Last news in Fakti

20 Март, 2014 09:30 27 333 1

Отломки от изчезналия Боинг открити край Австралия? (обновена)

  • малайзия-
  • боинг

Едното парче е с размери над 20 метра

Отломки от изчезналия Боинг открити край Австралия? (обновена) - 1
самолет на Кралските военно-въздушни сили на Австралия обследва водите на южната част на Индийския океан. Снимка: АП/БТА

Мистерията с изчезналия малайзийски пътнически самолет започва да се разплита. Австралийското правителство съобщи, че са открити две отломки.

Те са забелязани в Индийския океан, западно от Австралия. Едното от тях е с размери над 20 метра.

Това е станало благодарение на сателит. В момента предстои да се докаже, че откритите парчета са от полет 370.

В последните часове търсенето от австралийска страна беше съсредоточено в район на над 2000 километра югозападно от град Пърт.

Районът е почти право на юг от Куала Лумпур, откъдето излетя самолета с 239 души на борда за полет до Пекин.

Министър-председателят на Австралия Тони Абът обяви, че в Индийския океан западно от град Пърт са открити два обекта, които може да са отломки от изчезналия на 8 март малайзийски Боинг 777, съобщи „Ройтерс“.
"Австралийската служба за морска безопасност получи тази информация въз основа на спътникови снимки. Ще можем да кажем нещо по-точно след специален анализ на тези кадри“, заяви Абът.

Австралийският премиер се е свързал с малайзийския си колега Наджиб Разак и го предупредил, че информацията може да се окаже и подвеждаща, а да се стигне до подозрителните обекти ще бъде изключително трудно. Към възможното им местонахождение са отправени четири издирвателни съда, но не се уточнява кога те ще стигнат до зоната на претърсване.

От Министерството на транспорта в Малайзия потвърдиха, че забелязаните в южната част на Индийския океан обекти са дали основание за нова, приоритетна за момента версия за изчезването на самолета.

В издирвателната операция вече се включиха 26 държави с авиация, десетки кораби, военни експерти. Претърсват се над 2 милиона квадратни морски мили. По-рано бе изказано предположение, че пропадналият самолет може да се е оказал на територията на Казахстан, да е попаднал на контролирана от талибаните територия в  Афганистан или Пакистан, следвайки един от двата въздушни коридора, единият от които отива на север, а другият обхваща Южна Индонезия и част от индийския океан. Хипотезите за отвличане, терористичен акт и самоубийство на пилота не намериха потвърждение.

В същото време Великобритания беше развълнувана от посланието на 17-годишната Майра Елизабет Нари, чийто баща Андрю Нари е главен стюард в изчезналия Боинг. Тя написа в социалните мрежи след мача между Ливърпул и Манчестър Юнайтед през уикенда: „Татко, Ливърпул печели! Връщай се, за да видиш това! Ти никога не си пропускал техен мач!“.

През последните дни имаше няколко съобщения, че са открити останки от изчезналия боинг, но те бяха опровергани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ఓహ్కుఇ కు ఓహ్కుఇ కు

    0 0 Отговор
    Logikata e 1)da e popadnal v bermytski triagalnik 2)da e otkazalo da raboti neshto po nego zakrilki ,dvigatel ... 3)minimalna veroqtnost da e vzriven Za da se dopitat do tochka 2 i 3 trqbva da namerqt kytiqta ot zapisvashtoto ystroistvo na dynoto na moreto veroqtnost 4%... Veroqtnosta da e otvlechen e 29%ot 100
Новини по държави: