Тема: Украйна

23 Август, 2024 13:45 11 625 162

Украинската офанзива в Курск: пленени руснаци разказват

  • украйна-
  • курск-
  • курска област-
  • русия-
  • войници-
  • владимир путин-
  • война-
  • военнопленници

Много от тях са млади новобранци, които не са подготвени за война

Украинската офанзива в Курск: пленени руснаци разказват - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Екип на германската обществена телевизия АРД е бил допуснат до център за задържане на военнопленници в Украйна. Пред медията заместник-началникът на затвора разказва: "Тук има много млади хора – наборни войници на възраст от 18 до 21 години. През първите два-три дни бяха много уплашени. Но щом разбраха, че няма да ги нараним и че са в безопасност, се успокоиха."

Руските войници: пълнолетни, но още деца

Още новини от Украйна

От началото на украинската офанзива в Курска област само в този център за задържане са регистрирани повече от 300 руски военнопленници. Макар че вече са пълнолетни, те все още не са зрели мъже, подчертава АРД. Всички, с които репортерите са разговаряли, са дали преди това съгласието си да бъдат интервюирани и записвани, уточняват от АРД.

Един от тях е 19-годишният Антон. "Не искахме да участваме във военни действия. Беше чиста случайност", казва той. "Не сме се сражавали, охранявахме границата. И тогава бяхме въвлечени в тази офанзива. Това не трябваше да се случва. Просто не трябваше да сме там." Въздухът в килията е застоял. На масата са поставени цветни пластмасови прибори за хранене. Мъжете казват, че им носят храна три пъти дневно. На един телевизор в ъгъла на килията върви филма "Гарфийлд". В помещението са настанени повече от дузина военнопленници.

"Надявам се, че ще ни разменят. Украинците искат да се приберат у дома, ние също", казва Димитрий, съкилийник на Антон. Добавя, че наборните войници всъщност нямат работа на границата, но въпреки това са ги изпратили там. Само няколко от пленените там руснаци са били ранени по време на украинската офанзива. Много очевидно са се предали без да се сражават.

Мъжете, които са се съгласили да разговарят с германските репортери, казват, че украинците се отнасят добре с тях: получават медицински грижи, дрехи, хигиенни продукти, имат право и на ежедневна разходка в двора. На интервютата на АРД с руските военопленници присъства и охраната на затвора. Там има и служители на Червения кръст - те следят условията в затвора, но не желаят да разговарят с медиите.

Средство за натиск срещу Путин?

Пред германските репортери Антон описва момента на залавянето си. "Всички се бяхме събрали в една стая - около 28 души. Беше страшно. Извикахме силно: "Ние сме наборни войници, не стреляйте! Всички се предаваме!"

Младите мъже разказват, че не са били подготвени за истинска война. Някои от тях са били изоставени от командирите си, след като украинската армия е започнала настъплението си в Курска област. Тези млади руснаци биха могли да изиграят важна роля при следващата размяна на пленници. Украйна се надява, че майките им ще окажат натиск върху руския президент Владимир Путин.

"Засега те са в безопасност тук, знаят го. Очакват да бъдат разменени възможно най-скоро, но това не зависи от нас", казва пред АРД заместник-началникът на затвора. Размяната на затворници често е резултат от изключително тайни и сложни преговори. Според Путин и генералния щаб на руските въоръжени сили наборните войници не трябва да бъдат изпращани във войната срещу Украйна. Режимът в Кремъл обаче явно не е очаквал Украйна да нахлуе на руска територия. От района на Курск пристигат съобщения и много снимки на руски военнослужещи, попаднали в украински плен, се казва още в публикацията на АРД.

Автор: Ребека Барт (ARD)


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 103 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тц тц

    97 108 Отговор
    Путин праща ученици на по 18 години пушечно месо на фронта представете ви вие на 18 домашното не може да си напишете пък на фронта да воювате.

    Коментиран от #11, #130

  • 2 обективен

    120 134 Отговор
    Украйна и идея си няма какво я чака !!! Половината ще избягат на запад ,а другата половина ще заживеят в Русия !

    Коментиран от #32

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 9999

    77 49 Отговор
    Да бе мирно стояло, не бе чудо видяло.
  • 5 К.О.Т.арАК 🐱

    84 91 Отговор
    на 30г. държава те бяха / русначета разни на фронта помляха /ботоксовото шимпанзе , в бункера от страх се тресе /Димата не изтрезнява , по 1 Финландия на час унищожава / на наще ,,русофили,, клети ,от злоба треперят им ръцете ,колкото и им да се плаща , отдавна сън не ги хваща , не приемат и храна , зарад ВТОРА във света /тези кратки редове , ги нахвърли едно К.О.Т.ар.АЧЕ от БЕЛЕНЕ ,там каменоломни той открива , за копейките-с работа ще ги зарива , да си сложат нещо на софрата , да не драскат простотии в чата

    Коментиран от #10, #17, #22

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Анализатор

    27 81 Отговор
    Този център за задържане на военопленици е особено подходящ а създаване на ЛГБТ общност, а и руските солдати няма да имат нищо против...
    Дали Путин, дали ЛГБТ, няма особено значение...
  • 8 Всъщност

    59 65 Отговор
    Допускам , че е вярно . Зеленски обича да разстрелва само украинските войници , които са се предали за да избягат от войната му.
  • 9 нату са терористи

    73 69 Отговор
    Въоръжените сили на РФ унищожиха френската система за противовъздушна отбрана Crotale в района на Курск.

    Коментиран от #86

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    45 29 Отговор
    Шефът на СеРеУ кацА ли в София или да 🤔🤔🤔

    Коментиран от #122

  • 13 Кремъл му дреме

    48 52 Отговор
    за майките на наборниците. Ще ги похарчи като стой че гледай. В най-добрия случай ще откарат година-две по наровете.

    Коментиран от #157

  • 14 чакам мощна заря

    53 38 Отговор
    Руският посланик във Вашингтон заяви, че руският президент е решил да отговори сурово на нахлуването в Курска област.

    Коментиран от #28, #147

  • 15 що трябва да се лъжем

    50 64 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    По логиката на много руски фашаги. Украинците трябва да бъдат унищожавани. Ако украинците ползваха тая логика. Сега над 2000 пленени пъпчиви русначета. Щяха да са избити. А майките им още щаха да се кланят на касапина им.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 уйко калеко

    47 28 Отговор

    До коментар #5 от "К.О.Т.арАК 🐱":

    КОТАРАЧЕ !Време е да вземеш мерки .В СМИСЪЛ ДА ОТИДЕШ НА ЛЕКАР ,АМА СПЕЦИАЛИСТ.
  • 18 Ей Смръдлявеж.

    30 40 Отговор

    До коментар #6 от "Айдар атеш марийка мризливка джамба":

    Тебе лично ще те върна от русофилството в лоното на добрите самаряни..Щом си такъв блатар чий го крепиш тук.

    Коментиран от #27

  • 19 По-добре веднага да подадат молби

    40 55 Отговор
    за украинско гражданство. Ако ги разменят, Путин ще ги върне на фронта. Вече няма кого.

    Коментиран от #115

  • 20 В.В.П.

    52 30 Отговор
    ДВ си измисля история..На момента ..Според клиента .Окропистан е размазан.1,5 млн ликвидирани. 15 млн избягали .Няма плаж в Европа да не се вижда мутра на хахляк...
  • 21 Роден в НРБ

    86 36 Отговор
    Аз пък мисля, че щом си положил клетва си войник и където те пратят там служиш, и ако трябва се биеш, и ако трябва умираш. Едно време на 20 години командвах отделение от 10 души и никой не ми е казвал, че като съм наборен ако избухне война ще си седя в казармата. Смешна и жалка евро-атлантидско-хомо пропаганда.

    Коментиран от #40, #66, #78, #84

  • 22 Въже, бордюр

    36 16 Отговор

    До коментар #5 от "К.О.Т.арАК 🐱":

    Кримский мост.
    Може и Аспаруховия мост, по-близо е.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 война и войски

    30 29 Отговор
    3 филмчета пуснаха от Украинските военни репортери и други . на едното имаше 12-13 камьона с натоварени избити - около 500 . на друго клипче имаше огньове на колона . ще ги освободят и пак на фронта ще отиват . да си се бият . 8 г. избиваха ДНР и ЛНР и Крим . същото беше . като няма помощ и сами седят . просто е трябвало да спрат колоните на украинците . разветките са опитали , но нападателите са действали разумно . 10-12 000 с бронетехника бързо са влезнали едновременно . как да ги спрат . немогат . нито минно поле , нито постови с РПГ и артилерия .

    Коментиран от #36

  • 25 шаа

    38 20 Отговор
    и естествено немският Kopfkohl може да различи руснак от украинец и вярва безрезервно на всеки, който показва фашистите в добра светлина
  • 26 В.В.П.

    38 28 Отговор
    Последния напън на Фашизма..Да повдигнат Окро фантазиите..Големи офанзиви и нападения ..Ще ги избият като индианците ..15 млн избягали .1.5 млн окропа ликвидирани.

    Коментиран от #158

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Що бе

    26 36 Отговор

    До коментар #14 от "чакам мощна заря":

    До сега какво правиха бе.Ка Путин се заканил.Ка Путин обеща на майките ,че наборници няма да има на фронта и още много други лъжи за балъци като теб.
  • 29 Преди войната си мислехме че

    40 38 Отговор
    Русия е сила.
  • 30 Аз чакам да видя как

    31 38 Отговор
    бъдещият космонавт Коста Копейкин ще кацне в Москва и оттам - право към 🌒 Луната.

    Коментиран от #116

  • 31 В.В.П.

    46 26 Отговор
    В Донбас има пленени 25 000 окропа ..Пишете някой ред за тия отрепки..

    Коментиран от #38

  • 32 Хахахаха

    35 31 Отговор

    До коментар #2 от "обективен":

    Хахахаха. Не не, Украйна нямала идея какво правят! Мдааа. Копейка, Украйна вече води трета година война, та те много добре знаят какво правят.
  • 33 Евро31

    32 35 Отговор
    Жалко, че млади хора плащат греховете на Путин.

    Коментиран от #123

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Kaлпазанин

    27 16 Отговор
    Псалмите на ДЗ,пленени украински опуени и избити като зайци укри разказват

    Коментиран от #48

  • 36 Много филми ти прожектира

    23 13 Отговор

    До коментар #24 от "война и войски":

    главата. Все цветни, все руски и все миражни.
  • 37 ханс

    23 13 Отговор
    Аман от тия измислени тъпотии!
  • 38 5634634226

    16 23 Отговор

    До коментар #31 от "В.В.П.":

    Ти виждл ли си някога репортаж от лудицата. Няма такива репортажи. Защото не са интересни. Лудити капутините путинофилите и техните фантазии. Не са интересни на никого.
  • 39 До седмица

    24 21 Отговор
    Ще има ядрен удар. Малоумни правителствени марионетки ще пожертват живота на земята. Тайни общества си мислят че ще се спасят.

    Коментиран от #43

  • 40 Абе Смешник

    19 21 Отговор

    До коментар #21 от "Роден в НРБ":

    Това са войовете на ватенките.Те се обясняват ,че там били наборниците и не знаели да воюват.Обяснител си без познания
  • 41 ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ И БКП

    15 25 Отговор
    ЗА ДА МОЖЕ И ДЕЦАТА ВИ
    ДА РАЗКАЗВАТ ТАКИВА
    ПАТИЛА С НАЦИСТИТЕ...

    Коментиран от #58

  • 42 как да се разберете с путинофил

    23 19 Отговор
    Простия и глупав човек. Не трябва нищо да му правиш. Само седиш и гледаш. Той сам си прави всичко лошо.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 111111

    43 8 Отговор
    За тези, които не знаят или се правят, че не знаят и развиват пропаганда.В Русия има срочно служещи и професионални войници (голяма част доброволци и около 300 хиляди мобилизирани). Путин забрани срочнослужещи да се използват в тъй наречената специална военна операция.Пленените войничета са от тези, които охраняват границата от контрабандисти и нелегални мигранти.Няма нищо чудно, че украинска елитна армия ги прегази за часове.Още повече. че на този участък няма никави отбранителни съоръжения.

    Коментиран от #49, #55, #56

  • 45 Наивни деца!

    16 37 Отговор
    Очакват Путин да ги размени. Срещу кого? Украинците рядко попадат в плен. Ако попаднат, рашките ги пребиват до смърт от злоба и безсилие. Ми то няма украинци за размяна.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Смехуранчо

    18 26 Отговор

    До коментар #35 от "Kaлпазанин":

    Имаш ли интернет.Гледай там има видеа с пленени руски чикиярчета.Има и видеа с неевакуираните руснаци.Гледай и слушай мнението им за ка Путин.
  • 49 горките рашки не са разбрали че е война

    15 25 Отговор

    До коментар #44 от "111111":

    Има отбранителнисъоръжения. Можеш да ги видиш на клиповете дето укрите пуснаха когато пресекога границата. Хвалеха се рашките че са за няколко милиарда рубли. Пирамидки ровове и тн. А тия дето пазят границата от контрабандисти. Какво да ти кажа. Ти ако си във война със съседна държава. От контрабандисти ли ще си пазиш границата.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 СРОЧНИК

    17 16 Отговор
    След 3 седмици
    Обучение

    Сме в окопите .

    Ползват ни за пушечно месо
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Само Русия

    34 14 Отговор
    Може да спре изтреблението на нормалното човечество. Запада ни пробутва пед Ерастия, пандемии и изхранване с ларви.

    Коментиран от #62, #69

  • 55 Да е имало бе

    10 20 Отговор

    До коментар #44 от "111111":

    2022 къде нападайа ватенките където имаше войници ли бе и укреп райони.Ей тая логика им изнася на ватенките.
  • 56 😂😂😂😂

    7 14 Отговор

    До коментар #44 от "111111":

    Граничари пазят границата от контрабандата???🤣🤣🤣🤣
  • 57 спецялно за един путлераститин

    16 23 Отговор
    Бая навътре влезнаха украинците. Нормалния човек ще си зададе въпроса. Щом тук може да ударят. Защо не ударят приднестровието. А отговора е. Кога ще го ударят.

    Коментиран от #60

  • 58 Да Капейкин

    15 13 Отговор

    До коментар #41 от "ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ И БКП":

    Взе 5 Милиона

    И щял да ходи В Брикс .

    И изобщо да не се връща .
  • 59 Верно било.

    15 11 Отговор
    Раzия няма граници.
  • 60 Факт!

    5 17 Отговор

    До коментар #57 от "спецялно за един путлераститин":

    Курската операция не е основната цел на ВСУ.
  • 61 Да да

    21 28 Отговор

    До коментар #52 от "Дяволските":

    В Суджа ги посрещаха
    Със
    Слава Украине


    И СВУ Раздаваха Храна и вода
    На Крепостните.

    Гладкомозъчна Капейка.
  • 62 В Русия ли

    15 21 Отговор

    До коментар #54 от "Само Русия":

    Е нормалното колониите им пълни с пияници и дегенерати А бе много си заблуден бе.Омитай се към Расията те се чудят къде да избягат по света.
  • 63 Костя Копейкин

    15 9 Отговор
    Утре внасяме проект на закон за забрана на цветните прибори за хранене в Укр. затвори.
  • 64 БАРС

    37 11 Отговор
    ТОВА СА СИ МЕСТНИ ЯВНО КОНТРАКТНИКИ КОИТО СА РЕШИЛИ НА ЗАПЛАТА ДА СЛУЖАТ В АРМИЯТА.НОРМАЛНО Е ДА СА ГИ СЛОЖИЛИ НА ГРАНИЦАТА ЗА КАКВИ ДЕЦА ГОВОРЯТ.АЗ СЛУЖИХ 2 ГОД.И 2 МЕСЕЦА ДА НЕ БИ ДА СМЕ БИЛЕ ДЕЦА.ТА ЦЯЛАТА НАША ГРАНИЦА С ТУРЦИЯ ,ГЪРЦИЯ,ЮГОСЛАВИЯТА Я ПАЗЕХА ИМЕНООТ 18 ДО 20,21 ГОДИШНИИ БЯХМЕ ГОТОВИ ДА СЕ СРАЖАВАМЕ НА СМЪРТ АКО НИ НАПАДНЕШЕ НЯКОЙ. ДА В УКРАИНА ВЕЧЕ ДЕЦАТА СА НА ВОЕНЕН ОТЧЕТ ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ В ГОРИТЕ ИМА ВОЕННО ОБУЧЕНИЕ НА УКРАИНСКИ ДЕЦА ОТ 12 ДО 17 ГОД.УБУЧАВАТ ГИ КАК ДА СТРЕЛЯТ ПО МОСКАЛИ КАК ДА ХВЬРЛЯТ ГРАНАТИ КОКТЕИЛ МОЛОТОВ И НАЙ УЖАСНОТО ,ЧЕ ИМ НАВЪРТАТ ГЛАВИТЕ С ФАЛШИВА УКРО ИСТОРИЯ ,ЧЕ БАНДЕРА ВЕЛИК ГЕРОЙ ЗАГИНАЛ ЗА СВОБОДАТА НА УКРАИНА УЖ ДЕ.ДА МРАЗЯТ И НЕНАВИДЯТ ВСИЧКО РУСКО ДА ДОСТАТЬЧНО ПОКАЗАХА КАДРИ РАШКИТЕ ПО ТВ.ИМЕННО ЗАСНЕТИ ОТ САМИТЕ УКРАИНЦИ В ГОРИТЕ В ЗАПЬДНА УКРАИНА ОСОБЕННО В ЛЬВОВСКА ОБЛАСТ.ДА ТОВА ГО ПОКАЗАХА РАШКИТЕ И НА ООН И НИЩО .ООН ГОЛЯМА ЧАСТ СА ПОДЧИНЕНИ НА АМЕРИКА И ГИ Е СТРАХ ДА СИ ПОКАЖАТ ВЪЗМУЩЕНИЕТО НА ВСИЧКО ТОВА КОЕТО ТВОРЯТ УКРИТЕ.

    Коментиран от #68

  • 65 Мумията от мавзолея

    16 31 Отговор
    След Украйна и Китай препарира Путин: Пекин построи супер военна база срещу Русия, иска си
    След Украйна и Китай препарира Путин: Пекин построи супер военна база срещу Русия, иска си Сибир
    Въпрос и отговор...
    Китайската секретна база в Таджикистан, представляваща плацдарм към Русия е готова. Новината е докладвана от Главното разузнавателно управление (ГРУ) в Кремъл преди дни. В същия доклад военните шпиони на Русия съобщават за увеличаване на китайските войски по границата с Руската федерация. Новината хвърли в паника бункерния плъшок.
    Честито лусопитеци!
  • 66 Роден при Путон

    10 18 Отговор

    До коментар #21 от "Роден в НРБ":

    Но когато имаш

    БУНКЕРНИЯ ФЮРЕР

    КОЙТО ТВЪРДИ

    СРОЧНИЦИ НЯМА
    И НЯМА ДА ВЗЕМАТ УЧАСТИЕ В БОЙНИТЕ
    ДЕЙСТВИЯ

    КАКВО ДА КОМЕНИРАМЕ БРЕ КАПЕЙКА
  • 67 Zжаргон

    17 15 Отговор
    Рашката да ги почват със КАБ и ФАБ. Няма само укробърлоги да горят. Време е и оркските шатри да пушат.
  • 68 Ей Ще те на Барса

    14 22 Отговор

    До коментар #64 от "БАРС":

    Едно хубаво .Ти гледал ли си руските филмчета от детската градина ходят облечени като войници с картонени танкове.Знаеш ли къде има Военни училища за деца.В Русията ти.Суворовско Нахимовско и какви ли още не.От деца им промиват главите с войни.А главните букви отзад.
  • 69 спецялно за един путлераститин

    11 19 Отговор

    До коментар #54 от "Само Русия":

    По добре да ядеш ларви. Отколкото да те мобилизират. За да пазиш двореца на руски олигарх. И ларвите да хапват тебе.
  • 70 А бе ти си

    11 11 Отговор

    До коментар #52 от "Дяволските":

    Най големия фантазьор тук.По големи фантазии не бях слушал гледай има видеа от Суджа раздават им храна и вода и ги питат за властта .Гледай отговорите.Лично ще те озшекувам от бяса тебе.Лично.
  • 71 Нама такъв смях

    20 13 Отговор
    ЦЯЛАТА НАША ГРАНИЦА С ТУРЦИЯ ,ГЪРЦИЯ,ЮГОСЛАВИЯТА Я ПАЗЕХА ИМЕНООТ 18 ДО 20,21 ГОДИШНИИ БЯХМЕ ГОТОВИ ДА СЕ СРАЖАВАМЕ НА СМЪРТ АКО НИ НАПАДНЕШЕ НЯКОЙ.
    С един калашник и 20 патрона освен да се напиеш с шльоковица и да убиеш някой бягащ към свободата, друго не можеш направи.

    Коментиран от #76, #155

  • 72 СРОЧНИК

    13 16 Отговор
    Ей Капейките

    Я вземете вижте за какво става дума ,
    Недейте да се правите и да лъжите
    Че по Комуннизма
    Сте били в Армията по Границите .

    Значи разни Контрактори и Наемници
    , Кадировци

    Получават заплати .
    И първи бягат като Стане напечено

    А Срочниците трябва да го отнасят
    Защото не получават Капейки
    Първи трябвало да посрещат СВУ.
    .да ви имам мисленето
    Русоробско.

    Хаха
  • 73 Бай Конур

    15 18 Отговор
    Руснаците посрещат украинците като освободители . Поздравяват ги на украински и викат " Срава Украине " и " Обесете Путин "
    Ама те така ще посрещат и американците и НАТО ,хич не се заблуждавайте. Това е един поробен народ .
  • 74 Верно

    11 13 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Пак ние ще ги храним тези пленници.. От руското робство насам все ги хрантутим под една или друга форма. Добре, че Копейкин забрани руските джендъри със закон, та взеха да се изнасят оттук. Гърция да му мисли. Вместо да се върнат в Блатная...

    Коментиран от #79, #82

  • 75 Фалконети

    14 7 Отговор
    Много е трудно да разграничиш истината от постановката . Едните и другите са руснаци и говорят един и същ език .
    Тия от медията постарали ли са се да им видят документите ?
    Или само някалко човека в една килия ?

    Коментиран от #85

  • 76 Ама нали

    8 14 Отговор

    До коментар #71 от "Нама такъв смях":

    Има Елитна Платена

    Войска

    Бункерния Фюрер бре

    Нали им обещават

    Милиони рубли ,Лади ,
    Телевизори ,Перални .

    Защо да пращат ПутлерЮгенд

    Във Месомелачката ?
  • 77 Равносметка

    12 20 Отговор
    Като ботокса нападна Украйна. Аз знаех,че украинците ще се борят. И ми беше ясно че ще има стотици хиляди загубени руски и украински живота. Бях в тотален шок от това престъпление. Сега ми е все тая. Вече не съм чак такъв хуманист. Колко ще хора да мрът не ми дреме чак толкова. Това са последствията от деиствията на лудите диктатори. Така,че ако украинците някак си взривят атомна мръсна или каквато и да е бомба в москва. Абсолютно ми е все тая колко народ ще измре. Ако руска ядрена ракета ме шибне и ми избие семейството. Изобщо не ми дреме вече. Такава е играта която един луд диктатор ме принуди да играя. Тя е на живот и смърт. И по добре той да мре.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 ЕДГАР КЕЙСИ

    9 16 Отговор
    РУСНАЦИТЕ СА ВАРВАРИ ................. ФАКТ !
  • 81 Доротея

    12 5 Отговор
    Никой не иска да бъде разменен, преди да приключи СВО - то! Защото пак ще попадне в плен, а може и по лошо! И не знам какво е това втълпяване, ама как можело 20 годишни да служат на фронта?! А кой да служи - 100 годишните остатъци от Великата отечествена, ли! Точно младите момчета върнаха германците в Берлин! Сседа ми почина на 89, превземал е Одрин през 1913 г.! Казваше, че бил 1891 набор, но на паметника пише 1892 г. роден! На колко според вас е бил през Балканската война?
  • 82 👌👌👌👌

    1 5 Отговор

    До коментар #74 от "Верно":

    😂😅😆😅😂😆😆
  • 83 Командир от ВСУ

    14 6 Отговор
    Украински войници отказват да се бият с руснаците. Понякога просто искам да се застрелям
  • 84 стоян георгиев

    4 14 Отговор

    До коментар #21 от "Роден в НРБ":

    Хахах само мишки ех.ако ни нападнеха по онова време ти първи щеше да свалиш гащите.най големите сега бяхте най малките тогава.

    Коментиран от #98

  • 85 Ане Балъков

    0 9 Отговор

    До коментар #75 от "Фалконети":

    Ако имаш интернет гледай още когато ги пленяват.
  • 86 гост

    7 14 Отговор

    До коментар #9 от "нату са терористи":

    Един само съвет , на руски източници не вярвай и ЕДНА ДУМА , ако не искаш само да береш голям срам !! А пък точно на този "източник" , а именно тиктоковците козари , не само срам , ами направо световен резил !!

    Коментиран от #128

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Лелееее

    4 5 Отговор

    До коментар #79 от "мамул":

    Колко ли съм им джендърите на тия
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Р.К.И.

    8 13 Отговор
    Майките? Майките обличат децата си още от пеленачета в униформи и им дават автоматчета да си играят. И това под гордия поглед на държава и общество. Сега децата им плащат. Майките да не плачат - това са проектирали.

    Коментиран от #127

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Абе Лешпер

    10 11 Отговор

    До коментар #79 от "мамул":

    В комунизъма не бяха виждали цигари и маратонки,матушките се петеха за по водка.Кой ги хранеше с консерви плодове зеленчици и цигари.
  • 95 среднощен

    8 5 Отговор
    "...Засега те са в безопасност тук, знаят го...";

    "За сега"...
    DW, кажете го - "заложници"..
  • 96 Жеко

    16 11 Отговор
    по-нормалните украинци вече разбират, че ЕДИНСТВЕНИЯ начин да оцелеят е в рамките на РФ... На Запад все повече хора също разбират, че Украйна е загубена кауза, за мераците на либерасти, демоНОкрати и сатанисти. И този пореден кръстоносен поход срещу Русия е на път да се провали и то съвсем скоро. Предстои Развръзката...

    Коментиран от #101, #150

  • 97 Ей Смех

    3 8 Отговор

    До коментар #89 от "ДВ здраво лъже":

    С пробита прориска кратуна.В твоята пещера има ли интернет.Тебе те питам Козарчето.
  • 98 Всеки знае че

    9 2 Отговор

    До коментар #84 от "стоян георгиев":

    Най големите шматароци най големия им героизъм е бг казармата.
  • 99 Членестия

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Ей Чи. Ки Йо":

    Имам крив член, можеш ли да го изправиш без ръце?

    Коментиран от #104

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Абе Жеко ли си кво

    13 12 Отговор

    До коментар #96 от "Жеко":

    Кой иска да ти ходи в Русията бе Ти добре ли си с акъла.Руското племе гледа къде по света да емигрира .Даже и за тук драпат.
  • 102 Наблюдател

    12 9 Отговор
    В Укарайна, със закон, разрешиха марихуаната. Младите ще се дрогират и ще се бият на фронта. Лошото е, че е медицински доказано - марихуаната води до шизофрения.
  • 103 Факт

    8 14 Отговор
    Китайците много мразят рашките. Защото за тях те са тотални загубеняци. Щом прецакаха дори и комунизма
  • 104 Да бе

    2 0 Отговор

    До коментар #99 от "Членестия":

    Само кажи къде си .Веднага ще дойда Смръдел бъзлив.
  • 105 жик так

    17 9 Отговор
    Укрите на фронта ги държат на същата бойна химия, която дават на сърцеядите от Ислямска държава, със същите доставчици от Запад .
    Снябдяват ги от Лондонабад.

    Коментиран от #108, #121

  • 106 Спорт

    11 7 Отговор
    Руснаците разбраха всичко и не се хванаха в капана“, оплаква се Дъблин.

    Защитниците на Покровск не казват колко време ще издържат. На руснаците може да отнеме седмици или месеци, за да превземат отдалечени градове като Мирноград, Селидово и Украинск, които сега биват атакувани с дронове, артилерия и бомбардировачи. Напредъкът се забави от 19 август, казва Александър, командир на звеното за БпЛА на 110-та бригада, който наблюдава бойното поле от екрани. Но руснаците имат навика да атакуват слабите места с опустошителен ефект, предупреждава той. Падането на Покровск, подобно на Мариупол, Бахмут и Авдиевка, изглежда само въпрос на време.

    Какво ще се случи след това е отворен въпрос. Контролът над Покровск и краткото придвижване до административните граници на Донецка област може да са достатъчни за Владимир Путин да обяви политическа победа и да започне сериозни преговори. А може и да не са. Много ще зависи от това дали Украйна може да задържи частта от Русия, която сега заема, като разменна монета в тези бъдещи преговори.
  • 107 Смешник

    17 10 Отговор
    Стига с тая украинската пропаганда Войната се решава в Донбас не в Курск

    Коментиран от #118

  • 108 Знаеш ли че се

    3 8 Отговор

    До коментар #105 от "жик так":

    Държиш се като обладан от укри
  • 109 Ами бившата УССР е просто ид 2.0

    10 4 Отговор
    Затова и доставчиците на бойна дрога са същите.
  • 110 укрите разрешиха марихуаната

    17 7 Отговор
    За сметка на това забраниха православната църква! Няма да свършат добре тези момчета!
  • 111 Наркос

    12 1 Отговор
    Как разбраха че са руснаци? Един народ , един език....
  • 112 Д-р Хаус

    13 6 Отговор
    марихуаната ПростоПритъпява мозъка на раково болните за да приемат по добре неизбежната си участ. Същото става и с бандерското пушечно месо
  • 113 Тома

    14 6 Отговор
    Нацистите отвлякоха млади момчета когато влязоха в курса област.Те не са войници.А бандеровци ги разпитва чеченския генерал Апти на който си изпяха всичко

    Коментиран от #117

  • 114 ......

    10 15 Отговор
    Вие дето защитавате Руснаците се прегледайте хубаво в Психото
  • 115 Стенли

    13 4 Отговор

    До коментар #19 от "По-добре веднага да подадат молби":

    А те пък щото в Украйна ги ловят като зайци по улиците и ги мобилизират на фронта
  • 116 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 3 Отговор

    До коментар #30 от "Аз чакам да видя как":

    Ти кажи какво става със САЩиянските астроНАФТИ ❗
    Още ли се возят в МКС на РАШКИТЕ и чакат някой да ги прибере ‼️‼️‼️
  • 117 Русофил

    4 6 Отговор

    До коментар #113 от "Тома":

    Тоя евнух Апти. Не беше ли тоя дето стоеше на границата пред украинската войска.Преди да се изпари.

    Коментиран от #133

  • 118 Р.К.И.

    6 15 Отговор

    До коментар #107 от "Смешник":

    Всичко за Москва се реши на 24/02/2022. Тогава Путин самоуби РФ в очите на света. Край с РФ. Жалкото е че в руската агония Москва вкара невинните украинци. Това в момента за РФ е ария на агонията.
  • 119 Екзотпол

    1 8 Отговор
    60:40 за мадам Камала!И расте!!!
  • 120 Р.К.И.

    2 6 Отговор

    До коментар #79 от "мамул":

    Хлебарките са още повече, но не очакваме от тях да доминират България,нали.
  • 121 Българин

    2 14 Отговор

    До коментар #105 от "жик так":

    Супер! Дано режат руски глави на поразия!
  • 122 акъл

    1 9 Отговор

    До коментар #12 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    изменяш темата, но ще ти отговоря - каца, да. После се отправи за среща в лунната база на космическата пехота.
  • 123 Нормален

    5 13 Отговор

    До коментар #33 от "Евро31":

    Кво ти пука? Важното е москалите да пукат.
  • 124 жендърски истории

    8 1 Отговор
    за кълвящи на гола кука пингвини .
  • 125 пссс

    4 1 Отговор
    Дррр -дррр-дррр. уф алармата, чакай ще подрема още малко ... напоследък само глупости сънувам...
  • 126 кристално ясно

    7 13 Отговор
    Без значение какво се случва там. Едно е 100% ясно на всички. Путинофилите в България. Са предимно дърти алкохолици клошари пропадлъци или психично болни хора. Каквито са и тези дето влязоха в Украйна.
  • 127 Ха-ха-ха

    9 5 Отговор

    До коментар #92 от "Р.К.И.":

    Ясно. На запад дават на момченцата кукли и парцалки и затова сега вече няма мъже. Има логика.

    Коментиран от #129

  • 128 Ха-ха-ха

    10 5 Отговор

    До коментар #86 от "гост":

    Аз пък лично на украински медии не вярвам една дума. Те все пишат за големи победи на украинците а пък руснаците вече превзеха 1/5 от територията им. Как да им вярваш.
  • 129 Путинофилска драма

    3 6 Отговор

    До коментар #127 от "Ха-ха-ха":

    Най са досадние като почнат да говорят за джендъри. А жените им не са виждали ху от години. Коя е по хубава и викат вече общата.
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Бай Ставри

    0 1 Отговор

    До коментар #117 от "Русофил":

    Не този генерал е който им подава на нацистите микрофона да пеят
  • 134 СЛАВА НА УКРАЙНА, СЛАВА НА ГЕРОИТЕ!!!

    6 5 Отговор
    Браво на ВСУ - цивилизовано отношение към падналия, независимо от руските мръсотии - осака.тяване на ген.италии на пленени украинци, отряз.ване на главите им и жер.твоприношения. Това е пътя за Европа и НАТО. Ние НЕ сме варвари и животни като ват.ниците!!!
  • 135 Отзад Сила

    6 2 Отговор
    Путяги я се стегнете да не ви изкарам на баламатома.Няма да се плашите, Кадира е тръгнал и идва.
  • 136 Играта свърши. Над 5 хиляде от 12000

    7 17 Отговор
    нахлули украинци в Курска област са ликвидирани. Всяка воинка част е останала силно разредена, някои с над 50 процента. Лри унищожена бойна техника, на Украинците им остава единтвеното , да действуват с малки бойни части, без техническо подкрепление, да стават лесна жертва на Руснаците. Те са в капан, за унищожение..

    Коментиран от #137, #139

  • 137 Еха

    16 6 Отговор

    До коментар #136 от "Играта свърши. Над 5 хиляде от 12000":

    Сега разбрах защо руснаците панически прехвърлят части от Запорожкия фронт.

    Кажи нЕкоя друга "новина" от Телеграм канала на ИТАР-ТАСС.
  • 138 Забелязал

    17 3 Отговор
    Кремълският, къс и неадекватен фюрер ще бъде свален от власт, но е нужно време за да се осъзнаят тези от които зависи това...
  • 139 Много руски го"вна ядеш!

    8 4 Отговор

    До коментар #136 от "Играта свърши. Над 5 хиляде от 12000":

    Не прекалявай!

    Коментиран от #162

  • 140 СРОЧНИК

    10 3 Отговор
    Капейки
    Спокойно .

    Отстъпваме Победоносно.
  • 141 лиз ач евроатлантик

    3 11 Отговор
    И отново DW и нашата со росня квичи ли квичи
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 радецки

    4 1 Отговор
    и украинци се предават барабар с техниката!а на днешно време, не можеш да се сърдиш на никого! и този свят трябва да престане с тези войни и убийства един път и завинаги. имаше изказване на учени, че само военният бюджет на сащ за една година, може да направи от пустинята гоби райска градина!
  • 144 Оки

    4 3 Отговор
    Рашистите мислят да не ги обменят тия, не им трябвали, не се сражавали... Рашките женски почнаха да приканват депутати и чиновници да ходят на сво, вместо децата им... Такива вътрешни конфликти на показ в соцсетята. Да видим какво ще ги правят.
  • 145 Айсамани

    4 4 Отговор
    Мдааа,разказват само пленените руснаци.А другите не разказват.Сигурно щото няма пленени покраинци.Или пък не ги бива в разказите.Не знам.В този айнян сайт е така де.Пребройте си центчетата,че скоро ще ви свърши животеца.Ще броите мухите по покраинските фъ6 кии.
  • 146 Путин

    6 2 Отговор
    Важното е аз да съм добре, народа ако ще да мре!
  • 147 сталин

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "чакам мощна заря":

    Чакай на девети септември 1944г.
  • 148 АУУУУУ

    3 0 Отговор
    ПУТЛЕРЮГЕНТ 💩💩💩💩💩💩💩💩
  • 149 Педя Човек Лакът Ракета

    3 1 Отговор
    Ние сме наборни войници, не стреляйте! Всички се предаваме. Изоставени от командирите си. Това ли е великата руска армия? Най великата в света? Пълен позор.

    Коментиран от #151

  • 150 Диди

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "Жеко":

    Що за глупости пишете.
  • 151 Р.К.И.

    0 2 Отговор

    До коментар #149 от "Педя Човек Лакът Ракета":

    Тук важната дума е "всички". Всички! Масово и групово смелите молодци от непобедимата красна армия започват да се предават.
  • 152 Алекс

    1 1 Отговор
    Шелопутина надо уничтожить любым способом.
  • 153 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Разбрахме какво казват руските военнопленници. А какво казват украинските ?? Или такива няма ?
  • 154 987987

    3 3 Отговор
    А 1,7 МИЛИОНА МЪРТВИ УКРАИНСКИ ФАШИСТИ ЗАЕДНО С НАТОВСКИТЕ СИ КОНСУЛТАНТИ ,И УНИЩОЖЕНО НАТОВСКО ОРЪЖИЕ ЗА НАД 300 МЛРД.$ , КАКВО ВИ КАЗВАТ ? СЛАВА НА РУСИЯ !!!

    Коментиран от #159

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    ДА СТЕ ВИДЯЛИ УКРАИНСКИ ПЛЕННИЦИ ДА РАЗКАЗВАТ --ПА БИЛО ТО И ОСВОБОДЕНИ !?!?!?
  • 157 Геро

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Кремъл му дреме":

    Мдаа, кремълскжто жуже се притеснява само да не загуби воъната, защото това ще е краот му! Нещастен гном..накроя ще праща и 17 годишни сигурно, съсипа държавата си, хората в селцата му гладуват, но са зомбирани от пропагатдата му, че НАТО ще ги унищожи и ная война е необходима..
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Пенката

    0 0 Отговор

    До коментар #154 от "987987":

    Хаха, ти не си наред, бе, сулъо, бълнуваш! Огде ги изкара тия лъжлави цифри, Путинката ли ти ги прати, за да те накара да си радваш щото на него горкия му се стъжни от смелите укри, хаха!
  • 160 Стоян

    2 2 Отговор
    Украинците се бият за свобода,
    а руснаците слушат страхливо глупака Путин.
  • 161 Марко

    0 0 Отговор
    Имаше на времето един съветски филм:"Москва не вярва на сълзи".
    Да поживеем, ще видим!
  • 162 09999

    1 0 Отговор

    До коментар #139 от "Много руски го"вна ядеш!":

    ВЯРНО Е 0-ЛО. НАД 5000 СА ИЗБИТИТЕ УКР
    ФАШИСТИ !!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания