Тема: Украйна

6 Септември, 2024 16:55, обновена 6 Септември, 2024 18:53 12 209 144

Остин деликатно се противопостави на Киев да използва далекобойни американски оръжия срещу руска територия

  • володимир зеленски-
  • лойд остин-
  • украйна-
  • нато-
  • русия-
  • ракети-
  • курска област

Пентагонът обеща още военна помощ. Според Кремъл в момента не съществуват условия за провеждане на мирни преговори с Украйна

Остин деликатно се противопостави на Киев да използва далекобойни американски оръжия срещу руска територия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Използването на предоставени на Киев американски оръжия за нанасяне на удари на далечни разстояния в Русия няма да промени значително ситуацията в Украйна, заяви министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

По този начин той деликатно се противопостави на желанието на Киев за премахване на ограниченията върху употребата на тези оръжия, отбелязва агенцията.

Още новини от Украйна

Говорейки пред репортери след среща в американската военновъздушна база в западния германски град Рамщайн, посветена на помощта за Украйна, Остин подчерта, че не конкретното оръжие ще промени ситуацията.

Остин също така заяви, че Русия е преместила своите планиращи бомби отново отвъд обхвата на ракетите ATAКМС. Остин добави, че самата Украйна разполага със значителни възможности за атакуване на цели далеч отвъд обхвата на британските крилати ракети "Сторм Шадоу".

На проведената по-рано днес среща украинският президент Володимир Зеленски призова западните съюзници на страната му да игнорират "червените линии" на Москва и да позволят на Киев да използва оръжия с голям обсег за удари по руска територия, а Вашингтон обеща още 250 милиона долара за оръжия за Киев, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Зеленски участва за първи път в организираната от САЩ редовна среща на съюзниците на Украйна във военновъздушната база "Рамщайн" в Германия и се опита да представи разрешението за удари с голям обсег като още един начин за оказване на натиск върху Русия да прекрати продължаващата от две и половина години инвазия.

Това се случва в рисков момент за украинските сили, които започнаха изненадваща офанзива в руската Курска област, въпреки че руските сили са съсредоточили всичките си усилия върху превземането на град Покровск в Източна Украйна, който е ключов логистичен център за военните усилия на Киев, отбелязва Ройтерс.

"Да, трябва да разполагаме с тези способности с голям обсег не само на окупираната територия на Украйна, но и на руска територия, така че Русия да бъде мотивирана да търси мир", каза Зеленски.

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин посочи настъплението в Курск като пример за това как Украйна работи за изземване на инициативата на бойното поле. "Агресивната армия на Кремъл сега е в отбранителна позиция на собствената си територия", заяви Остин.

Все пак забележките на Остин изглеждаха по-скоро насочени към по-широкообхватните усилия на Запада да подкрепи кампанията на Украйна за отблъскване на руските сили от нейната територия, включително обявяването на още помощ в сферата на сигурността на стойност 250 милиона щатски долара.

"(Руският президент Владимир) Путин таи дълбока злоба. Москва продължава офанзивата си в източната част на Украйна, особено в района на Покровск", каза Остин.

"Путин прехвърля войските си в Курск. А Кремъл продължава да бомбардира украинските градове и да атакува украинското цивилно население", добави той.

Остин изброи статистически данни, подчертаващи броя на военните жертви на руските сили, според които повече от 350 000 руски войници са били убити или ранени. Той заяви, че украинските сили са потопили, унищожили или повредили 32 руски военноморски кораба и са изтласкали руския Черноморски флот по-далеч на изток.

Зеленски заяви, че около 6 000 руски войници са били убити или ранени при Курската офанзива на Украйна.

"Днес ние контролираме територия от над 1300 квадратни километра в Курската област и това включва 100 населени места", каза Зеленски, като добави, че голяма част от тази територия е била изоставена от руските войски.

"Те просто избягаха, когато видяха, че нашите сили се приближават", заяви той.

По думите му Москва обаче обстрелва с ракети и дронове градове в цяла Украйна, като това са някои от най-мащабните атаки от началото на войната и Зеленски призова представителите на десетките страни, участващи в преговорите в Рамщайн, да изпълнят обещанията си да предоставят на Киев повече средства за предотвратяване на въздушните удари.

"Броят на системите за противовъздушна отбрана, които все още не са доставени, е значителен", каза украинският президент.

Очаква се Зеленски да пътува до САЩ този месец, където той се надява да представи "план за победа" пред президента Джо Байдън. Въпреки това, тъй като войната продължава и нахлуването в Курска област досега не е успяло да постигне прехвърляне на руски сили от вътрешността на Украйна, не е ясно дали този ход ще се отплати, посочва Ройтерс.

Руските сили контролират 18% от територията на Украйна и постепенно напредват в източната част на страната след неуспеха на контраофанзивата на Киев през 2023 година.

Според Кремъл в момента не съществуват условия за провеждане на мирни преговори с Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето мнение

    131 36 Отговор
    Офицер от натювска България ме гледа тъпо около 30 сек, след което избухна в истеричен смях, когато му казах за една от най-популярните козяшки опорки, че нато може да разгроми Русия. Натювци знаят и виждат как критичната им инфраструктура свети като крушка, а те нямат никакво противодействие на хиперзвука на Руснаците.

    Коментиран от #8, #9, #25, #29, #34, #109

  • 2 Последния Софиянец

    96 20 Отговор
    В Свети Влас банда украинци и грузинци залавят украински милионер и му взимат 5 млн долара и кола за 300 000 евро.

    Коментиран от #11

  • 3 Обективни истини

    128 22 Отговор
    Този няма ли да поиска веднъж свръх доза и да се гътне, че досади и писна на всички и всеки

    Коментиран от #23

  • 4 Иван

    91 14 Отговор
    Пък "орлите" полски бяха най- смешни. Прибраха си койручките м/у краката и скимтяха като бити....п....:)))

    Коментиран от #7

  • 5 Ти да видиш

    112 17 Отговор
    Нацистите от Киев нали се хвалеха,че имат собствени далекобойни нови балистични ракети?! Тук ни проглушихте как щели с тях да превземат Москва, сега що искат разрешение за чужди ракети?!
  • 6 Хохо Бохо

    77 14 Отговор
    Зелениапор бърза да приключи с 404 и себе си
  • 7 Приятелски удар по хохохолите😂

    79 11 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    "Много украинци незаконно са получавали финансови плащания за децата си от полската държава, въпреки че са живели в родината си."
    Това заяви министър-председателят на Републиката Доналд Туск. Тази година Полша прие закон, който задължава децата на украински бежанци да посещават местни училища. "В противен случай родителите им ще бъдат лишени от социални помощи, по този начин се хванаха много измами."
  • 8 То вие двамата сте се гледали тъпо...

    25 116 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето мнение":

    Поне час, докато асимилирате глупостите които си споделяте с този мним натовски офицер, то се видя в тази война че НАТО ако влезе във войната безаналоговата путинска армия ще бъде стрита на прах.

    Коментиран от #14, #16, #72, #89, #96, #135, #140

  • 9 Офицер от БА

    58 14 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето мнение":

    Прав е колегата, а нас ни спукаха от гонка заради светещите обекти. Нищо не можем да направим и командването го знае, но се натяга пред началниците.
  • 10 Ядрото

    70 13 Отговор
    Идва моментално. Лвов ще го отнесе за начало там са само укри
  • 11 Швейк

    30 34 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    В апартамента на стара баба в Москва бяха открити 100кг. наркотици, 26 автомата АК-47, два сандъка с експлозиви и един труп във фризера.
    Руските тайни служби изясняват как бабата е попаднала в апартамента.

    Коментиран от #19

  • 12 ти да видиш

    74 14 Отговор
    зеленияпор поиска разрешение да иде до тоалетната да се изтpoпа и да си напудри носа!
  • 13 Хрушчов

    50 10 Отговор
    Карибска криза номер две.
  • 14 Офицер от БА

    75 12 Отговор

    До коментар #8 от "То вие двамата сте се гледали тъпо...":

    И от кое се видя по точно? нато е 10 години в украйна и какво? Плашите гаргите, но тренират скок на колесник в движение.

    Коментиран от #56

  • 15 украйна ще бъде срината до основи

    82 15 Отговор
    няма да остане жив артилерист .

    Коментиран от #94

  • 16 Атина Палада

    67 9 Отговор

    До коментар #8 от "То вие двамата сте се гледали тъпо...":

    Вярно,в Полтова я стриха на прах:)))
  • 17 Бамзе

    71 9 Отговор
    Като гледам физиономията на Остин , нещо не е наред с потника .
  • 18 Само питам

    66 10 Отговор
    На потника защо не му дадоха да открие или закрие Олимпиадата , Европейското по футбол или нещо друго ? Даже на Евровизия не го пуснаха .
  • 19 Швепс

    32 14 Отговор

    До коментар #11 от "Швейк":

    От кое село е баба ти? Ако отидеш на психолог, ще ти обясни значенито на фантазии, спомени и травми от ранното детство и ще ти предпише по-силни хапчета.

    Коментиран от #24

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хохо Бохо

    94 15 Отговор
    Само изключителен глупак може да нападне Русия и да вярва, че ще я победи. Е укрите не са глупави ама са брутално корумпирани и краварите ги използваха да отслабят Русия. Сметките нещо не излезнаха, сега краварите получиха по-силна Русия и то с реален боен опит. Кофти а?

    Коментиран от #38, #44

  • 22 Смеххх

    50 13 Отговор
    Тъмнозеленият сигурно се чуди как да реагира след чутото от зеления белоноско. Да се смее ли, да плаче ли?! Няма такава пародия.
    Дайте да дадем... трябва още пари да се препират и крадат.
  • 23 Европеец

    79 12 Отговор

    До коментар #3 от "Обективни истини":

    Бях решил да не коментирам зеленият наркоман, но не мога да се сдържа да кажа, че в твоето предложение има резон..... Зеления глупак казва че удари дълбоко в руска територия ще я мотивират Русия да седне на масата на преговорите..... А нима не може да разбере че такива удари ще мотивират Русия да бъде по-жестока към Украйна..... Тая седмица руснаците ми харесаха Как работят, ама явно това не може да го разбере зеления наркоман......

    Коментиран от #26, #31, #142

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Хахахаха

    18 79 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето мнение":

    Разсмял се е, само при идеята че раша може да воюва с НАТО! Наистина ли го вярвате това, копейки? Знаете ли, че при война към раша ще полетят едновременно 250 самолета от всички страни и след 20 минути всичко, което е планувано за удари, ще бъде ударено? Колко самолета има НАТО и колко рашата? Колко ПВО има Европа и колко рашата? Не бъдете смешни! Войната вече се води на руска територия и то с големи ограничения на украинската армия от НАТО (да не удрят там, да не ползват това, да не ползват онова и т. н.). При една война, дали ще има такива ограничения, как мислите?

    Коментиран от #35, #114, #137, #141

  • 26 Съгласен съм

    17 11 Отговор

    До коментар #23 от "Европеец":

    Няма какво да допълня
  • 27 Самарин

    46 8 Отговор
    Брикета пред американското знаме,може да страдаш,докато побелееш.Не наливай бензин в огъня африканско гов.до.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Нютон

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето мнение":

    Кой така ти каза?
  • 30 Пак аз @ 111

    67 11 Отговор
    От нагъл , по - нагъл - държавата му съсипана , той тръгнал да превзема Русия , че и условия поставя ...Да видим докога ще е тоя цирк ...
  • 31 Хахахаха

    16 54 Отговор

    До коментар #23 от "Европеец":

    И с какво ще уплашат Украйна? С ракетни удари ли? Ми те ракетните удари са от 3 години! С удари с дронове? Те отдавна го правят това, но като гледам не са се оплашили украинците! Та сега е ред, да видим рашите как ще приемат тези удари! Дали ще им харесат на тях? Та ударите трябва да се разрешат.

    Коментиран от #102

  • 32 Уса

    63 12 Отговор
    Вчера американците казаха,че Русия вкарва 190 000 доброволци в Курск и отварят нов фронт.Сащ се отдръпват и това беше видяха каквото искаха.Европа продължава,защото от векове е населена от глупаци
  • 33 Хохо Бохо

    34 10 Отговор

    До коментар #20 от "ЕМи ПРо СИА умре":

    Ша идеш ядрената хурка ши ядеш. Скоро
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 456

    51 9 Отговор
    Зельо отива на "важна" среща-няма ли да се обръсне и в по-представителен вид да се облече. Толкова гущера за влече, ако не да му изпратихме една самобръсначка. Да вземе пример поне от Остин-избръснат и с костюм.

    Коментиран от #124

  • 37 Само питам

    14 19 Отговор
    Митрофанова поздрави,ли ни Съединението?

    Коментиран от #143

  • 38 Хм Хм

    13 64 Отговор

    До коментар #21 от "Хохо Бохо":

    Пич, ти сериозно ли си вярваш на думите?
    Страните от НАТО разполагат с 30 000 бойни самолета. Икономиката им е около 100-200 пъти по-голяма, населението около 8 пъти повече. Самолетоносачите са около 15 пъти повече. Технологиите на НАТО са поне 60-70 години пред руските. Да продължавам ли?

    Коментиран от #43, #45, #47, #65, #90

  • 39 БгТопИдиот🇧🇬

    34 8 Отговор
    Каква е американската мечта:

    Един като този от ляво на кадрото да вземе двата като този от дясно кадрото и да се изнесат за А фрика.

    Пиша перефразирано щото ша ме тривнат.
    Кой разбрал разбрал.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Само минавам

    25 8 Отговор
    СтайкофМиндил, какво става с Покровск?!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Алоу

    42 11 Отговор

    До коментар #38 от "Хм Хм":

    Самолетоносачите са супер лесни, така че не ги брой за въоръжение. Само за демонстрация

    Коментиран от #49, #119

  • 44 ХА ХА

    11 37 Отговор

    До коментар #21 от "Хохо Бохо":

    Руския боен опит е груз 200 300.
    Останало им е само шубелииска стрелба от далече, но и това ще се промени!

    Коментиран от #93

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Хахахаха

    11 37 Отговор

    До коментар #35 от "Доларче пробито":

    Путлера ще бъде терминиран, само да си помисли, да натиска копчето! А ако си мислиш, че ще ударят по запада, там където са техните деца трябва да се прегледаш първо.
  • 47 БгТопИдиот🇧🇬

    45 14 Отговор

    До коментар #38 от "Хм Хм":

    Има едно нещо дето го няма в МАТЮ-то.

    А от малки деца ги възпитават в държавата МЕЦАНИЯ.

    И то е боен дух , родолюбие и жертвоготовност.(За по старите люде това е "За родину за Сталину")

    Западният ГМО консуматор никога няма да го разбере !

    Коментиран от #54, #64

  • 48 Ко стана с...

    34 10 Отговор
    ...разследването защо и как е свален Украинският Ф-16...?!?!
  • 49 ХА ХА

    17 6 Отговор

    До коментар #43 от "Алоу":

    Кво ли мислят иракчаните.
  • 50 БгТопИдиот🇧🇬

    28 8 Отговор

    До коментар #42 от "Реал Мадрид":

    Мхм ,укрохристияни с са-та(ни-стката тамга на рамото.

    Т.е служители на рогатия дето шмърка колумбииски препарати.
  • 51 Хахахаха

    13 44 Отговор

    До коментар #34 от "хххх":

    Така е. И отново да обясня фактите, че Украйна с огромните ограничения от НАТО със старо оръжие, изтласка руската армия от околностите на Киев вече на руска територия! За какво НАТО въобще говорят копейките, не става ясно! В НАТО има сигурно 7-8 държави производители на самолети! Аааааа и то не държави от третия свят като раша!

    Коментиран от #52

  • 52 БгТопИдиот🇧🇬

    30 10 Отговор

    До коментар #51 от "Хахахаха":

    Сам си пишеш и си отговаряш.

    Нещо шизофренично май ,а??

    А май на пост капят галинките центове ??
  • 53 Швейк

    9 46 Отговор
    До всички тук които плюят по Зеленски: Не можете да му стъпите на малкия пръст !

    Коментиран от #57

  • 54 Хахахаха

    11 35 Отговор

    До коментар #47 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Хахахаха. Така е. За това рашите винаги са давали повече жертви във всяка война, която са водили! Защото докато хората воюват, като мислят с главите си, рашите стават бързо на Груз 200! Американците за 20 години война в Афганистан, нямат толкова жертви, колкото рашите дават на ден в Украйна!

    Коментиран от #58

  • 55 Джон Кери..съветник на Байдън

    36 8 Отговор
    Няма смисъл от нашите далекобойни ракети с цели
    в Русия защото руската авиация е зад 300 км.зона където не може да достигнем
  • 56 Жица

    38 9 Отговор

    До коментар #14 от "Офицер от БА":

    В грешка си, не тренират скок от колесник, а скок към колесник в движение. За по бързо изнасяне като в Афганистан
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ВАРВАЙ НА АНГЛОСАКСИТЕ

    36 8 Отговор
    Зеления пак го люлеят яко. На пързалката до последния окраинец.
  • 60 БгТопИдиот🇧🇬

    35 9 Отговор
    Да умреш за родината си е дълг и чест.

    Хахчо БГ катилски,ето че и БГ ГМО-консуматорите не могат да разберат психологията на обикновеният Мецан.
    За това няма да е победят никога.
    Победа може само с предатели от вътре,като Белязания или Йолцин.

    Но западналите грабители изпуснаха момента!

    Коментиран от #63, #66

  • 61 Гост

    20 6 Отговор
    Въпрос на дни е да поиска ядрени цигари
  • 62 уйко калеко

    37 7 Отговор

    До коментар #34 от "хххх":

    ДОБРЕ ДЕ ЗАЩО ?СПОРЕД ТЕБ НАТО МОЖЕ ДА ПРЕГАЗИ РУСИЯ ,А НЕ ГО ПРАВИ,

    Коментиран от #126

  • 63 Хахахаха

    8 38 Отговор

    До коментар #60 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Ние това го знаем сме шо! За това вече има 600 хиляди Груз 200. Защото винаги са готови да умрат! А за борбата за родината също го знаем, това ни го показва украинския народ, който вече трета година воюва и успя да изтласка руската армия от околностите на Киев до вече на руска територия!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Ти да видиш

    7 18 Отговор

    До коментар #38 от "Хм Хм":

    ...."В тази връзка германският вестник BILD съставя подробна инфографика, сравняваща въоръжените сили на 32 страни от НАТО с тези на Русия и Китай.

    Общо 3 438 097 души служат в армиите на страните от НАТО. Почти половината от тях са в американската армия. Броят им е по-голям от този на служещите в армиите на Русия и Китай взети заедно.

    Общо страните от НАТО имат 1894 РСЗО и 11 710 самоходни артилерийски установки. Само Русия ги изпреварва и по двата показателя.

    НАТО разполага с 3387 бойни самолета и 9030 хеликоптера"....

    Толкоз по въпроса с магданоза от посолството!

    Коментиран от #69, #112

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Киев си иска по схема

    23 4 Отговор
    Черното обещава, ама от това по бял няма да стане!
  • 68 ГУМЕНА ГЛАВА

    24 6 Отговор
    А бе верно ли INTEL, VW, CONTINENTAL бегат от Германия?
  • 69 Хахахаха

    8 17 Отговор

    До коментар #65 от "Ти да видиш":

    В тубата има видео където сравняват армиите на НАТО срещу раша. Пусни си го и гледай. След това пиши.

    Коментиран от #73

  • 70 ЦВЕТНА СХЕМА

    24 7 Отговор
    Черното осигурява бело за зеленото.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 факт

    30 8 Отговор

    До коментар #8 от "То вие двамата сте се гледали тъпо...":

    и твоята българска армия ли ще победи някой бе натовец
  • 73 Ти да видиш

    18 5 Отговор

    До коментар #69 от "Хахахаха":

    В тубата има и Марвел....
  • 74 целта е САЩ да елиминират конкуренцията

    42 7 Отговор
    друго няма,
    другото е агенти и инструменти.
    Русия им е ,,трън в окото,,
    Страхуват се да се сблъскат директно и пускат европейците ,,напред,,
    Това е само мое мнение.
  • 75 НОВИ РЕАЛНОСТИ

    37 9 Отговор
    САЩ загубиха и тази война и сега гледат да се измъкнат. Но ще отговарят.
  • 76 Русия остана без подписани мирни

    16 8 Отговор
    Договори още от времето на Горбачов само договори за съкращения на въоръжението и НАТО се възползва от това и присъедини социалистическите страни от източна Европа
  • 77 ха ха

    19 7 Отговор

    До коментар #66 от "Хахахаха":

    човек недей , армията им е на таблетки и платена от сащ и европа ,отделно са "инструкторите" в близкия тил , отделно са обещанията за руска земя и държавни служби , отделно е и пропагандата за разстрел на пленени украинци , така че схващаш общата картина
  • 78 Хехехе

    14 2 Отговор
    С разрешение няма да стане…
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Васко делчев

    15 5 Отговор
    Тоя негър какъв е?

    Коментиран от #84

  • 81 Госあ

    21 4 Отговор
    хахаха даже черничкия симпатяга му се смее на клоуна. Добре че все пак мислят за украинския народ вместо бандерата, малко от малко...
  • 82 Много дрликатноатома прави хората

    6 3 Отговор
    Умни.не че тоя е умен
  • 83 Българин

    19 4 Отговор
    Хихи, клоуна пак остана с пръст в ...., кравата я е страх от Мечока!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Путин

    25 4 Отговор
    Този. Дрогиран. Наркоман. Зеления. Е. За ..лудницата. той. Е. Със. Болен. Мозък.
  • 86 Софиянец

    24 4 Отговор
    Черния го гледа и му вика "Ти тъп ли си или да?" Хахахах

    Коментиран от #87

  • 87 !!!?

    14 3 Отговор

    До коментар #86 от "Софиянец":

    Да, погледа му е безценен 😂😂😂
  • 88 Блогър от Москва. Крим е Руски завинаги.

    26 6 Отговор
    Миналата година контрнаступ, ТАЯ-КУРСК, резултата един и същ. Зелето днес на сбирката в Рамщайн е казал, че партньорите трябва да спрат войната тази есен. Ама факти ще го пишат другата седмица. Парите, техниката и хората свършват явно

    Коментиран от #97, #101

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Хохо Бохо

    20 5 Отговор

    До коментар #38 от "Хм Хм":

    Пич, мегатонните бойни глави умножават всичко по НУЛА. 1 в Лондон и 1 в Ню Йорк и тези милиарди са само спомен, изчезват. 1 ракета разполага с няколко такива глави.

    Коментиран от #103

  • 91 ДАЙТЕ ДА ДАДЕМ

    19 5 Отговор
    Черното е отрезало зеленото РЕЗКО.
  • 92 Моля

    3 10 Отговор
    Дайте на хората касет бомби да имат да стрелят
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Путин

    29 6 Отговор

    До коментар #15 от "украйна ще бъде срината до основи":

    Слава. На. Русия. И. На. Президента. Путин
  • 95 Добре им е казал

    18 4 Отговор
    На украинците не им трябват ракети просто баламосват руснаците за да им отвличат вниманието
  • 96 факуса

    18 5 Отговор

    До коментар #8 от "То вие двамата сте се гледали тъпо...":

    натюто го видехме, побърза да си прибере умрелите и мълчи,кат ремсист на разпит
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 ХА ХА

    14 1 Отговор
    Абе тука нещо не е наред!
    Тия, мани че пренаписват статии ами и коментари преписват.
    Или съм изтрещел или съм попаднал на ръба на утрешния ден.
  • 99 Рузките

    9 18 Отговор
    Зверове трябва да се изпепеляват
  • 100 стоян георгиев

    24 5 Отговор
    Оборудване за радиоелектронна борба е инсталирано на колите на мобилизаторите, така че принудително мобилизираните да не могат да се обаждат “, каза народният депутат Сергей Евтушок

    Така човек няма да може да съобщи нито на близки, нито на адвокати за задържането си и още на следващата сутрин може да се озове на полигона.

    Това е същото оборудване за радиоелектронна борба, за което „активистите“ на Зеленски събират дарения в цялата страна. Украинецо, помагайки на ВСУ плащаш собствената си смърт от собствения си джоб!
  • 101 Зельо ви направи

    9 16 Отговор

    До коментар #88 от "Блогър от Москва. Крим е Руски завинаги.":

    За смех на собствената ви земя.
    Как само ви влезна, охх
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 ХА ХА

    6 5 Отговор

    До коментар #90 от "Хохо Бохо":

    И ракетчик съм и стратег.
  • 104 Тежко е да си азиатец тия дни

    5 12 Отговор
    Е сега дадоха един бурят дето е последния оцелял от 15 човека
    Това е смъртност от 95 процента в една атака
    Всеки който разбира от военно дело знае че така не се побеждава в истинския живот
  • 105 Путин

    9 4 Отговор

    До коментар #34 от "хххх":

    Ало. Болния. Мозък. Пий. Си. Хапчетата
  • 106 Тома

    21 4 Отговор
    Остин е собственик на кучето така че каквато команда му даде то трябва да изпълнява.
  • 107 Зеленият валия

    21 4 Отговор
    отново привикан на отчет от собствениците му. Жалка работа
  • 108 Хасанчо

    8 2 Отговор
    Продавам пъдпъдъчени яйца
  • 109 Добре

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето мнение":

    Фюрере. Чупката сега
  • 110 Спецназ

    22 4 Отговор
    "Очаква се Зеленски да пътува до САЩ този месец, където той се надява да представи "план за победа" пред президента Джо Байдън."

    Със Ънкъл Джо ще си намерят общ език.

    Единия ще е Уеко друсан,
    другия няма да помни вчера с кого се е ръкувал.
  • 111 Не го

    13 4 Отговор
    Остават свободен за повече от седмица. Постоянно е на оперативки при началството. Кога спи?
  • 112 Хм Хм

    6 10 Отговор

    До коментар #65 от "Ти да видиш":

    "НАТО разполага с 3387 бойни самолета и 9030 хеликоптера"...."

    Изпуснал си една нула при самолетите. НАТО разполага с 30 000 бойни самолета. В това число влизат танкери, транспортни, десантни, щурмовици и т.н. Само САЩ разполагат с 6000+ бойни самолета. На самолетоносачите има 2200+ изтребители и изтребител-бомбардировачи.

    Коментиран от #130, #144

  • 113 Остена каза

    13 3 Отговор
    Ма ти верно си луд.... Само че кадъра с показалеца в слепоочието е изрязан... ХА хаааа
  • 114 Хохохо

    19 4 Отговор

    До коментар #25 от "Хахахаха":

    Замисляш ли се, ако се разиграе ва банк и във войната влязат С. Корея и Китай? Няма смисъл да се пишат завещания. Европа ще бъде леш със сигурност.
  • 115 Смешник

    19 4 Отговор
    След като Зеления отчита успехи на фронта защо продължава да просия оръжия
  • 116 НАПРАВО МИ СЕ КЪСА СЪРЦЕТО

    17 6 Отговор
    Черния пак го е порязъл.
  • 117 НИКО

    17 5 Отговор
    ЕДВА ЛИ ИМА НЯКОИ АМЕРИКАНСКИ МИНИСТЪР КОИТО ВЯРВА НА ГЛУПОСТИТЕ НА ТОЯ НАРКОМАН И КАК СЕ СЪБИРАТ 100 НАСЕЛЕНИ МЕСТА НА ТОЛКОВА МАЛКО ПРОСТРАНСТВО
  • 118 ЖЕКО

    17 5 Отговор
    ДОРИ И ЗАПАДНАТА ПРОПАГАНДА ПОЧЕРВЕНЯ ОТ СРАМ ВЕЧЕ ДА ЛЪЖАТ ТОЛКОВА
  • 119 Хм Хм

    7 10 Отговор

    До коментар #43 от "Алоу":

    "Самолетоносачите са супер лесни, така че не ги брой за въоръжение."

    Извинявай, че ще те притесня, но би ли дал някаква информация за потопен самолетоносач.
    Нали се сещаш, че един самолетоносач, не се движи сам, а е ескортиран от един куп подводници и помощни кораби. Съвсем скоро имаха възможност да покажат 100% успеваемост на противовъздушната отбрана при атаката срещу Израел.

    Коментиран от #139

  • 120 Хахахаха

    5 20 Отговор
    И даже с такива пречки, Украйна успя да премести войната от предградията на Киев, до вече в руска територия! Каквото и да пишат копейките, това са фактите. Дет се вика Украйна и с една ръка, побеждава руския ботуш.
  • 121 хммм

    9 3 Отговор
    Обонго се е помислил за руснак!
  • 122 Бай Дън

    17 5 Отговор
    Клоуна не видя какво му се случи тази седмица, и продължава да дърпа дявола за опашката. Абе смешник нещастен какво искаш да ги провокираш та да сринат Киев за една нощ!
  • 123 ЕМи ПРо СИА умре

    6 10 Отговор
    ВСУ деликатно ма4ка галките русхи из ПРА СИИ
  • 124 МИИИ ...

    10 3 Отговор

    До коментар #36 от "456":

    КМЕТА НА НЕОФИТ РИЛСКИ, ДЕТО Е ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК Е КМЕТ ЗА ЧЕТВЪРТИ МАНДАТ И ХОДИ ОБЛЕЧЕН В ЕДНИ И СЪЩИ ДРЕХИ... И НА ЗАСЕДАНИЕ И НА РАБОТА И НА КЛЕТВА ЗА КМЕТ... И АЗ ЩЕ ПРЕДЛОЖА НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ МУ ДА МУ КУПЯТ ПОНЕ ЕДИН КАТ ДРЕХИ! ЯВНО НЕ МУ СТИГА ЗАПЛАТАТА!!! ЗА КРАДЕНОТО... ДА НЕ ГОВОРИМ, ГЕРБЕРАСТ Е!
  • 125 Изключително неизключителните

    12 4 Отговор
    хартиени генерали от Натю/Фащ не биха получили назначение да командват дори и батальон в Руската армия. Оплетени са в жалки пиар акции, нямащи нищо общо с реалността... Да не говорим за стратегическо мислене, което им е непонятно като управлението на изтребител от туземец...

    Коментиран от #127

  • 126 ПАРАГРАФ 22

    15 5 Отговор

    До коментар #62 от "уйко калеко":

    ...ЩОТ НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ТОВА! АКО НАПАДНЕ РУСИЯ.... САЩ И НАТО НЯМА. ДА СЪЩЕСТВУВАТ...
  • 127 Изключително неизключителните

    10 4 Отговор

    До коментар #125 от "Изключително неизключителните":

    Същата катастрофа е и в американската администрация/дипломация - като оставим настрана факта, че Кървавият клоун и Радата са нелегитимни, руснаците нямат с кого да преговарят и в бадъновата администрация - не и с третокласни клоуни като блинкън и Кърби... Затова вече отхвърлят възможността за преговори. С лъжци и невменяеми не може да се преговаря!
  • 128 М3 голд

    15 4 Отговор
    Разбирате ли защо зеления моли САЩ? Ами защото военни на САЩ управляват тия ракети. Ако ВСУ ги управляваше, досега да бяха ги стреляли. Играта излиза от прикритие.
  • 129 Антируснак

    5 6 Отговор
    Американските глупаци са късогледи и дами пускат руска zвиня в къщата, ще им струва скъпо, както винаги!!!!
  • 130 Айде бе

    17 6 Отговор

    До коментар #112 от "Хм Хм":

    Най-големият самолетоносач на САЩ Джералд Форд според описанието си може да носи 75 летателни средства на борда си и екипажът му може да наброява 2600 души. САЩ имат десет самолетоносача с капацитет общо 500 самолета. Англичаните имат 2 по 40 самолета , които не могат още да подкарат и да запалят поради проблеми с двигателите. Резилът им се видя това лято на едно планувано учение край Норвегия на което нито един от тях не можа да отиде поради дефекти.
    Френският де Гол събира 40 самолета , италианският Cavour -30 самолета. Както и да ги броиш повече от 700 самолета по палубите не могат да съберат, ако въобще корабите са изправни и смеят да приближат в обсега на Циркон и Кинжал които ги разцепват на две само от кинетичната енергия която носят.
    Кажи им в американското посолство следващия път да ви подготвят по-добре , защото издишате отвсякъде. Тук не вървите!
  • 131 Никоя

    7 0 Отговор
    Остин какво беше казал : " Правилният брой жертви в един конфликт е 0 ."
  • 132 Ха-ха-ха

    9 4 Отговор

    До коментар #42 от "Реал Мадрид":

    За Украйна ли говориш, дето забравиха православното христианство ли?
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Иванчо

    5 5 Отговор
    Правилно е и ватенките да узнаят, че джуджето ги е вкарал в сериозна воина.
    Интересни са ми глупаците дето плюят по Украйна. Ми то е просто, раничката, празната глава и ракията и да се записват доброволци да освобождават Курск.
    Аман от квичащи русоробчета!
  • 135 Е как ще влезе

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "То вие двамата сте се гледали тъпо...":

    Като се пос.....ха в Афганистан и избягаха . А пък накараха горките украинци да умират за тях .
  • 136 катран

    3 0 Отговор
    щото и руснаци имат много ракети с далечен обсег и ако примерно ги предоставят на хусите или други народи които много обичат сащ..тогава става напечено..а американци никога не рискуват заради когото и било...Има ли риск за техните бизнес планове,веднага се изтеглят,примерно скоро изчезнаха за 60 секунди от афганистан, като оставиха оръжие за стотици милиарди долари....Толкова ли трудно на укроинци да разберат че ги използват като материал..Няма друго..събудете се..
  • 137 Иван Кузин

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Хахахаха":

    Този дето гледа учудено Зеленкото го боли фара за Европа и такива като теб, дето при евентуална употреба на ядрени оръжия, ще се крият в тоалетната на двора! Панимаеш?
  • 138 Българин

    1 0 Отговор
    Защото знае,че САЩ неминуемо стават страна в конфликта.Зеления трябва да го разбере веднъж завинаги,не само да моли.Наслушахме се вече на молби.Да му е ясно,че срещу Русия не се воюва,тя винаги печели.
  • 139 Панкратий

    1 1 Отговор

    До коментар #119 от "Хм Хм":

    Гледах един филм за една американска база през ВСВ където японците им попиляха флота, защото пичовете мислеха че са на курорт. След това американците унищожиха два града мирно население в Япония. Не ми се мисли за такъв сценарий в Русия и Украйна! Да сядат на масата за преговори по-скоро,че много хора измряха за нищо!
  • 140 То се видя

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "То вие двамата сте се гледали тъпо...":

    Че никой няма да спечели .
    Само дето ще станем като Марс или Венера .
    Ще царуват скорпионите и хлебарките .
    Ако се припознаеш във второто
    значи ще оцелееш .
  • 141 Е хлапеторник си

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хахахаха":

    Абе вземи прочети нещо , ако можеш де .
    Какви самолети при тактически ядрени малки взривове
    40 минути няма да има комуникации и електрониката в повечето случаи ще даде фира .
    А разбери че 40 минути са много нещо и ударите ще са пагубни за всички и най вече за теб .
    Елита ще е в бункери заредени за години напред а ти ще си ,,Пара,
    Аре ходи сега да цъкаш на плейстейшъна.
  • 142 Жендър

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Европеец":

    Така ще я мотивират че , и водата ще им спре .
    Аре ток им даваме , ама вода ?
  • 143 Да,

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Само питам":

    поздрави ни.
  • 144 Жоро

    0 0 Отговор

    До коментар #112 от "Хм Хм":

    Самолетонасачите са лесна мишена а при явна война те ще бъдат ударени първи
Новини по държави: