9 Септември, 2024 10:12 3 166 87

Иронията в руските заплахи за световна война

  • euvsdisinfo-
  • русия-
  • ес-
  • украйна-
  • трета световна война-
  • война-
  • жозеп борел-
  • руска пропаганда-
  • владимир путин-
  • кремъл-
  • ирония

Именно държавата, която започна най-големия въоръжен конфликт в Европа след Втората световна война, предупреждава за започване на трета такава

Иронията в руските заплахи за световна война - 1
Снимка: EUvsDisinfo

EUvsDisinfo: Безсмислен залп от кремълски дезинформационни отпадъци (оригинално заглавие: The Kremlin’s futile disinfo trash catapult)

Неспиращата завоевателна война на Русия в Украйна беше първата точка в дневния ред на срещите на външните и военните министри на ЕС в Брюксел на 29 и 30 август. Като техен домакин, върховният представител на Съюза за външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел направи ключови изказвания преди и след срещите, с които изясни това, което е било дискутирано.

Обсъжданията на срещите и изявленията на Борел провокираха контролираните от Кремъл и от руската държава медии да разпространят вече утвърдени анти-ЕС наративи, насочени най-вече срещу самия Борел. Този ход за пореден път илюстрира как в Русия се дирижира отразяването на новините и как се използват техники за дезинформация, антиевропейски наративи и послания в полза на подкрепата за руската агресия срещу Украйна.

Нека, образно казано, си запушим носовете и извадим малко нечистотии от руската дезинформационна екосистема.

Иронията в заплахите за трета световна война

Когато има официални обсъждания на европейската помощ за Украйна, обичайната реакция в Кремъл е да отвръща с неприкрити заплахи за ескалация и отмъщение. РИА Новости, местен източник на дезинформация, който се представя за легитимна новинарска агенция, публикува колонка със заглавие „Борел води Европа към война с Русия“. Статията е преведена на немски, на гръцки и на други езици и е разпространена в дезинформационните мрежи.

Междувременно ръководителят на комисията по международни въпроси в руската Дума Леонид Слуцки заяви, че Борел рискува да подпали трета световна война. А в своята прословута неделна вечерна програма телевизионният пропагандист Соловьов каза, че Борел е обявил война и че Русия може ответно да се прицели в „Брюксел, Берлин, Мадрид и всички европейски столици“, в които се обучават украински войници.

Кремъл обича да изказва предупреждения за „трета световна война“, а платените му пропагандисти обичат да говорят за бомбени атаки срещу европейски градове и за ядрената доктрина. Те искат да уплашат хората в Европа и да възпрат техните правителства да подкрепят Украйна срещу руската агресия.

Хора като Слуцки и Соловьов не виждат иронията, че именно държавата, която започна най-големия въоръжен конфликт в Европа след Втората световна война, предупреждава за започване на трета такава. Според техния изкривен мироглед, западните партньори на Украйна сами са си виновни за конфликта, а изказванията на Борел за европейската подкрепа към Украйна са доказателство за желанието на ЕС за ескалация.

Клептократите се притесняват за европейската хазна

Европейският съюз е проект на мира и сред основните му постижения е предотвратяването на войни в Европа. Твърденията, че именно ЕС е войнолюбива организация, която се опитва да ескалира всеки конфликт, са абсурдни – но това не спира Кремъл да опита.

Вярно е, че абсурдността на посланието за „войнствения ЕС“ донякъде се омекотява, когато то се използва в комбинация с друго фалшиво послание: че европейските правителства действат по заповед на САЩ и с това вредят на интересите на собствените си народи.

Тази история се повтаря често. Тя се появи и в реакциите на изказванията на Борел, например в интервю на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков в телевизионно предаване с показателното заглавие – „Москва, Кремъл, Путин“.

Според Песков, правителствата на държавите членки на ЕС подкрепят Украйна в изпълнение на заповеди от Вашингтон. Това вреди на техните собствени интереси и на портфейлите на техните данъкоплатци и ще има неизбежни, дългосрочни последици „през следващото десетилетие“. Жалко, че Песков пропуска да спомене защо клептократи като него са толкова загрижени за европейската хазна. Такива забележки имат за цел да плашат обикновените европейски граждани като ги карат да вярват, че подкрепата на ЕС за Украйна може да навреди на техните финанси.

Злонамерени или невежи

Когато наблюдаваме руската дезинформация, понякога е трудно да разберем кое е резултат от желанието да се злепостави ЕС и кое – от чисто невежество. В едно токшоу Борел и Европейската комисия бяха обвинени, че са организирали неформалните срещи на министрите в области извън тяхната компетентност. Това беше представено като доказателство, че ЕС „търси начин да се превърне в имперска структура с повече власт“. Като върховен представител за външните работи и политиката на сигурност, Борел изпълни своята роля прецизно като домакин на тези срещи.

Такива забележки са част от утвърдения наратив, че ЕС се опитва да отнеме суверенитет от държавите членки. Своеобразен изход от тази лъжлива ситуация беше предложен в споменатата по-горе неделна вечерна програма на Соловьов. Един експерт, често наеман от Кремъл, който се представя за „политически изследовател“ – Хенри Сардарян, каза, че Русия трябва да прекъсне отношенията си с ЕС, да призове „глобалното мнозинство“ да стори същото и да работи за разпадането на Съюза. Москва след това трябвало да поддържа отношения само с европейските национални държави. Такива послания служат за представяне на ЕС като външен враг на руските граждани, за да се оправдае руската агресия.

Злепоставянето на Борел – проява на раздразнение

Наред с атаките срещу ЕС, реакциите от руското ръководство включваха и цял спектър лични нападки срещу върховния представител Борел. Това отново не е случайност, а част от целенасочена дезинформационна тактика за злепоставяне на европейските лидери. Жозеп Борел е предпочитана мишена заради недвусмислената му позиция за руската агресия, и затова реакциите на неговите изявления около срещите на европейските министри не са изненада.

В този случай пропагандистите използваха факта, че мандатът на Борел ще приключи тази есен и заявиха, че той иска да ескалира конфликта като част от своето наследство и да „остане в историята като най-големия русофоб в Европа“, според думите на руския външен министър Сергей Лавров. Лавров каза още, че оценката на Борел, че мирната формула на президента Зеленски е единствено жизнеспособната, била „или дилетантство, или лудост“.

Други коментатори отидоха още по-далеч и заявиха, че Борел е организирал неформалните срещи, за да подготви анексията на Украйна към ЕС. С това той уж бил преодолял както австрийския неутралитет, така и френския национализъм – и всичко това поради „политически комплекс за малоценност“.

Лични нападки като тези показват, че изказванията на Борел са предизвикали раздразнение в Кремъл. Ясно е, че там се притесняват как ще се отрази увеличената европейска подкрепа върху перспективите на руската инвазия.

Не се заблуждавайте!

EUvsDisinfo/ превод: Представителство на Европейската комисия в България


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вервайте ми!

    65 24 Отговор
    Защо Покровск се изселва? Нещо за Курск, нещо за НАТО и САЩ?

    Коментиран от #8, #33

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хахах

    44 57 Отговор
    Те руснаците са вечно така . " кой ми с..@а в гащите"?
  • 4 Карагьозис

    9 32 Отговор
    Абе нищо работа не е това,Само се правят на Гинека Пасивна и Путана Сладурана Шантави Испанци и Адвокати това виновни са само Америчко
  • 5 ТаУмВзе

    56 30 Отговор
    Соросоидчетата, все още не са се Усетили, че сме във 3тата Световна война де! ХАХАХАХХАХА

    Коментиран от #11, #56

  • 6 Хахаха

    59 14 Отговор
    Само като видях снимката и няма смисъл да я чета тая статия, приминавам директно на коментарите.

    Коментиран от #52

  • 7 сирене

    40 12 Отговор
    кви са тия грантаджии дето се изказват сега?!
  • 8 Защото Украйна

    25 38 Отговор

    До коментар #1 от "Вервайте ми!":

    е демокрация и хората мога да се местят, да мигрират и да живетя където си искат.

    Коментиран от #60

  • 9 Ауууу ужас!!!

    34 10 Отговор
    Откаченото са го изтървали от лудницата!
  • 10 Ха ха ха ха

    34 6 Отговор
    Ето го, бе! Кой каза, че го няма?

    Коментиран от #18, #28

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ко речи?

    32 9 Отговор
    Брааааво! Написа са домашното, напълни касичката. Брааааво!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Сатана Z

    48 23 Отговор
    Европейският Райх се готви за война с Русия ,а не обратното.Вещицата Урсула призовава да се увеличи производството на оръжие и боеприпаси,а не Владимир Путин.Дори и нашата подлога Запрянов иска 2.5% от бюджета за въоръжение.
    Европа винаги започва войните ,а Русия ги приключва.

    Коментиран от #20, #61

  • 16 Инкогнито

    23 9 Отговор
    Мин.дила това е изкривил да публикува
  • 17 И все пак

    45 15 Отговор
    Иронията е в това, че дори след дезинформация русите си постигат целите а укрите губят територия.
  • 18 Факт4екър

    23 11 Отговор

    До коментар #10 от "Ха ха ха ха":

    Бил е зает да се занимава с подривна дейност срещу Русия получава грантове за това
  • 19 У хамави

    6 23 Отговор
    агресори не търси логика. Целта беше тотален геноцид.
    Но не им се получава.

    Коментиран от #29

  • 20 Шубето е гокям страх,

    11 27 Отговор

    До коментар #15 от "Сатана Z":

    нали, копей?)))

    Коментиран от #23

  • 21 Европеец

    30 8 Отговор

    До коментар #2 от "Само като видях":

    И аз като видях заглавието и авторът не четох статията.....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Май си доста проЗЗЗДДДД

    24 6 Отговор

    До коментар #20 от "Шубето е гокям страх,":

    Украинската копейка е монетарна единица в укра.
  • 24 Пича с москвича

    26 6 Отговор
    Истината прозира дори и грижливо прикрита и пречупена през призмата на перото върху белият лист. Думи разхвърлени върху пода на отчаянието, словоред бездарен върху кулата от безсилие.
  • 25 Един

    13 23 Отговор
    Рашистан не може да направи световна война. Максимум това, което прави в Украйна.
  • 26 Никога не трябва да пренебрегваме

    15 23 Отговор
    Руската Некадърност
    Тя е Безгранична
  • 27 БЪЛГАРИН 🇧🇬

    31 12 Отговор
    Доколкото си спомням, въоръженият конфликт го започна Украйна през 2014 г., когато започна да избива руското население в Донбас.Така се стигна, до днес.Русия обаче ще завърши този въоръжен конфликт.

    Коментиран от #35

  • 28 Аз си мислех, че оня от

    17 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ха ха ха ха":

    Аспаруховия мост е бил Динис и се разплаках дори.
  • 29 Отговор

    26 7 Отговор

    До коментар #19 от "У хамави":

    Прегледай "Факти" от днес.В един от материалите пише, че украинските войници МАСОВО ДЕЗЕРТИРАТ, и моралът в армията им е почти нулев.Прави си изводите, накъде духат ветровете.
  • 30 Хххххххххххх

    16 5 Отговор
    Странно, нали Германия почна Втората световна война?

    Коментиран от #67

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Путин памаги

    10 23 Отговор

    До коментар #1 от "Вервайте ми!":

    Защо в Курск власти и войници са избягали а населението е оставено на произвола на съдбата?

    Коментиран от #46, #49

  • 34 Тишо

    11 19 Отговор

    До коментар #31 от "Доказаният Гей Педофил Путин":

    Путлер губи войната.И го знае.Страшно е!
  • 35 Българин

    5 6 Отговор

    До коментар #27 от "БЪЛГАРИН 🇧🇬":

    През 2198 година.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 СВО

    13 13 Отговор
    Войната се завърна в пРасия.Там и ще завърши.
  • 38 Ганю

    7 4 Отговор
    Тоа ка пут пак ли изпълзя
  • 39 Истината

    13 13 Отговор
    Русия е слаба ,немощна държава,няма стратегически ресурс,нато,САЩ,и велика Британия ще ги унищожат за 1 ден
  • 40 ей жемби

    13 6 Отговор
    А нещо за Палестина да напишеш?За Кюрдистан?Косово?Дааа....за там не плащат така...

    Коментиран от #57

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Някой

    14 15 Отговор
    Тези руснаци територията на половината Планета да превземат по-умни няма да станат, нито ще мога да произведат по-качествена кола от германците или по качествен телевизор от японците , диваци ще си останат у веки веков
  • 43 Денчо афиша

    9 1 Отговор
    Я се разкарай!
    Отдавна ми лазиш по нервите!
    « Седем грамма в серце….» и тишина!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Факт

    11 0 Отговор
    Жозѐп Борѐл Фонтѐлес (на каталонски: Josep Borrell Fontelles, ʒuˈzɛb buˈreʎ funˈteʎəs) е испански политик от Испанската социалистическа работническа партия.
    Комуниста не може да мисли по друг начин. Пропаганда му е майката.
  • 46 дддддд

    9 2 Отговор

    До коментар #33 от "Путин памаги":

    Има и промити закърнели мозъчета!
  • 47 Zахарова

    9 10 Отговор
    Споко,война в Европа няма да има,че са ни там имотите
  • 48 Ирония?

    8 4 Отговор
    Съдбата е била иронична с ПомашкатаСемкаДжамбазоффф. Още ли е жив?!
  • 49 Аман от

    5 5 Отговор

    До коментар #33 от "Путин памаги":

    ПП-ДБпедали като теб.
  • 50 Георги

    8 10 Отговор
    83 години се борят с Фашизма не успешно, фалираха СССР във бита за благото на човека НИЩО НЕ СА СЪЗДАЛИ, БАЩАТА НА БОМБАТА И САРМАТ са с Българско участие в Дубна, ЕДИНСТВЕНОТО ИМ СПАСЕНИЕ Е ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ към БЪЛГАРИЯ!
  • 51 Някой

    14 8 Отговор
    Четох до някъде тази пропаганда. Борел каза, държавите да разрешат с тяхно оръжие да се стреля по Русия без ограничения. Ако Путин бе казал, с тяхно оръжие например ИДИЛ да може да стреля по Брюксел, Берлин, Париж и така нататък, как ли биха го коментирали? Освен това ако станат заплаха, то заплахата се решава включително с ядрени оръжия. Преди пренебрегваха какво казват от Русия, например за Майдана. Ето това е резултата на глупостта на управлявали ЕС. Освен безграничната на бандеровците фашисти, унищожителите на Украйна, реално започнали тази война, без които реално нямаше да я има! Отделно управляващи САЩ си гонеха война там. Ако не бяха толкова глупави в ЕС, трябваше те да спрат бандеровците фашисти. Нали имали "ценности". А не да одобряват викането руснаците да се избият. После същите говорещи не на расизма и езика на омразата. Точно те доведоха до тук. Политика водена почти от ВСВ насам. И ЕС загуби трилиони евро от глупостта им.

    Коментиран от #58

  • 52 Така е

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Хахаха":

    Лицето на ПомашкотоСемеДжамбазоф го издирвам. Дайте ми адрес.
  • 53 Сорос Илюмината

    6 2 Отговор
    Хайде на пропагандата АХАХАХАХАХ
  • 54 Пешо

    9 2 Отговор
    Нещо за отмарящите руснаци в Северна Корея няма ли да напишете! Туризма развива ли се или е в застой! Много бързо забравяте!
  • 55 Сега на путинския

    6 7 Отговор
    геноцид в Украйна ирония ли му казват?
  • 56 Шерлок Холмс

    10 7 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    Ти си във война откак се помниш! Самотен, зъл пенсионер живеещ със спомените си и Червения си потник. Докато нормалните хора си правят плановете къде да пътуват или акво да купят, на теб ще ти изтекат очите да чакаш фамозните "братушки"! Това ти е наказанието - да живееш в Свят който не разбираш и който въобще, ама хич не се интересува от такива маргинали! Бъди жив и здрав - още дълги години да хейтиш и злобееш тук!
  • 57 Ами

    1 3 Отговор

    До коментар #40 от "ей жемби":

    ислямисти, сър. Техен проблем.
  • 58 Ахааа

    5 8 Отговор

    До коментар #51 от "Някой":

    Признаваш си, че путин е бащицата на ИДИЛ ли? Лавров отдавна го призна.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Драги ми смехурко,

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "Защото Украйна":

    Демокрацията е като в приказката за Неволята.Ако не си я направиш сам тези,които те употребяват никога няма да ти я дадат.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Коко

    4 6 Отговор
    Украйна изчезва, Европа фалира и без ядрено оръжие
  • 63 72620

    4 6 Отговор
    русия не е започвала нито първата нито втората световна война някои не са си направили труда да прочетат световната история която се изучава нама да са те които го желаят сащ и нато ръчкат нещата и прехвърлат инициативите на русия ...
  • 64 007 /агент/

    1 5 Отговор
    Хак им на украйнците.
    Какво им трябваше да обявяват война на Русия и да навлизат дълбоко в територията и
  • 65 иис

    4 4 Отговор
    България е във война поне от 2018 когато председателствахме ЕС. Маята и Курнията бяха на фронтовата линия, а Румбата се прикриваше зад тях. Обаче когато Валери Симеонов откри от къде идват парите за сандвичи и бира, а ББ затвори кранчето на черепа Румбата включи резервните 6434ПП в бойните действия
  • 66 😂😂😂 Цитирам

    14 3 Отговор
    "Когато наблюдаваме руската (русофилска) дезинформация, понякога е трудно да разберем кое е резултат от желанието да се злепостави ЕС и кое – от чисто невежество."

    Само нашите заблудени копейки се връзват на руската пропаганда и демагогия...
  • 67 Русия започна първа

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Хххххххххххх":

    Неща си спомним Зимната война във Финландия. Тогава никой не се притече на помощ на финландците и затова след това Хитлер окупира Полша на 1 Септември 1939 г и Сталин от исток на 14 Септември. Тогава Великобритания се намесва като бомбандира Берлин на 15 Септември започва ВСВ.
    Помоща за Украйна е именно да не се намесват други държави. Избора е на Путин. Сега гледаме дали ще изтегли късата клечка.
  • 68 анонимин

    5 4 Отговор
    Каквото повикало,такова се обадило!Окраинските фашисти ровеха в едното място и мислеха че като са гъсти с краварите ще им се размине!Да ама не.Сега да си сърбат попарата!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 999999

    5 2 Отговор
    СЪВЕТ: ТОЗИ КОИТО Е ПРЕПИСАЛ ТАЗИ СТАТИЯ ОТ УКР.ДЕЗИНФОРМАЦИОНЕН ИНКУБАТОР,ДА ПРОВЕРИ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА РУСКИТЕ И АМЕРИКАНСКИТЕ СТРАТЕГИЧЕСКИ АРСЕНАЛИ ...!!!! СКОТ РИТЕР- АМЕРИКАНСКИ ЕКСПЕРТ ОТ ЦРУ- ВЧЕРА ЗАЯВИ : САЩ СА БЕЗЗАЩИТНИ ПРИ РУСКИ УДАР С НОВИТЕ ОРЪЖИЯ ПРЕЗ АРКТИКА.9 МИНУТИ !!!, И САЩ СА ИЗПЕПЕЛЕНИ,ЗАЕДНО С ОСТАРЕЛИЯ АМЕРИК.ЯДРЕН АРСЕНАЛ.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Муфаса

    3 3 Отговор
    Дрътите комунисти близо 50 години "погребваха" Запада! Накрая дочакаха пълния и безусловен крах на СоциализЪма! Техните внуци вече 30 години "фалират и унищожават" Европа, Америка и Западния свят. Нищо не се губи - само преминава от дядо на внук. Все толкова неумни, все толкова озлобени и маргинализирани. А тук много от тях излагат логореята си! Все пак, червената лента на сайта събужда в тях нездрави мисли!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Иван

    0 0 Отговор
    Четете Библията!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 СПРАВКА ЗА ФАШИСТКИТЕ НИ САЙТОВЕ

    7 3 Отговор
    И ИНФОРМАЦИОННО ОЩЕТЕНИТЕ ЕКЗЕМПЛЯРИ КЪМ ТЯХ- ПРОИЗВЕДЕНИ С ЦЕНЗУРА !....НА 09.09.1944 Г ФАШИЗМА В БЪЛГАРИЯ Е ПОБЕДЕН ОТ РУСКАТА АРМИЯ !!!! ПРИЧИНАТА - НА 01.03.1941 Г. БЪЛГАРИЯ СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА ДОБРОВОЛНО КЪМ ФАШИСТКИЯ ПАКТ . ! СЛАВА НА РУСИЯ !!!!!! СЛАВА НА НАЙ-УСПЕШНИЯ ПОЛИТИК ,И С НАЙ-ГОЛЯМ РЕЙТИНГ НА СЪВРЕМИЕТО -Г-Н ПУТИН ! УСПЕХ В ПОРЕДНАТА БОРБА СЪС ВЪЗРОДЕНИЯ ЗАПАДЕН ФАШИЗЪМ !

    Коментиран от #77, #78, #82

  • 77 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #76 от "СПРАВКА ЗА ФАШИСТКИТЕ НИ САЙТОВЕ":

    Го да беше само фашизъм, ама е и ционизъм.
  • 78 Шерлок Холмс

    4 1 Отговор

    До коментар #76 от "СПРАВКА ЗА ФАШИСТКИТЕ НИ САЙТОВЕ":

    А сега, след като "победи" фашизЪма, пиини хаповете за сърцето и кръвното, преброй какво е артисало от пенсията и беееегом за евтиния залзават. Да не видиш довечера Втория Фронт от булята. И пази това сърце да не посрещнеш братушките оZъбен!

    Коментиран от #87

  • 79 Българин

    3 3 Отговор
    ..Именно държавата, която започна най-големия въоръжен конфликт в Европа след Втората световна война, предупреждава за започване на трета такава..
    Започна еСАЩ чрез проксито сиУкрайна.

    Коментиран от #80

  • 80 Шерлок Холмс

    3 2 Отговор

    До коментар #79 от "Българин":

    Смени тоя тик на Азиатец. Една лъжа повторена 1 000 пъти не става истина, колкото и да се иска на копейките.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Алоооууу

    2 1 Отговор
    МАРО МА....ХОДИ ЛИ ДА ПОДНЕСЕШ ЦВЕТЯ НА МЯСТОТО НА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ОСВОБОДИТЕЛ ?...КАТО СЕ ВЪРНЕШ ОТ ДОКТОР,КЪДЕТО ТЕ ПРАТИХ СПЕШНО....СЛОЖИ ЦВЕТЯ !! ЩЕ МИНА ДА ПРОВЕРЯ, ДАЛИ СА ТАМ ! ПОНЯТНО ?
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 СПРАВКА

    2 2 Отговор

    До коментар #78 от "Шерлок Холмс":

    ФАШИЗМА ГО ДОВЪРШАВА В УКРАЙНА ПУТИН....УНИЩОЖИ 1,7 МЛН УКР .ВОЙНИЦИ ( ОСТАНХА САМО 4 БРИГАДИ = 24 000 ОТ ФАШИСТКИЯ МАРИОНЕТЕН РЕЖИМ НА ЗЕЛЕНСКИ.
Новини по държави: