Тема: Украйна

25 Август, 2024 13:26 7 614 155

Курск: "Русия прави фатални грешки, но винаги ги коригира"

  • курска област-
  • курск-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин-
  • зсу-
  • маркус райзнер

Успешният пробив на Украйна в Курска област се дължи на грешките на Русия, посочва военен експерт

Курск: "Русия прави фатални грешки, но винаги ги коригира" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

"През последните над 900 дни от войната видяхме, че Русия постоянно прави фатални грешки. Но благодарение на ресурсите си винаги досега е успявала да ги коригира. Сегашният случай също е такъв. Русия се бе концентрира 100 процента върху Донбас и не предполагаше, че Украйна все още е в състояние да проведе офанзива в Курск. Затова този участък от фронта бе оставен без особено внимание", отбелязва военният анализатор полк. Маркус Райзнер пред АРД.

Украинците се възползваха от самонадеяността на руснаците

Още новини от Украйна

Той дава и отговор на въпроса защо грешките на руската армия се повтарят постоянно: „Много от нас нямат никаква представа какво е да се грижиш за фронт с дължина 1200 км – и за двете страни. За целта има нужда от огромни ресурси. Но често се случва малки военни части да следят за голямо пространство и покрай това естествено се получава, че определени територии остават без надзор, включително поради известна самонадеяност. Самонадеяността на руснаците даде възможност на украинците да извършат пробив“.

Военният анализатор Маркус Райзнер посочва пред АРД, че намерението на Украйна е било да принуди руснаците да изтеглят свои части от районите на Донбас, където се водят тежки сражения, и да ги прехвърли към Курск. „Русия се опитва да избегне това, тъй като в момента отбелязва успехи в Донбас. Поради това тя сега иска да набере нови сили от вътрешността на страната и да ги насочи към Курск. Eто защо ѝ е нужно време, докато тези сили се задействат."

Шансове и рискове

Маркус Райзнер прави пред АРД и прогноза докога Украйна би могла да задържи контрола над завладените територии. „Украйна се опитва да разшири присъствието си в региона, но постоянно се натъква на съпротива. Тя се опитва да задържи завладените територии, както и да завземе нови. Дилемата е в това, че Украйна вече е на три фронта. Тя трябва да осигури войници, ресурси, въоръжение и техника и за Донбас, и за района около Харков, а сега и за Курск. В тази игра на ресурси в рамките на една силно изтощителна война стои въпросът дали Украйна ще покаже достатъчно издръжливост."

Военният експерт посочва, че поради огромното си население Русия има възможност постоянно да набира нови войници. „Смята се, че до края на годината в боевете срещу Украйна ще бъдат хвърлени 690 000 руски войници. От това обаче не следва, че няма да се стигне до недостиг на военни кадри. Предполага се например, че Русия ежедневно губи по 1000 войници – загинали или ранени. Затова в сраженията се включват и неопитни наборници, които буквално са пометени от украинците. Много от тях биват и пленени – по украинските данни става дума за 100 души дневно.“

"Украйна трябва да остане гъвкава и мобилна"

Райзнер казва още, че Украйна отбелязва успехи тогава, когато е гъвкава и мобилна. „Дилемата на Украйна винаги започва тогава, когато този ефект отсъства и руснаците успяват да я принудят да води изтощителна позиционна война. Това може да се случи и сега в Курск.“

Експертът пояснява пред АРД, че когато настъплението приключи и на Украйна ѝ се наложи да отбранява някои недобре подготвени позиции, може юмрукът на руската армия да се стовари върху нея отново. „Украйна трябва да остане бързоподвижна и гъвкава, за да има успех. Но Русия фактически винаги надделява поради наличието на огромни ресурси. Това го наблюдаваме вече 900 дни. Независимо от успехите на украинската армия, на Русия постоянно ѝ се удава отново да си възвърне шансовете."

Поуките от световните войни

Не се ли оказва тогава, че настъплението в Курск не е повратен момент, а по-скоро стряскаща закономерност в хода на войната, пита Сузане Петерсон от АРД. В отговор Райзнер прави сравнение с Първата световна война, при която рамковите условия са били други, но могат да се открият и много паралели. „Например необоснованата еуфория от 1914 година, че войната ще може да приключи бързо. След провала на руското настъпление от 2022 година също имаше подобни надежди.

Маркус Райзнер прави сравнение и с 1916 – „годината на злощастните офанзиви, при които загиват стотици хиляди хора, но това е и годината, в която, както знаем, са предприети първите опити за започване на мирни преговори. След това обаче войната трае още две години. А днес знаем и друго – Първата световната война всъщност е базата за много по-ужасната Втората световна война, започнала 21 години по-късно, която засенчи всичко, случило се по време на Първата. Това определено трябва да бъде предупреждение за нас“, подчертава военният експерт пред АРД.

Автор: Сузане Петерсон ARD


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    33 70 Отговор
    Е тая ще им е последната ......верно фатална !!!!

    Коментиран от #86

  • 2 К.О.Т.арАК 🐱

    40 105 Отговор
    РФ не се учи от грешките си , това е проблема , това е една мнооого архаична държавица ..между другото в РФ наистина е лесно да влезеш , но е трудно да излезеш-съветвам БГта да не ходят там , скоро ще стане завършен концлагер тип Сев.Корея /отговарям и на въпрос от ,,русофили,,-бях там 2001 г.(когато на теория поне бяха демокрация) ,отидох с бригадата си на работа в Салехард при един БГ-мошеник-русофил КРЪСТЕВ , който освен че ме измами с парите , се оказа че не можем да се завърнем , понеже туристическата ни виза беше изтекла и ни трябваше ИЗХОДНА ВИЗА и съгласие от местната полиция да се приберем...те бяха подкупени-представете си цяло управление полицаи..цялата работа е , че тогава вЗАПОЛЯРИЕТО даваха пари-вредни за пребиваване след 6 месеца а тоя Кръстев си ги прибираше , но ако се махнеш по-рано-не взимаше нищо...както и да е , в Масква в бг-посолствто намерих 1 играч от Шумен , който ни уреди с екстрадационна виза (срещу скромна сума) /прибрахме се и платих квот трябва на хората си...от джоба си, ТАКА че никой не ме е изритвал-както си драскате тука/ никога повече няма да стъпя в тва подобие на държава!-и по ТВ даваха част от случката-проверете дали лъжа

    Коментиран от #13, #28, #49, #63, #100, #122

  • 3 Руснака нищо не може да прави

    40 94 Отговор
    освен да прави войни. Това е неговата стока. Така повдига самочувствието на народонаселението.

    Коментиран от #56

  • 4 „СТРАТЕГИЯ НА КУТУЗОВ“:

    88 21 Отговор
    Френска телевизия: Стратегията на Кутузов отново в действие (допускаш врага на своя територия и го разбиваш) – ето защо „гениалния“ план на ВСУ в Курска област се провали (С ВИДЕО)
    Бившият френски посланик в Русия Жан дьо Глиниасти смята, че Русия е приложила традиционната за нейната армия „стратегия на Кутузов“: тя гласи да пожертваш част от територията си, за да спечелиш време за решаване на приоритетен проблем. Навремето генерал Кутузов е отстъпил Москва, но е спечелил войната с Наполеон, разбивайки френската армия. Нещо подобно направи и СССР с армията на Хитлер по време на ВСВ.
    Международният наблюдател Катрин Жантил, обръща внимание на факта, че украинските въоръжени сили пресякоха границата с Курска област твърде лесно, без да срещнат особена съпротива: може би това е капан и ако украинците нагазят твърде навътре в Курска област, може да се окажат в обкръжение.
    Геополитическият консултант на генерал Франсоа Шованси не е изненадан, че украинските войски на курското направление започват да се чувстват притиснати в ъгъла: колкото по-навътре навлизат в руската територия, толкова повече възможности се отварят на руснаците да ги атакуват.
    Според експерта Киев се опитва да представи офанзивата си като „много успешна“, възторжено тръби, че е окупирал руска територия в съответствие с международното право.

    Коментиран от #6, #12, #22, #54, #84, #124, #152

  • 5 Манията за величие на маскалите

    27 71 Отговор
    винаги в историята е завършвала с мизерия.
  • 6 „СТРАТЕГИЯ НА КУТУЗОВ“:

    77 20 Отговор

    До коментар #4 от "„СТРАТЕГИЯ НА КУТУЗОВ“:":

    Сега за Москва е много по-важно да превземе Покровск, голям логистичен център, който снабдява украинските войници на фронтовата линия и който е крайъгълен камък от третата последна защитна линия на украинците в Донбас, отбелязва Жантил.
    Западните експерти побързаха да определят забавянето на руснаците в отблъскването на украинската атака като „пълна дезорганизация“ на руската армия, но тя просто е изправена пред друга приоритетна задача – постигането на важен пробив в Покровск.

    Коментиран от #46, #53

  • 7 Варна

    7 32 Отговор
    руски шпиони снимат военна техника на НАТО във Варна!

    Коментиран от #142

  • 8 Ганчо сега се пули

    49 18 Отговор
    Чака да види какво ще стане.
    Ако Украйна победи, ще ДОбута МОЧА!
    Ако Русия победи, ще върне МОЧА !

    Коментиран от #15, #119

  • 9 Видиш ли дойче зеле

    64 19 Отговор
    четенето е излишно! Пропагандна бозъ за немислещи!
  • 10 Хе хе...

    45 6 Отговор
    Бая киселко туй грозде, а маркус?
  • 11 000000000

    60 20 Отговор
    Русия: В Курска област Украйна загуби повече от 5 500 войници, 71 танка, 372 бронирани машини, три HIMARS и една MLRS
    Към 24 август по време на боевете в Курска област украинската армия е загубила:
    – повече от 5500 военнослужещи;
     – 71 танка;
     – 30 бойни машини на пехотата;
     – 57 бронетранспортьора;
     – 372 бойни бронирани машини;
     – 170 превозни средства;
     – 36 артилерийски оръдия;
     – пет пускови установки за противовъздушни ракети;
     – 11 ракетни установки за залпов огън, включително три HIMARS и една MLRS;
     – седем станции за радиоелектронна борба;
     – радари за борба с батареите;
     – четири единици инженерно оборудване, включително два инженерни автомобила за разрушаване и една единица за разминиране UR-77.

    Коментиран от #14, #44, #52, #67, #69, #154

  • 12 Сила

    26 75 Отговор

    До коментар #4 от "„СТРАТЕГИЯ НА КУТУЗОВ“:":

    Стратегия "Сталин" , Вермахта на 28 километра от Кремъл !!!!!!! Добра , че беше помощта от САЩ през Северно море !!!!!

    Коментиран от #20, #21, #24, #25

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Такава дилема няма

    73 20 Отговор

    До коментар #8 от "Ганчо сега се пули":

    Нито САЩ нито някой по света има съмнения, че Русия ще постигне каквото желае! Просто имат интерес да има война, да отслабва Европа!
  • 16 Факти

    69 17 Отговор
    В Курск русите обградиха бандерите и те имат само две възможности - да се предадат за да останат живи или … иначе в Донбас настъплението никога не е спирало … та така де !
  • 17 Да ви кажа честно

    24 60 Отговор
    След цели 12 руско - турски войни за Проливите на Босфора, само малоумник може да си мисли, че маскалите просто заради сините ни Очи са дошли да ни асвабаждават!

    Коментиран от #30

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Спецназ

    54 13 Отговор
    Идолите на сегашните нацисти също се пробваха на Курската дъга.

    ЗАЩО трябва да се настъпва греблото два пъти??

    Руската армия сега не е притисната до стената без дивизии на това направление,

    както в Операцията на немците през август 1943- та.
    Да губиш по 1000- 2 хил. войници на ден за по 5 километра... идея си нямам, Баце за плана на Смъркача, но това преминава всички граници на здрав разум, стратегия и т.н.

    Гитлер в последната година на войната все е повтарял, че щом немците са толкова абни е време да изгинат заедно с Третия Райх- наричал ги е НЕДОСТОЙНИ и накрая е пращал деца на по 15-17 години и пенсионери на по 60 срещу руските картечници и танкове само с пушки...
  • 20 Хистерия чанъл

    34 8 Отговор

    До коментар #12 от "Сила":

    Иди се прегледай и престани да гледаш порно и анимации по Ютюб.

    Коментиран от #153

  • 21 Мощ

    61 14 Отговор

    До коментар #12 от "Сила":

    Знаем, бе . Те САЩ винаги се включват към победителите. А при загуба се правят на умрели лисици и друг е виновен. Справка СПотоци . Измиха си ръцете с умрЕлата крайна.
  • 22 Пич,

    42 19 Отговор

    До коментар #4 от "„СТРАТЕГИЯ НА КУТУЗОВ“:":

    Никаква стратегия на руснаците не е това. Просто никой не е очаквал тия в 404 толкова грижливо да си изплетат въже, да издирят подходящо дърво и сами да се обесят.
    Ако нямаше пострадали цивилни в Курск Путин досега да е дал банкет.
  • 23 Путин

    15 38 Отговор
    Прости сме си, но се учим...
    Пък и какво тук значи човешкия живот..?
  • 24 Наблюдаващ

    33 9 Отговор

    До коментар #12 от "Сила":

    Много фашаги тук не коментират те са двама трима - прах на тупан от гладници !

    Коментиран от #29

  • 25 Американци и англичани

    16 48 Отговор

    До коментар #12 от "Сила":

    сринаха Германия от въздуха. Ушанките сега се тупат по гърдите.
    Единствената грешка на германците е, че няма как да правиш логистика на хиляди километри от Германия.

    Коментиран от #27

  • 26 Софиянец

    68 15 Отговор
    И какво му е успешното на този пробив??? Влезнаха 15-20 км навътре и се крият в горите вече почти един месец, като за това време загубиха цифра натовска техника и над 5000 бандеовци и наемници! А руската армия в Донбас не е спряла и за секунда!!!
    Та кое му е успешното 😅
  • 27 !!!?

    36 10 Отговор

    До коментар #25 от "Американци и англичани":

    Хахаха, промит хомо дъгист!
  • 28 Ма защо да не ти вярваме?

    31 9 Отговор

    До коментар #2 от "К.О.Т.арАК 🐱":

    Това което си преживял е типично за необятната и безбрежна руска шир, и за широката и деликатна руска душа.
  • 29 Те и руските еничари

    13 23 Отговор

    До коментар #24 от "Наблюдаващ":

    са толкова, 2-3.
  • 30 Българин

    19 5 Отговор

    До коментар #17 от "Да ви кажа честно":

    Ми ходи си в турция, бе! Кой те кара да стоиш тука!
  • 31 Град Козлодуй

    20 46 Отговор
    Путин Унищожи Русия
    Путин е Сатрап и Психопат
    Който Сее Ветрове Жъне Бури
    Украйна Разгроми Агресора 👌💯👈

    Коментиран от #39

  • 32 Експерт евроатлантик

    42 37 Отговор
    Рашистите са безпомощни срещу украинската армия...
  • 33 Рашка Феодалия

    23 27 Отговор
    Преди блатните територии ги владееше златната орда сега ги владее Zлата орда НО идва ВСУ да асвабадят крепостните които така или иначе НЕ се интересуват от политика
  • 34 Януари 2022

    20 16 Отговор
    Само луд би си помислил че путлера ще затрие матушката
  • 35 среднощен

    32 7 Отговор
    "...че когато настъплението приключи и на Украйна ѝ се наложи да отбранява някои недобре подготвени позиции, може юмрукът на руската армия да се стовари върху нея отново...";

    Без коментар...
  • 36 Безаналогово

    14 34 Отговор
    Защитата на рашистките граници няма аналог защото просто я НЯМА
  • 37 Ония на Дунава с погачите

    11 27 Отговор
    Айде бе кво направихте бе?!?!🤬🤬 мухлясаха ПУгачите докато ви чакаме!!!🤬🤬🤬 тръгваме си!
  • 38 Сатана Z

    12 31 Отговор
    Защо Путин фалира и унищожава Русия и армията й, удвои границите на Русия с НАТО, защо жертва над 700 хиляди руски войници, няма отговор на тези въпроси. ? В тези негови умишлени действия срещу интересите на Русия, няма и никаква логика, освен ако не е агент на МИ 6 или ЦРУ :)
  • 39 Бат Вальо

    15 29 Отговор

    До коментар #31 от "Град Козлодуй":

    Отново си прав адаш! Дори и най гладната копейка тук не е предполагала че раша е толкова слаба,жалка и безпомощна!
  • 40 Успешният пробив на Украйна в Курска обл

    10 37 Отговор
    Успешният пробив на Украйна в Курска област се дължи на грешките на Русия, посочва военен експерт

    КОМУНДУРСКИ ИЗМИШЛЬОТИНИ! ДЪЛЖИ СЕ НА ПРАВИЛНАТА АМЕРИКАНСКА СТРАТЕГИЯ ПРИ БОЙ С ПО ТЪП, НО МОЩЕН ВРАГ. НЕ ТРЪГВАШ, КАТО "РУСКИЯ ЦАР" - С ЦЕНАТА НА МНОГО ЖЕРТВИ, ДА НАЛАГАШ "ТЪПОУМИЕТО" СИ! УКРАЙНА ИМА ВСЕ ОЩЕ МНОГО ПОЛЕЗНИ ХОДОВЕ И АКО УСПЕЕ ДА ОСЪЩЕСТВИ, НЯКОИ ОТ ТЯХ, НЕПАБЕДИМАЯ, ЩЕ ЯДЕ ЛОБУТА, ДО ПОБЕДАТА НА УКРАИНЦИТЕ!

    Коментиран от #48

  • 41 Мишел

    13 35 Отговор
    Колко са смешни рашaaacрaaaните...Наближили село Покровск колкото Казанлък и вече превзели света хахаха...А за Суджа,Крим и Белгород се озъртат като пръднали в каруца

    Коментиран от #155

  • 42 1111

    23 8 Отговор
    Тия чаршафи вече изобщо не ги чета - те са признак на безсилието на списващите ги.

    Коментиран от #47

  • 43 Беcен _язoвец

    11 32 Отговор
    Русия искала извънредно заседание на ООН защото Украинците с масов ракетен обстрел убивали както руски военни така и руснаци цивилни на руска територия. Вече над половин милион руснаци напуснали домовете си и избягали. Русия предоставя на западните посолства в столицата Москва репортажа на кореспондента на СНН че близо 1300 кв.км.окупирана от Украинската армия руска територия сградите и блоковете са масово разрушени и в развалини. Русия иска да предостави на ООН че преди да предприемат сухопътна атака на руска територия ВСУ с масиран ракетен и артилерийски обстрел унищожавали всичко което мърда. А вие рашняци 31 месеца като бомбардирахте цивилни в Украинските градове, болници и училища защо не поискахте извънредно заседание на ООН?
  • 44 Ти сериозно ли? 🤔

    11 20 Отговор

    До коментар #11 от "000000000":

    Въх мър малее, бре.. бре... не думай бре, забрави да прибавиш към загубите на украинците, че последният украинец си е загубил джобното ножче и цигарите.
  • 45 Стойко

    15 27 Отговор
    Да припомня: На 24 февруари 2022 г. Владимир Путин обяви СВО като една от целите е демилитаризация на Украйна и сваляне на нацисткия режим в Киев! Резултата- след 31 месеца войната е вече на руска територия. Президента на Украйна Володимир Зеленски си е все така президент и обявен за най влиятелен мъж и политик на 2023 г. А кума на Путлер Медведчук който бе гласен за заместник на Зеленски и бе депутат в Украинската рада от проруска партия бе затворен в клетка и жужето бе толкова огорчен задето го е подвел че украинците ще посрещнат рашистите с цветя че отказа да го спаси при размяната на пленници. А и другия резултат над 700 хиляди рашняци са при Кобзон а боевете са на рашистка територия. Някой ако преди 31 месеца ми бе казал че Рааассия е толкова жалка ,слаба и безпомощна и ще стане за гавра на цял свят щях да го помисля за луд.

    Коментиран от #55

  • 46 ха ха

    5 9 Отговор

    До коментар #6 от "„СТРАТЕГИЯ НА КУТУЗОВ“:":

    Като инсталираш давоски бабо...еВЕЦ на чело, после Катрин започва да обяснява военни стратегии... Гну.. софилите пререпечатват... Проста да падладееш!
  • 47 Глупашенко

    10 11 Отговор

    До коментар #42 от "1111":

    В такъв случай единственото което остава никога повече да не стъпваш тук

    ходи направо еднопосочен към БЛАТОТО там медиите са топ🤩🤡
  • 48 Софиянец

    16 8 Отговор

    До коментар #40 от "Успешният пробив на Украйна в Курска обл":

    Хахаха хахаха, много филми си гледал, от ония смешните екшън краварски пародии 😂😂😂
    Имали опит, тея нямат спечелена война и то срещу по-слаби противници, ама нашия акъл хвърля дето го няма, хахах
  • 49 Витко

    11 13 Отговор

    До коментар #2 от "К.О.Т.арАК 🐱":

    Аз пък ходих три пъти. Два в РФ един в Украйна.Много съм доволен ,плащаха много добре ,пък и си отживяхме. Разлика няма между укри и руси....все една сган са ....а жените са супер дашни.Съжалявам ,но твоите премеждия са изключение.

    Коментиран от #76

  • 50 Абе

    7 13 Отговор
    Големи слабаци тези руснаци бе.
  • 51 Истината

    12 19 Отговор
    Статия от факти преди 3 дни -
    Руски войници масово се предават на украинската армия в Курска област





    Армията на Путин беше унижена на собствена територия и вдигна бялото знаме

    Руски войници масово се предават в собствената си държава. Украинската армия, която извърши изненадваща инвазия в Курска област на 6 август, превзе десетки населени места.
    Според украинския военно-политически анализатор Олександър Коваленко само за няколко дни силите на Киев са взели 2500 руски военнопленници и ликвидирали над 17000 на тяхна територия . „Собственият им живот е много по-важен за тях. И взеха правилното решение, предавайки се. Това е огромен брой“, каза Коваленко пред NEXTA.
    А аз танцувам ли тааанцуууувааммм и не моа се запрааа 🤸‍♂️🕺🕺

    Коментиран от #88

  • 52 Аман

    9 19 Отговор

    До коментар #11 от "000000000":

    Не, това са числата на проф. Витанов, които тепърва трябва да се случат. А в момента чакаме да утилизират 3000 руснака, които са в обкръжение.
  • 53 Мишел

    11 28 Отговор

    До коментар #6 от "„СТРАТЕГИЯ НА КУТУЗОВ“:":

    Руснаците бягат! ОТ СОБСТВЕНА ТЕРИТОРИЯ БЯГАТ! Ти ми обясняваш за роти ,полкове и резерви. Руснаците бягат от собствените си домове от собствена територия! Схващаш ли? И докъде ще бягат? До Урал? Или ще се крият в Америка и Европа? Страхливо племе са руснаците - при първия вятър срещу тях и побягнаха.

    Коментиран от #147

  • 54 гост

    13 25 Отговор

    До коментар #4 от "„СТРАТЕГИЯ НА КУТУЗОВ“:":

    Първо пишман "стратего" и тогава и сега никаква стратегия на Кутузов не е имало и няма да има !! Наполеон се би сам , защото от прекалена самоувереност не си е дал сметка , че условията в Раша и то на такова разстояние на север нямат нищо общо със тези с които е свикнал в Европа и Африка !! Нито е преценявал времето , нужно за тогавашните армии да изминават такива разстояния ! Съответно армията му не е била оборудва за такива условия и не е имало време да се достави такова оборудване !! Докато не е настъпила зимата са прегазвали тъпите крепостни като валяк и са влезли в Москва като на парад !! Щото дори "Кутузов" е предпочел да си спести срама да го победят в директна битка и се направил на "стратег" , бягайки като заек !! Останалото са рашанска пропаганда , както винаги е било !!! 90 % от загубите на армията на Наполеон са били от студ и болести , докато ""героичната" армия на Кутузов го е "преследвала" !!! Това на военна победа ли ти прилича или на приказки на кило от лъжливи монголоиди ?? Освен това Наполеон е тръгнал да се връща , защото е получил съобщение , че англичаните и прусаците се готвят да го ударят в тил , а не от страх от "обоср...я" Кутузов !!

    Коментиран от #97

  • 55 Папата

    28 9 Отговор

    До коментар #45 от "Стойко":

    Този пасквил може да живее само в една куха от пропаганда кратуна като твоята!
    А реално това, ковето се случва е, че Русия смаза цялата професионална укро армия, зарадо което наркомана узаконява 18та вълна мобилизация и то вече на ученици и жени, забрани християнството и напускането на 404, изпразни натовските оръжейни складове, свали цената на всяка прехвалена западна техника и загуби 35% от територията си безвъзвратно! 🍻

    Коментиран от #61, #78

  • 56 Валери Божинов

    12 6 Отговор

    До коментар #3 от "Руснака нищо не може да прави":

    По добре войни отколкото гей паради ии деца с трима родители... Той, тя и то....
  • 57 В.В.П

    8 16 Отговор
    Обичам Руския народ и така ще бъде до смърта ми. Руския народ а не останалите републики в РФ като Ингушетия,Дагестан ,Чечня и т.н.Но напълно стана ясно че явно Владимир Владимирович Путин е в завера със САЩ и запада да заличи братска Русия! Никой нормален не би нападнал съседна братска славянска страна с един език ,да даде близо 600 хиляди руски жертви и да навлязат в територията му и да стане позор пред света! Явно е бил прав Борис Немцов малко преди да го убият - "Има Путин -няма Русия" ,"Няма Путин -има Русия"

    Коментиран от #60, #62

  • 58 Така беше и в

    19 7 Отговор
    Предишната световна война! А тези, западналите виждат, че чаршафите ги колят систематично и планирано, НО още им дават безплатни жилища, мажат им филии да ядат. Докато брадатите използват всичкият, този гратис и им се смеят на глупостта. И на другия ден пак са заклали някои от местните мекици. И нямат смъртна присъда???
    Еми за това тези, колкото и пари и оръжия да имат, губят всички войни, поради простата причина: Много са глупави!!!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Математика

    13 11 Отговор

    До коментар #57 от "В.В.П":

    Брой и над 2 милиона войници фира за Украйна
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Блатомир Путлер ШУБЕТО

    11 13 Отговор

    До коментар #57 от "В.В.П":

    Този касапин ще отиде на бунището на историята както всички други самозабравили се диктатори убийци
  • 63 Проскубано пуси 🐱

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "К.О.Т.арАК 🐱":

    Да не си си забравил хормоналните блокери, та си разправяш халюцинациите наляво надясно?

    Коментиран от #80

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 стоян георгиев

    21 10 Отговор
    Укро трола троли, ама руската армия не спира! Западните медии реват, че руснаците не се спират пред нищо, а курската терористична акция не е довела до нищо, даже напротив, хахахахах
    🇧🇬❤️🇷🇺

    Коментиран от #66, #90

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Казуар

    10 12 Отговор

    До коментар #11 от "000000000":

    Значи казваш, влезли са 10000 украински войници, и са загубили 5500, ти да видиш.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Чакай, войната още

    17 8 Отговор

    До коментар #59 от "БЛАТУШКИТЕ":

    НЕ е свършила. Не се знае, какво още може да стане. Кой е пръв и кой последен, ще се разбере чак на края. То и германците бяха "Велика нация", пък виж ги днеска? Диваци ги колят там, на тяхна територия.. Превърнаха ги в жалка работа.

    Коментиран от #77

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Костадин Костадинов

    9 12 Отговор

    До коментар #71 от "Да бе малчо":

    Добрата Русия нападна Украйна,не знам дали знаеш?

    Коментиран от #79, #81

  • 73 Жоро

    15 11 Отговор
    Кажете сбогом на крайна, 33 год са й много 😂😂😂

    Сирски иска закон за промяна на мобилизационната възраст да падне на 19 год, хахаха Вместо бал за завършване, шут в ..., чувал на главата и право на фронта!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 К.О.Т.арАК 🐱

    6 13 Отговор

    До коментар #49 от "Витко":

    а , то и аз си отживях , но тва няма нищо общо със случката ми като цяло ..все пак имах някаква отговорност спрямо хора , едвам съм ги домъкнал-щяха да се женят там..и до сега ми благодарят че съм ги отървал

    Коментиран от #102, #103

  • 77 Крокус мокус

    11 11 Отговор

    До коментар #70 от "Чакай, войната още":

    Аз натвое място бих си мълчал за диваците щото рекорда се държи от клането в рушлямистанския КРОКУС🔞☠️💤
  • 78 Мишел

    9 15 Отговор

    До коментар #55 от "Папата":

    Какви 35 процента? Преди агресията бяха обявили Донецка Луганска и Херсонска автономни републики? След нея Украинците освободиха Херсон! Рашите загубиха 1760 хил.кв.км територия и стотици хиляди от тях напуснаха домовете си. Такъв разгром и най песимистичната гладна копейка не е очаквала хехе

    Коментиран от #83, #98

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 К.О.Т.арАК 🐱

    3 3 Отговор

    До коментар #63 от "Проскубано пуси 🐱":

    Варна-Катедралата ..колко пъти да ви бия среща?
  • 81 Знам

    10 10 Отговор

    До коментар #72 от "Костадин Костадинов":

    че войната е следствие, а без причината злото САЩ, сега война нямаше да има! Хубаво е човек да е със отворени очи, за да не реве утре за следващата война сътворена от злото САЩ!

    Коментиран от #85

  • 82 Костадин Костадинов

    4 4 Отговор

    До коментар #79 от "стоян георгиев":

    Да ве,ни знайш ли и ти?
  • 83 Историк

    8 9 Отговор

    До коментар #78 от "Мишел":

    Хахахаха, троле троле, вземи се осведоми малко, няма нужда да цитираш dw, униан и безарабски фронт! Тия измишльотини всички сме им се смяли вече, хахах
  • 84 гост

    11 19 Отговор

    До коментар #4 от "„СТРАТЕГИЯ НА КУТУЗОВ“:":

    Освен това "стратегическото" БЯГСТВО на великата ти Червена армия от Хитлер си беше точно БЯГСТВО , със предали се стотици хиляди в плен !! Дори Сталин е бил готов да бяга от Москва , обаче даже не е знаел къде , щото всеки момент е очаквал Япония да нападне от изток !!! И ако не бяха САЩ да влязат във войната и да ангажират ВСИЧКИ японски войски в Азия и Океания , а бяха оставили Япония да нападне , както е бил плана им с Хитлер , сега японско - немската граница щеше да минава през средата на Сибир !!! И понеже това им беше малко , наляха не Раша техника и оръжия колкото два пъти вътрешния и продукт тогава и отвориха втори фронт в Европа , за да се бие Хитлер в две посоки и превзеха територия в Европа два пъти повече от Раша за два пъти по-малко време !!! Победил е Сталин Хитлер , ама на върба в сряда !!!
  • 85 Костадин Костадинов

    6 7 Отговор

    До коментар #81 от "Знам":

    Да ве,то на вас руснаците се някуй друк вий виновен.

    Коментиран от #89, #92

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Цончо плюнката 💦☔

    5 3 Отговор

    До коментар #85 от "Костадин Костадинов":

    Коци знаем се от деца но ако продължаваш така ща наплюя 💦💦💦💦

    Коментиран от #94

  • 90 Български Турчин

    3 5 Отговор

    До коментар #65 от "стоян георгиев":

    демеки искаш да кайш кюпекито си лай а кирвана си гитмеки
  • 91 Костадин Костадинов

    8 8 Отговор
    Дъ питам ко стана ф Курск: нещо непобедима сгъна май?
  • 92 Обърка се

    8 6 Отговор

    До коментар #85 от "Костадин Костадинов":

    Аз съм българин! Както казах, човек със затворени очи, все е в грешка и все излъган от злото на света САЩ!

    Коментиран от #93, #105

  • 93 Костадин Костадинов

    8 9 Отговор

    До коментар #92 от "Обърка се":

    Русначе,вие нападахте Украйна. Няа ми съ прайш и пак дъ обвиняаш другити.

    Коментиран от #95

  • 94 Костадин Костадинов

    3 5 Отговор

    До коментар #89 от "Цончо плюнката 💦☔":

    Ш ръждясъм!
  • 95 Не бъ

    10 6 Отговор

    До коментар #93 от "Костадин Костадинов":

    Войната е следствие бре! Причината е злото САЩ! Видя ли сега ко зло е САЩ! Ем оопрстачва глупав зарзават, ем война праи! Ко ншъ кайш?

    Коментиран от #96

  • 96 Костадин Костадинов

    7 5 Отговор

    До коментар #95 от "Не бъ":

    Да ве, следствие от вашата завователнъ пулитика. Праф си руско гражданче.

    Коментиран от #99

  • 97 ПРАВ СИ! КУТУЗОВ СКРОМНО Е БЛАГОДАРЯЛ НА

    8 11 Отговор

    До коментар #54 от "гост":

    ЗИМАТА И СТУДА, ЧЕ СА ПРОГОНИЛИ НАПОЛЕОН И Е МЪЛЧАЛ ДО ГРОБ, КЪДЕ СЕ Е КРИЛ ПРЕЗ СЪЩОТО ВРЕМЕ, ЗАЕДНО С ЦАРЯ И ОКАЯНАТА СИ АРМИЙКА!

    Коментиран от #113

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Абе ти си много

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "К.О.Т.арАК 🐱":

    Абен! Как може да НЕ знаеш, какъв тип виза имаш в паспорта си? И ако са ти го взели (фирмата или някой друг), не ти ли минава през акъла, че това е опасно за теб? В чужда страна да си без документи за самоличност? Нали знаеш, че така правят с жените робини? Лъжат ги с "хубава работа в чужбина ", вземат им паспортите, отиват там с туристическа виза и НЕ им връщат паспортите!!!
    В такъв случай, единственият начин да се спасиш от там, е да отидеш в нашето посолство там и да разкажеш всичко...
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Витко

    5 2 Отговор

    До коментар #76 от "К.О.Т.арАК 🐱":

    Хахаха!! Така е.....виж Женята Дайнов в какво се е превърнал с рускиня в къщи.
  • 103 И кво...

    10 2 Отговор

    До коментар #76 от "К.О.Т.арАК 🐱":

    Отидохте за Волги... и се върнахме с Олги.... хи хи хи

    Коментиран от #107

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 И аз съм българин!

    3 2 Отговор

    До коментар #92 от "Обърка се":

    Аз съм българче обичам нашите планини зелени!, зарвори очи бро, завий се с одеалото през глава, брой до десет хиляди осемстотин и тридесет и едно, след това повтори шестдесет и шест пъти... мечка страх мен не страх, и ще видиш как злото САЩ ще изчезне, и пред теб ще се появи язовеца в униформа на руски десантчик.

    Коментиран от #108

  • 106 az #СВО

    11 7 Отговор
    Накратко:

    1. Западът изчерпа възможностите си за доставка на артилерийски снаряди за ВСУ. Липсата им се стреми да компенсира доколкото може с дронове.

    2. РФ има тотално превъзходство във въздуха и започна активно да го използва след появата на УМПК за СП авиационни бомби, превръщайки ги в планиращи.

    3. ВСУ има проблем с липсата на личен състав. Киев компенсира загубите му с тотален лов на хора на цялата територия, която все още контролира. Въпреки това обаче всеки месец ВСУ е на около минус 20/25 хиляди. Колко още може да издържи на това темпо не е ясно, вероятно около 2-3 месеца. Ето защо европейски армии ще бъдат включени във войната срещу РФ до м.Ноември или поне такива са плановете. Това вкл. и България.

    Коментиран от #109, #112

  • 107 Продължи де....

    6 0 Отговор

    До коментар #103 от "И кво...":

    И сега цяло село се вози на Олги.
  • 108 Българите не си продават

    5 5 Отговор

    До коментар #105 от "И аз съм българин!":

    страната на зото САЩ! Тези дето се водят българи, а се продават като зарзавати на това зло, са безродници! Човек с морал и ценностна система и да затваря и да отваря очи, няма да си промени мирогледа за злото САЩ, което прави войни, съсипва деца, плаща за лъжи!
  • 109 Ай разкарай се най после от тука бе....

    5 4 Отговор

    До коментар #106 от "az #СВО":

    Бабуин😡😡😡😡😡
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Р.К.И.

    3 6 Отговор

    До коментар #97 от "ПРАВ СИ! КУТУЗОВ СКРОМНО Е БЛАГОДАРЯЛ НА":

    Подовите! Тогавашните конски подкови са били без профил - равни. Пързаляли са се по леда и са били неизползваеми . Не е смешно - тогава без коне в армията е все едно сега да нямаш никаква техника.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Механик

    7 7 Отговор
    Още самото заглавие е изцяло нелогично. Пак опити за внушение, а руските в това време ви разказват играта. За това и се гърчите в безпомощност и злоба.
    п.п.
    Когато направиш ФАТАЛНА грешка, тя не може да бъде коригирна. Точно по тая причина и се се вика ФАТАЛНА, а не просто ГРЕШКА и това я отличава от другите грешки.
    Но нищо! Путин ще ви КОРИГИРА както си следва.
  • 116 ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

    1 7 Отговор
    Не е грешка, че Путинн нямаше защита на Курск, и не реагира на разузнаването, в Курск са сталинисти и комунисти. Путин иска да се отърве от тях. ... Войната ще приключи бързо в полза на Зеленски, ако се атакуват всичката собственост и живот на олигарсите в Русия. Да, Путин и Зеленски са марионетки на ционистите. След 6-месеца ще свърши войната, тогава Путин ще умре. Русия има 36 годишни периоди. Баба Ванга предсказва гражданска война на народът срещу олигархията на Горбачов-Елцин-Путин. Война срещу неолибералната догма на Путин и русофобията му - чрез тоталният му антикомунизъм и анти СССР. Фейкът, пропагандата срещу Сталин и СССР - социализмът, че Сталин и Хитлер са едно и също, Социализмът и фашизмът са едно и също, го няма в нито един учебник и историческа книга, енциклопедия, преди 1990та година. Но слабо се промъква покрай Солженициновата ера, макар и той като Желю Желев да предпочита фашизмът, и да пропагандира фашизмът в Чили и Португалия, Испания.. Но точно при управлението на Путин с пълна сила се прокарва в Русия и Светът, идеята - че Сталин и Хитлер са еднакво лоши и са съюзници направили ВСВ. Путин има 99% заслуга за това. дори и сега тази кампания срещу ссср и социализмът не е намаляла, а дори се увеличава. И от кой ще дочакаме някога да каже, че ВСВ е била само срещу СССР, и всички марионетни правителства в Европа са давали 80% от БВПто си за Хитлер срещу СССР. И пострадалата част на Европа остава с помощ само от СССР. Което е буферът по дого
  • 117 ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

    2 4 Отговор
    Но точно при управлението на Путин с пълна сила се прокарва в Русия и Светът, идеята - че Сталин и Хитлер са еднакво лоши и са съюзници направили ВСВ. Путин има 99% заслуга за това. дори и сега тази кампания срещу ссср и социализмът не е намаляла, а дори се увеличава. И от кой ще дочакаме някога да каже, че ВСВ е била само срещу СССР, и всички марионетни правителства в Европа са давали 80% от БВПто си за Хитлер срещу СССР. И пострадалата част на Европа остава с помощ само от СССР. Което е буферът по договор, буферна зона, Източният блок, за да се върне съветската армия обратно в СССР, и да не насърчават комунистите в други страни, и да не им помагат. Само Хрушчов нарушава това, с Куба, защото така отвръща за унгарските събития - нарушен договор. ..... Кога ще научим какво е "В очакване на Годо"? В ОЧАКВАНЕ НА ГОДО. Владимир е представител на фермерите
    , дребната буржоазия, и интелигенцията. Другият е от работническата класа. Капиталистът, капиталистическият елит води на въженце псевдо интелигенцията - фашизма - неправителствени организации, журналистите.
    Очакването е на демократична власт, но има само капитализъм. ... Капиталистическата система води на въженце НПО, ФАШИЗМЪТ, ДЯСНАТА НАУКА. Професорите и експертите с грантове от капиталистическата върхушка, от буржоазната диктатура искаща да внуши - е демокрацията.

    Коментиран от #118, #129

  • 118 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #117 от "ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ":

    Хахах вече знаем от какво си болен...хахаха
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Фактолог

    7 4 Отговор
    Малко за Покровск в детайли.
    Град Красноармейск (Покровск) е най-важният логистичен пункт, от който се снабдяват както Южнодонецката групировка на Въоръжените сили на Украйна, така и цялата Славяно-Краматорска агломерация. Покровск не е просто кръстопът. Това е най-големият железопътен възел в Донбас.
    Ако бъде загубен, единствената налична железопътна линия за северен Донбас ще бъде тази, която минава от Павлоград до Славянск през Изюм.
    Което, първо, е два пъти по-дълго от маршрута Павлоград – Покровск, и второ, има по-малък капацитет. Трудностите за военната логистика са очевидни.
    Именно в Покровск (западното му предградие Удачное) се намира последното въглищно предприятие Метинвест Покровскугол на територията, контролирана от Киев, като част от Покровския въглищен завод (мина Красноармейская Западная № 1) и Свято-Варваринската обогатителна фабрика, обхващаща 30 до 40 на сто от нуждите на украинската металургия от въглища за коксуване. Единствената алтернатива са въглищата от Австралия и САЩ. А това е дълго и скъпо. А капацитетът на одеските пристанища и железопътните линии налага сериозни ограничения.
  • 121 О.З.Полковник Хичев

    6 2 Отговор
    Руснаците съвсем съзнателно допуснаха ВСУ в Курск и частично ги увлякоха в дълбочина, облекчавайки за войските си ситуацията в Донецка област! Резултата е видим - въпрос на време е падането на Покровск а оттам и на третата и последна линия на отбраната на ВСУ! След това вече отбранителни съоръжения няма...

    Коментиран от #125

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Филип

    3 7 Отговор
    Русия "коригира" грешката си от пакта Моллотов/Рибентроп чрез американския ленд-лиз, грешката си в Авганистан чрез Андропов, а грешката си за Курск ще коригира с разпад на РФ на няколко държави, заплащане на репарации и изолация за десетки години... За Сибир не става дума, той вече неофициално е китайски.

    Коментиран от #128

  • 124 Бай Яни.

    3 8 Отговор

    До коментар #4 от "„СТРАТЕГИЯ НА КУТУЗОВ“:":

    Значи да очакваме скоро Мацква да изгори и да оморят украйнците от глад унищожавайки всичко по пътя им към бункера на Путин.
  • 125 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #121 от "О.З.Полковник Хичев":

    Хаха като почне новото руско бягане гледай да си си запазил името.тук сте все полковници и генерали ама като се оа.а работата ставате мишки за секунди.та путин верно ги е пуснал двете бригади в курск те щеше много да променят на фронта срещи 300к групировката която се движи в донбас.даже и за старшина не ставаш.

    Коментиран от #131

  • 126 Факт

    5 0 Отговор
    А някои болни мозъци са почитатели на най деградиралата и тотално опозорена държава и прокълнатият й народ.
  • 127 Абсурдистан

    5 0 Отговор
    Драги ми журналя, някои грешки се наричат фатални, защото посредствията от тях са непоправими. Синоними са неизбежен, пагубен, гибелен! Обратно в училище!
  • 128 Един лъжец

    3 2 Отговор

    До коментар #123 от "Филип":

    винаги изглежда жалко!
  • 129 Румен

    3 8 Отговор

    До коментар #117 от "ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ":

    Каква кампания срещу Русия??? Факт е пакта Рибентроп-Молотов, факт е, че Германия и Русия бяха съюзници и си поделиха Полша, факт е, че полските офицери са избити в Катинската гора от руснаци. Факт е, че Сталин се е готвил да нападне Германия /има книги по въпроса, чети - например Суворов/, а Хитлер ги е изпреварил. Факт е, че Русия щеше да загуби ВСВ, ако нямаше помощ от САЩ и съюзниците/ линд/лез, нападението в Нормандия и Италия, и над Япония. Ама, за русофилите всяка лъжа на Рассия е единствената истина...

    Коментиран от #132, #140

  • 130 дядото

    3 3 Отговор
    и вие швабите през 1941 год. изненадахте братята руси и то много жестоко с цивилното население,но после .....бяхте още по-силно изненадани и до днес още плачете като вдовици за .....
  • 131 О.З.Полковник Хичев

    2 1 Отговор

    До коментар #125 от "стоян георгиев":

    Аз младеж бях зам. началник щаб на Втора Българска Армия, а ти кой си или по-точно какво си...?

    Коментиран от #137, #138

  • 132 Верно ли

    5 4 Отговор

    До коментар #129 от "Румен":

    Ти да видиш! Ленд лийза който е под 10 % от използвният есурс от Русия! Или Нормандия, в края на войната! Човек трябва много да се мрази, за да е лъжец и да мрази историята си!

    Коментиран от #135

  • 133 Няма вече денги раша

    3 6 Отговор
    Русия хариза на Китай Сибир ,срещу копейки я даде на концесия ,китайците срещу процент доведоха западни и щатските компании да обработват ресурса
  • 134 хе хе

    5 4 Отговор
    Руската парадна армиика пак яде пердах на ... руска територия.
  • 135 да же е 10

    2 3 Отговор

    До коментар #132 от "Верно ли":

    ами лендлийза е около 2 % само. и ссср е можел и без него!

    Коментиран от #136

  • 136 Така де

    0 0 Отговор

    До коментар #135 от "да же е 10":

    Нали това пише там!
  • 137 стоян георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #131 от "О.З.Полковник Хичев":

    Дано не си бил щото значи сме нямали специалисти.и то в област дето се пъчехме колко сме били силни.аз стм един обикновен човек без военно образование и ти казвам че пишеш глупости.дано верно не си бил офицер макар пе е възможно.чел съм книгата на шефа на генералния ви щаб .такива глупости беше написал че се чудех верно ли е бил на подобна позиция .
  • 138 Р.К.И.

    1 3 Отговор

    До коментар #131 от "О.З.Полковник Хичев":

    Със съветска униформа. Такъв позор българската войска не познава от 1300 години - офицерите и да носят чужда униформа! Само си бил зкпч.
  • 139 Русчо

    3 4 Отговор
    Русия изгуби войната, факт!

    Коментиран от #141

  • 140 българия или мафията в читанка инфо

    2 1 Отговор

    До коментар #129 от "Румен":

    Нито в договорът пише такива неща, нито има такова тълкуване преди Горбачов. Сталин е знаел, че Хитлер е подготвен от Англия и САЩ капиталистическата плутокрация, от Кристиан Ракавски през 1937г. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПОКАЖЕ НЕЩО ОТ ПРЕДИ 1990ТА ПРЕДИ КАМПАНИЯТА НА СОРОС, РЕЙГЪН И ГОРБАЧОВ, ЧЕ СТАЛИН Е СЪЮЗНИК НА ХИТЛЕР. Смяна на историята.

    Коментиран от #150, #151

  • 141 Може

    2 3 Отговор

    До коментар #139 от "Русчо":

    Но фактоите не са на твоя страна! А това те прави лъжец! А лъжеца е на долното нещо в едно общество и отвращава както от себе си, така и от спонсора на лъжи злото САЩ!
  • 142 Къде е тайната

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Варна":

    През деня е, обществено място, камерата е стационарна. Къде е шпионажа? Демонстративно преминаване посред бял ден, да покажат кой е господаря.
  • 143 Евро31

    2 3 Отговор
    Русия винаги успява да вземе първоначално надмощие и когато стане трудно се разпада.
  • 144 КАРТЕЛИРАНЕ ИМПЕРИЯ

    1 1 Отговор
    Всичкото дясно е л..но. Казват, че искат да е като в Германия, а не внасят и един закон който имат в Германия. Ще си помисля дали искам да сме в ЕС, ако всички закони са като в Германия. Социални, здравни, данъци, за изборите.. Но десните са против всеки германски закон? Германия е имала 2000 здравни каси, сега около 100, имат ли клинични пътеки?? В ЕС сме, за да не бъдем като Германия, а слуга на Германия..

    Коментиран от #145

  • 145 Колето

    0 0 Отговор

    До коментар #144 от "КАРТЕЛИРАНЕ ИМПЕРИЯ":

    За да бъде правилно думата трябва да бъде "логично". Но най-вероятно си имал в предвид друго.
  • 146 Щом ги коригира,

    3 0 Отговор
    Значи не са фатални.
  • 147 😂😂😂😂

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Мишел":

    Мишел от съпротивата ,😂😂😂😂колко си далече от истината, я малко почни да се интересуваш всъщност какво става, ама не остави си капаците така ти е по добре😂😂😂😂
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Маке

    2 1 Отговор
    Да допуснем,че Украйна е превзела 1200кв.км.,че това е територията грубо на една бивша околияили горе-долу 1/5 от област.Хайде стига за големи успехи.Тъпотията на двамата диктатори няма граница.
  • 150 Р.К.И.

    0 3 Отговор

    До коментар #140 от "българия или мафията в читанка инфо":

    Фактите са големи колкото кълбото земно, а вие продължавате глупости да говорите! На 1 септември Германия влиза в Полша; на 3 септември демокрациите обявяват война на Гермения. На 17 септември СССР влиза в същата тази Полша, в същата тази война. Демокроциите НЕ обявяват война на СССР. Повече : стават .... съюзници и крепители на СССР - политически и материално! Кого подкрепяха Англо-американците с оръжие , храни, суровини, а и с жива сила (Десантът в Нормандия!), Германия или СССР. Такива невеорятни лъжи пишете и говорите и на "история" ги правите. Още живи има от Втория фронт, където съюзниците дадоха стотици хиляди убити! Като съюзници на кого? На Германия или на СССР? Господ ще ви наказва за вашите безсрамия, лъжи и неблагодарност
  • 151 Р.К.И.

    0 2 Отговор

    До коментар #140 от "българия или мафията в читанка инфо":

    Има още един договор - от септември същата година. От август е политически, от септември е практически. Този договор, за които в Москва срамежливо премълчават е за "дружба" м/у Берлин и Москва, Така е и озаглавен. Там са записани географските "придобивки" на СССР и материалното подпомагане на Вермахта от същото сесере.
  • 152 И.д.и.о.оооо

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "„СТРАТЕГИЯ НА КУТУЗОВ“:":

    Генерали, като Кутузов и Жуков нямаше да са нищо без американската помощ Ленд-лийз към съветите !
    Това руснаците не спирате да живеете в облаците, интересно с какво ви блъскат вашите управляващи
  • 153 Русщи уйбавец

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хистерия чанъл":

    Ухаааа, бо днал те е Путя
  • 154 МИР

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "000000000":

    Тесто повече войници отколокото е реално българската армия или по точно сухопътни сили без цивилните и то само бойните части от тези сухопътни сили
  • 155 Мишле,

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Мишел":

    Белгород,Крим и Суджа са си там. В първите два района е сравнително спокойно , а в Суджа още се стрелят, т.е не е на ВСУ. Но за да знаеш ще четеш. Стига руча жабетата на пропагандата....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания