Last news in Fakti

18 Февруари, 2014 11:01 1 178 0

Ранени и убити при сблъсъци между полиция и протестиращи в Тайланд

  • тайланд-
  • протести-
  • банкок

Десетки ранени и един убит заради насилието, което ескалира при опит на тайландската полиция да разчисти протестиращите от улиците на Банкок

Ранени и убити при сблъсъци между полиция и протестиращи в Тайланд - 1
Снимка АП/БТА

Повече от 40 души бяха ранени, а един полицай убит по време на насилието, което избухна в тайландската столица Банкок при опит на полицията да разпръсне демонстрантите, се казва в правителствени доклади, цитирани от Би Би Си.

Страната е в политическа криза от ноември когато протестиращите срещу правителството окупираха основните части в столицата с искане за оставка. Те обсадиха редица правителствени сгради и издигнаха барикади по улиците. Днес полицията се опита да си върне обсадените части на града, които са блокирани от края на миналата година.

Правителството обяви, че иска да си върне всички обсадените сгради през тази седмица.

По-рано днес около 100 протестиращи бяха арестувани пред сградата на вътрешното министерство.

Кабинетът на премиера и сградата на  правителството са в центъра на протестите. Хиляди се събраха пред сградата в понеделник в опит да спрат длъжностните лица да се върнат на работа.

Рано във вторник полицията започна преговори с протестиращите, които се тълпяха по улиците, за да защитят протестните райони.

Тогава насилието между двете страни избухна и един полицай беше застрелян, съобщиха от полицията.

Има съобщения и за ранени полицаи от хвърлени гранати и бомбени взривове.

Един от спешните медицински центрове в града съобщи, че повече от 40 души са били ранени. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА