Last news in Fakti

20 Юни, 2024 19:05 1 124 4

Скандал в Лондон! Шефът на предизборната кампания на консерваторите се оттегли

  • риши сунак-
  • великобритания-
  • консервативна партия-
  • лейбъристка партия-
  • брекзит

Бързо разрастващият се скандал около залагането е най-новата несполука за Риши Сунак, който според прогнозите ще загуби властта на 4 юли след кампания, характеризираща се с гафове

Скандал в Лондон! Шефът на предизборната кампания на консерваторите се оттегли - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Тони Лий, директорът на предизборната кампания на консерваторите на британския премиер Риши Сунак, се оттегли две седмици преди изборите, съобщи днес Консервативната партия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че това е станало след започване на разследване на Лий и съпругата му, че са правили неправомерни залагания за датата на изборите.

Бързо разрастващият се скандал около залагането е най-новата несполука за Сунак, който според прогнозите ще загуби властта на 4 юли след кампания, характеризираща се с гафове, последвали изненадващо обявените от него предсрочни парламентарни избори.

Консервативната партия потвърди, че директорът на предизборната кампания Тони Лий си е взел отпуск. Изявлението на консерваторите идва след съобщенията, че Кралската комисия по хазарта проверява твърдения за неправомерни залагания от страна на Лий и съпругата му Лора Сондърс, кандидат за депутат в град Бристъл.

Букмейкърите във Великобритания разрешават да се правят залози за политика и определянето на датата на изборите е популярно залагане. Но правенето на залози, разполагайки с вътрешна информация, се смята за престъпление на острова.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Язовец

    11 0 Отговор
    Мангала ще ликвидира торите както Нинова БСП.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Eвро ценности

    3 0 Отговор
    Наши евро ценности .
  • 4 опааа

    0 0 Отговор
    Стара Британия се напълни с толкова много цигани, че сунака може да я кръсти нова индия
Новини по държави: