Last news in Fakti

14 Март, 2014 10:02 1 987 3

Татарите в Крим искат НАТО да се намеси

  • крим-
  • украйна

Поддръжник на новите власти в Киев е бил убит при протестите в четвъртък в проруския град Донецк

Татарите в Крим искат НАТО да се намеси - 1
Снимка: АП/БТА

Поддръжник на новите власти в Киев е бил убит при протестите в четвъртък в проруския град Донецк, съобщава АП.

До трагичния инцидент се е стигнало след като полицията не успяла да удържи участниците в проукраински и проруски митинги на градския площад. Властите съобщават и за ранени, настанени в местни болници.

Няколкостотин души, скандиращи лозунги в подкрепа на политиката на руския президент Владимир Путин, разкъсаха полицейския кордон и започнаха да бият протестиращите срещу намесата на Москва в Крим.

Напрежението и на самия полуостров ескалира през последните дни.

Лидерът на кримското татарско малцинство Мустафа Джемилев призова татарите да бойкотират референдума. Джемилев призова НАТО да се намеси, преди в Крим да бъде извършено клане.

Украинският премиер Арсений Яценюк заяви пред ООН, че военната агресия на Русия подкопава световната сигурност и усилията за недопускане на разпространението на ядрените оръжия. Яценюк открито попита руското ръководство дали иска война. Руският посланик в Съвета за сигурност Виталий Чуркин отвърна, че Русия не иска война и че напрежението в Крим и на други места е провокирано от новата власт в Киев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nakata88bg .

    7 0 Отговор
    маааалка неточност в статията: конфликта станал не между "про-руски" и "про-украински" протестиращи, а между "про-фашистки" и "про-кримски" протестиращите

    Коментиран от #2

  • 2 Владислав Димитров

    0 7 Отговор

    До коментар #1 от "nakata88bg .":

    Още една маааалка неточност... това го казва не наката88бг, а просто един руски "про-пагандист"

    Коментиран от #3

  • 3 nakata88bg .

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Владислав Димитров":

    още една маааалка неточност: това са факти, ако ще и Песков (говорител на президента) да го казва, ако ще и по хамерикански Фокс Нюз да го излъчват (да казват истина по пропагандистки канали си е фантастика, но се пак) истината си остава истина
Новини по държави: