9 Август, 2024 08:20 1 507 24

Тръмп иска да участва в решенията на независимия Федерален резерв

  • доналд тръмп-
  • федерален резерв-
  • тръмп-
  • сащ-
  • камала харис

Съюзниците на Тръмп са изготвили предложения, които ще се опитат да подкопаят независимостта на Федералния резерв

Тръмп иска да участва в решенията на независимия Федерален резерв - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кандидатът на републиканците за президентските избори в САЩ Доналд Тръмп каза вчера, че президентите на САЩ трябва да участват в решенията, вземани от Федералния резерв (централната банкова институция на САЩ). Това е най-ясната индикация досега за неговия интерес да наруши независимостта на Централната банка на САЩ, ако се върне в Белия дом, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

„Чувствам, че президентът трябва поне да има право да казва какво мисли (по тези въпроси)", каза бившият президент пред журналисти в резиденцията си Мар а лаго във Флорида. „Мисля, че в моя случай направих много пари, бях много успешен и смятам, че имам по-добър инстинкт, отколкото в много случаи, хора, които биха били (в управата) на Федералния резерв или негов председател“.

Съюзниците на Тръмп са изготвили предложения, които ще се опитат да подкопаят независимостта на Федералния резерв, ако той спечели, съобщи през април в. „Уолстрийт джърнъл“. Кампанията на Тръмп се дистанцира от априлския материал в печатното издание. Но вчерашните му думи показват, че той застъпва една от основните насоки на предложенията: ако стане президент, с Тръмп ще трябва да се водят консултации относно решенията за лихвените проценти и предложенията за банкови регулации на Федералния резерв трябва да бъдат преглеждани от Белия дом.

Председателят на Федералния резерв и другите шестима членове на неговия управителен съвет се номинират от президента и се утвърждават от Сената на САЩ. Но Федералният резерв се радва на значителна оперативна независимост за вземане на политически решения, които оказват огромно влияние върху посоката на най-голямата икономика в света и върху глобалните пазари на активи. Следващият президент – Тръмп или кандидатката на демократите Камала Харис – ще има шанс да избере следващия председател на Федералния резерв през първите две години от мандата си.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко

    17 5 Отговор
    В Америка предстои разпад на държавността.
    Дълбоката държава ще направи така че Харис да победи и това ще доведе до гражданска война и разпад на държавата Америка

    Коментиран от #7, #8, #15

  • 2 Калпазанин

    15 0 Отговор
    Колко е независим фр след като белия дом е зависим от него и де факто ротшилд и не само
  • 3 Този сам си подписа края на земния път

    9 5 Отговор
    Ше се мешел у феда😂😂😂😂😂преди години пак некъв подобен искаше да закривал феда та потъна та се не виде
  • 4 Пич

    24 0 Отговор
    Леле.....пак ще го гърмят !!! Федералният резерв няма нищо общо със САЩ , това са групата мошеници , които ограбват целият свят !!!
  • 5 Фен

    12 0 Отговор
    Е Фед от кого е независим? От държавата, в частен интерес, нали?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Механик

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко":

    Нищо такова няма да стане. Поне не и заради изборите.
    Това стадо мамути там вече над 150 години го облъчват здраво и го третират с таблетки още от детска люлка.
    И всичко това именно с целта да блее и мучи, без да боде с рогата.
    Ти представяш ли си, че тая държава НЯМА собствена валута? Валутата ($) в на едни мошета, които даже не се знаят точно кои са. Но се подвизават под името ФЕД (Федерален резерв).
    Ако Тръмп направи дори най-малък опит да се намеси в нещата на ФЕД, просто ще го премахнат. Като Кенеди. И той едно време имаше такива идеии и бързичко си замина.
  • 8 гнилия капитализъм..

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко":

    Руските ватенки от кога чакат да се разпадне капитализъма-- :))))))
  • 9 Българин

    11 1 Отговор
    "Съюзниците на Тръмп са изготвили предложения, които ще се опитат да подкопаят независимостта на Федералния резерв." Това е предизборна пропаганда за наивници. Тръмп винаги е бил протеже на Ротшилд и другите хазарски фамилии, които са създали Федералния резерв през 1913 г. Никаква независимост няма да подкопава, само си мърмори, за да гласуват за него. Същият Тръмп има дъщеря на име Иванка, която прие юдаизма заради мъжа си Джаред Кушнер, който също е хазарин. Та точно някой си Тръмп няма да подкопава нищо, понеже е един бъбрив и лицемерен роб.

    Коментиран от #20

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Верно ли

    8 1 Отговор
    Хахахахах, е това беше в десятката за напън на корпоративните лизачи: "Независимия ФЕД" :)))) Много се надявам скоро нищо да не зависи от тази независима печетница на хартийки, поне извън задокенаската локва!
  • 12 Няма такова нещо

    11 1 Отговор
    като "независим Федерален резерв" на САЩ! Този т.н. Федерален резерв по същество е частна банка, на която е дадено правото да печата парите на държавата, т.е. изпълнена е мечтата на един от основателите му от рода Ротшилд да печата парите на една държава... И като частен такъв не е възможно да бъде независим! Един президент се опита да им ореже правомощията, да го премахне и скоропостижно пое пътя към вечните ловни полета през 1963 година... Поне натам сочат заключенията на разни зли езици, така че Тръмп трябва мноого внимателно да пипа там, че ония дебели чичковци не прощават намеса в делата им, особено пък ако тръгнат да ги маха...

    Коментиран от #17

  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 0 Отговор
    Дж.Ф.Кей.затова го гръмна ДД❗
    Явно са разбрали за това желание на Д.Т. преди тези публикации и затова оставиха самотния стрелец да се разхожда половин час по покрива и да си настройва "уредите" ❗
  • 14 Всъщност

    9 1 Отговор
    най-мощната държава на планетата е зависима от една частна банка! Т.е. е в ръцете на задкулистните паяци-банкстери, които едва ли ще позволят някой безнаказано да се бърка в делата им по ограбване на държавата САЩ по напълно законен път - чрез печатането на парите...
  • 15 Роки

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко":

    В СССР 2 отново предстои разпад
  • 16 Каза нещо

    5 1 Отговор
    много важно на Конференцията за крипто. Ако съм президент на САЩ няма да позволя въвеждане на CBDC. В отковор на Указ подписан от Байдън 2022 за въвеждане на дигитален долар. Ако Харис стане президент, ще въведе цифров долар, срещу който са близо 25 щата. Ще има граждански вълнения.
  • 17 Българин

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "Няма такова нещо":

    Бившият шеф на Федералния резерв Бен Бернанке, който също е евреин, каза преди няколко години по този повод, че няма как ФЕД да бъде зависим от други институции в САЩ. Очевидно е, че нещата стоят по този начин и няма да се променят. Това не означава, че Бернанке наистина е управлявал ФЕД. Той е подставено лице на фамилиите, които стоят зад Резерва и просто изрази още веднъж възгледите на началниците си, за да няма две мнения по въпроса.
  • 18 Част от управителите

    5 1 Отговор
    на банките на Фед, са срещу въвеждане на цифров долар. Дори шефът на Фед, беше изключително предпазлив в изказванията си за CBDC. А Европа от 2026 започва въвеждането на дигитално евро - дигитален въздух, поетапно в държавите от еврозоната?
  • 19 Фбн

    7 1 Отговор
    По-точна дума от Независимия е Частния. Дано да няма друг атентат
  • 20 Фбн

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Тръмп е човек на Рокфелер, не на Ротшилд, а те от няколко години са в лека вражда. Ротшилд стоят зад демократите.
  • 21 Дони Трампования

    2 1 Отговор
    свърши народната пара. Трябва му още. Народна.
  • 22 хххх

    2 0 Отговор
    Фалшива новина!
  • 23 Ягуар

    3 0 Отговор
    Ясно е, че дните на ФЕД, като частна институция (а, не независима, както те го твърдят) са преброени. Реално това досега беше жестоката диктатура на частният капитал,скрит зад уж някаква "независима" ФЕД. Още преди 15 ина години тексасеца сенатор и републиканец Рон Пол издаде книга " Ликвидирайте ФЕД". В нея доста точно описа вредите на ФЕД , не само за икономиката на САЩ, но и за иключителното пагубните им действия и по света! ФЕД обаче, като нищо могат да предизвикат и гражданска война. Тези лихвари не губят властта си просто ей така! САЩ могат да се окажат в състояние, каквото е била Русия 20-те години на миналия век - гражданска война !
  • 24 Минувач

    2 0 Отговор
    Федералният резерв е ЧАСТНА организация, създадена и ръководена от частни банкери и семейства.
    Това е и най-голямото световно вмешателство на частни лица в един от най-важните държавни ръководни органи, които отгоре на всичко и контролират света чрез частната им валута - долара.
    САЩ си е била и остава завладяна от частни лица държава.