Тема: Украйна

17 Август, 2024 13:12 9 938 180

"Не убивайте децата ни": Русия изпраща наборници в Курск?

  • курска област-
  • курск-
  • война-
  • украйна-
  • наборници-
  • владимир путин-
  • путин-
  • мобилизация-
  • армия-
  • войници

В Кремъл твърдяха, че няма да изпращат на война неподготвени наборници

"Не убивайте децата ни": Русия изпраща наборници в Курск? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В руските социални мрежи се появиха съобщения от няколко руски региона, например Мурманска и Калининградска области, свидетелстващи за това, че наборници от местните военни части биват прехвърляни в Курска област. Става въпрос основно за разкази на майки или съпруги на руски наборници. Те твърдят, че се сформирал специален „Курски батальон" и че всички запитвания от роднини до военното командване дотук са без отговор.

Наборниците могат да бъдат разпределени за обслужването на тила: за осигуряване на логистиката, за подготовката на фортификационни съоръжения и охрана на военната техника, казва пред ДВ военният анализатор Ян Матвеев. Той се съмнява, че зле обучените войници ще бъдат изпратени на предната фронтова линия. В същото вруме той уточнява, че сигурни места в този регион няма. „Логистичните маршрути са обект на обстрел - с артилерия и дронове. Освен това периодически се промъкват неголеми украинските разузнавателни групи. Т.е. с каквото и да се занимават формално наборниците в Курска област, те могат да станат участници в пълноценни бойни действия."

Още новини от Украйна

20 наборници са изчезнали безследно в Курска област

Изчезналите безследно в Курска област наборници са поне 20 до момента, като те могат да бъдат в плен на украинските части. Роднините им са разпознали някои от тях във видео на украинския проект „Искам да те намеря". По данни украинския главнокомандващ Олександър Сирски, от шести август в украински плен са над 100 руски военни.

Засега руските власти не са правили официални изявления за участието на наборници във войната срещу Украйна. Путин нееднократно е казвал, че войниците на срочна служба няма да участват в т.нар. „специална военна операция". Но очевидно отношението на държавата към този въпрос се променя.

Роднините на пленените наборници търсят помощ от Путин

След началото на бойните действия в Курска област на сайта change.org се появиха няколко петиции за това да не се допуска участието на наборници в бойните действия. Под три от тях, отправени към руския президент Путин, за девет дни са се подписали около 10 000 души. Както се казва в една от петициите, „довчерашните ученици могат само да носят тежести и да копаят с лопата" - те не могат да се сражават с професионалната украинска армия.

Друга петиция призовава за размяна на наборници, попаднали в украински плен. Те би трябвало да получат статут на „ветерани в бойните действия", да им се изплатят компенсации и да им се предоставят гаранции като на наемниците, пише в документа, адресиран до Путин. „Оставиха синовете ни без необходимата поддръжка", отбелязват авторите.

Какво разказват роднините на наборниците

Надежда от Тюмен, която се опитва да върне свой роднина, бил на наборна служба в руската армия и изчезнал в Курска област, разказва пред ДВ, че „властите бездействат", а във военното окръжие ѝ казали, че нямат информация нейният роднина да е попаднал в плен.

Светлана Плесовская от Коми също призовава всички наборници да бъдат изведени от района на бойните действия. „Не убивайте децата ни, върнете ни ги", настоява тя в Телеграм.

Във видео, разпространено в украинските социални мрежи, млади хора със завързани очи заявяват, че са руски наборници, пленени от украинските части. „Ние сме наборници, защитавахме отбраната в Курска област, след което попаднахме в плен. Много молим да ни размените за бойци от полка „Азов", казва един от тях. По данни на Асоциацията на семействата на защитниците на „Азовстал", в руски плен може да има около 700 бойци. „Файненшъл Таймс" информира, че между Украйна и Русия са започнали преговори за размяна на военнопленници.

Какво могат да направят роднините на наборниците?

Формално изпращането на наборници на територия на Руската федерация не противоречи на законите, отбелязват от правозащитния проект „Хващайте гората". Но преди това младите войници трябва да са служили не по-малко от четири месеца и да са получили военна специалност. Ако родителите на наборниците имат съмнения, че изпращат децата им в зоната на бойни действия, те могат да изпратят жалба до администрацията на руския президент, до омбудсмана, във военната прокуратура и в следствения комитет. От правозащитната организация припомнят, че през февруари 2022 година майки са успели да изтеглят децата си от зоната на бойни действия.

Командването в различни военни части на Русия принуждава наборниците да подписват договори с министерството на отбраната, казва за ДВ координаторът на „Хващайте гората" Иван Чувиляев. „Убеждават ги чрез проверени стари методи - с пари. Т.е. - ще печелите и ще можете да изпращате пари на майките си." Чувиляев споделя, че досега не е известно за нито един случай на дезертьорство на наборници, но той е убеден, че те скоро ще станат много - както в случая с проваленото настъпление на руската армия в Харковското направление.

Автор: Алексей Стрелников


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тов. Членин

    56 16 Отговор
    Аааааа Ета невазможна ...
  • 2 Истината

    52 43 Отговор
    Бареков е публикувал в профила си че Украйна не само громи руснаците на нейна територия а вече и в окупиран Донецк-
    ‼️‼️ГОРЕЩО ВСУ🇺🇦 нанесе удар по търговския център "Галактика" в центъра на Донецк. Търговският център е тотално разрушен. Има загинали и ранени. Центъра в окупиран от Русия Донецк бе и щаб на назначената от Русия администрация и има и много загинали руски военни.
    ВСУ🇺🇦 взриви мост в Курск🇷🇺, с който спря евакуацията на цивилното руско население‼️

    Коментиран от #15, #137

  • 3 София

    24 18 Отговор
    Жестокост

    Коментиран от #11

  • 4 Хахахаха

    72 38 Отговор
    Кво го интересува путин децата на орките му нали неговите са на сигурно място ама някой виждал ли ги е то само сред момчета го виждаме тоа съмнителния цар

    Коментиран от #76

  • 5 Последния Софиянец

    55 70 Отговор
    Край село Комарово се предаде 22 украинска механизирана бригада.Останали без муниции, храна и гориво.Тази операция заприличва все повече на Ардените

    Коментиран от #9, #81, #178

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 За родину нада

    28 15 Отговор
    все на поле

    Коментиран от #31

  • 8 Последния Софиянец

    47 77 Отговор
    Зеленият праща малки групи в Русия без подкрепления и логистика и ги осъжда на сигурна смърт.

    Коментиран от #25, #30, #49, #63, #67, #102

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Индо

    70 36 Отговор
    Такова падение и в Намибия не биха си позволили. Руснак е мр ъсна дума
  • 11 Последния Софианец

    12 71 Отговор

    До коментар #3 от "София":

    Не е жестокост няма значение живота на обикновения руснак важно е Украинското настъпление на руска територия да бъде спряно

    Коментиран от #24, #113, #175

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Някой

    38 34 Отговор
    Факти, вие да не сте филиал на ДВ?
  • 14 Мхмм

    17 37 Отговор
    Западните джендъри ще ядът и ще пият
  • 15 7777

    30 28 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    😂😂😂😂Факти сигурно са в наборния център 😂😂😂😂😂вече ставате смешни
  • 16 Адолф

    64 21 Отговор
    Че какво го интересува путин за хората от Мурманска и Калининградска област? За него е важно в Москва и Санкт Петербург да са спокойни хората.Другите области кучета ги яли, ще дават пушечно месо и толкоз! В Дагестан,Ингушетия,Магадан и други свършиха хората подлежащи на мобилизация. Сега наред са други.

    Коментиран от #20, #27, #39

  • 17 Хахахаха

    30 38 Отговор
    Крокодилска сълза от окото на крокодила "Дойче веле"! Обаче не плачат за укро наборниците, грижат се за Русия!😂😂😂🐊🐊🐊
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Българин

    27 47 Отговор
    Всичко е ок. Колкото повече Украйна и Западът губят тази война, толкова повече и по- често са статиите като тази. Шаманите четат и вярват на всяка краварска и брюкселска пропаганда , пък и плачат.
  • 20 Отец Дионисий

    14 39 Отговор

    До коментар #16 от "Адолф":

    Борбата с фашизма е дълг на всеки славянин.

    Коментиран от #28, #33, #36, #51, #163

  • 21 аааахахахааа

    57 18 Отговор

    До коментар #6 от "Стойко":

    Абе Стойко, за какъв 21 век говориш?!?!?! Те там си живеят в 18 век още.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Рашка Феодалия

    40 16 Отговор
    Преди блатните територии ги владееше златната орда сега ги владее Zлата орда НО идва ВСУ да асвабадят крепостните които така или иначе НЕ се интересуват от политика
  • 24 Значи

    23 3 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софианец":

    На теб пък за какво точно ти е важно да бъде спряно
  • 25 Рон Джереми

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Вътри , вътри , върти , върти ..
  • 26 Зеления наркоман не спря

    19 38 Отговор

    До коментар #6 от "Стойко":

    Да замъква децата и мъжете на Украйна. Ти марионетки писа ли подобни неща? Не нали. Щото вземаш пари да сееш пропаганда! Сайта факти изглежда не му пречи да сее пропаганда след като толерира подобни коментари.

    Коментиран от #44

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 алооо

    40 12 Отговор

    До коментар #20 от "Отец Дионисий":

    Ти къде видя славяни в тая сибиро-монголска орда бе нашто момче?
  • 29 Е няма как

    34 2 Отговор
    Окупацията изисква жертви -- жертвите са бедните мужици и децата им. Все пак децата на олигарсите искат нови яхти 🤣
  • 30 Гивиту

    14 1 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Такива групи ли откривате там на терен в курска област
  • 31 Рушия

    29 9 Отговор

    До коментар #7 от "За родину нада":

    Вземете моля всички родни рушляци пребиваващи временно в България и ако остане място и капейките

    Коментиран от #42, #52

  • 32 Нищо ново

    37 12 Отговор
    А после Путин ще реве, че руското население се било стопило наполовина.
    Изпраща ги за пушечно месо в Украйна, над 1/2 милион вече загинаха.
    Явно действа по тактиката на Сталин - Защо да пращаме танкове като има хора.
    Добре, че не сме се родили руснаци.
  • 33 Украинците

    30 6 Отговор

    До коментар #20 от "Отец Дионисий":

    са славяни, ама окупаторите не са. Основно чеченци, дагестанци и нови паспорти от Киргизтан
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Путин е Масов Убиец на Руснаци

    40 13 Отговор
    За него е приоритет да унищожи Руският народ
  • 36 Бухахахаха

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Отец Дионисий":

    Ари ве и кой точно ще ме задължи кой точно
  • 37 Дойче пак Лъже

    13 34 Отговор
    Доброволците в Русия са предостатъчно и не е нужно да се пращат наборниците.
  • 38 Вижте ...

    11 1 Отговор
    Статията по надолу в сайта в която за първи път западни ракети са ударили на руска територия и видеото от коментар номер 8 как Ник Пейтриън от СНН в момента предава на живо от руска територия

    Коментиран от #43, #69

  • 39 Фокс

    13 27 Отговор

    До коментар #16 от "Адолф":

    А ти хитлере третолов твоя наркоман Зеленски какви праща на фронта питам ??? Лови ги по улиците и ги праща на фронта . Аре смъркай по малко прахчета от зеления и отивай да са биеш за третополовите фашисти

    Коментиран от #111

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Исторически парк

    12 25 Отговор
    А зеленият наркоман може да убива децата ви и да ги лови от улицата нали така 😉

    Коментиран от #172

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Видях я...

    27 14 Отговор

    До коментар #38 от "Вижте ...":

    В момента Ник Пейтриън от СНН предава директно от Курска област. Тежки бронирани машини на ВСУ преминават безпрепятствено през руска територия. Виждат се разрушени сгради от масираните бомбардировки на ВСУ. Руската армия изоставя територии и бяга посока Москва

    Коментиран от #89, #141

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Наборник с намординк

    16 1 Отговор
    Ну заяц! Ну погоди!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 В.В.П.

    3 8 Отговор
    Трябва да защитят родината си от окупаторите .Само да си правят селфита ,не става..За родину!.Аз ликвидирах 18 окупанта..
  • 49 АУУУУУ

    22 0 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    ЗНАЧИ ВСУ ХЕМ СЕ ПРЕДАВАТ ....., ХЕМ РУСНАЦИТЕ ГИ ИЗБИВАТ ....... И В РЕЗУЛТАТ НА ТОВА......ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НАСТЪПВАТ В ТЕРИТОРИЯТА НА РУСИЯ. КАТО УБИВАТ ИЛИ ВЗЕМАТ В ПЛЕН РУСКИ ВОЙНИЦИ.........МНОГО ЯКО АААА 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Дрън , дрън , та пляс и тряс

    9 18 Отговор
    В Украйна събираха куцо , кьораво и сакато откъде ли не , но в Русия всичко е престъпление ...Да ви имам гледните точки ...И не виждам смисъл да ми триете коментарите - огледайте простотията в сайта - тя е по - страшната в случая ...
  • 56 Читател

    24 11 Отговор
    Ах, горките! Реват, че Путин праща децата им на смърт и в същото време го подкрепят. Пишат му писма, стоят на колене и го молят като роби, вместо да го свалят.

    Хич не ми е жал за такива. При Путин хилядолетната традиция на "крепостни" и господари се завърна с пълна сила.
  • 57 бурят с трофей тоалетна чиния

    25 7 Отговор
    Копейки радвайте, че сте в НАТО, защото и вие и децата ви щяхте да се биете за Путя и щяха да ви връщат в дървни костюми.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 П.Утин

    17 5 Отговор
    Да не плачат, ами да раждат повече, иначе да бъдат обявени за врагове на Русия !
  • 60 В.В.П.

    5 1 Отговор
    Не ги убивайте еййй... и да ги изчишкате преди да легнат.
  • 61 военолюбец

    19 4 Отговор
    Къде се скри миротворец Мунчо да коментира и онова прасе нито патрон за Украйна.
  • 62 В.В.П.

    4 16 Отговор
    18 ,окраински окупанта ,ликвидирах..С нож и метална тръба ..плакаха като агнета ..После млъкнаха .

    Коментиран от #70, #73

  • 63 Дрътия Софианец

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Още ли гледаш - " Ну , погоди " бе ...🤭😁

    Коментиран от #97

  • 64 Ошашавена Копейка

    19 9 Отговор
    Крепостните почват да привършват. Не само украинците имат проблем с набирането на военен персонал. При такова бездарно водене на "СВО", при което собствените ти войници се изразходват все едно си Китай, рано или късно идва момента в който започват да не стигат. Загубата от около 40 000 човека на месец за окупацията на има няма 1000 кв. км. за близо година, е пълно безумие и е равносилно на "Пирова победа". Украинците много добре се възползваха от безхаберието на руските велможи и удариха Русия в много удобен момент. И изведнъж се оказа, че ватенките не "извират", а стават дефицит.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 В.В.П.

    4 18 Отговор
    Това е червена линия ,и Путин ше нареди тактически удар .по Киев ..Нещо като Пърл Харбър..Само че сега 30 държави са срещу РОССИИЯ..Има право да се употреби Ярс ..

    Коментиран от #92

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 В.В.П.

    5 9 Отговор
    Значи окропите ,,,изненадали ,и врага и партньори,обаче после всичко разказали ,до подробности...Хехе.
  • 69 Мишел

    18 7 Отговор

    До коментар #38 от "Вижте ...":

    Да, и който иска да гледа предаването на живо на Пейтриън от СНН да кликне на ютуб и ще гледа в цял размер ...Службата на ФСБ в Курск е напусната и рашняците са избягали посока маЦква

    Коментиран от #93

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Факт

    4 6 Отговор
    Ако не беше целият ПиАр, човек можеше да си помисли, че имат някакъв напредък!

    Коментиран от #75, #164

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Бай Яни.

    2 8 Отговор
    СмешкоКомарово е в ленинградцки окръг,квартал на Санкт Петербург. . На брегът на Балтийско море. . Лъжи поне като хората бре цървул. ОоФлюв.
  • 75 АУУУУУ

    8 2 Отговор

    До коментар #71 от "Факт":

    ТАКА Е .......КАТО НЕ ЧЕТАТ ТУК КОМЕНТАРИТЕ.....ВМЕСТО ТОВА УБИВАТ ИЛИ ВЗЕМАТ В ПЛЕН РУСКИ ВОЙНИЦИ.....НА РУСКА ТЕРИТОРИЯ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Абее

    13 6 Отговор
    Путин толкова ли е глупав, че не разбира , няма как неопитните руски зайци от Курск да се бият с хищните украински вълци.
  • 78 Някой пита ли

    8 20 Отговор

    До коментар #44 от "Украйна е нападната":

    Украинския народ дали иска тази война? С каква наглост един наркоман облечен във власт, излъгал гласоподавателите си, че ще спре жестокостите срещу малцинствата, ще е миродавен за съдбата на украинците? Аре да вземат да ви наемат малко по на четени и интелигентни.

    Коментиран от #83, #84, #88, #90, #119, #177

  • 79 бащицата Путя

    14 4 Отговор
    Търсят помощ от безпомощния. Той обиколи всички страни от третия свят, на ахматите любимите подари на Ким Свин, само и само да намери самоубийци за месомелачката.
  • 80 Хахахаха

    6 12 Отговор
    Крокодилска сълза от окото на крокодила "Дойче веле"! Обаче не плачат за укро наборниците, грижат се за Русия!😂😂😂🐊🐊🐊

    Коментиран от #176

  • 81 Бай Яни.

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    А това село пък е в Северна осетия. Поне научи местоположението на селата преди да пишеш простотии

  • 82 Хахахаха

    10 6 Отговор

    До коментар #58 от "Кирил Петков":

    Руцки бедняк единствения басейн който си виждал е кладенеца в удмуртското село в което си

    Коментиран от #86

  • 83 АУУУУУ

    15 6 Отговор

    До коментар #78 от "Някой пита ли":

    А ПУТИН ПИТА ЛИ УКРАИНСКИТЕ ГРАЖДАНИ ДАЛИ СА СЪГЛАСНИ ДА ГИ БОМБАРДИРАТ 🤣🤣🤣🤣🤣
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Пръц

    3 3 Отговор
    Тия какво искат? Само да ядат и пият! Всеки трябва да бъде винаги готов да воюва за Родината.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 7777

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Видях я...":

    😂😂😂хапчета със шепата😂😂😂💊💊💊💊
  • 90 дамм

    10 4 Отговор

    До коментар #78 от "Някой пита ли":

    Не не я искат, но Путя им я наложи. Приеха я и се бият не вдигнаха бялото знаме. Путя и той така си мислеше, но му чупят имплантираните ченета.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Доктор

    4 8 Отговор
    Краварска пропаганда.

    Коментиран от #174

  • 99 фашистки рашастан в изолация

    11 6 Отговор
    Кремълски убийци.Бункерните фашистки страхлици ще се бият до последния руснак само и само да не пуснат престъпният си режим.В интернет се видяха една камара видеа на които са заловени руски воиници и всичките най-вероятно туко що навършили пълнолетие.Не случайно руските граждани в тези региони посрещат украйнските освободители с хляб и сол !
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Очото

    11 4 Отговор
    Да изпратиш тия неопитни момчета срещу професионални бойци и командоси е като да вкараш принудително ....Коце и Тьотя в клетката на гладен Лъв !
    Резултатът ще бъде същият
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Хм...

    9 12 Отговор

    До коментар #6 от "Стойко":

    Ми то, в Украйна как е? Същото. Момчетата се крият, не излизат, защото по улиците вървят създадени специални отряди за мобилизация. Тази война е на Америка срещу Русия и ще завърши зле. Ако продължават да я разпалват нас ни чака същото. Богатите са в чужбина, народът го убиват без жал.
  • 107 Бай араб

    6 5 Отговор
    Зеления МАЧКА
  • 108 Бат Котьо

    0 2 Отговор

    До коментар #91 от "Бат ДънЮ":

    Ела да те издръндя бе,ще ме обожаваш до края на живота си.

    Коментиран от #118

  • 109 Хахахаха

    3 4 Отговор

    До коментар #104 от "Кирил Петков":

    Руцки бедняк от удмуртия до България са доста километри като се има предвид че си скъсан к.ошар и нямаш стотинки за път пеша ще дойдеш за година две

    Коментиран от #156

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 ДОКИ

    2 7 Отговор
    Напред към Берлин.
    Ахмат сила.
    Ще победим!
    Слава! Слава! Слава!
  • 113 Айде -

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софианец":

    Ходи да го спреш с кофата и парцала. Преди това напълни кофата с кафява суспензия
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 !!!?

    13 6 Отговор

    До коментар #111 от "Адолф":

    Точно така, Само руснак може да умре заради една пералня !!!
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Ооооо

    10 4 Отговор

    До коментар #78 от "Някой пита ли":

    и питаш, естествено, че да. Само като видяха руските танкове и обикновените хора започнаха да мятат МОЛОТОВ по тях., за разлика от руските крепостни, които бягат и изобщо не им пука за Русия,
    Руското крадливо и невежо племе, никой не го иска, всеки го гони и наритва, колкото може по- далеч.
  • 120 Лъжи от смрадливия краварник

    5 10 Отговор
    Явно и днес говедарите са на работа от ДВ за да ни занимават с новите си лтжи
  • 121 Путин Капут

    9 6 Отговор
    Ква я мислихме ква стана
  • 122 котьо

    3 6 Отговор
    Немското вкиснато зеле на служба на клюмналия х О й на Шо рош пак дрънка глупости за безмозъчни бг домакини. Ев ге ний ДАЙнов, руски шпионин, отново фантазира.

    Коментиран от #171

  • 123 Сульо

    5 5 Отговор
    Я , пък в Украйна ги гонят по улиците.А , стига . Всеки, трябва да защищава родината си.Консуматори само им дай да плюскат .Не се наядаха , не се напиха
    Като невидели.Това се отнася за българина.Мързелив , дай му Гърция да ходи.Тунеядци.Фирмата му дължи пари на държавата, на работниците.Но , Ганю е голяма работа , отива в Гърция.Продадохте си душите за едни банани и едни дънки.ПФУ!

    Коментиран от #170

  • 124 Пиночет

    9 5 Отговор
    Това е, защото Путин смята руснаците за добитък!

    Коментиран от #143

  • 125 Кирил

    15 5 Отговор
    Казваха че войната не ги засяга, гледаха я по телевизията, радваха се на убитите деца и жени в Украйна, викаха Крим наш....сега ще си понесат Божието наказание.
    Бог забавя но не забравя
  • 126 Путин

    8 4 Отговор
    Важното е, аз да съм добре, народа ако ще да мре!
  • 127 касата

    7 7 Отговор
    Сега кой,остана да освобождават миризливите руски палячовци?

    Коментиран от #173

  • 128 0007777

    3 11 Отговор
    НЯМА СТРАШНО ..Укр.НАИВНИЦИ СА ПРОЧИСТЕНИ С ВАКУУМНИ СНАРЯДИ, А ОСТАТЪЦИТЕ ИМ,ВЕЧЕ БЕЗ ТЕХНИКА,НАПУСКАТ ПРЕОБЛЕЧЕНИ С ЦИВИЛНИ ДРЕХИ.....ДОБРЕ Е САЙТА ДА СЕ ИНФОРМИРА.

    Коментиран от #151

  • 129 СРОЧНИК

    6 3 Отговор
    Ние знаем
    Много няма да се върнем .

    Но по думите на
    Депутатът Пияндурник ГУРАВЛЪОВ

    Така е било и в Афганистан.
    Затова не било проблем
    И сега Срочникът да умира .

    Но Трябва да го питаме
    Защо и неговите 2 Сина
    Не са на първа линия на фронта..
  • 130 0007777

    7 6 Отговор
    НЯМА СТРАШНО ..Укр.НАИВНИЦИ СА ПРОЧИСТЕНИ С ВАКУУМНИ СНАРЯДИ, А ОСТАТЪЦИТЕ ИМ,ВЕЧЕ БЕЗ ТЕХНИКА,НАПУСКАТ ПРЕОБЛЕЧЕНИ С ЦИВИЛНИ ДРЕХИ.....ДОБРЕ Е САЙТА ДА СЕ ИНФОРМИРА.

    Коментиран от #133

  • 131 Сталин

    9 6 Отговор
    Че да са ги обучили тези наборници,все пак са войници.Нашата славна наборна БНА също беше наборна,по Съветски/Руски образец.Шиехме якички,метохме плаца,сгъвахме скатки,тупахме одеяла,сапунки и циклене на паркет.14 изстреляни патрона за 24 месеца.И маршировки за парад в Париж,Мадрид,Атина,Рим или Лондон.Е,доста от нас са там сега.Да мият чиний обикновено.
  • 132 Сократ

    3 11 Отговор
    Дойчето все всичко знае. Не напразно навремето подобни канали бяха забранени.

    Коментиран от #146

  • 133 Сталин

    8 2 Отговор

    До коментар #130 от "0007777":

    Това 10 ден го четем в коментарите.Русофилски мечти и лъжи.
  • 134 Наборници,

    2 12 Отговор
    дойчовското зеле, явно има в предвид 18 годишните украински насила набрани наборници. Руснаците присъстват с група армии север, които не нарушават присъствието и числеността на групи армии изток, център и запад, които си остават и дънят и мачкат укрите на останалата част от фронта. Група армии север е съвсем отделна групировка, която мачка укрите в курската при гранична област.

    Коментиран от #169

  • 135 55 от Козлодуй

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Аферим Кейси.
  • 136 Черномирдин

    10 1 Отговор
    Искахме да го направим както трябва,но се получи като всеки път.
  • 137 Това не е громене а

    3 11 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    долен терористичен акт. На фронта укрите са на хумус в курса област също. Разбирам разочарованието но такива са нещата. Укрия е в канала на историята, и водата върви с пълна сила да я отнесе.

    Коментиран от #144, #149, #150

  • 138 Значи доброволците

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "поручик Христо Иванов":

    преминават курс на обучение от минимум 3 до 6 месеца, а наборниците преминават военна подготовка от 2 години, както бе преди когато имаше държава, ред и дисциплина.
  • 139 Ха ха ха

    10 4 Отговор
    Колко много мъка има в "руский мир"...
  • 140 Коко

    2 6 Отговор
    Аман от измишльотините на дойче веле!
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Нямат край лъжите

    6 3 Отговор
    на орките. Още млади русначета курбан на бункерния нацист Пу Син I най-страхливоскрилсе!
  • 143 Коко

    0 1 Отговор

    До коментар #124 от "Пиночет":

    А ти за какво смяташе хората преди 50 години?
  • 144 За три или за 4 дни ще я отнесе?

    4 2 Отговор

    До коментар #137 от "Това не е громене а":

    До Киев, Лисабон или... до Москва ще я носи?
    За един прЕател питам?🤣🤣🤣
  • 145 Край

    2 6 Отговор
    Който си мисли че Русия ще остави руснаци на волята на укро-бандеровците се лъже. Източна Украйна ще бъде руска.

    Коментиран от #148, #153

  • 146 Да, оттогава най- мразите истоната

    2 4 Отговор

    До коментар #132 от "Сократ":

    крепостните..Много ви обърква лαйнατα, дето ги имате вместо мозък русогфилите!!! 😂😂😂🤣🤣🤣
  • 147 Тома

    3 3 Отговор
    Не ги знам кого лъжат д.в. постоянно вадят статии за малоумници

    Коментиран от #168

  • 148 За три дни ли?

    1 2 Отговор

    До коментар #145 от "Край":

    Или само на мултиките, ама в другия живот! 🤣🤣🤣
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 АУУУУУ

    7 2 Отговор

    До коментар #128 от "0007777":

    А ТИ Е ДОБРЕ ДА СЕ ИНФОРМИРАШ ЧЕ ....СПОРЕД РУСКИ ВОЕНКОРИ ОЩЕ ЕДНА КОЛОНА В КУРСКА ОБЛАСТ С РУСКИ ВОЙНИЦИ Е БИЛА УНИЩОЖЕНА С ХАЙМАРС.......✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️
  • 152 Случаен

    4 6 Отговор
    Кой е казал, че като са наборници са неподготвени? Ама зелето си е вкиснато и е смърдяща лоша пропаганда.
    П. П. Наборната служба е от влизането в казарма до уволнението /срок от две до три години без задръжката/. Само бавно развиващ се Натовец няма да е потготвен

    Коментиран от #154, #159, #160

  • 153 Сталин

    7 5 Отговор

    До коментар #145 от "Край":

    Русия се разпада и Путин го знае.Дори това му е ПЛАНЪТ.Както неведнъж е казвал,всичко върви по план.Няма по бездарно и неграмотно водена война от тази.Освен Руско-Японската 1905 и Зимната 1939.
  • 154 Сталин

    4 2 Отговор

    До коментар #152 от "Случаен":

    Няма нужда да се казва,то се вижда.В Курска област,на родна земля!
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Дедовия

    0 0 Отговор

    До коментар #109 от "Хахахаха":

    Омурташки ма.нгал
  • 157 ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ И БКП☝

    4 2 Отговор
    ЗА ДА ИДЕ ДЕТЕТО ВИ
    ВОЙНИК НА „КУРСКАТА ДЪГА”
    ДА СЕ БИЕ С НАЦИСТИТЕ 😀М.О.Ч.А.2
  • 158 В.В.П.

    0 3 Отговор
    Прерязах артерията на 18 окупанта.Квичаха като уличници.после млъкнаха .

    Коментиран от #162, #167

  • 159 СРОЧНИК

    4 0 Отговор

    До коментар #152 от "Случаен":

    З СЕДМИЦИ ПОДГОТОВКА
    МНОГО ЛИ СА УМНИК
    БЛАТЕН.

    МНОГО СМЕ ПОДГОТВЕНИ,
    ДА СЕ СЕ ПРЕДАВАМЕ НА
    ТЪЛПИ.
  • 160 Сульо

    1 0 Отговор

    До коментар #152 от "Случаен":

    красний,в Курска област предалите се руски войници са предимно наборници,Защо се правиш .че не знаеш?
  • 161 Хаха

    1 0 Отговор

    До коментар #155 от "Бесен-_ Язовец":

    Че ти не излизаш от
    Кръчмата
    Барсук Пропаднал .
  • 162 А бе тъп

    2 0 Отговор

    До коментар #158 от "В.В.П.":

    Станал си още повече!
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 А бе тъп

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "Факт":

    Ако не беше толкова,поне щеше да го забележиш.
  • 165 Бат Котьо

    1 1 Отговор

    До коментар #118 от "Бат ДънЮ":

    С какво бе,нали всички каишки на онова там се скъсаха
  • 166 Бай Котьо

    1 2 Отговор

    До коментар #118 от "Бат ДънЮ":

    Искаш ли да те направя като на краз аспуха
  • 167 АУУУУУ

    1 0 Отговор

    До коментар #158 от "В.В.П.":

    ОТ КЪДЕ БЕ .....ОТ ДИВАНЧЕТО ЛИ 🚾🚾🚾🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 168 Така е

    1 0 Отговор

    До коментар #147 от "Тома":

    Винаги се ориентират от такива като тебе,за да сте доволни.
  • 169 Ихууууууу ганьо

    2 0 Отговор

    До коментар #134 от "Наборници,":

    копейков, по кои планети крачиш?
  • 170 Даа бе

    5 0 Отговор

    До коментар #123 от "Сульо":

    Едно време като пускаха банани преди Нова година,се радвахте като малки деца другаре,като свиете пари и ги обмените за дънки от корекома подскачахте от радост.Сега,когато и двете ги има целогодишно,пак сте недоволни.Какво искате?Социализъм ли?Не сте познали ,НЯМА ДА СТАНЕ!!
  • 171 А бре

    0 0 Отговор

    До коментар #122 от "котьо":

    Смени дилара
  • 172 Сульо

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Исторически парк":

    красний, украинците бранят отечеството си,не са като тебе диванни аналлизтори зад клавиатурата.
  • 173 Ама какво

    2 0 Отговор

    До коментар #127 от "касата":

    ще освобождават тия парцаливи руски ватенки. да погледнат първо собствената си мизерия, че са затънали яко в калта :)))
  • 174 РАЗБИРА СЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "Доктор":

    Щом нещо не ви изнася,моментално му лепвате етикета и квалификацията.Само че краварите са дали много повече на света и човечеството,от колкото ти!!
  • 175 Първият селянин

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софианец":

    Няма как. Кютека за Русия вече придобива някакъв облик.
  • 176 Копейко

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Хахахаха":

    Никак не е приятно да те нападат,рашките също го разбраха,не напълно де, но има време!
  • 177 Учуден

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "Някой пита ли":

    Ако имаше някакъв прибор за отчитане ниво на интелигентност,при тебе стрелката му вероятно няма и да трепне.
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 088887777

    2 0 Отговор
    ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА УКРАИНСКА ПРОПАГАНДА, И МАНИПУЛАЦИЯ НА НАСЕЛЕНИЕТО ,ТОЗИ САЙТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯН ! ПЪЛНА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ ! СРАМ !
  • 180 факт

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Стойко":

    в казармата се влиза по закон и задължение
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания