Last news in Fakti

20 Февруари, 2014 09:07 1 402 0

Олена Коцева: Платени „мутри” бият мирни граждани в Киев

  • киев-
  • украйна-
  • олена коцева-
  • мутри-
  • бият

„Хората в Киев не се чувстват спокойни дори и в къщите си, защото има нападения в страничните квартали от така наречените „Титушки”. Това са бивши и настоящи спортисти, които срещу пари изпълняват агресивни действия. Те са еквивалент на българските „мутри”. Използват ги управляващите, защото се нападат протестиращи и случайно преминаващи хора”.

Това заяви пред Нова телевизия председателят на Сдружението на украинските организации в България Олена Коцева. „Има много изчезнали хора, жертвите се увеличават, обстрелват се дори хора от „Червения кръст”, добави тя.

„В цялата страна управляващите предприемат мерки за потушаването на всякакви протести. Според тях, цялото население на Украйна се превърна в екстремисти и терористи. Временното примирие е много относително, защото през нощта също е имало сблъсъци”, категорична е председателката на Сдружението на украинските организации в България.

„В Киев са спрели метрото, в момента хората не могат да се придвижват през града. Доста от пътищата към центъра също са пресечени от полицията. Влаковете от западните части на Украйна към столицата са били преустановени”, завърши Коцева, като призова управляващите и у нас да заемат официална позиция не само за подкрепа и осъждане, а да предприемат конкретни действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: