Last news in Fakti

12 Март, 2014 12:41 2 402 3

Украйна нямало да вкарва войска в Крим

  • крим-
  • украйна

Радикални представители на татарската общност в Крим декларираха, че са готови да се борят с руските окупатори

Украйна няма да започва военна кампания, за да спре евентуалното отделяне на Крим. Това заяви временният президент Олександър Турчинов, цитиран от украинската редакция на Росбалт.

Неговото изказване идва на фона на публикации в руски медии, че Киев придвижва войски към границата на размирната република.

Русия отхвърля всеки опит за диалог, оплака се пред медиите Олександър Турчинов

Междувременно напрежението на полуострова расте. Радикални представители на татарската общност в Крим декларираха, че са готови да се борят с руските окупатори. По думите им на тяхна земя е стъпил враг и те са готови да се бранят.

Връщането на полуостров Крим в Украйна е изключено, обяви пред журналисти председателят на Върховния съвет на Крим Владимир Константинов. На 6 март институцията обяви решението си за присъединяване към Русия.

Планираният за 16 март референдум в Крим беше определен като незаконен от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), защото е в нарушение на украинската конституция и на международното право.

По тази причина ОССЕ няма да праща мисия за наблюдаване на вота.

В същото време долната камара на американския конгрес осъди категорично действията на Русия в Крим. В резолюция, подкрепена с 402 гласа „за” срещу 7 „против”, се призовава Белият дом да предприеме всички икономически и други необходими санкции срещу Кремъл, включително и изключване от организацията Г-8.

Премиерът на Полша Доналд Туск обяви, че санкциите на ЕС срещу Русия ще са в сила от следващия понеделник. Според него ставащото в Крим е само част от план от Русия за експанзия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошo

    6 0 Отговор
    Ми много ясно, че няма да вкара.Нали ако го направи руснаците ще ги потрепат от бой и ще вземат толкова голямо парче от Украина колкото си искат.А Крим си е техен кой каквото ще да казва.
    (не съм русофил, да не започнете да ме хокате сега)
  • 2 nakata88bg .

    7 0 Отговор
    няма да вкарват войски по две причини: от цялата украинска армия само 6 000 могат да воюват на теория, а на практика никой от тези 6 000 войника няма да воюва срещу Крим. "План за експанзия на Русия" е отделна тема за подигравки с умствени способности на поляка
  • 3 васил димчев

    4 0 Отговор
    ОССЕ и вашингтон признаха въораженият преврат, а не признават законен референдум. Много много интересно. Кой ли плати на убийците от Киев.

Новини по държави: