14 Август, 2024 14:06 4 192 131

Войната в Курска област! Владимир Путин: Украйна иска да дестабилизира Русия. Киев крие плановете си

  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • курска област

Настъплението на Украйна в Курска област е най-голямото нападение на руска земя от Втората световна война, отбелязва Франс прес

Войната в Курска област! Владимир Путин: Украйна иска да дестабилизира Русия. Киев крие плановете си - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин заяви, че с настъплението в Курска област Украйна цели да дестабилизира Русия, докато Киев, от своя страна, не бърза да обявява целите на операцията наведнъж и ги осветлява постепенно. Анализатори са на мнение, че офанзивата определено е заварила Москва неподготвена, но не е ясно дали украинските сили имат потенциала да удържат завзетите позиции.

На съвещание в понеделник, излъчено на живо по държавната телевизия, Путин каза, че с настъплението в Курска област Украйна цели да дестабилизира положението в Русия, но добави, че Киев няма да успее да постигне това, отбелязва Ройтерс.

„Загубите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се увеличават с драматични темпове, включително сред едни от най-боеспособните подразделения (на ВСУ), които врагът прехвърля към нашата граница“, заяви той по време на заседанието, в което участваха още губернатори на региони и представители на силовите ведомства.

„Врагът със сигурност ще получи подобаващ отговор и всички цели, които си поставяме, без всякакво съмнение ще бъдат изпълнени“, посочи Путин.

Руският лидер заяви, че изглежда Украйна се опитва да си осигури по-благоприятни позиции, от които да влезе в евентуални мирни преговори, но добави, че такива не биха могли да бъдат водени с враг, който по думите му напада мирни граждани при операцията си в Курска област.

Според Путин друга цел на Киев е да забави напредването на руската армия на други участъци от фронта, където силите на Москва са в настъпление.

Украйна засега не разкрива какъв е основният стратегически замисъл на операцията, която завари Русия неподготвена, в момент, когато войските на Москва бавно, но постепенно напредваха в Източна Украйна, отбелязва Ройтерс.

Изказването на Путин от понеделник беше най-пространната му реакция по темата, откакто Киев предприе изненадващата си офанзива на 6 август.

Изявлението на руския лидер сякаш целеше да покаже, че той владее положението и да вдъхне увереност на войските и страната, че украинската акция ще се провали.

Но Путин предупреди представителите на руските власти да се подготвят за влошаване на обстановката, преди в нея да може да настъпи подобрение.

„Врагът ще продължи да се опитва да дестабилизира положението в пограничната зона, за да разклати по този начин и политическата ситуация у нас“, каза руският лидер, реагирайки на доклада на губернатора на друг пограничен регион, Брянска област. „Така че ако днес обстановката в Брянска област е спокойна, това не значи, че и утре ще бъде така.“

На същото съвещание губернаторът на Курска област заяви, че Украйна контролира 28 селища там и че войските ѝ са навлезли на 12 км навътре на територията на Русия.

Изнесените данни за обстановката на бойното поле не могат да бъдат проверени чрез независим източник.

НОВ ЕТАП ВЪВ ВОЙНАТА

Изненадващото навлизане на украинските части на руска земя откъм Сумска област в Североизточна Украйна е тактика, която бележи нов етап от войната почти 900 дни след началото ѝ, тъй като пренася бойните действия на руска земя, отбелязва Асошиейтед прес. САЩ и западните съюзници, които снабдяват Киев с оръжие, засега се въздържат да коментират по-обстойно украинското нахлуване. Американски официални представители заявиха, че инвазията в Курска област представлява операция, при която е допустимо използването на доставени от Вашингтон оръжия, тъй като това не противоречи на международното право.

Според някои анализатори акцията на Киев в Курска област е фойерверк, който бързо ще загасне, но според други това може да е началото на съвсем целенасочени и планомерни действия за превземането на Курск и местната атомна електроцентрала. При положение че стратегическият замисъл на украинските генерали не е съвсем ясен, остава загадка какво смята да прави Украйна с контролираната от нея територия в Русия и за какво ще я използва.

Вчера говорител на украинското Министерство на външните работи уточни единствено на пресконференция, че Киев не желае тези територии и не възнамерява да ги анексира.

В четвъртък Михайло Подоляк, старши съветник на украинския президент Володимир Зеленски, каза, че нападението срещу пограничния район „ще накара Русия да осъзнае, че войната бавно и неотклонно пълзи към нейната територия“. Той добави, че операцията ще даде възможност на Киев да влезе от по-изгодни позиции в евентуални преговори за мир с Москва.

„Как бихме могли да ги притиснем и да измъкнем нещо от тях, в случай че започне преговорен процес? Само ако направим така, че войната да не се развива по техния сценарий“, каза украинският президентски съветник.

КАКВИ СА ИЗГЛЕДИТЕ ЗА МИР

Преговорните позиции на Русия и Украйна засега изглеждат непримиримо раздалечени. Путин иска Украйна да капитулира, а Киев – руските сили да напуснат територията на Украйна.

И двете страни търсят начин да извлекат максимална изгода от положението на бойното поле така, че да могат след това да диктуват във възможно най-голяма степен условията при евентуални мирни преговори.

За Путин изглежда е добре дошло да поддържа тлеещ конфликт с нисък интензитет на бойните действия, който постепенно да притъпи желанието на Запада да предоставя на Украйна военна помощ за милиарди долари, отбелязва Асошиейтед прес.

Зеленски недоволства, че ръцете му са вързани: на юлската среща на върха на НАТО той заяви, че Украйна не може да спечели войната, ако САЩ не отменят наложените от тях ограничения за използването на оръжието, което предоставят на Киев, така, че то да може да бъде употребявано срещу всякакви цели на територията на Русия, каквито Украйна смята за целесъобразно да бъдат поразявани.

На този фон на хоризонта се задават и президентските избори в САЩ през ноември, изходът от които несъмнено може да окаже влияние на войната, задава се и нова глобална среща на върха за уреждане на конфликта, която в момента е в процес на подготовка и на която за разлика от първата през юни Русия може този път да бъде поканена.

Според анализатори има фактори, които подсказват, че все пак е възможно в не чак толкова далечно бъдеще да се стигне до някакъв дипломатически пробив за намиране на решение за войната в Украйна. Такива са например установилата се патова ситуация на бойното поле, политическите събития в международен план (като изборите в САЩ – бел. ред.), вероятността от изостряне на конфликта в Близкия изток и евентуално съдбата на западната подкрепа за Украйна, смята Чарлз Къпчан, експерт от Съвета за международни отношения, американски мозъчен тръст.

„Мисля, че вървим към някакъв траен дипломатически опит“ за прекратяване на войната, каза той.

Матийо Булег, експерт от друг известен мозъчен тръст, „Чатъм хаус“, не споделя това мнение.

Според него войната все още не е достигнала онази повратна точка, която да предполага постигането на мир. „Докато двете страни не изчерпят военния и настъпателния си потенциал, те ще продължат да воюват“, заяви Булег.

УКРАЙНА КОНТРОЛИРА ОКОЛО 1000 КВ КМ РУСКА ТЕРИТОРИЯ

Украйна към началото на тази седмица е контролирала територия с площ от най-малко 800 кв. км в Курска област, сочи анализ на Франс прес, направен въз основа на данни, предоставени от Института за проучване на войната. Вашингтонският мозъчен тръст е една от организациите, които публикуват почти ежедневно информация за положението на бойното поле в Украйна.

В понеделник главнокомандващият украинската армия генерал Олександър Сирски разпространи сходни с оценката на Франс прес данни. Той заяви във видеобръщение в социалните мрежи, че Украйна контролира територия в Курска област с площ от около 1000 кв. км, и добави, че силите на Киев продължават „настъпателните си операции“.

Зеленски, от своя страна, коментира, че настъплението е въпрос чисто и просто на гарантиране на сигурността на Украйна, тъй като превзетите от украинската армия райони са такива, от които „Русия е извършвала нападения срещу съседната украинска Сумска област“.

Вчера съветникът му Подоляк направи ново изявление, в което се изказа в сходен дух като Зеленски и посочи, че една от целите на операцията е унищожаване на военната инфраструктура на Русия по границата и създаване на буферна зона за защита от нападения от този регион. Подоляк добави, че Москва трябва да бъде принудена да седне на масата на преговорите, защото иначе по думите му сама не би го направила.

Настъплението на Украйна в Курска област е най-голямото нападение на руска земя от Втората световна война, отбелязва Франс прес. По данни на властите в Русия заради боевете са евакуирани над 120 000 души от населението. Зеленски обяви вчера, че Украйна контролира 74 населени места в Курска област.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атина Палада

    43 24 Отговор
    КУРск за Путин

    Коментиран от #20, #27, #120, #128

  • 2 Атина Палада

    28 13 Отговор
    чий е Курск ???

    Коментиран от #7, #8, #90, #96, #121

  • 3 Атина Палада

    24 22 Отговор
    най-великият руски пълководец-Путин Първи

    Коментиран от #6, #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Анита Падна

    9 10 Отговор

    До коментар #3 от "Атина Палада":

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 7 Хаха

    36 25 Отговор

    До коментар #2 от "Атина Палада":

    Защо русия е пародия на всичко :) Питам русофилите?
  • 8 Камен

    32 24 Отговор

    До коментар #2 от "Атина Палада":

    Курс е Украински както казват пленените нещастни руски войничета които са наборни мобилизирани насила! И Украинския командос им отговаря "Правилно, Курск е Украйна"

    Коментиран от #92

  • 9 Пут кинаж

    36 18 Отговор
    Рев, рев, рев... Чакам да видя колко скоро Путлер ще заговори за мирни преговори
  • 10 ПУТИн веднага да иска

    27 16 Отговор
    Миротворци от ООН да стабилизират Сибир 😂😂😂
    Мале колко са неадекватни Zомбираните😂😂😂
    Стремително вървят към нов полуразпад😂
    Добре, че оппсума им събра телефоните и им спря ютюба на Zомбитата, защото ако видят реалната ситуация, направо ще започнат православен жихад 😂😂😂
  • 11 Да ти кажа

    19 7 Отговор

    До коментар #3 от "Атина Палада":

    че ти си един много забил и изгърмял БОТ и това е защото си руски бот :)
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ватата

    15 11 Отговор
    А путя не ги ли крие

    Коментиран от #122

  • 14 Последния Софиянец

    28 32 Отговор
    Всички селища в Курска област са освободени.Само в горите има останки от бригадата наемници на НАТО.

    Коментиран от #29, #71, #123

  • 15 Хей

    1 6 Отговор
    Искаш, но не можеш е импотенцив.
  • 16 Ихтамнет

    19 11 Отговор
    Добре де само на мен ли ми се струва че тона на путин е много много мек какво се е променило за 6-7 дена
  • 17 Мда

    20 7 Отговор
    Ама как бе, те руснаците ги изгониха още на втория ден.
  • 18 Какво се случва

    23 24 Отговор

    До коментар #4 от "Мишел":

    Аз пък мислих, че от 150 млн. жители на Русия ще се съберат за 1-2 дена поне 500 000 доброволци. България през 1885 г при под 3 млн. население събира 60 000 доброволци и опълченци, това без редовната армия. При войната с Османската империя от 5 млн. население в наборните комисии се стичат около 600 000 мъже - повече, отколкото са минали през казармата. Къде е 1.5 млн. руска армия? Поне толкова трябва да е мирновременния състав - 1% от населението. В гробищата? Е, това е краят на Русия, дами и господа. Резерви няма, подкрепления няма да дойдат. Олигархията, корупцията, тиранията, диктатурата и тоталитаризма, отричащи личността и обикновения човек, неговите права, води до тотално отчуждаване между население и власт. И в България е същото. Например Македония да ни нападне няма да съберем и 20 хиляди доброволци да си защитим страната както в Русия 4 Украински бригади завзеха за седмица повече руска територия отколкото Русия за 6 месеца в Украйна. И се евакуират над 200 хиляди руснаци във временни лагери и напуснаха домовете си ...

    Коментиран от #106

  • 19 ТаУмВзе

    25 14 Отговор
    Къде блеяхте да ви влезат окраинците на територията бре! Кога Путин ще се усети, че тия генералчета неговите са за Разстрел, поради явна некадърност и Подкупност.

    Коментиран от #91

  • 20 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    28 13 Отговор

    До коментар #1 от "Атина Палада":

    Путю да свиква специалните багеристки сили да прекопават шосето за Мацква 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Аз съм веган

    19 6 Отговор
    На тебе ли да си кажат плановете, бе хаяско?
  • 23 Копейки,

    21 11 Отговор
    Киев за три дни.Кога? Коментирайте.
  • 24 е то бива, бива, но чак толкова...

    37 12 Отговор
    " Владимир Путин: Украйна иска да дестабилизира Русия. Киев крие плановете си "
    Честно, никога не съм го смятал за много умен, но това направо счупи тъпомера.
  • 25 Одеве

    14 12 Отговор
    Гледах клип от каската на Украинска група, ми то е чудо стрелят се като луди пищят ранени, за какво ги вкараха там
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Батко ти:

    25 11 Отговор

    До коментар #1 от "Атина Палада":

    русия се оказа много ама много СЛАБА пародия:) сила и армия като от индийски сериал ! И да аз знам добре понеже съм Батко ти ;)
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Хахахаха

    9 3 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Аууу настръхнах от гордост

    Коментиран от #37

  • 30 А бе...?!

    12 8 Отговор
    Украйна видите ли била...- ,,искала"...!
    То и аз искам-...засуканта ми комшийка...,ама не ми дават...!

    Коментиран от #126, #127

  • 31 Косто

    13 14 Отговор
    Руснаците пишеха, че уркаинците не изпращат подкрепления / резерви и се съмняваха в това, че ще има атака. Е, знаели са поне 48 часа преди това. Но, всичко си има план, разузнаване и разработки. Как иначе руснаците ще превземат след няколко месеца Сумска област. Ами ето така. Като оставят урките да навлязат в Русия. Това си е обявяване на война, де факто.
  • 32 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    27 16 Отговор

    До коментар #4 от "Мишел":

    Изкефи ме хехе...Това са насилствено мобилизирани руски наборни войничета както те самите казват както нас през зловещия социализъм...Накрая развяват Украинското знаме до Украинската бронирана машина...ПОБЕДА
  • 33 Владимир Путин:

    33 8 Отговор
    Украйна иска да дестабилизира Русия. Това не е честно. Само страната агресор има право да дестабилизира съседите си.

    Коментиран от #36

  • 34 Путлер за СВО на Украйна 😂

    35 7 Отговор
    За наше съжаление, Украйна брутално прецака моя "план"... 🤔
  • 35 Гориил

    12 5 Отговор
    Вашите кораби потъват в Червено море и Аденския залив.Това никога няма да има край.
  • 36 Хахахаха

    8 4 Отговор

    До коментар #33 от "Владимир Путин:":

    Е те се караха на укрите че не ги били предупредили за инвазията
  • 37 Пак

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Хахахаха":

    Ли ти бе хахаха. Здрастииии 😀

    Коментиран от #39

  • 38 Госあ

    21 3 Отговор

    До коментар #26 от "Αθηνά Παλλάς Атина":

    стратегът и пълководецът Путин, единственият на небето и земята, отново разгада ходовете на врага - Украйна иска да дестабилизира Русия ! Пъклените им планове са разгадани ! Соросите нямат шанс 😅

    Коментиран от #40, #50

  • 39 Хахахаха

    2 4 Отговор

    До коментар #37 от "Пак":

    Мара е маняк ти настръхна ли

    Коментиран от #44

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 мдаа

    16 2 Отговор
    Тази зима ще се топлим без пари. Толкова много газ изпикаха путинофилите за една седмица, че Чирен прелива.
  • 42 Гориил

    2 5 Отговор
    Това не е дилемата на Русия, тя е ваша.
  • 43 Дон Корлеоне

    17 2 Отговор
    Само смотаняк и палячо като Путин, би нападнал държава като Украйна!
  • 44 Хаха

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "Хахахаха":

    Да направо съм луд 😀
  • 45 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    15 3 Отговор
    Да да цялата армия е избита на украинците и там има извън земни лъжлива руска зган
  • 46 Пиночет

    19 1 Отговор
    Путин смята руснаците за добитък!

    Коментиран от #52

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    21 1 Отговор
    Аййййде Киев за три дни скапани блатници
  • 49 дамм

    12 1 Отговор
    Сега да спрат и българский паток та онзи главоч Орбан да цъфне.
  • 50 Αθηνά Παλλάς Атина

    9 6 Отговор

    До коментар #38 от "Госあ":

    Защо вземате всичко за чиста монета? Понякога се говори съвсем съзнателно различно от това,което е реалността...Те и САЩ казаха,че не са знаели :))) и трябва ли да го приемете за чиста монета?Дори ще се абстрахирам и от това,че в Киев американски специалисти диктуват ...Зеленски е говорител.
    А ще се спра на това- струпване на украински бойци на границата с Русия..Та,смяташ ли,че Русия не е знаела какво става на границата й?Смяташ ли,че САЩ не са знаели?
    Ако ми отговориш положителни,тогава е безсмислено да го дискутираме .
    Аз съм убедена,че Русия е знаела и както през ВСВ допусна сега и наемниците от Украйна..
    Събрали от фронта в Украйна умеещите да воюват и ги изпратили в Курск на заколение...А в Украйна на фронта руските бойци чоплят семки сега,защото няма срещу кого да воюват.:)))
    Кой събра най добрите бойци от Украйна и ги изпрати в Курск на куп?
    Решението е било политическо,а не на генералния щаб на Украйна..
    Та,кой ги изпрати?А-САЩ? Б-Русия?В-Англия? Ясно е,че Зеленски само е изпълнил...
    И в крайна сметка кво стана? Избиха ги и се приключи...Остатъците се скрили из горите:)))Колко време ще изкарат там?

    Коментиран от #66, #79

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 оаа

    10 3 Отговор

    До коментар #46 от "Пиночет":

    Искаше и украинците да превърне в такива но му чупят зъбките.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Усрайнски рапан

    5 9 Отговор
    Жалките циркаджии усролапи днес пак избягали от позициите си гладни и мърляви!
    Зеления ги пратил в Курск да квакат ама им свършили патроните и консервите и избягали!
  • 55 Рашките бягат като пилци.........

    16 2 Отговор
    Путин се тресе от страх
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Αθηνά Παλλάς Атина

    0 3 Отговор

    До коментар #40 от "Αθηνά Παλλάς Атина":

    Не,не съм я изхвърлила..:)))
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Усрайнски рапан

    6 9 Отговор
    Днес усролоците избягали от позициите си без патрони и консерви!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Чума

    4 8 Отговор
    Оказа се, че Москва е провела учение в Корска област на тема ,,Унищожаване на вражи ДРГ, проникнали на родна територия"! В Киев не знаели, затова мълчаха 3 дни, след това се накокошиниха и поеха отговорността! Също като ИДИЛ, когато стане някое безобразие по света, дори да нямат неищо общо!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Драгомир Шишев

    5 9 Отговор
    Украйнската гмеж цвили от яд!
    Отстъпват по всички фронтове и резервите им ги гасят в Курск!
    Всички генерали кълнат Зеления!
  • 64 Атлантически хоморепей

    5 6 Отговор
    Нашата жълтопаветни измети и няколко гамена от Левски София се търкалят превъзбудени под знамето на дъгата и врещят глупости на които и те не вярват!Любезните им колеги усрайнски еднорози изчезват под звуците на Фаб 1500 и 3000 каква тъга!
  • 65 !!!?

    12 5 Отговор
    Киев към Москва: На всяка ваша СВО срещу Украйна отговора е наша контра СВО !!!?

  • 66 Искандер М

    4 5 Отговор

    До коментар #50 от "Αθηνά Παλλάς Атина":

    Много точен коментар, право в десетката . На черното не можеш да кажеш бяло
  • 67 Дядо Гъбя

    5 9 Отговор
    Разгрома на укрофашистката паплач ще донесе на целия свят бленуваната свобода!
    Народите ще отхвърлят безумното и унищожително иго на джендъродебилния съюз на Вашингтон и Брюкселските зелки!
  • 68 Стойко

    5 5 Отговор
    Пак ни претрепаа от бой. Терор атаката Курск още един усръински кьор фишек, ама от скъпите
  • 69 Левскар Травестунгел

    3 4 Отговор
    Всички колежки траверси призовавам да се съберем и да лапаме мущуци в помощ на Киев!
    Да пълним бузи но не тия с които лапаме помия!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 ха ха ха смешник

    9 3 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    преди 2 часа:
    Руската авиация изстрелва планиращи бомби в Суджа, Курска област

    Не, че и преди не се е случвало, но защо ли пак си обстрелва своите?
  • 72 Немска глупост

    5 5 Отговор
    След тази крачка "напред" остава само Германия да изпрати войски срещу Русия. Значи ще има нова капитулация и нов Нурнберг. Ние дали знаем в каква каша се забъркваме или се доверяваме на Запрянката умника?
  • 73 !!!?

    16 2 Отговор
    В Москва гробна тишина !
    Няма Армагедончик, няма Кужугетович, няма Лавров, няма ПЕСков...само откъслечен лай на Захарова !!!
    А пък Путлер е в будна кома в Бункера !!!?

  • 74 Глуповиден Зеленоид

    3 5 Отговор
    Ще тупаме койруци в Москва през март месец 2022 успяхме да излъжем Руснаците и те се изтеглиха от Киев пък ние после наизлязохме и лъгахме ,че сме победители сега вече ще ни разпорят!Ох и зима иде ток няма....

    Коментиран от #77

  • 75 Зеленски

    9 2 Отговор
    Путин влиза в Киев и вика: Зеленски, къде си покажи се!
    Зеленски отговаря: Здрасти Путя, в Москва съм :)
  • 76 Краварска пропаганда за Урко фашистите

    4 6 Отговор
    Урки жалки ненормалници сте

    Коментиран от #97

  • 77 Хахахаха

    6 2 Отговор

    До коментар #74 от "Глуповиден Зеленоид":

    Абе бая груз 200 пратихте до като ги излъжете та чак бягаха като ахмата на кадирката
  • 78 Манол Петков

    3 3 Отговор
    Колежки шишкилани моля всички които подкрепяте нашите смели украйнски еднорози да се облечете като еднорози и да се търкаляме пред Руското посолство обляни в екстременти и бълвоч да покажем на рашистите колко са изостанали
  • 79 Госあ

    7 1 Отговор

    До коментар #50 от "Αθηνά Παλλάς Атина":

    Как не се сетих, че това всъщност е руски план, който Зеленски е изпълнил ! 😅 Сигурно идеята е да бъде подведен председателят Си да проведе СВО в изконните китайски територии и да организира референдум (който според мен наистина ще бъде демократичен) наблюдавайки как група бандери си правят каквото искат на руска територия. Обаче, в това се състои коварният план, тогава всемогъщия Путин ще пусне лазер от небето ! 😅

    Коментиран от #85, #86

  • 80 Хахаха

    4 7 Отговор
    Ох Усрите изчезват с много бързи темпове!
    Скоро ще са екзотичен вид!Затова идват всякакви отломки и те да паднат до тях!
  • 81 Бармалей Усрев

    4 7 Отговор
    До края на годината всичко за Украйна ще е приключило!
    Русия ще е взела каквото й трябва Унгария , Полша и Румъния ще са си взели тяхното!
    Само жълтопаветни козяци ще бъдат пратени в Судан където седателните им мускули ще бъдат обследвани от мощни судански негри с цел забременяване
  • 82 !!!?

    11 2 Отговор
    Кремъл леко по леко започва да открива истинските намерения на Киев !
    В момента тече дестабилизация...следва депутинификация денацификация, демилитаризация и дематериализация !
    !!!?
  • 83 Ейййй😂

    9 2 Отговор
    Тоя от Кривой рог със зелената тениска вече цяла седмица прави на смях непобедимата и могъща руска армия😂, направи ги на луди калинки, бакшиша не смее да си покаже носа извън бункера, и тия щели да побеждават НАТО🤣🙊🤣, и в БГ ги чакат копейките, пък те напредват на изток.
  • 84 Джафар Бухтеф

    5 1 Отговор
    Всички поддръжници на Незалежната и техните слуги предатели в България моля да дойдат да потъркат вълшебната ми лампа!
    Ще ги възнаградя с големи работи!
    Ще пълня бузи!
  • 85 Αθηνά Παλλάς Атина

    4 2 Отговор

    До коментар #79 от "Госあ":

    Отвори си мозъка:)))) за да не бъдеш така елементарно манипулиран от либерастките медии..
    PS: Далеч съм от мисълта да те обиждам...

    Коментиран от #95

  • 86 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #79 от "Госあ":

    Това хипотетично, не мисля че председателят ще тръгне да си прибира изконните територии. Сътрудничеството с Русия и уж здравия гръб са изгодни за Китай, стига да се действа внимателно да не плъзне корупция в Поднебесната покрай путиновите корумпета. Така че коварния план на стратега е обречен. Остава само резила 😂
  • 87 Матей

    5 2 Отговор
    Туй си капан отвсякъде ,ама прос.тите укри нямат толкоз пипе да се сетят ,как това разтягане на фронтовата линия е в полза на Русия !Къде са руските войски?Я ги потърсете на картата и ще видите как превземат село след село,но за това никой нищо не казва ,нали? А тея за.губените дето някой ги подкокоросва да атакуват ,където няма смисъл в един момент ще се окажат заобиколени и щрак .....айде у капаня !
  • 88 Зеления от Кривой рог

    4 2 Отговор
    Нечувания свирач на гайда с кожени ручила Сирски се чуди къде да се дене!
    Най изпечените му полкове въоражени с боклушко западно оръжие вече тропат частушки при Бандера!По цялата фронтовата линия укрите бягат бедни и гладни като бездомните им господари !Кеееф

    Коментиран от #119

  • 89 Пфуууууу.....

    4 1 Отговор
    Путин е божествен!!!!!
  • 90 Как чий е....

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Атина Палада":

    На Зеленски е....
  • 91 Сталин досега щеше да екзекутура

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "ТаУмВзе":

    половината руски генералитет!
  • 92 Али

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Камен":

    Кържали е Турция.Питай месните и те ще ти кажат.Пиринският край е на Северна Македония .Питай и ще получиш положителен отговор от местните с БГ паспорти.
  • 93 Космически педрил

    2 1 Отговор
    Мечтая за пръстена на Арабела мечтая за бат Фокас мечтая за разгром на Русия и световно господство на всички безполови шишкелоти но само май си мечтая!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Госあ

    5 1 Отговор

    До коментар #85 от "Αθηνά Παλλάς Атина":

    И на теб ще повторя -това, което Брежнев построи, Путин не може да боядиса. Въпросът с авиацията е много интересен, чудя се колко лоши-комунистически съветски самолети са останали неразпродадени …та така ги пази. Защото за новите знаем, че са прототипи и ги пази като перничанин нов голф 😅

    Коментиран от #100

  • 96 Жоро

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Атина Палада":

    Е чий да е.. не е руски
  • 97 Жоро

    4 1 Отговор

    До коментар #76 от "Краварска пропаганда за Урко фашистите":

    Рева мурзилажки се чува отдалече. Хаха

    Коментиран от #131

  • 98 Защо... Защо.... Защо.... и....

    4 0 Отговор
    Кой... Кой... Кой.... направи господаря на вселената, божествения Владимир Владимирович Последний, нашета пътеводна звезда, бореца за християнските ценности, освободител на света и България от някои си, къв още беше?, геополитическа звезда и шофьор на такси, кво още щях да пиша? 🤔, божествен писах ли? писах, богопомазан писах ли? 🤔 не помня, кой бе... кой го направи за смях пред целия свят? кой?, човека не смей да си покаже носа навън, а е божествен, ако не вярвате на мен питайте Атина Палада и язовеца, ще ви споделя че това черно дело го извърши Зеленски от Кривой рог, той му наби рога отзад на божествения🙊.

    Коментиран от #99

  • 99 Атина Палада

    2 1 Отговор

    До коментар #98 от "Защо... Защо.... Защо.... и....":

    абсолютен факт
  • 100 Αθηνά Παλλάς Атина

    4 1 Отговор

    До коментар #95 от "Госあ":

    Не съм на това мнение!
    Да,определено и Русия пострада от неолибералната система,както и ние в Европа,както и САщ...
    Руснаците бяха на път да заприличат на американците-да спят в кашони по тротоарите ,и под мостовете ..И КГБ се зае да спасява Русия...Смениха Елцин .И за 20 години Путин изведе Русия на световната политическа сцена...
    Не се лъжете какво ви пишат тук медиите...Не гледайте как Русия се лигави в Украйна...Целите й са други..
    Днес Русия е по силна и от СССР и тя няма да пропусне този шанс ..
    Ако Русия не беше силна ,западния свят да я е смачкал военно . Защото балона се спука още в края (ноември месец)на 2019 г.Трябваше да започне веднага война,но не бяха готови и пуснаха набързо ковид заради това...

    Коментиран от #101

  • 101 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #100 от "Αθηνά Παλλάς Атина":

    За 25г Путин безспорно изведе Русия на световната сцена, понеже видиш ли СССР не беше 😂 и произвеждал галоши хахаха, изведе я със 150 млрд евро изнесени на запад в апартаменти в централните части на Лондон и Ню Йорк, са в Шанхай много купуват -ККП позволява в ограничени бройки и на много високи цени но ги следи много изкъсо - не могат да кривнат от закона на никъде, яхти и премиум автомобили. В офшорки - само боговете знаят колко са ! Москва и Петербург винаги са държали ниво и по време на СССР и днес.

    Коментиран от #102

  • 102 Αθηνά Παλλάς Атина

    1 0 Отговор

    До коментар #101 от "Госあ":

    Не си прав...Това за което говориш го направи системата..Неолибералната система...То стана и в Европа и при нас ..За САЩ много преди това..
    В Европа стана след 90-те години на миналия век,когато навлезе тази система.В Европа шепа играчи близки до властта приватизираха всичко и изнесоха кинтите в офшорки...Когато западняците се усетиха ...беше вече късно...В България стана същото ..И не,не заради дадено правителство,а заради системата /строй ако искаш го наречи...Това е олигархичен капитализъм..Писали сме с теб на тази тема .Няма смисъл да се повтаряме.
    За наше нещастие в Европа продължава това,докато в Русия,най накрая успяха да променят тази система преди една година ..Замениха я със системата,която беше в Западна Европа преди 1990 г..национален капитализъм...

    Коментиран от #104, #105

  • 103 пРОСИЯ Е КОЧИНА

    1 0 Отговор
    Дрън дрън та пляс,общи приказки за крепостни,украинците им го набабаниха в жопата до шията ,та била спокойна обстановката и глупотевини за пиянки....🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #130

  • 104 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #102 от "Αθηνά Παλλάς Атина":

    Европа продължава да бъде най доброто място за живеене, а провинцията на Русия пълна трагедия. Русия не е само Москва и Петербург. Дори условията сащ са по-добри. Това е истината. Името на държавния капитализъм се нарича фашизъм. Фашизма не е лоша система и е социална, но винаги води до нацизъм или национализъм в най добрият случай. Такава система е окей за страни като Япония и Германия (преди време, вече и Германия е доста цветна), но е неприложима за мултинационални страни като Русия и сащ. Отчасти и Китай. Затова Китай остана комунистически, но направи добра перестройка. Норвежкия социализъм също е добър и няма проблем да бъде фашизъм.

    Коментиран от #107

  • 105 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #102 от "Αθηνά Παλλάς Атина":

    Европа продължава да бъде най доброто място за живеене, а провинцията на Русия пълна трагедия. Русия не е само Москва и Петербург. Дори условията сащ са по-добри. Това е истината. Името на държавния капитализъм се нарича фашизъм. Фашизма не е лоша система и е социална, но винаги води до нацизъм или национализъм в най добрият случай. Такава система е окей за страни като Япония и Германия (преди време, вече и Германия е доста цветна), но е неприложима за мултинационални страни като Русия и сащ. Отчасти и Китай. Затова Китай остана комунистически, но направи добра перестройка. Норвежкия социализъм също е добър и няма проблем да бъде фашизъм. Това, което е в Русия и сащ (абсолютно аналогично) е най обикновен капитализъм. Пирамидална олигархия по еврейски тертип.

    Коментиран от #114

  • 106 Хаха

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Какво се случва":

    Събуди се. Излез от филма. Виж реалността:)

    Коментиран от #124

  • 107 Αθηνά Παλλάς Атина

    1 1 Отговор

    До коментар #104 от "Госあ":

    Тоест ти твърдиш,че в Западна Европа след ВСВ та до 90-те години на миналия век е било фашизъм?
    Няма какво друго да кажа на това твое твърдение...

    Коментиран от #108

  • 108 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #107 от "Αθηνά Παλλάς Атина":

    Във Франция - социализъм ! Затова франсетата са ми на сърце. Не само заради планините и това, което съм изработил с тях.

    Коментиран от #112

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 сан себестиан

    2 3 Отговор
    "Войната в Курска област! Владимир Путин: Украйна иска да дестабилизира Русия. Киев крие плановете си" Те заедно с със Запада искат да те унищожат а ти се правиш на интелигентен , културен , възпитан за да се харесаш на Запада. Той наивният глупак Горби само не си свали гащите си за да се предложи да не говорим за пияницата Б.Елцин който в Американският Конгрес изказванията му бяха пълни с аплодисмента като възхваляваше Америка и казваше " Господ да пази и закрила Америка " като унижаваше Русия и така тези предали напуснаха тоя свят без да разберат колко много навредиха на страната си и останаха ненаказани .

    Коментиран от #116

  • 111 Мяу

    1 0 Отговор
    Тоя пикае кръв вече.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Αθηνά Παλλάς Атина

    0 1 Отговор

    До коментар #105 от "Госあ":

    Колкото до Европа...Беше добро място..Вече не е ! Още не разбирате какво се случва в Европа..Казваш,че Русия не е само Москва и Петербург...Това същото се отнася и за всяка друга държава..Да не мислиш,че Германия е само Берлин и Мюнхен?
    И няма значение ,че РФ е многонационална,националният капитализъм ,който беше в Западна Европа е най добрата система позната ни до сега...И не води до нищо...В Западна Европа след като навлезе неолибералната ,чак тогава доведе до олигархична диктатура..
    А преди това ...произвеждаха от пиле мляко и ако някога някъде е имало демокрация,това беше при тях при тази система.В САщ никога не е имало демокрация ,даже и при чистият им капитализъм нямаше демокрация..
    Казах,че в Русия също след 90-те беше като в Европа...Точно тази система създаде олигарсите,а не Елцин или Путин...Точно тази система създаде олигарсите и в Европа и у нас .
    Точно тази система убива местното производство и средната класа..
  • 115 Ах тези лоши украинци

    3 0 Отговор
    Откакто ги нападнахме и се опитахме да им откраднем териториите и да им изтрепем населението станаха много злобни и въобще не ни цепят басма и ни направиха луди. Ама защо така? Не е честно -- ние сме толкова магучи...

    Коментиран от #117

  • 116 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #110 от "сан себестиан":

    СССР го събориха отвътре същите корумпирани ченгета като Путин. Горби горкият, според мен не е имал голям избор. Искаха капитал, лукс и власт. Защото подобно на ККП и КПСС имаше вътрешни лостове за контрол и властта никога не е била съсредоточена в ръцете на един човек, както сега при Путин. Не можаха да устоят…
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Деций

    0 1 Отговор
    Когато имаш ЯРС,Сармата и Булава,никой и гък няма да каже,щото само за думи а не за действия ще стоваря целият арсенал за няколко часа без да ме интересува дали ще има планета,но тези бълхи ще бъдат изтрити за вечни времена.Ще треперят за жалкият си и безполезен живот!
  • 119 Така де

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "Зеления от Кривой рог":

    Ей така лъгаха Путин преди да започне войната.
  • 120 Атина Палада

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Атина Палада":

    , а Да, Дава, и Един голям дебел и така с повечето брадавици евро, а, а, аатлстически краварски КУРник за мене.
    ша Ви кажа Баба "Техен Кю"
  • 121 Атина Палада

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Атина Палада":

    Хамериканският демоНОкратичнив КУРник, е вече 34 години Мой, Мой..
    Цъфнала съм и съм Вързала и са държа за пръстите на краката по Атлантически
    ко,ко ко, ко орденирано и такова как се казуваше
    со со со соледарно
  • 122 Бай Издънаж

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ватата":

    Нали пращаме оръжие, В. В. ПУТИН като дойде момента, да не зачеше с Термо Атома..Те тогава Ще ни Скрие
    точно между Тихи и Атлантика с многото Вода, ще ни всички крави пищящи тук, ще ни покрие.

    Коментиран от #125

  • 123 А бе кух

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Кое те кара да смяташ,че другите са повече от тебе?
  • 124 Любопитния

    1 0 Отговор

    До коментар #106 от "Хаха":

    Ти, по точно каква връзка имаш с реалността?
  • 125 А бре

    1 1 Отговор

    До коментар #122 от "Бай Издънаж":

    Бай Издънажко,да не мислиш,че ще го чакат със скръстени ръце да ни пусне атома?Путин може да е всякакъв бре,но не носи шишарка на раменете си за разлика от тебе.

    Коментиран от #129

  • 126 Е да де

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "А бе...?!":

    И Медведев иска засуканата ти комшийка,ама го е страх да не се изложи.
  • 127 Сульо

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "А бе...?!":

    красний Украйна иска само това,което е нейно,нищо по вече! Но ако прецени,че репарациите не покриват загубите,ще поиска руски територии и ще си ги вземе! Няма какво да я спре!
  • 128 Атина Палада

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Атина Палада":

    а, за Мене,
    едно
    Така, по големо американско Църно,
    Дебело, твърдо ДилДО с ДемоНОкратични космати капиталистически брадавици.
    ЗА ДЪЛЖИТЕЛНОООО
    Последен Раз Мер Дее
  • 129 Бре, А

    1 0 Отговор

    До коментар #125 от "А бре":

    Не са мъчи да мислиш че скоро ще носиш върху кухата си продажна балканска Кратуна 2 Кубика черна пръст. И ще си под тях със скръстени ръце, за разлика от
    Владимир Владимирович Путин.
    Една Шишарка вътре в могилата при теб, за Цвят може и да ти пляснем.
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания