Last news in Fakti

10 Юни, 2024 11:03 10 198 133

Макрон направи шокиращо обръщение

  • еманюел макрон-
  • макрон-
  • франция-
  • ес-
  • евроизбори-
  • поражение-
  • париж-
  • марин льо пен-
  • алтернатива за германия

В шокиращо обръщение към нацията той заяви, че крайната десница "напредва навсякъде на континента"

Макрон направи шокиращо обръщение - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Еманюел Макрон беше победен от крайната десница на европейските избори вчера, което накара френския президент да свика извънреден парламентарен вот, отбелязва "Дейли Телеграф", предаде БТА.

Макрон претърпя унизително поражение, след като според екзитполовете партия "Национален сбор" на Марин льо Пен достигна повече от два пъти по-голям дял от гласовете на неговата партия на вота за Европейски парламент. В шокиращо обръщение към нацията той заяви, че крайната десница "напредва навсякъде на континента" и призна, че изборите за Европейски парламент "не са добър резултат за партиите, които защитават Европа". Възходът на крайната десница помогна да бъде нанесено поражение и на германския канцлер Олаф Шолц, чиито социалдемократи записаха най-лошия си резултат на европейски избори в историята.

Според екзитполовете евроскептичната и националистическа партия "Алтернатива за Германия"(АзГ) зае второ място в гласуването, а дясноцентристкият Християндемократически съюз остана на първо място. В неделя вечерта прогнозите бяха, че центристките, либералните и зелените партии да запазят съотношението на силите в 720-местния парламент на ЕС. Но двойният удар върху Макрон и Шолц, най-важните лидери на блока, повдигна въпроси за това как те могат да ръководят политиката на континента, отбелязва "Дейли Телеграф".

Партията на Льо Пен и АзГ проведоха кампания срещу политиките за нулеви нетни емисии, наричайки ги бреме за гражданите по време на кризата с разходите за живот. И двете партии призоваха за по-строги ограничения на имиграцията и се обявиха против продължаването на подпомагането на Украйна с големи суми европейски средства и оръжия.

"Крайнодесните партии, които през последните години се противопоставиха на толкова много от постиженията, направени възможни от нашата Европа напредват навсякъде на континента", каза Макрон.

"Ето защо в края на този ден не мога да се преструвам, че нищо не се е случило. Ето защо реших да ви върна избора на нашето парламентарно бъдеще чрез гласуване", каза Макрон, обявявайки провеждането на предсрочни парламентарни избори във Франция на 30 юни.

Джорджа Мелони спечели евровота в Италия и нейната партия ще изпрати най-много евродепутати в Брюксел и Страсбург, посочва "Дейли Телеграф". Прогнозите бяха, че лидерката на крайната десница ще поведе "Италианските братя" към победа, което тя и направи, като взе 30% от гласовете, според едно от последните проучвания. Триумфът ще затвърди нарастващото влияние на Мелони в ЕС, където тя все повече е ухажвана от дясноцентристки политици, включително от Урсула фон дер Лайен, председателката на Европейската комисия. Те търсят подкрепата на нейната партия при формирането на политиката на блока през следващия парламент.

Ако победата ѝ бъде потвърдена, тя ще бъде една от най-значимите в поредицата от триумфи на крайнодесни лидери на континента.

Марин льо Пен, която унижи Еманюел Макрон на вота във Франция толкова силно, че той свика предсрочни парламентарни избори, призова Мелони да сформира националистическа коалиция след изборите, за да има по-голямо влияние в Брюксел. Където и да се озове, Мелони вероятно ще използва влиянието си, за да се опита да тласне Европа по-надясно. Тя вече заяви, че нейната сделка с Албания за мигрантите в стил Руанда може да бъде модел за останалата част от ЕС.

В неделя ЕС отчетливо се насочи надясно, констатира "Шпигел". Това не е неочаквано развитие; по-изненадващо е колко равномерно е то. В много страни десните популисти и крайната десница постигнаха огромни успехи и спечелиха почти една трета от гласовете, например във Франция с "Национален сбор" (31,5%), в Австрия с Австрийската партия на свободата (27%) и в Италия с "Италиански братя (27,7%). В сравнение с тях 16-те процента на германската "Алтернатива за Германия" изглеждат почти скромни, посочва "Шпигел". Решаващ фактор сега е как Урсула фон дер Лайен, която иска да бъде преизбрана за председател на Европейската комисия, ще действа при това развитие, за да си осигури мнозинство в Европейския парламент, ако бъде избрана.

"Това е горчива вечер за нас", заяви водещата кандидатка на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Катарина Барли по телевизия Цет Де Еф. "Ясно е, че нямахме никакъв попътен вятър от федералната политика." Подобни гласове прозвучаха и от страна на Зелените: "Трябва да акцентираме върху добрите неща, които понякога правим в политиката", заяви съпредседателят на партията Омид Нурипур в ефира на Цет Де Еф. "Трябва да постигнем резултати."

Председателят на Християндемократическия съюз (ХДС) Фридрих Мерц определи изборния резултат като "катастрофа" партиите от управляващата в Германия коалиция, отбелязва в. "Франкфуртер алгемайне" . "Нуждаем се от промяна на политиката в Германия", заяви той в Берлин. "Нещата не могат да продължават по същия начин през последните две години и половина." Според него управляващата "светофарна коалиция" (от партийните цветове на трите управляващи партии червено, зелено, жълто - бел. ред.) нанася вреди на страната, например по отношение на икономическата и миграционната политика. Необходима е корекция на курса, посочи той.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен възторжено поздрави партиите ХДС/ХСС за техния успех. "Възхитени сме от това, което постигнахте", заяви тя в неделя вечерта. "Сега трябва да повторим това в Европа." Тя изрази увереност, че десноцентристите ще работят успешно в новия състав на ЕП. "Ще изградим бастион срещу крайностите отляво и отдясно“ е казаното от председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на която обръща внимание "Гардиън".

Предварителните резултати показват, че крайнодесните партии са на първо място във Франция, Италия и Австрия и на второ място в Германия и Нидерландия, въпреки че традиционните центристки формации вероятно ще запазят мнозинство в Европейския парламент, отбелязва вестникът.

"В политическия център все още има мнозинство за силна Европа и това е от решаващо значение за стабилността. С други думи, центърът устоя", е казала още Фон дер Лайен. Социалистите спечелиха най-голям дял от гласовете в Малта, Румъния и Швеция, което помогна на лявоцентристите да запазят позицията си на втора политическа сила в ЕП, макар и далеч по-слаба от 90-те години на миналия век, когато ръководеше много повече правителства, отбелязва "Гардиън"

Европейската народна партия (ЕНП), социалистите и демократите, центристката група "Обнови Европа“ и Зелените са на път да получат 462 от 720-те места, което представлява дял от 64,1% , в сравнение с 69,2% в отиващия си парламент, заключава "Гардиън".

"Ню Йорк таймс" също отбелязва относителното удържане на позициите на центристките партии на вота за Европейски парламент, но посочва, че крайната десница сее хаос Силната подкрепа за антиимигрантски и националистически партии изправи лидерите в Германия и Франция пред големи предизвикателства и разтревожи основните политически сили, допълва вестникът. Резултатът от гласуването за Европейски парламент може да превърне крайната десница в разрушителна сила, допълва "Ню Йорк таймс".

Европейският парламент се накланя надясно, отбелязва "Вашингтон пост". Вестникът посочва, че катастрофалните резултати на коалицията на френския президент Еманюел Макрон са накарали да разпусне Националното събрание и да свика предсрочни избори.

Първите прогнозни резултати от изборите за Европейски парламент в неделя показаха, че избирателите са наказали управляващите центристи и са подкрепили крайнодесни партии, най-вече във Франция. Въпреки че се очакваше комбинацията от центристки и проевропейски партии да запази мнозинството в законодателния орган на Европейския съюз, крайнодесните партии получиха най-голям дял от местата във Франция и Италия, а в Германия се класираха на второ място. Зелените партии в целия Европейски съюз понесоха особено тежък удар, обобщава "Вашингтон пост".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха хахаха

    179 5 Отговор
    Тоя ще го бият жълтите жилетки щом напусне елисейския

    Коментиран от #27, #114

  • 2 Продаде Франция!

    174 8 Отговор
    Горкото, голям провал, как ще се нагажда сега на САЩ?
  • 3 Гост

    138 4 Отговор
    Хахахаха. На Макрона, ке му дават цръвен картон ми се види.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Анани

    149 3 Отговор
    Абе тия дали си пазат гилотините?
  • 6 Браво

    96 3 Отговор
    Откри Америка и топлата вода!
  • 7 Мъка рон

    82 2 Отговор
    не е подал оставка и няма да избират него, а ще избират парламент, при който да се сформира правителство.

    Коментиран от #67

  • 8 На Путин

    93 7 Отговор
    Му е все тая какво ще правите

    Коментиран от #119

  • 9 Нонсенс

    23 84 Отговор
    Защо продължават да наричат "десница" тези крайно леви фракции? Малко е като "патриотичните" ни фракции, дето до една са про-руски.

    Коментиран от #63, #72, #108

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Никой не е изненадан че

    103 4 Отговор
    Макрон е претърпя унизително поражение
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Макрон у влака

    101 7 Отговор
    и на украинският фронт
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ауууу, на ваволюба

    68 2 Отговор
    нещо започна да му просветва.
  • 17 Ще продължаваме

    64 4 Отговор
    ли да получаваме новини за Бриджит след като разбрахме , че Макарон е бита карта?

    Коментиран от #23

  • 18 Хуманно действат

    46 3 Отговор
    Нема леви десни всички икономически интереси народа по света е рая затова идва Ai да го замени в близко бъдеще нищо добро не чака човечеството след употребата на яо това лято,пак после нека ви викат конспирации и фалшиви новини хахаха
  • 19 извод

    105 2 Отговор
    Катастрофата в Германия, Франция, Белгия, Австрия, Холандия и пр. е победа на демокрацията и всички трябва да са доволни, освен губещите. Не се вижда обаче медийнополитологически възсторг от тази победа. Значи са пристрастни.

    Коментиран от #21, #113

  • 20 Не е шокиращо

    113 4 Отговор
    Просто е потресен че народа му може да мисли. Народа му казва не искаме да участваме в чужд конфликт за чужди интереси.
  • 21 Гост

    19 3 Отговор

    До коментар #19 от "извод":

    Платени ли имаш предвид?
  • 22 ТаУмВзе

    86 5 Отговор
    Евро съюзчето си се Разпада! Хахахах Санкции срещу Русия а.
  • 23 Бриджит

    18 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ще продължаваме":

    Си GILF ще има новини покрай нея
  • 24 ПОЛИТИЧЕСКИ РЕАЛИЗЪМ

    73 5 Отговор
    УСА яко го постави на европата. Опасно нещо е англосаксонската дружба.
  • 25 Гай Турий

    95 5 Отговор
    Макаронът е в нокдаун. Търсеше си го с лупа и си го получи. Нокаутът предстои. Дженъдрските продажни клики започват да потъват една по една в Европата, но бавно.
  • 26 Хаха

    56 6 Отговор
    Макарон се обаждаше на Путин и го уважаваше. Явно е изнудвал Путин и последния е спрял да разговаря с него. Сега се държи като ощипана девица
  • 27 Ами всъщност

    72 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха хахаха":

    Може и преди това да го бият, и не само това.............макарона е един от тия дето ще го отнесе по пълната програма някой ден! Дано навсякъде в европата народът се вдигне и измете тия скапани говеда дето се помислиха за богоизбрани и съсипват човечеството и планетата!
  • 28 Тото

    65 4 Отговор
    Макрон е подкупен от ФАЩ боклук. Предава ценностите и културата на Франция. И си остава с характерните черти на французите- стиснат, подъл и много лукав.
  • 29 Бай Курти

    75 1 Отговор
    Крайната десница се възползва от скандално лошото управление на Макрон и вече е на върха с непробиваема преднина.Интересното предстои, тъй като те считат за правилен ход излизането на Франция от ЕС. За нас не лошо, а много лошо. Ако приемем и еврото ше я втасаме жестоко.
  • 30 така така

    41 2 Отговор
    Шокиращо е само невежеството му !
  • 31 Неадекват

    52 2 Отговор
    Този не разбира, че ако още малко мърда Франция като държава ще изчезне. Африканците първо ще се освободят, а после ще тръгнат да се развиват и да търсят компенсации. Миграционният им натиск и сега е голям, а колониите им в страната растат като гъби. Като какъв се е разскачал този френски петел към единствените здрави сили, осъзнаващи това?

    Коментиран от #118

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Марин Льо Пенин

    41 1 Отговор
    Макрончо ,даскалицата не те е научила ,че не стига само гол инат ,нужни са много повече и по- ценни качества.
  • 34 Това е

    54 1 Отговор
    заради тяхното "правилно" поведение по въпроса за конфликта в Украйна и самоволните действия на евроатлантическите правителства, без да се вслушват в мненията на обществата си!!
  • 35 А не беееееее

    51 2 Отговор
    Зелените партии в целия Европейски съюз понесоха особено тежък удар, обобщава "Вашингтон пост"....
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Цялата сган около Урсулата

    66 1 Отговор
    и биха шута. Никой не е изненадан. Само в България урсулките печелят

    Коментиран от #42

  • 38 САЩ са в потрес и не знаят какво се

    63 2 Отговор
    случва. Резултатът от гласуването за Европейски парламент може да превърне крайната десница в разрушителна сила, допълва "Ню Йорк таймс"..... Удара не е само по Урсулките а и по политиката на САЩ и Израел

    Коментиран от #92

  • 39 Директора

    49 2 Отговор
    И как няма да напредва с вашата LGBT политика?!? Как? Самият ти си пример за това какво НЕ трябва да правиш в живота си!!!
    Вие ще докарате Европа до гражданска война.
  • 40 Олимпиадата в Париж

    41 2 Отговор
    Ще е катализатор за революции. Брутални сцени ще има. Не препоръчвам на никой да присъства на живо
  • 41 Браво

    50 2 Отговор
    Куклата на ротшилдови го загази
  • 42 Напротив!!!

    7 33 Отговор

    До коментар #37 от "Цялата сган около Урсулата":

    За германския ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен (ХДС) има повод за радост. 
    "Днес е добър ден за Европейската народна партия. Спечелихме европейските избори. Ние сме най-силната партия. Ние сме опората на стабилността и избирателите признаха нашето лидерство през последните пет години.“ - каза Урсула фон дер Лайен.

    Коментиран от #46, #49, #55

  • 43 Земята не е плоска човек

    17 0 Отговор

    До коментар #36 от "Време е за глад и крайно десен популизъм":

    Обществата са затворен кръг и крайно дясното е най близко до крайно лявото. .... Разликата е единствено във финансирането и социалните политики
  • 44 Роз@ви 🦩🦩🦩🦩🦩-та

    27 0 Отговор
    Трябва да свиквате с шока 😉😘
  • 45 Някой

    33 2 Отговор
    Преди бях коментирал, че Макрон самите французи може да го "гилотинират". Под 15% за коалицията му, а на Льо Пен над 31%. Трябваше да обяви избори не само за парламент, но и за президент.
  • 46 Урсула кви ги говори

    38 2 Отговор

    До коментар #42 от "Напротив!!!":

    въобще не я слушай човек.... Ситуацията е точно обратната

    Коментиран от #54

  • 47 Цоньо

    33 1 Отговор
    Хвърляй кърпата и от Президентството баб0ебе!
  • 48 Мнение

    21 2 Отговор
    Социалистите остават една от най-силните сили в Европейския Съюз, наред с християндемократите. Само в България са губущи, заради грешните политики на Корнелия Нинова!
  • 49 И даже вече се говори че

    26 2 Отговор

    До коментар #42 от "Напротив!!!":

    Европейската народна партия ще се разпадне впрочем на поне две нови !

    Коментиран от #52

  • 50 Чочо

    24 1 Отговор
    Как точно са защитавали Европа.....с дупета,ли?
    Трябва твърда ръка за да се излезе от това блатенце.
  • 51 И когато и Тръмп спечели

    30 3 Отговор
    и съвсем ще стане хубавичко. Съвсем Европа ще се разпадне
  • 52 456

    10 2 Отговор

    До коментар #49 от "И даже вече се говори че":

    Дано да стане. Ама не вярвам.
  • 53 Нико

    3 27 Отговор
    Партия финансирана от Путин на Мари льо Путин

    Коментиран от #74

  • 54 Фактите не лъжат

    4 10 Отговор

    До коментар #46 от "Урсула кви ги говори":

    Не е обратната! И на мен не ми харесва, но истината е, че партията на Урсула фон дер Лайен е уваличила
    с осем места членовете си в Европейския порламент!

    Коментиран от #57

  • 55 Напротив вика!!! хахахаха....

    34 2 Отговор

    До коментар #42 от "Напротив!!!":

    Хората ти казват в прав текст, че Европа вече е друга и всички, ама всички досегашни политики на ЕС и ЕК са под въпрос, обаче ти твърдиш че Урсулата пак печелила а? Щото била излязла и нещо била казала ....

    Коментиран от #58

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Европейската народна партия

    30 1 Отговор

    До коментар #54 от "Фактите не лъжат":

    Въобще вече не е същата Европейската народна партия ! И само гледай какво ще се случи при избора на ЕК ! Категорично според мен Европейската народна партия ще се фрагментира и поне 3 нови европартии ще се появят както впрочем прогнозира Волгин
  • 58 Напротив!

    11 3 Отговор

    До коментар #55 от "Напротив вика!!! хахахаха....":

    Урсула е хитра и умее да прави дори невъзможни сглобки! Аз не съм за нея, но това са фактите. Това вероятно е една от причините, поради които фон дер Лайен също изглеждаше отворена за работа с крайнодесни политици по време на предизборната кампания, като постфашистката Fratelli dItalia на премиера Джорджия Мелони!

    Коментиран от #76

  • 59 Факт

    39 0 Отговор
    Какво очаквахте ? Съсипахте населението на Европа и Европа като цял, напълнихте я с всякаква паплач от африка и "арабия", която бие,изнасилва и убива бялото население на Европа ! Време е крайно десните да спасят Европа от лапите на недоброжелателите !
  • 60 ПИЧА-ГА

    36 0 Отговор
    Тия са толкоз тъпи, че не се сещат да си зададат въпроса "Защо европейците гласуват така?".
    И - разбира се - са толкоз продажни, че никога няма да отговорят честно!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Опааа

    23 1 Отговор
    Марооооо! Мисиркоооо! Кое е шокиращото МА мисирко?!? 🤦‍♂️
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Факт

    29 0 Отговор
    Печатат се пари за помощи на мързеливите мигранти. (от там инфлацията скача) Европа изнемогва да хрантути мигрантите (които не работят), а те за благодарност бият, изнасилват и убиват населението на Европа (справка от миналата седмица убитият полицай в Германия и пазещият границата на Полша войник.)
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Факт е: с "Двустранните договори"

    24 0 Отговор
    САЩ руши реално ЕС и само силно пристрастен индивид не го вижда. "Двустранните договори" действително представляват и са симптоматика за разпад на ЕС ! ...... Утре действително може и Унгария примерно или друга държава да сключи един такъв двустранен договор със Китай примерно за безмитна търговия и Европа (ЕС) приключи на момента. Ама на момента ! САЩ толерираше и винаги е толерирала двустранни споразумения, но сега се оказа че е и в тяхна вреда тази политики. Впрочем брекзита на Великобритания започна по абсолютно същият начин, със серия двустранни договори ако помните. И сега когато ситуацията е турболентна въпроса е кой какво ще реши да разпише без въобще да му пука за ЕК и ЕП.....
  • 67 Точно така

    25 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мъка рон":

    Последнния път за малко да гътнат партията му , разликата беше 3-4 души за негова подкрепа , ама сега ще ядът томаховката . Без мнозинство в парламента , знаеш как е
  • 68 Не е имало по голямо зло от Европа

    25 1 Отговор
    Едно поколение направи две Световни войни
    600 г.избива и ограбва туземците в три континента
    Това е най голямата европейска ценност
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Механик

    35 0 Отговор
    Много, много дълга статия. С много, много думи се опитва да се скрие поражението на "небинарните
    А колко по-ростичко е били да се каже : "Путин ни цепна шушоня. Народите ни не ни искат. Разкриха ни. Много пари наляхме, че откраднем света, но изгубихне. ДАВОС издъхна."
  • 72 Брато

    14 2 Отговор

    До коментар #9 от "Нонсенс":

    Ти дори не може да дефинираш , про-руски , ама си плямпаш , колко да се изложиш
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Кажи бе

    20 1 Отговор

    До коментар #53 от "Нико":

    Козяшки хрантутник
  • 75 Антон

    39 1 Отговор
    Това е в резултат на кривата и грешна политика на целия ес. Не влияние на Русия, Путин и подобие. Всичко е заради самозабравилите се бюрократи в брюксел. Те вече загубиха от Путин!
    Същите нямат правилен ход - признават политическа и военна загуба и отиват в забвение, продължават да помагат на укрите, в резултат на което ес рухва иконочически и тези пак отиват в забвение.
    Това е резултата!
  • 76 Урсула може и да е хитра

    35 0 Отговор

    До коментар #58 от "Напротив!":

    Ама не ми се вярва, след като хората масово в Европа гласуваха за промяна в политиките пак да преизберат това подло корумпе
  • 77 Урсула

    6 13 Отговор
    Ние сме проевропейска и проукраинска партия
  • 78 Европейската народна партия

    29 0 Отговор
    Социалистите и Либералите са печеливши привидно в Европарламента, но пък тези които ще определят ЕК, най силните европейски държави десните печелят. ЕК ще се окаже антипод на ЕП и батака ще стане неописуем. Впрочем ЕП няма даже законодателна инициатива и на практика е една куха структура за овце на хранилка

    Коментиран от #95

  • 79 Мека дръжка

    22 2 Отговор
    Явно дръжката на бабата-дядо на Макароня вече е поомекнала и затова Макароня така го е стегнала шапката
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Ха Ха Ха

    25 0 Отговор
    Крадлива , мързелива , психясала Европа ме кефи !
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Не разбрах, ще праща ли

    26 0 Отговор
    френски войски сега в Русия и ще ги стреля ли с ядрено ракети?!
  • 84 Хейт

    23 1 Отговор
    Леле, ужасно се шокирах! Вече всеки инакомислещ е "крайна десница".
  • 85 холт хост

    20 1 Отговор
    г-н Макарон,страхът започва да ви прояжда.Скоро ще видите това от което винаги сте се страхували и прекривали.Започва жътвата в цяла Европа.
  • 86 джендърите и меките кит

    22 1 Отговор
    са шокирани ,ами сега как ще проповядват ЛГБЛТ и заселването на талибани !!
  • 87 някой знае ли

    16 1 Отговор
    нашата рада дълбоката дали се намърда за още 5 години на лапаницата
  • 88 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    СПОМНЯТЕ ЛИ СЕ ФИЛМА ЗА - ЕМАННЮЕЛ- А ЕРОТИК карМон ?????????? ГЕРОИНЯТА НЕ БЕШЕ ВРАЖДЕБНО НАМРЪЩЕНА В АГРЕСИВНО СЕБЕОТРИЦАНИЕ !?!?!!!???!!!!!
  • 89 Читател

    17 0 Отговор
    Щом гея квичи значи всичко е наред.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Най добрият коментар

    21 0 Отговор

    До коментар #38 от "САЩ са в потрес и не знаят какво се":

    САЩ са в потрес и не знаят какво се
    случва. Резултатът от гласуването за Европейски парламент може да превърне крайната десница в разрушителна сила, допълва "Ню Йорк таймс"..... Удара не е само по Урсулките а и по политиката на САЩ и Израел ++++(+)
  • 93 "Кредит Маркет ООД"

    6 0 Отговор
    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Неописуема хубост

    16 0 Отговор

    До коментар #78 от "Европейската народна партия":

    ЕП "ляв" и "народен", ЕК крайнодесен....ЕК има законодателна инициатива а пък ЕП им показва среден пръст. Пълен блокаж и центробежните сили в Европа (и с помощта и на САЩ) ще се засилят и като нищо може и държави да напуснат ЕС по примера на Великобритания
  • 96 Те и англетата

    5 15 Отговор
    Така гласуваха за брекзит и после се изненадаха от празните магазини и 200 милярда дефицит 😂😂😂😂
    Явно французите и немците сами ще си чистят кофите за боклук и ще си отпушват каналите 😂😂😂
    И вместо с ЕС, ще търгуват с Русия, която има икономическата сила на Северна Македония 😂
    Това е положението. И Хит.лер така е започнал 🤔
  • 97 пиер

    13 0 Отговор
    Е какво му е шокиращото??
  • 98 ТАКА ЛИ

    14 2 Отговор
    ,, италянските братя с шевката си Мелони окупираха ЕП ето с кои ще работят нашите там а си бил отишъл фашизма от ЕС?
  • 99 Още със признаването на Палестина

    17 1 Отговор
    от редица европейски държави се очерта, че нещо се случва в Европа и САЩ губят много бързо позиции . Сега това просто се потвърждава. Хората в Европа почнаха да се осъзнават, че за тази емиграция и проблемите произтичащи от това са виновни точно САЩ и вредната и политика. Отделно ситуацията относно Украйна е взривоопасна от където и да го погледнеш. Над 5,9 милиона украинци са по Европа и от тях над 5,3 милиона са на социални помощи. Работещите са по малко от 600 000. Милион и 50 000 са само в Полша и над милион и 300 000 в Германия.
  • 100 От сега е ясно че:

    20 1 Отговор
    106 милиарда евро за Украйна НЯМА да има ! Нито френски Миражи в Украйна ще има, нито пък Леопарди, хиени и лалугери
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Свърши тая с разширението на

    23 0 Отговор
    ЕС и Еврозоната и тенденциите са точно в обратна посока. Това е истината хора.

    Коментиран от #107

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Тонката

    16 0 Отговор
    Ами..."Последен валс" за Макрон....Сега ще загуби тези избори, а после ще напусне и Елисейския дворец.
  • 105 Ръката на Кремъл

    12 8 Отговор
    Не се радвайте за настъпването на националистите. Това означава, че сега ще напънат изриването на имигрантите към второкласни и третокласни колонии като България. А нашите послушковци, които пак си избрахте ще им се кланят и ще ги приемат срещу жълти стотинки.
  • 106 Българин

    12 0 Отговор
    Макарона ще го сготтвят на юфка.
  • 107 Тонката

    10 3 Отговор

    До коментар #102 от "Свърши тая с разширението на":

    Те може да се рязширяват, но ще променят правилата...Вероятно вече няма да нужно всички държави да са съгласни с нещо. Ще се изисква одобрението на 2/3...За да не могат такива като Орбан да им бъркат в.....Ще стане Шампионска лига и Лигата на нациите....А що не и Балканиада? По-гладните да ни отделят на друга софра....🤣
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Бай Иван - Циганина

    8 0 Отговор
    Не реви макарончо, бабишкерата ще те утеши!
  • 110 Гост

    20 0 Отговор
    Какво толкова "шокиращо" вижда Унождащия баба с адамова ябълка:
    1. На хората им писна от "подкрепящи" войната до последния укра, с продължение европейци и искат преговори за мир.
    2. Писна им да бъдат затворено и ваксано стадо заради вирус.
    3. Не искат да ядат треви, червеи и буболечки заради измислени зелени "инициативи", т.е. откровени безумия!
    4. Омръзна им от постоянно натякване на "права" на всякакви болни изврат.ни "небинарни" индивиди, които се оказват с повече права от децата и инвалидите!
    5. Омръзна им на европейците да са на практика окупирана колония на Кравария.
    Ами още да се чуди макарон и други като него "защо"....
  • 111 Верно ли

    17 0 Отговор
    Е, за разлика от нашата територийка, изборите за ЕП вървят доста обнадеждаващо! А тук едни около 200 хил.тротинеткаджии гласуваха за ПеПеДеБетата, след като уср@х@ надеждите за промяна на българския народ!
  • 112 Зелените

    6 0 Отговор
    Вече не носят това име заради предишните си политически възгледи ,а заради това ,че Зеленски им е кръстник. Не е необходимо да гадаем каква ще бъде "новата линия" в политиката на Европа. Народът направи своят избор и дотук. Сега ще го пратят да си играе докато "възрастните" подменят вота. Защото и те биха искали сладолед ,но има пари само за снаряди. Да честитим на фон дет много лаен "новото" място. Тя се бори със всички сили.
  • 113 факуса

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "извод":

    ами досега им бе лесно,пишат квот им кажат и съчиняват тъпотий политкоректи,а сега требе да мислят
  • 114 Дедо

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха хахаха":

    А може и не само да го бията и да го
  • 115 ИСТИНАТА!

    14 0 Отговор
    Така се получи,защото нито на французи,нито на германци им се мре на фронта...!
    Народът им не е съгласен с войнолюбивата политика на Макрон и Шолц...!

    Коментиран от #117

  • 116 За доброто на

    11 0 Отговор
    европейските народи е тази тоталитарна организация ЕС да се саморазпусне по приятелски и планиран начин. ЕС е наднационално политическо недоразумение, което няма мисия.
  • 117 Истината и само истината!

    0 9 Отговор

    До коментар #115 от "ИСТИНАТА!":

    Кой е военнолюбив, руското джудже - Путин, който разрушава Украйна или страхливите Макрон и Шолц, които не изпращат ракети за да защитят държавата си украинците? Руската пропаганда плаши европейците с война, защото императирът от КГБ не може да държи иначе в страх и подчинение руснаците
  • 118 Факт е, че

    1 6 Отговор

    До коментар #31 от "Неадекват":

    ФРАНЦИЯ Е С ПОВЕЧЕ ВОЕННИ БАЗИ ОТ САЩ И СЪЩО Е ЯДРЕНА СИЛА И В МОМЕНТА Е ВОДЕЩАТА ДЪРЖАВА В ЕС, ЗА СМЕТКА НА ГФР, КОЯТО Е СЛАБА ВОЕННО И ИКОНОМИКАТА И Е В РЕЦЕСИЯ!!!

    Коментиран от #122

  • 119 Като му е все едно

    1 7 Отговор

    До коментар #8 от "На Путин":

    Тогава защо хвърля толкова пари и пропаганда да разцепи ЕС?
  • 120 Пловдив

    7 0 Отговор
    Мило детенце не плачи
    лягай с баба да те утеши
    Дедо от ФAЩ ще те по$бе,
    и ще чуеш звън на грaнтoвe.
    Жълти жилетки и избори
    Гола водица си ти.
  • 121 Не виждам

    12 0 Отговор
    Какъв шок е това , преди няколко месеца , фермерите изсипваха оборска тор в административните му сгради . Никой във Франция не му иска личната му демокрация . Не забравяйте , че папото ви идва от фермерите , не от евроджендерите и но калките на урсулата. Това не е шок , а надежда
  • 122 Оли Гофрен

    9 0 Отговор

    До коментар #118 от "Факт е, че":

    Грешка! Не се казва ГФР, а ДШХ - Дойчстански Шериатски Халифат. Запомнете го!
  • 123 ха ха ха

    12 0 Отговор
    С такива скапани водачи като Макрон и Шолц - какво чудно има .
    Да не говорим че с измама спечелихте срещу льо Пен !!
  • 124 Казал бил

    3 2 Отговор
    Еми он сака народа да се тепат и после шо стана..
  • 125 До мисирките

    2 1 Отговор
    Кого е наказал Макарон? Питам за един приятел...
  • 126 Мито

    1 6 Отговор
    Макрон досади на всички, той и гейския му антураж. Но не се заблуждавайте, Льо Пен не е по-добра. Тя е от т. нар потомствени политици- баща ѝ, преди това дедо ѝ и прочие. Само приказки без покритие, корумпирана, некомпетентна Льо Пен е заплаха за Франция. Приятечето Путин финансира и нейната кампания.
  • 127 Микрон

    5 0 Отговор
    Всяко действие си има противодействие. Важи и за политиката. Ерата на глобализма свърши.
  • 128 Бабата

    3 0 Отговор
    Макарон ще го се взема на сериозно. Да се прибере при баба си и да му обърше сополите!
  • 129 Мелони

    1 0 Отговор
    да става председател на ЕК и да си покаже истинското лице на крайно дясна! Досега се правеше на луда пред левите, ама свърши шоуто!
  • 130 Право

    1 0 Отговор
    Всички така наречени леви партии които тровят живота на хората с иддиоттщини са обречени на провал !
  • 131 ????

    0 0 Отговор
    Тоя какво плачи? Нека минат малко и от другата страна на барикадата,да почувстват как са се чувствали хората които са били на този хал! Защо тия като него да са все в управлението на държавата,да не би да си мислят,че вечно ще са там,или,че са НЕСМЕНЯЕМИ ?Егати демократите,не дават на другите хора дори да мислят,сега се плашатот това,че тия които спечелиха изборите ще правят точно това което неговото правителство е правило до сега.ТЕКА,ЧЕ КОЙ КАКВОТО СИ Е НАДРОБИЛ,ТОВА ЩЕ СЪРБА,ако не му е ясно на Макрон,а може и да го пратят в Украйна да повоюва малко за Франция,и да защити Украйна,че да види как се праща НЕПОИСКАНА помощ,да усети мириса и тръпката на войната....!
  • 132 Макарончо

    0 0 Отговор
    Абе пуек задаваш ли си въпроса ЗАЩО?
  • 133 Харон

    1 0 Отговор
    Не се знае голям стратега или простак е. Ще видим от резултатите....
Новини по държави: