Отговор
    В Украйна от години НЕ се чества 24 май хора ! ........на 9 ноември честват Деня на "украинската писменост и език" ......деня на Нестор , Мики Маус .....

    Коментиран от #104

  • 70 Слуга на дявола

    30 2 Отговор
    тоя нелегал узурпатор на украйна да проведе избори да видим резултата
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Сандо

    26 1 Отговор
    Узурпаторът какво си мисли?Че игричката ще свърши и той ще векува на незаконния си пост ли?А трябваше вече да е разбрал,че свърши веселата част и започва трагедията - за него,за неговата престъпна пасмина и за всички ония укри,повярвали на пропагандата,че са нещо различно от нормалното население на тези земи.
  • 73 Българин

    8 2 Отговор

    До коментар #68 от "Сатана Z":

    Леле каква подлога си! "Най-достойните" вика 🤮, роба си е роб!
  • 74 Глупашенко

    2 19 Отговор

    До коментар #43 от "В Харков няма и един местен жител даже":

    Що тогава не ходят в матушката при сънародниците си??? Ей го къде стотина км изток и си ру БЛАТА

    Коментиран от #88

  • 75 Мишел

    24 4 Отговор
    Днес руската армия щурмува и превзе и Васлевка, на Запорожко направление. Това е четвъртото превзето населено място за последните 24 часа и 58-то за 64 поредни дни.

    Коментиран от #82

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Ясно трябва да бъде казано:

    31 2 Отговор
    Режима на Зеленски е военнопрестъпник и ползва населението за жив щит !

    Коментиран от #84

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Град Козлодуй

    9 0 Отговор

    До коментар #65 от "Рус нацита са":

    С е Б е С и Л И в И з И р а ш
    Моля
    Виж
    Се Себе си Отстрани
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Леле

    14 2 Отговор

    До коментар #68 от "Сатана Z":

    Егати напинянето за няколко цента!!!

    Коментиран от #101

  • 84 Град Козлодуй

    8 1 Отговор

    До коментар #78 от "Ясно трябва да бъде казано:":

    Факт е Написаното от Вас👌👌👌👌👌👌👌👌
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 БеГемот

    32 3 Отговор
    Според вас колко нации могат да спрат руснаците сами....николко...една мечка ако не я убиеш с първия изстрел по добре да си голям бегач...глупавите украйнци ги използваха за стръв в капана на американската оръжейна промишленост и сега пищят на умряло и се зъбят с избитите си зъби ...
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Що да ходят в Русия бре?

    20 2 Отговор

    До коментар #74 от "Глупашенко":

    Тези хора собственост имат там. Виж обаче тези които не са рускоговорящи с много малки изключения НЯМАТ собственост там !

    Коментиран от #217

  • 89 СЛАВА ТЕРА

    3 21 Отговор
    тера брутално размазват галките русхи с еф пи ви дронове! СЛАВА УКРАИНЕ
  • 90 М.И.Житурко,

    14 1 Отговор

    До коментар #82 от "Механик":

    Опитваш се да заработваш центове с чужд Ник ?!?

    Коментиран от #98

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Изглежда,

    21 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    че пишеш за Нетаняху.
  • 96 Путлеро Угенд

    3 17 Отговор
    време е за мобилизациа на Путлеро угенд... 10 год хлапаци въоръгени карто хамас де4урлигата ще превземат Украине... ГРУЗЗТА свърсхи
  • 97 СЛАВА ТЕРА

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Точен":

    заради тази дърта К.... маиак ти
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Град Козлодуй

    4 0 Отговор

    До коментар #76 от "Гробар":

    Моля Кой Сте Вие
    комплекс ар и Нещастния
  • 104 МНОГО ГО ТАЧА И АЗ този велик празник

    15 1 Отговор

    До коментар #69 от "Ъхъъъъъъ мозъккк":

    на 9 ноември когато урките честват Деня на "украинската писменост и език" ......деня на Нестор , Мики Маус .....
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 НЕ РАЗБРАЛ?

    25 1 Отговор
    ТОЯ УЗУРПАТОР И ДИКРАКТОР НА ВЛАССТА КАТО КАКЪВ СЕ ЯВЯВА ВЪВ МОМЕНТА?
  • 108 Град Козлодуй

    15 0 Отговор

    До коментар #14 от "САТЪРА НА ХАНА":

    тука няма да прочетеш свежа журналистика, тука само преписват каквото и където намерят и пари чакат да изкарат от това

    добре е че все още има кои да им чете буламачите
  • 109 ехаа

    17 2 Отговор

    До коментар #36 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    САЩисан, мислиш, че някой ти чете глупостите дет" ги копваш постоянно.
  • 110 Мими Кучева

    10 0 Отговор
    Ой Зеля,Зеля!🙉🐵😁🥳🤡👍
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 еми ПРО СИА Умре

    2 13 Отговор
    ХуиЛИА це4е е разтворил бузките по стар ка геи беиски оби4аи з амирни преговори защото грузта свърсхи а танкове и4 ги ниама.. СЛААВ УКРАИНЕ

    Коментиран от #174

  • 113 хххх

    2 25 Отговор
    Не е за вярване колко време устояха украинците. Какъв беше този народ, какви бяха тези герои! Огромната Русия започна да се пречупва, те не.

    Коментиран от #148

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 az #СВО

    19 2 Отговор
    Циркът Зеленски с пълна сила! :))))
  • 116 Факт

    3 21 Отговор
    Новите Ф-16 ще покажат на чебурашките къде зимуват раците

    Коментиран от #125

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Харков е руски град

    17 2 Отговор

    До коментар #43 от "В Харков няма и един местен жител даже":

    И ще бъде руски. И Киев също. Но на края - след Одеса, Николаев и още някои.

    Коментиран от #123

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 чекисть..

    11 0 Отговор

    До коментар #31 от "60км колона пред Киев":

    След харкiв и одесса..
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 РАЗТВОРИ Бузки

    2 8 Отговор

    До коментар #119 от "Харков е руски град":

    и накраиа и маика ти и тиа сха бъде русхка, после целаи свиат а ние всиака сутрин ще сме пред разтвори бузки У ИлИА и ще му закусваме с....
  • 124 Козяк с мозък

    5 2 Отговор
    Лошо ми е..
  • 125 чекисть..

    6 2 Отговор

    До коментар #116 от "Факт":

    Да бе самольоти от миналио век с един двг..
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Курд Околянов

    12 1 Отговор
    Тоя Зеленски сега като какъв се явява?
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Чиба урки

    11 2 Отговор
    от руски Харков
  • 132 az #СВО

    16 2 Отговор
    Докато тоя нелигитимен вдига аларма, руснаците освобождават населените места едно след друго!
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Немо

    11 0 Отговор

    До коментар #26 от "А бе":

    Нито тарикат, нито мъж и ето резултата
  • 135 Факти

    16 0 Отговор
    Скоро всички ще заиграят казачок !
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 еми ПРО СИА Умре

    1 14 Отговор

    До коментар #137 от "Госあ":

    направо размаза ПРО СИА ааа?? ривиесх ли.. иде ред и на прокситата.. БАНКАИНСКИА ще е първиа УБИТ след по малко от седмица.. СЛААВ УКРАИНЕ
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 еми ПРО СИА Умре

    1 12 Отговор
    диверсионен отриад от УКРАИНЕ се насо4ва към БАНКИА..." ниакои" ще плаща за ТРЪБАТА.. СЛААВ УКРАИНЕ
  • 143 6666

    4 14 Отговор

    До коментар #22 от "РЕАЛИСТ":

    По скоро 2/3 искат такива реалисти да ги няма ,както и така нареклата се рассия (Русия беше по времето на царете)сега нещо като ссср. Тази сегашна ссср е едно вредно и пречещо нещо на всички.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 МГанчев

    10 5 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Хубаво сте го написали!
    Нека сега заместим Русия със САЩ в текста Ви.
    Мисря, че се получи още по- хубаво и което е най- хубавото - ИСТИНА !
  • 146 Непобедима е

    6 2 Отговор

    До коментар #141 от "Ванга":

    вангата ти.
  • 147 хххх

    7 4 Отговор
    Еми няма да чака тебе... болнаво джудже!
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Р.К.И.

    5 12 Отговор
    Руснаци и китайци щом искат "кой докъдето е стигнал" да върнем времето от ВСВ : Германия беше стигнала до Москва, а Япония владееше половин Китай. /ВСВ защото тя беше голяма разделителна линия в новата и най-нова история/
  • 151 Абе ти

    2 2 Отговор

    До коментар #148 от "россиян..":

    Циганин,ли си?
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Зелю

    9 0 Отговор
    Е нелегитимен
  • 159 Ха ха ха

    15 3 Отговор
    Друга песен запя лъжец провалил и Минските и Истанбул ските споразумения, подкокоросват от запада.Късно е чадо. И много по-зле ще става и за Остатъка от Украйна и за всички нас.
  • 160 факуса

    10 4 Отговор

    До коментар #31 от "60км колона пред Киев":

    кииф е за десерт,още са на основното ястие,както каза вовата,още не сме започнали,така покрай осрайна гори и запада

    Коментиран от #162

  • 161 Зеленски казал

    13 2 Отговор
    "Русия събира нова група войски близо до украинската граница и се готви за нов опит за настъпление" Ами да събира и той, нали щеше да освобождава Крим през есента на 2022г На него все Путин му е виновен, знае само да иска пари, оръжия и ток, а не може една мобилизация да проведе. А за президентски избори в страната му да не говорим.
  • 162 Шъ.

    2 2 Отговор

    До коментар #160 от "факуса":

    Умриеш бе

    Коментиран от #165

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 факуса

    10 3 Отговор

    До коментар #60 от "ру БЛАТА":

    кат са блата що се завирате там козяци
  • 165 Му ха ха ха

    8 0 Отговор

    До коментар #162 от "Шъ.":

    Еурофизия 🏳️‍🌈
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Мнение -

    11 1 Отговор
    и тъй като това лице вече не е президент, а подлежи на военна мобилизация, след многото негови декларации, че е патриот, който отстоява независимостта на своята родина, пътят е един - на фронта.
  • 170 Р.К.И.

    2 8 Отговор
    " Русия събира нова група войски близо до украинската граница ". Ген. Буданов пита за координатите.
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Му ха ха ха

    8 0 Отговор

    До коментар #112 от "еми ПРО СИА Умре":

    Пашьол нахуйййй
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Анонимен

    3 10 Отговор
    ЗАЩО ТРИЕТЕ ЧЕ ПУТИН Е С МАЛКО ПИСТОЛЕТЧЕ? КОЛКО РУБЛИ ВИ ПЛАЩА МИТРОФАНОВА?

    Коментиран от #183

  • 180 Оператор

    6 1 Отговор
    "който е записал обръщението си от Харков"

    Да бе, ама го даваха как го снимат на зелен фон и "обръщението" му може и от луната да го предадат може даже и от Москва да го пусне.
  • 181 ......

    4 3 Отговор

    До коментар #172 от "Зеленият":

    От Белгород обстрелват Харков.Да се евакуират,че довечера пак.
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Драги ми неадекватнико,

    9 1 Отговор

    До коментар #152 от "Р.К.И.":

    очевидно е, че в училище не си научил, че между звук и буква има съществена разлика. Т.нар. от теб "удвояване" към кое от двете принадлежи"? Впрочем - езиковата система на един народ е в съответствие с неговата специфика... А що се отнася до мантрата "Ние дадохме на Русия писменост", тя безспорно е невярна и е в духа на днешните македонски мераци да се самоопределят чрез някаква имагинерна значимост- истинските "даващи" са византийците, от чиято култура сме наследили много и ние. За Византия е било необходимо, а и не е било трудно, да изпрати в Русия хора, които са нейни служители и мисионери, знаещи български. Повтаря се процесът от около 9.век, който е осъществен /неособено успешно/ в посока запад и за който са преценили, че е е необходима азбука - тази, която К.Философ създава -глаголицата. А що се отнася до "кирилицата" - там нещата са по-сложни , само ще уточня, че тя е върху основата на гръцкото унциално писмо - още един факт, който определя византийската /в основата си -гръцка/ култура за първоизточник на тази писменост. В желанието си да се самоидентефицираме чрез елементи със световна значимост, изпадаме /но далеч по-рано от тях/ в ситуацията /днешната/ на македонците, които ту присвояват, ту просто си измислят исторически значимости.

    Коментиран от #191

  • 188 Тоя...

    9 1 Отговор
    ....не увисна ли на централния пилон на Червения площад вече?!
  • 189 От коментарите тук - оже би,

    3 2 Отговор

    До коментар #184 от "Лъжа, на всички които четат":

    но фактите говорят друго.
  • 190 Питайте Вазов

    12 2 Отговор

    До коментар #19 от "Сатана Z":

    къде е писал "Под игото". Той нееднократно е отговарял - "В Русия" . А е бил в Одеса. Впрочем - преди време една политкоректна даскалица по време на урок по телевизията обяви, че Одеса е град в Руската империя - тъй де, да се каже Русия е лошо, да се каже Украйна - не върви...
  • 191 Извинение -

    4 1 Отговор

    До коментар #187 от "Драги ми неадекватнико,":

    пише се "самоидентифициране", грешка на пръстите...

    Коментиран от #208

  • 192 Анонимен

    1 2 Отговор

    До коментар #183 от "Е как колко,":

    Намери си по-достойна работа.За нищо ли не те бива?

    Коментиран от #196

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Съсел

    10 1 Отговор
    Вместо да да реве да вдига белия байрак.
  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Антитрол

    8 3 Отговор

    До коментар #193 от "6666":

    Е така де и Ленин масона създаде измислената държава Украйна ама нещо сте против комунистите ама не сте против деянията им - защо така бе.
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Китин от Китен

    9 3 Отговор
    Твърдението, че зеленото джудже е в Харков забавлява силно 😉🤣
  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Отиде...

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Путинофил":

    ...на майка ти в...г...за!
  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Хъм?!

    7 0 Отговор

    До коментар #202 от "Лут":

    Лут ли си ,Луд ли си-не знам!
    Но явно,че си паталогичен перверзен мечтател...!
  • 207 Спеца

    9 1 Отговор
    Лигавенето приключи.Съга че видите кон боб яде ли.Киев за десерт.
  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Бай Асю

    8 0 Отговор
    Ами жив да го ожалиш човека.Съдба.
  • 210 ЩО БЕ...?!

    5 1 Отговор
    Има си армия-събира си...!
    Ти какво ще събираш...- джендърлята от ЕС ли...?!
  • 211 Жоро

    9 0 Отговор
    Идиота Зеленски в касеството си на какьв се разхожда из Харков! По конституция той е никой може да се врьща в шоу бизнеса след това което сьтвори с страната
  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Нормал

    2 0 Отговор

    До коментар #202 от "Лут":

    Като гледам при тебе насилие е нямало.Някакси отвътре ти идва навътре да ти влиза,а?
  • 217 Глупашенко

    1 2 Отговор

    До коментар #88 от "Що да ходят в Русия бре?":

    Да стоят тогава насред военната зона и да си гледат как им гори собствеността и да благодарят За това на идола си блатомир Z путлер. Защото каквито и проблеми да е имало преди инвазията на блатните животът си е вървял и цената на собствеността им е нараствала
  • 218 Пастрок

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Пророк":

    Това ако за тебе е геноцид .... Хахахаха след като и двете етнически групи които изброи им нараства населението на годишна база бих търсил друга опорка
  • 219 слава Росия

    3 0 Отговор
    натовските и бандеровски бандити висят надолу с капацуните по клонове ,дърве и диреци!!!
  • 220 ТЪНЮ

    2 0 Отговор
    Зелкоооо,като са заяжда да си мислил братооо.Сега че е така.И я така бих постъпил.
  • 221 Спеца

    2 0 Отговор
    Слава Россияяяяяяяяяяяяяяя
  • 222 ФУКСА

    2 0 Отговор
    За Родину,За Сталину,Вперьод.
  • 223 Погром за Рашистите

    0 2 Отговор
    При Вовчанск.....ВСУ направо ги прегази.....
  • 224 Путин, В. В.

    1 0 Отговор
    Ми събирай и ти! Кой ти пречи?
  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Сатана Z":

    Ако трябва да бъдем точни, Берлин също е руски град! От 1945 до 1990 година. Защо пак да не стане? И покрай него - и Париж, за да му е по-лесно на баболюба да воюва с Русия!
  • 228 ПУТИН ДАВА ПО 1000 ДЕКАРА ЗЕМЯ И

    0 0 Отговор
    ЗАПЛАТА НА МЕСЕЦ И НЯМА ПРОБЛЕМ ЗА ВОЙНИЦИ - ЗЕМЯТА ТРЯБВА ДА СИ Я ПРЕВЗЕМАТ ЕСТЕСТВЕНО ОТ ФАШИСТИТЕ НА ЗЕЛЕНСКИ ! АКО ПОГИНЕ ВСИЧКО СЕ НАСЛЕДЯВА ОТ РОДНИНИТЕ - ЗЕМЯТА ВЪРВИ С НАСЕЛЕНИЕТО !
  • 229 А ти като

    0 0 Отговор
    Какъв вземаш думата и говориш от шмето на Украйна. Ти вече НЕ СИ ЛЕГИТИМЕН ПРИЗШДЕНТ!!!!
  • 230 РУСИЯ ТВЪРДИТЕ ЧЕ ЩЯЛА ДА ОПИТА ДА НАСТЪ

    1 0 Отговор
    ПИ КЪМ ХАРКОВ , ПЪК ВСЕКИ ЗНАЕ ЧЕ РУСКИЯ СОЛДАТ НЯМА ЗАДНА СКОРОСТ , ТОЙ Е КАТО МЕЧКАТА - ТРЪГНЕ ЛИ СПИРАНЕ НЯМА !
  • 231 БЯГАЙ КРАДЕЦО

    2 0 Отговор
    БЯГАЙ С БРЕНДО ЧЕ ДВАМАТА ЩЕ ВИСНЕТЕ ПЪРВИ !
  • 232 НЕМО И КОНЧИТА

    0 0 Отговор
    ВЕЧЕ НАМЕРИХА ЩАСТИЕТО СИ ПРИ БАНДАРАЦИТЕ НА ЗЕЛЬО И ШАЙКАТА МУСКОРО И РУСНАЦИТЕ ЩЕ ИМ СЕ ПОРАДВАТ !
  • 233 ТАЯ ЗИМА НЯМА ДА Е КАТО ОНАЯ

    2 0 Отговор
    НИ ГАЗ НИ ТОК НИ СВЕЩИ ЩЕ ИМА В УКРИЯ ТЪМНО КАТО НА КУЧЕТО ОТЗАД ! ТЕЛЕФОН - ЗАБРАВИ !
Новини по държави: