Тема: Украйна

12 Юли, 2024 10:46 6 724 8

Ужасът на Путин: Китай осъди варварската атака срещу детската болница в Киев. Какво стои зад всичко това?

  • украйна-
  • китай-
  • нато-
  • русия-
  • си дзинпин-
  • путин-
  • владимир путин-
  • детска болница-
  • киев

Диктатурата в Пекин се разгневи, когато беше посочена като основен поддръжник на режима на Путин

Ужасът на Путин: Китай осъди варварската атака срещу детската болница в Киев. Какво стои зад всичко това? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В началото на тази седмица руската армия извърши варварска атака срещу детска болница в Киев, в която се лекуват онкоболни деца. Десетки цивилни граждани бяха убити и ранени (включително деца) при мащабната атака на Русия срещу Киев и други градове.

Дори диктатурата в Китай изрази предпазлива критика срещу атаката. Дали това изявление означава промяна в курса на Пекин в подкрепата към руския агресор?

Експертът Александър Гьорлах казва пред focus.de, че отговорът категорично е не.

Изявлението на китайското външно министерство не трябва да се разбира погрешно като внезапна промяна на мнението или проява на човечност в отговор на жестокото нападение. Всички официални органи в Народната република продължават да отразяват руските позиции, когато става дума за възможността за прекратяване на огъня или дори мирно споразумение. Си Дзинпин също така активно подкрепя войната на Путин, като купува газ и петрол, той поддържа руската военна машина.

Диктатурата в Пекин се разгневи, когато беше посочена като основен поддръжник на режима на Путин във войната му в Украйна („решаващ фактор“) в контекста на честванията на 75 години НАТО във Вашингтон. Това е нов обрат, защото доскоро никой в ​​НАТО не говореше за Китай и армията на Си.

Китайският владетел обича хаоса извън границите си (у дома такъв хаос бива предотвратен чрез тотално наблюдение и драконовски затворнически присъди и репресии), защото държи САЩ и техните либерални съюзници заети.

Досега Пекин само е изразил готовността си да осъди ядрената ескалация в съответствие с международните норми и договори. В същото време Пекин разширява своя арсенал от ядрени бойни глави, предизвиквайки надпревара във въоръжаването с Индия.

Предпазливата критика на Пекин срещу терористичната атака на Путин срещу детската болница в Киев не трябва да се разглежда като промяна на курса. Пекин не се интересува да действа като конструктивен партньор, който да посочи извършените несправедливости и да предотврати бъдещи несправедливости. По-скоро това има за цел да дискредитира мирните инициативи на Вашингтон от самото начало.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 центавос

    7 2 Отговор
    хи хи мечти укропски
  • 2 Хайли лайкли

    10 2 Отговор
    А ужасът на запада е силната и неразрушима дружба между Русия и Китай , китайският външен министър я определи - здрава като камък.
    Другият им ужас е , че китайски специални части в момента се намират в Беларус на учения само на 3 километра от границата с Полша и май нямат намерение да си тръгват.
    А третият им ужас е, че индиецът Моди при посещението си в Русия проговори на руски пред аудиторията в залата и беше посрещнат с бурни възгласи и аплодисменти.

    Коментиран от #5, #6

  • 3 Тити

    7 0 Отговор
    На Китайците не им дреме те се интересуват само от собствените си задни части
  • 4 СЕРЕГЕЙ

    1 2 Отговор
    БЪЛГАРИЯ Е БИЛА ОТ БЕЛГРАД ДО КИТАЙ ПРЕДИ АСКОЛТ,ДИР,ГРЗНИЯТ ИВАН И ЦЯЛАТА ПРОКУДЕНА ОТ ВИКИНГИТЕ ПАСМИНА ДА ЗАПОЧНЕ ИЗТРЕБЛЕНИЕТО И ЗАГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИ ТЕРИТОРИИ. КИТАЙЦИТЕ ЕДВА ЛИ СА ЗАБРАВИЛИ РЕКА УСУРИ. КРЕМЪЛСКАТА БЕКАПЕ,КОЯТО ОРГАНИЗИРАШЕ ПОГРОМИ НАД КИТАЙСКОТО ПОСОЛСТВО. НА МУТРАФОНИЯ ОТ ОСЕМСТОТНА ГОДИНА ДО ДНЕС РОССИТЕ СА КАЗВАЛИ КОЙ ДА ОБИЧА И КОЙ ДА МРАЗИ. КЪДЕТО НЯМА ЛУСТРАЦИЯ Е РУСКА ПЕДЕРАЦИЯ!!!...
  • 5 ХА ХА ХА

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хайли лайкли":

    Подобни глупости трудно могат да се прочетат другаде.
  • 6 А бе

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "Хайли лайкли":

    Китай никога не е бил съюзник на Русия,след като си вземат китайците останалата част от Сибир камъка съвсем ще омекне.
  • 7 редник

    2 0 Отговор
    Аман от гръмки заглавия...
  • 8 Жмръц

    2 0 Отговор
    Map0,тьi де бил?Доказаха,че ракетата е норвежка!Казал съм ти по-полека с мо3ъчните пр ъдни.Не се надувай,кат не ти се ърди.
Новини по държави: