Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Юни, 2024 21:51, обновена 7 Юни, 2024 22:54 4 268 228

Владимир Путин: Имаме пълното право да доставим оръжия с голям обсег на противниците на Запада, но засега не сме го направили

  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • владимир путин-
  • оръжия

Краткият анализ на конституцията на Украйна показва, че настоящите власти в Киев са загубили своята легитимност, изглежда, че става дума за узурпиране на властта, подчерта руският президент

Владимир Путин: Имаме пълното право да доставим оръжия с голям обсег на противниците на Запада, но засега не сме го направили - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин заяви по време на тазгодишната среща на Международния икономически форум в Санкт Петербург, че Русия има право да достави оръжия с голям обсег на действие на противниците на Запада, но уточни, че Москва не е предприела подобни действия към момента, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Путин заяви, че Русия ще обмисли възможността да изпрати оръжия на противниците на Запада, като повтори предупреждението, отправено преди дни. Той не уточни обаче за кои държави или организации става дума, но подчерта, че Москва не извършва подобни действия към момента, отбелязва Асошиейтед прес.

Още новини от Украйна

"Ако те доставят (оръжия) в зоната на бойните действия и призовават тези оръжия да се използват срещу нашата територия, защо ние да нямаме право да направим същото?", заяви той. "Но и не съм готов да кажа, че ще го направим още утре", уточни руският президент.

По време на пленарната сесия на икономическия форум Путин съобщи, че от началото на годината руската армия е завзела 47 населени места в Украйна. "От началото на годината, струва ми се, са освободени 47 населени места, или 880 кв. км“, уточни той.

"Краткият анализ на конституцията на Украйна показва, че настоящите украински власти са загубили своята легитимност. Изглежда, че става дума за узурпиране на властта", подчерта руският президент.

"Всички въоръжени конфликти завършват с мирни преговори. Готови сме за преговори, но при същите условия, които обсъждахме първо в Минск, а след това и в Истанбул, а не при някакви измислени такива", категоричен бе Путин. "Въпреки това, дори и на базата на Истанбулските споразумения, трябва да се съобразяваме с реалностите на днешния ден", допълни той.

По отношение на ядрената конфронтация със Запада Путин заяви, че Русия "има ядрена доктрина, която гласи, че използването на ядрени оръжия е възможно в изключителен случай, когато суверенитетът и териториалната цялост на страната са застрашени".

"Но доктрината може да бъде променена. Същото се отнася и за ядрените опити. Ако е необходимо, ще извършим тестове, но засега няма така необходимост", подчерта руският президент, като уточни, че Русия няма нужда от използването на ядрени оръжия, за да постигне победа.

"...Страните, които доскоро бяха лидери на световното развитие, се опитват да запазят с всички средства - добри и лоши - хегемонията си, която сега им се изплъзва. Няма нищо необичайно в това една държава или човек да се опитват да запазят и укрепят позициите си. Лошо е, когато използват непочтени средства, за да го постигнат, и е добро, когато използват справедливи средства", заяви Путин по отношение на глобалното лидерство, като подчерта, че "Съединените щати използват монополното си положение на световния финансов пазар, а Вашингтон дължи на световната икономика 54,3 трилиона долара".

"...Властите в Съединените щати са точно като лудитите в Англия (производители на текстил, които протестират, често унищожавайки механизирани тъкачни станове, обявявайки се срещу промените, предизвикани от промишлената революция бел. ред.), които сами са си счупили оборудването. Днешните власти на САЩ са съвременни лудити, те разрушават инструментите на собственото си величие... Доларът е един от малкото инструменти на днешното величие на Съединените щати. Те отблъскват световните икономически играчи от него", отбелязва руският президент, като подчерта, че е "абсолютно естествено световната икономика и финанси да се насочат към многополюсната система, тъй като американската икономика се свива и нейният дял в световната икономика намалява".

Излагайки амбициозни планове за развитието на руската икономика, възлизаща на 2 трилиона щатски долара, Путин заяви, че вторият по големина износител на петрол в света трябва да намали вноса, да увеличи значително използването на незападни валути при търговските разплащания и призова за значително разширяване на вътрешните финансови пазари.

"Като цяло, приятелски настроените към Русия страни са тези, на които трябва да обърнем най-голямо внимание, страните, които се развиват бързо и ще определят бъдещето на световната икономика, на тези страни се падат повече от три четвърти от нашия търговски оборот", добави той.

На Международния икономически форум в Санкт Петербург Путин уточни, че търговията със страните от Азия се разраства и че близо 40 процента от руската външна търговия вече се осъществява в рубли, а делът на търговията в щатски долари, евро и други западни валути намалява.

Президентът каза, че Русия ще се стреми да увеличи дела на разплащанията, извършвани във валутите на страните от БРИКС - международна организация, включваща Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, вече и други държави.

"Заедно с чуждестранните ни партньори ще увеличим използването на национални валути във външнотърговските разплащания, ще повишим сигурността и ефективността на тези операции, включително в рамките на БРИКС. Работим за създаването на независима платежна система, която да е защитена от политически натиск, злоупотреби и външна намеса чрез санкции".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 80 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами да

    98 27 Отговор
    Напълно логично.

    Коментиран от #88, #128

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мдаа

    122 98 Отговор
    Изобщо има ли някой който да вярва на руските измишльотини, ще дава ракети на тоя и оня, е нали тея ракети много лесно по този начин могат да попаднат в ръцете на конкуренцията, пускови установки също трябва да даде и най-интересното е с какво талибани и темподобни ще ги плащат, като са бедни като църковни мишки.

    Коментиран от #12, #205

  • 4 Чомаков

    108 104 Отговор
    Путин става все по- жалък! Гробокопач на руския народ. Профука Русия за десетелетия

    Коментиран от #118, #145

  • 5 Дамян

    38 77 Отговор
    И откъде ще го вземат това оръжие и та кого ще го предоставят???
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 А бе

    32 78 Отговор
    Те за себе си нямат, ще раздавали на други.

    Коментиран от #203, #206

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Меркел

    31 61 Отговор

    До коментар #2 от "сащисан кравар":

    Путинясал Медведка, ще стане интересно с тези които монголите си играеха на криеница и на огрмно поробване на и без това робския в момента народ на Расия, ако им вкарат чеченци повече чеченци в управлените не бикове ами роби ще изкочат от Кремъл пълен с дгжуджета като почнем от Медведка и бащата на Расия Путинчо

    Коментиран от #18, #115

  • 12 Р.К.И.

    37 72 Отговор

    До коментар #3 от "Мдаа":

    Внасят елементарни снаряди (от С.Корея !), обаче "оръжия с обсег". Нищо нямат, от глад са умрели. Смятат че като лъжат ,всички ще се хванат - тези които трябва да знаят - знаят.

    Коментиран от #222

  • 13 трябват климатични войски

    4 24 Отговор
    Които да изчисляват къде на планетата трябва да се нанася ядрен удар за ядрена зима защото сега АЕЦ дават то за производството на петролни печки на четри колела и тенекии които бълват СО2 и създават парников ефект и се затопля климата и ще се разтопи леда на полюсите и ще стане потоп
  • 14 Хаха

    36 64 Отговор
    Вие внасяте оръжия пусин. Защото нямате достатъчно за вас самите. Добре, че са Северна Корея, Иран и китай да ви помагат защото се видя колко сте зле. Никой не ви иска желязото. Саудитска Арабия и Египет купиха френски самальоти, а не вашите летящи консерви.

    Коментиран от #38

  • 15 Разумно решение

    36 11 Отговор
    Сега нашите управници, ако са умни, ще се обявят за противници на Запада, за да вземат безплатни далекобойни оръжия. :))))
  • 16 Помак

    58 11 Отговор
    Евала бате ..вкара им го !
  • 17 Бай араб

    33 56 Отговор
    Джуджето иска всячески да се измъкне,но капана щракна, измъкване няма.Никой не иска да е на неговото място ,никой не може да му помогне.

    Коментиран от #204

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бай араб

    18 39 Отговор
    Джуджето иска всячески да се измъкне,но капана щракна, измъкване няма.Никой не иска да е на неговото място ,никой не може да му помогне.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ахахаха

    13 31 Отговор
    Как да го направиш като си заешко сърчице бе АХАХАХХАА
  • 22 ТаУмВзе

    19 43 Отговор
    Хахаа, от къде тия ракети като аятолаха не си вдига хендито вече месец, отвориха се и чалмите колко са съдрани и пропаднали блатните!

    Коментиран от #223

  • 23 Браво Вова!

    64 26 Отговор
    Над 3 часа. Изгледайте го. Бай Дрън само може да му диша пр..нята.
    ПУТИН Е най- адекватния лидер. Европейските лидери за икономически и политически джуджета пред него. Евала Путин!!!

    Коментиран от #27, #228

  • 24 Удри

    27 53 Отговор
    Путин да целува ръка на дядо Джо, че не дава удари по Москва. Руските ракети ги видяхме колко струват.
  • 25 А бе

    19 34 Отговор
    Запада не завладява суверени държави.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Хаха

    15 32 Отговор

    До коментар #23 от "Браво Вова!":

    Как пък няма да се седна да слушам бъртвежите на вовичка.

    Коментиран от #32

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гоорил

    7 44 Отговор
    Глобализмът или по-точно Американският ред на земята води до създаване на огромно богатство, което многократно надвишава сумарното богатство, което би се създало от национални държави. Баснословното богатство на Британската Империя в миналото е създадено най-вече от търговията през океани и континенти. Свободното движение на хора, стоки и капитали е много, много по-могъщо в производителните си и творчески сили от всяко национално затворено стопанство. Затова, Глобализмът няма алтернатива и да знаете - епохата на националните държави приключи. Европа ще се превърне в нещо като Съединените Щати, макар и бавно, но тенденцията е определено в тази посока. И това е в интересите на 80% от хората.
  • 31 Радев:

    12 13 Отговор
    Ъъъъ шефе, това противоречи на опорките ни
  • 32 Иван

    19 2 Отговор

    До коментар #27 от "Хаха":

    Затова ще те баламосват и лъжат, свате.
  • 33 Българин

    18 36 Отговор
    Хайде руските петоколонници, бягайте пред руското посолство да протестирате, нали бяхте ужасени от започването на Трета световна война.

    Ето, Путлер директно заплашва с такава.

    Кога започвате с протестите?

    Коментиран от #35

  • 34 6644

    17 38 Отговор
    Германия, а и целият Запад може съвсем добре да се справя без НИЩО от рабсия. Западът по никой начин няма да зависи нито от рабсия, нито от когото и да било. Защото има ЗНАНИЕ. Оттам - три-четвърти от постиженията на фундаменталните науки и като следствие - почти всички технологии. Полезни изкопами и петрол има по цялата земя в изобилие. Отделно от това, само едните перки по света тотализират 300 Гв мощ (колкото 300 Козлодуя), а като включим соларните енергийни системи, които в много страни имат ръст от 30 -50 та до 70% годишно, рабсия не може да мечтае за енергиен монопол. Фиброптичните кабели се нуждаят от кварцов пясък за да се направят - има го навсякъде. Хората синтезират метан (природен газ) от водород (електролиза на вода) и СО2 отпадъка от металургия и циментопроизводство с излишъка от енергията на соларните панели (Германия). Западът може без рабсия, но рабсия не може без Запада (или ще си стоят в крепостните колхози и калта).

    Коментиран от #220

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    16 31 Отговор
    Що му трябваше на пуcин да започва тази война в Украйна и да хвърля колосални средства на вятъра когато можеше да подобри с тези средства живота на ватите, Но paбcия винаги се изживявала като империя с крепостници и психопата пycин се помисли ,че може да се нарече император петър велики и че в болния си мозък от шизофренията си , може да води реваншистка война с целия цивилизован свят за да покаже надмощие над НАТО, Но реалността и истината е друга и руските градове замръзват, и се обстрелват с ракети, магазините се изпразват, икономиката боксува и черните чували с трупове на руски войници пристигат на конвейер и ватите колкото и да да са лъгани и потискани да живеят в мизерни условия, разбират, че са управлявани от терористичен и фашистки режим,който е отговорен за войната в Украйна, където огромни суми пари са похарчени за една безсмислена война , когато можеше да бъдат инвестирани в подобряването на качеството на живот, на руския народ, а не да живее в бедност и лишения...❗❗❗

    Коментиран от #45

  • 37 😅😂😆.....

    20 19 Отговор
    Голям майтап с тия ракети, раздават ги като кебапчета в циганската махала по време на избори😂.
  • 38 Самураите не си продават оръжието

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Хаха":

    На такива дето не могат да правят оръжие самураите се готвят за война
  • 39 Дай Вова на

    26 13 Отговор
    Хутите,на Хизбула ,на шиитските милиции в Сирия и Ирак и на Хамаз в Газа и такъв краварски и ционистки вой и гърч ще се чуе и ще има ,че ни е бедна фантазията.
    Там в Близкия изток има сума ти краварски бази,има сума ти кораби и самолетоносачи и най важната цел е там -израел.
    Все прекрасни мишени....

    Коментиран от #47, #49

  • 40 Не чакайте а им дайте

    27 11 Отговор
    Време е да го доставите!
    Време е запада да изпита болка!
  • 41 Тилю

    16 5 Отговор
    В Максуда вече дошли две ракети :)))
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Голем смях

    17 22 Отговор
    ХАХАХААХХ И кой ще нападне Запада с вашите оружия бе ...Нали после или няма да го има или ще го върнат в средновековието ..там при вас.

    Коментиран от #186

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Силвана

    11 9 Отговор

    До коментар #39 от "Дай Вова на":

    Да не си мислиш, че това е като да запалиш клечка кибрит?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Последния Софиянец

    14 31 Отговор
    Но трябва да отбележим, че за 2 години пълномащабна война русия не успя да завземе нито една цяла област в Украйна, дори тези, които е записала в собствената си щонституция като руски. Редовната руска армия беше разбита и се наложи на пусин да мобилизира цивилното население. Умря легендата за "великата" руска армия. Половината от модерното въоръжаване на русия беше унищожено. Над 600 000 са човешките загуби за русия на фронта. Милиони от най-активното руско население избягаха от страната. руски градове се превърнаха във фронтови с всекидневни обстрели, окопи и укрития. русия се оказа в пълна изолация от цивилизования свят. руската агресия възроди НАТО и удвои общата дължина на границата с Алианса. Заради руската агресия Финландия се присъедини към НАТО, а всеки момент това ще стори и Швеция. Над 300 млрд. долара руски активи бяха замразени и конфискувани. Европа прекъсна зависимостта си от руски енергийни източници. русия загуби целия си пазар на газ и нефт в Европа, който гради дълги години. пуcин превърна страната си във васал на китай, като разпродава на безценица природното си богатство. Този период на русия ще стане част от срамната история на страната.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Хахахаха

    11 18 Отговор
    Доооообре. Американците да доставят на всички противници на раша ракети с голям обсег, не само на Украйна! Ще гледаме междузвездни войни!

    Коментиран от #199

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Аз съм веган

    17 18 Отговор
    От къде ракети бе хаяско? То яйца няма ботокса ракети търси.

    Коментиран от #69

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Велика Румъния

    4 14 Отговор
    Румънци са великата нация.
  • 61 Дегтярьов

    19 7 Отговор
    В Близкия изток има дисбаланс на въоръжението и Русия ще го балансира.
  • 62 Хахаха хахаха

    15 9 Отговор
    Евреите ще си го получат в Близки изток щом съскат проксито си ФАЩ срещу Руската Федерация
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Реалист

    15 9 Отговор
    Сърбия вероятно ще стане първата ядрена държава на Балканите.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ИЗВЪНРЕДНО

    16 9 Отговор
    Сороси не се усетихте как го нагребахте с две шепи.
  • 67 евала

    21 15 Отговор
    Никой от т.н. световни лидери, даже спящите, не може да издържи като Путин - три часа свободен диалог по всички въпроси в това число и с програмираните западни медии. Недостижим е.

    Коментиран от #73

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Запознат

    5 14 Отговор

    До коментар #68 от "Хмхмхмхмхм":

    И е възможно 10 тина замръзнали краварски подводници да превземат руснаците

    Коментиран от #79

  • 72 Пиърс

    16 5 Отговор

    До коментар #68 от "Хмхмхмхмхм":

    Какво си мислиш, че Руската армия докара онзи ден в Куба и Никарагуа?
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Еничар

    10 6 Отговор
    Истината е, че това е едно от нещата за които се борят Путин И Си, равнопоставеност, а слуги като толчо смотлев, се опитват безрезултатно да ги оплюят за това.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Аз съм веган

    11 13 Отговор
    Копейките все по-смешни глупости пишат. Ама какво да направят че идолът им не става.

    Коментиран от #87, #103

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 За "Лека нощ". 😂

    31 16 Отговор
    Пълномащабната война в Украйна продължава, като Силите за отбрана продължават да нанасят значителни загуби на окупаторите. Само за последното денонощие са унищожени 64 артилерийски системи на противника.



    През последното денонощие са унищожени още 6 танка, 2 системи за ПВО, 40 дрона, 1 кораб, 56 единици автомобилна техника и 8 единици специална техника.



    Украинските защитници елиминираха (убити и ранени) и 1080 руски окупатори.

    Коментиран от #161, #202

  • 81 Механик

    19 22 Отговор
    Ма те, руските нямат ракети от по-миналата година и само с лопатки. Те и кокоши яйца нямат.

    Коментиран от #91, #99

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 След бакшиша Путлер

    11 16 Отговор
    Следващият Президент на Бензиностанцията ще е шофьор на маршрутка.

    Коментиран от #201

  • 84 Хайли лайкли

    21 14 Отговор
    Всички държави по света само могат да завиждат на руснаците за лидера, който имат и за начина, по който ръководи страна си. Не случайно Путин е определен за най-влиятелния и най-обаятелния политик в света, като с интелекта и острия си ум той очевидно превъзхожда всички останали.
    В много западни анкети западняците биха избрали Путин за свой президент, ако имаха тази възможност.

    Коментиран от #93

  • 85 АРГОН

    15 9 Отговор
    Това е рядко обективна статия в този сайт.
    Юдейският елит, който контролира "Колективния Запад" реже клона, на който седят. Западният кораб е огромен и потъва бавно, но сигурно. Жалко е, но това е положението.
    Явно бъдещето е на Изток.
    В Библията пише, че Източните царе ще управляват.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 АРГОН

    13 9 Отговор

    До коментар #1 от "Ами да":

    Така е.
    Това е рядко обективна статия в този сайт.
    Юдейският елит, който контролира "Колективния Запад" реже клона, на който седят. Западният кораб е огромен и потъва бавно, но сигурно. Жалко е, но това е положението.
    Явно бъдещето е на Изток.
    В Библията пише, че Източните царе ще управляват.
  • 89 Мдааа

    9 3 Отговор

    До коментар #73 от "Хмхмхмхмхм":

    Нашите любимци- да....а вашите любимци са 0лиг.0френи като адвокатите фалшиви. Хахаха.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Дрогата убива

    7 8 Отговор

    До коментар #84 от "Хайли лайкли":

    Спри дрогата, момче.
  • 94 Механик

    10 3 Отговор

    До коментар #91 от "Пак ли тия лопатиДрискаш😂":

    За награда получаваш лопата в гъза.
  • 95 Чшшщщщ

    20 5 Отговор

    До коментар #68 от "Хмхмхмхмхм":

    Първо ще помогнем за независимостта на Калифорния и Тексас, да се отърсят от диктата на байдънския режим.

    Коментиран от #100

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Изрод

    15 8 Отговор
    Секи мрази фашиста байдън никой не ше да ходи на постановката му в швейцарско само джуджетата макрон и шолц.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Много са те били по кривата кратуна

    15 8 Отговор

    До коментар #81 от "Механик":

    с лопата и яйца... 😂

    Коментиран от #105

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Европеец

    13 24 Отговор

    До коментар #2 от "сащисан кравар":

    Поздравления оригинален коментар.... Статията няма да я чета, ще поживеем и ще видим какво ще стане..... Наистина Русия има пълно право да въоръжи противници на запада и краварника, но смятам че няма да го направи..... Путин е държавник и ясно осъзнава отговорността да не се допуска есткалация на напрежението и да не стане глобален комплект.... Света трябва да е благодарен, че Путин е стоик и има здраве нерви..... Разговарях с руснак прибрал се от Русия преди месец и ми каза, че в болшинството руснаци искат Путин да инсталира войната и по-бързо да е завърши, като много искат Путин да спазва червените линии и да преустанови висенето на американските дронове около Крим и Сочи...
    .

    Коментиран от #104, #139

  • 102 Виж виж

    15 4 Отговор

    До коментар #98 от "Хмхмхмхмхм":

    Гербаджийско адвокатче дето не е работило един ден в живота си лигаво жалко търтейче. И мазните попове са по-работливи от тебе.Дните са ви преброени сладурчета. Че хъркате.

    Коментиран от #108, #109

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 И да ги въоръжи

    6 13 Отговор

    До коментар #101 от "Европеец":

    само ще удължи агонията си...
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Шшшшшт

    10 6 Отговор

    До коментар #100 от "Хмхмхмхмхм":

    Сталин е знаел как да превъзпитава ще станат нови хора под знамето със сърпа и чука.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Хмхмхмхмхм

    3 8 Отговор

    До коментар #102 от "Виж виж":

    Такива жалкари като теб можете само обувките да ми лъскате.

    Коментиран от #112

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Хмхмхмхмхм

    3 13 Отговор

    До коментар #108 от "Хмхмхмхмхм":

    Ей наглец,копей пробит,що ми открадна ника ватник?
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Пръдльо

    4 9 Отговор
    Щял да даде Те за тях няма и се молят на дръпнатите да ги въоръжават иначе се прави на Велик
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Тебе някой те е....

    9 8 Отговор

    До коментар #113 от "ВАНЧО МАГАРЕТО":

    Порил в чутурата....

    Коментиран от #123

  • 121 Слава на Русия

    14 6 Отговор
    Вова е Бог !
  • 122 СтаМат Мага Рето

    8 2 Отговор

    До коментар #117 от "Хмхмхмхмхм":

    Гей3ерче,за теб имам един по специален член25,фи 50.

    Коментиран от #132

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Васил

    1 12 Отговор
    Не сте го направили защото сте технологично изостанали примати.

    Коментиран от #126

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Аз съм веган

    4 2 Отговор

    До коментар #124 от "Васил":

    Ей Банго Василе,сокерес ту Ю?
  • 127 ха ха хааа

    5 14 Отговор
    Путю "анализира" Конституцията на Украйна 🤭 .. Май вече го хапи кучиту ... 😬 Валодя , Украйна вече не е УССР и ти не си Царь ..
  • 128 Калпазанин

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ами да":

    И нормално, що пък да не видим хутите с кинжали, много ми интересно за стъкления купол на евреите и колко ще устискат.
  • 129 мдаааа

    4 10 Отговор
    Путич , имаш пълно право си сложиш тситси , силиконови ...

    Коментиран от #133

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 СтаМат Мага Рето

    4 2 Отговор

    До коментар #129 от "мдаааа":

    Аз пък имам право да тиго от поря в гъ3а.
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Европеец

    4 1 Отговор

    До коментар #101 от "Европеец":

    Бре гледам някой си е поиграл доста и ми нарапал две дозини минуси браво..... Да живее труда.....
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 К. К. К

    4 10 Отговор
    Смешник те нямат за тях, ще доставят. 🤣🤣🤣. Боклуци руски

    Коментиран от #182

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Отчаян е диктатора...

    12 8 Отговор

    До коментар #4 от "Чомаков":

    Затова плещи врели-некипели.
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Русия попиля НАТО

    12 18 Отговор
    „Най-новите руски ядрени торпеда Poseidon са оръжията на апокалипсиса, срещу които няма защита“: Списание Popular Mechanics стигна до извода, че е възможно да потопите всичко освен Poseidon
    Торпедата се захранват от собствен ядрен реактор и могат да се движат с 80 мили в час, по-бързо от всяко друго известно торпедо, и на дълбочини до 3300 фута, които подводниците на САЩ не са в състояние да достигнат.

    Всяко торпедо Poseidon не само носи ядрена бойна глава от приблизително два мегатона, но и е оборудвано с ядрен реактор от течен метал, който осигурява практически неограничен обхват и висока скорост на движение.
    Очаква се Русия да разположи тези оръжия край бреговете на Тихия океан, застрашавайки военноморските бази на САЩ в Тихия океан, както и американски градове на западния бряг, включително Лос Анджелис, Сан Диего или Сан Франциско.
    "Посейдон" се приближава към целта на километър дълбочина със скорост 200 км/ч. Няма как да се спре този подводен дрон. Бойната глава на торпедото му е с мощност до 100 мегатона. Експлозията на това термоядрено торпедо край бреговете на Великобритания ще вдигне гигантска вълна с височина до 500 метра. Такъв воден шквал също е носител на екстремни дози радиация. Преминавайки над Британските острови, той ще превърне това, което може да е останало от тях, в радиоактивна пустиня. И каква е перспективата? ”

    Коментиран от #214

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Хмхмхмхмхм

    2 7 Отговор

    До коментар #149 от "Хмхмхмхмхм":

    Ей копей пробит,не стига че ми ползваш ника ,ами и продължаваш с наглоста си.Ама вие рашистите сте жалкари,какво друго да очаква човек от вас .
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Факт4екър

    14 4 Отговор
    Руснаците и китайците няма да оставят Света в алчните лапи на кръволоците от запад
  • 154 хех

    2 13 Отговор
    За какви права говори този военопрестъпник? Единственото право, което му остана е на адвокат и честен процес в Хага. Той самият наруши всички международни, морални, етични и човешки правила.
  • 155 стоян георгиев

    11 1 Отговор

    До коментар #68 от "Хмхмхмхмхм":

    Сороси ще го ш@пате и на руските граждани якути

    Коментиран от #157

  • 156 Име

    14 1 Отговор
    Близкият изток изобилства с кандидати. Просто Русия на желае да го дестабилизира допълнително! По-вероятно Африка. Варианти, които САЩ искаха да избегнат още през 1990. Сега сами си го направиха.
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Това УНИАН ли ти го прошепна?

    8 1 Отговор

    До коментар #80 от "За "Лека нощ". 😂":

    А на бас, че и сам не си вЕрваш?
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Скимти като изплашено кученце

    2 7 Отговор
    Силните и смелите не правят празни заплахи, а действат.
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Росене ,

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Боруна Лом":

    Милиционере , Йелоустоунски ..

    Коментиран от #187

  • 172 Читател

    10 4 Отговор
    Така наречената кубинска криза ще им се види рай на краварите.Куба, Венецуела по няколко от добрите камиони и всичко приключва за 0 време.Те разбират само от това.

    Коментиран от #184

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Дони Тръмпета

    9 1 Отговор
    Путине, не харчи оръжието да го даваш на мексиканците, ами ки го ползвай за прочистването на Украйна.
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 малиии

    4 5 Отговор
    ПУТЮ ше прави реекспорт... 🤭😁
  • 177 фрог

    2 8 Отговор
    Смях! То с. Корея ви дава такива и Иран също ама вие плашите с дефицитно оръжие гархите хахах
  • 178 асдасдасдасдасд

    7 0 Отговор
    ИЗВЪНРЕДНО!!!
    И кое точно е извънредното в тоя бълвоч бре Тонка????
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Зеленски съм

    10 2 Отговор
    Адаш, Вовка Вовкович!

    Дай и на мене бате, че много нямам. Много искам, но само боклуци ми дават. Дай нещо и за мен. Пари също ми дай, ще ти бъда верен като на Байдън. Даже повече, ако дадеш повече. Който дава печели.
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Джоб Майдън

    9 1 Отговор
    Само на Йемен недей дава, че ще трябва да евакуираме Изрел.
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Алик ,

    3 1 Отговор

    До коментар #167 от "Али Турчинът":

    Забремене ли ма ?
  • 186 e пa кой ли

    7 3 Отговор

    До коментар #44 от "Голем смях":

    Има кой, пък има и други. Появиха се публикувани китайски спътникови снимки на американския самолетоносач Дуайт Айзенхауер" след атаката от "хуситите". На палубата в района на полосата за излитане с катапултите за ускоряване на самолетите има голяма дупка. Излитането -невъзможно. Самолетоносачът сега е в саудитско пристанище, чака го дълъг и сложен ремонт.
    Не мога да си обясня как тия босоноги йеменци са успели да ударят тоя колос, който е пазен от цяла, съпровождаща го флотилия.

    Коментиран от #191, #194

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Тов. Членин

    1 7 Отговор
    Тов. Путин , имаш право си земеш бронежилет , с тситси ..
  • 189 Зеленски съм

    9 2 Отговор

    До коментар #187 от "ХА ХА":

    А знаят ли американците къде изтече токът от Киев? Да не е потекъл към Памперса на лидера им?

    Коментиран от #197

  • 190 Росене ,

    2 5 Отговор

    До коментар #187 от "ХА ХА":

    Милиционере пенсиониранний , къде може да са Москвичите , освен у Китай бе ..🤭
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Бащата

    1 3 Отговор
    Щот шъ тъ любят.джудже
  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Ян Хус

    5 1 Отговор

    До коментар #186 от "e пa кой ли":

    Прочети историята на Йемен. Тези са по-древни от траките. А пък Иран от 5 години знае как да лъже радарите.

    Коментиран от #196

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #180 от "Хмхмхмхмхм":

    ."...засилващият се внос на втечнен газ."Я пак.САЩ купува от Русия втечнен и го продава на дъмпингови цени за да подбие цените на тръбния газ .Нещо си скаран не с икономиката,а с математиката дори.
  • 199 Тагаренко отнякъде си

    3 1 Отговор

    До коментар #53 от "Хахахаха":

    Първо на нас да дадат.Ще удариме директно Мурманск и Хабаровск.Не ме е страх от отговора на Русия,защото НАТО ни пази.
  • 200 Софийски

    2 0 Отговор
    Е адеде, какво чакате!?
  • 201 Ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #83 от "След бакшиша Путлер":

    Дори шофьор на градски автобус да е,пак ще е две класи над Бай Дън и Тръмпи заедно взети.
  • 202 Рачков:

    4 0 Отговор

    До коментар #80 от "За "Лека нощ". 😂":

    "Събуди се!"Стига си ни разправял мокрите си сънища.
  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Тонката

    2 4 Отговор

    До коментар #17 от "Бай араб":

    "Джуджето иска всячески да се измъкне,но капана щракна, "

    От какво да се измъква и кой капан е щракнал? Щото има такъв, но той е за запада, според един уважаван от вашата редакция източник - The Telegraph! Материалът за началото на WW3.....Той естествено няма да види бял свят тук, щото разваля идилията на простолюдието. Та пак да попитам: Кой капан е щракнал?😂
  • 205 Само питам

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Мдаа":

    А с какво плащаха на янките за демокрацията им?С хероин,може би?
  • 206 Само питам

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "А бе":

    Не си ли забелязал,че който няма е най- добрият донор?Така че,Русия няма,но ще дари на хуси,и на кубинци,и на палестинци.

    Коментиран от #208

  • 207 Путин Боклук

    3 2 Отговор
    и какво общо има Международния икономически форум с дрънкане на оръжие? Като ви беше толкова добро оръжието, като ви е толкова безстрашна войската, кво се плюнчите на едни "страхливи педьовци без подготовка" и без оръжие вече 3 години. Нали уж за 3 дена щяхте да сте в Киев? Че и се уплашихте от "френските меки китки" от "Гейропа". Нещо не се връзват думите ви. Само за пред русороби вървят.

    Коментиран от #211

  • 208 донор

    3 2 Отговор

    До коментар #206 от "Само питам":

    на обещания. Дори индийците не са си получили С400 дето трябваше да е там 2022ра.
  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 .....

    1 1 Отговор

    До коментар #211 от "Тонката":

    Ти пък само "умнотии" си написал.

    Коментиран от #215

  • 213 РУСИЯ СЕ САМОУБИВА КАТО ДЪРЖАВА И НАЦИЯ

    5 2 Отговор
    "Краткият анализ на конституцията на Украйна показва, че настоящите украински власти са загубили своята легитимност. Изглежда, че става дума за узурпиране на властта" ???

    Диктатора Путин пак се е много объркал !!! Ако преизбирането на Путин в Русия за 5-ти мандат със задушаването и потъпкването със сила на всякаква опозиция, не си е пожизнено узурпиране на властта, то здраве му кажи, А пък и като се вижда кои африкански и азиатско диктаторски страни са приятелски настроените към Русия , то никакво по цивилизационо развитие на Русия за в бъдеще не се очертава и вижда...!!!
  • 214 Много рускиГовна имаш

    7 2 Отговор

    До коментар #148 от "Русия попиля НАТО":

    в кривата си кратунка... Не съществуват никакви Посейдони!
  • 215 Тонката

    3 1 Отговор

    До коментар #212 от ".....":

    "Ти пък само "умнотии" си написал. "

    Аз поне пиша факти, а ти разсъждаваш на глас.
    Факт е, че през инициативата "Един път, един пояс", Китай си купи влияние, инвестирайки в 140 държави, които представляват 75% от населението на света и формират 50% от БВП в световен мащаб. И Обединение запад проспа това.
    Факт е, че кредитната агенция Standard Poors понижи кредитния рейтинг на Франция до AA- с негативна перспектива.
    Факт е, че ако имаше някакви правила в ЕС, Франция трябваше да напусне този съюз, тъй като вече не покрива критериите за членство! Двата ключови показателя, характеризиращи състоянието на френската икономика, отдавна са извън контрола на френското правителство. Бюджетния дефицит е 6%, което е два пъти повече от разрешените 3%, а дълг към БВП е 112%, срещу допустими 60%!
    Някой ще ми обясни ли, как Франция все още е в ЕС?
    В същото време, FT назова 3 ключови споразумения между Русия и Китай и едното от тях е, че в замяна на изграждането на газопровода "Силата на Сибир 2" от Русия, Китай ще се откаже от покупката на втечнен газ от САЩ и минава изцяло на руски газ. Китай бавно и сигурно превзема света, за ужас на Колективния запад....🤣
  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 !!!?

    1 0 Отговор
    Путин вероятно има пред вид България...след като Копейките вземат властта и обявят "незанисимост" !!!
  • 218 Фалшив сертификат

    1 1 Отговор
    Преди блатните територии ги владееше Златната орда сега ги владее Zлата орда 💤
  • 219 Фродо

    0 1 Отговор
    МОРДОР ЩЕ ИЗГОРИ 🔥🧌🧌💥
  • 220 ССС

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "6644":

    "Полезни изкопами и петрол има по цялата земя в изобилие..." Верно ли? Значи 3/4 го внасят, щото ги мързи да копат? И ние имаме петрол, ама понеже сме пачки, го внасяме, не си струва да се цапаме.
    За метана звучиш като приказки за "лека нощ". "Промишлено се получава при прекарването на един обем СО и три обема Н2 над фино раздробен никелов катализатор при атмосферно налягане и температура 200 – 300 °C. "
    Като искате - надъхвайте се, ама аѝде не с фантазии, тука четем и интелигентни хора - уморително е да ви се смеем, а съмишлениците ти може и да ти се вържат.
  • 221 ССС

    1 0 Отговор

    До коментар #195 от "ХА ХА":

    "...от ф35 на които не им тряба писта, шот фърчът вертикално.."
    Тия дето фърчът вертикално им викат вертолети/хеликоптери. Ф35 има модификация, която може да излита късо и да каца вертикално, обаче с цената на огромен разход на гориво, което ограничава оперативния обхват.
  • 222 Р. К.И

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Р.К.И.":

    А пък, аз знам, че сега, ще си взема центовете от атлантическите ми Господари.
    Квото са ми пратили съм го -пратил, квото са ми написали - съм го написал!
  • 223 ТаУмВзе

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "ТаУмВзе":

    Хахаа,
    Та ,Яз съм най съдраният и пропаднал блатен англосаксонски хванал, си се за палците на краката ми Атлантически кравар ..
    И така ме люшкат веки "демократично" 35 лета
    Егати ти и капиталистическият Кеф.
  • 224 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 225 Стоян

    1 0 Отговор
    Путлер е терорист
  • 226 Какви ги

    2 0 Отговор
    говори страната агресор която руши чужда държава безскрупулно,убива цивилни между които може да има и руснаци ,окупира и национализира чуждо имущество и същевременно отбраняващата се държава да не смее да атакува руска територия,защото не било законно. ?Какво международни правила спазва агресора ,че говори за закони?Надминаха талибаните и Сталин,но пък болшевизацията още им е в главите ,не са мръднали от 1917 г.Грозна работа ,тотален позор!
  • 227 Не, нямате такива права!

    0 0 Отговор
    Защо? По ред причини, първата от които е, че Западът в момента НЕ ВОДИ ВОЙНА с никого! Да той има противници, но никой от тях не смее да води реална и пълномоащабна война с него! В този ред на мисли доставката на такива оръжия би се тълкувала като директна подкрепа за международния тероризъм и би довела до още неприятности за Москва, да не изреждам всичко което би й се случило.В Украйна Запада ПОМАГА на една НАПАДНАТА държава, помага й да се защити от един АГРЕСОР, наумил си, че е много велик и може да прави каквото си иска без да се съобразява с международно установения ред и грубо да погазва международното право.Освен всичко друго в устава на ООН е записано, че всяка държава може да помага на нападната държава от страна агресор!
  • 228 Толкож Ти е акъла!

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Браво Вова!":

    Съизмерим с п......а на Путин!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания