Last news in Fakti

21 Февруари, 2014 15:17 5 191 2

Разговор между снайперисти изтече в мрежата (видео)

  • снайперисти-
  • киев-
  • аудиозапис-
  • украйна

Стрелците държат под око хотелх в центъра на Киев и барикади в близост до него

Разговор между снайперисти изтече в мрежата (видео) - 1
Снимка: АП/БТА

Аудиозапис с прихванати разговори по радиостанции между снайперисти по покривите на сградите в близост до площад Майдан в центъра на Киев изтече в Youtube.

Близо 15-минутният запис е от 20 февруари и, ако е автентичен, по него може да се съди, че стрелците са работили по двойки и са държали под наблюдение основно хотел "Украйна". Често се споменава кодовото име Мирон на един от участниците в акцията.

Звукът е с много лошо качество и диалогът тече на пресекулки, но все пак от него могат да се извадят отделни фрази.

"Информацията е такава: внимателно с улица "Грушевски", пригответе се за работа. Ако има движение с оръжие, докладвате и работите. "Беркут" се готвят да настъпят, ще ги прикриваме, както е прието", казва един от мъжете в записа.

"Оттук наблюдаваме само хотел "Украйна". Може ли да се преместим при вас на горния етаж?", пита друг. „Сега ще отворим прозорците. Засега наблюдавайте каквото има, слушайте и гледайте“, получава се отговор.
И още: "...С два изстрела вляво, духа вятър, плюс още някакви движения, горните прозорци са отворени...".

Снайперистите явно фиксират „барикада вдясно от хотела“, а някой, вероятно от командирите на операцията, нарежда: „Не работете на покрива без оръжие. Виж там къде стоят двама души...“

„Оттук задачата ни е само наблюдение“.

Един от участниците в разговора по-късно пита какви сектори са загубили. „Захващаме голям сектор вдясно от светлините на стадиона и вляво от сградата със зеления покрив, но по-нататък алеята и самата барикада не се виждат“, отговаря другият.

"Обща информация: хотел "Украйна, централна част, 6-и етаж отгоре надолу, двама души, форма – тринога". И още: „Черна каска, бяла бронежилетка. Оръжие не виждам... Оптиката снима видео“.

"Имаме готовност за работа. Хотел "Украйна" и основата. Покривите на високите сгради са приоритет. Който е вдясно от телекомуникационната мачта, да наблюдава "Грушевски...".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    МНОГО ЛОШО НЕЩО ГРАЖДАНСКА ВОЙНА
    ДОБРЕ ЧЕ ТОВА НЕ СЕ СЛУЧИ ТУК
  • 2 nakata88bg .

    0 0 Отговор
    като се почне от Чехословакия през 1968-ма, през Югославия, Косово, Сърбия, Ливия, Египет, Сирия... и стигнем до Украйна - номера със "снайперисти стрелящи по протестиращите" е един и същ, обаче и след повече от 50 години все още се намират балъци, които се хващат на този номер
Новини по държави: