Тема: Украйна

13 Септември, 2024 21:45 4 184 43

Володимир Зеленски критикува НАТО: До момента само беларуската армия доказа, че може да сваля безпогрешно руските дронове

  • русия-
  • украйна-
  • ракети-
  • дронове-
  • шахед-
  • володимир зеленски-
  • пво

Ако съюзниците ни свалят заедно ракети и безпилотни самолети над Близкия изток, защо все още няма подобно решение за съвместно сваляне на руски ракети и ирански тип "Шахед" в небето на Украйна?

Володимир Зеленски критикува НАТО: До момента само беларуската армия доказа, че може да сваля безпогрешно руските дронове - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, говорейки на Европейската конференция в Ялта, отправи силна критика към съюзниците и заяви, че смята "за унизително за демократичния свят това, че съюзниците свалят ракети и безпилотни самолети в небето на Близкия изток", но все още не вземат подобно решение за съвместно сваляне на руски ракети и ирански безпилотни самолети в небето на Украйна. Видео от неговата реч е публикувано на официалния уебсайт на Президентството на Украйна.

"Вчера руската армия нанесе един от многобройните си удари срещу Украйна. Това беше артилерийски удар. Той порази село Виролюбивка в Донецка област.

Руснаците са видели къде нанасят удара. Камионите на Международния комитет на Червения кръст бяха опожарени. Двама души бяха ранени от този удар. За съжаление, трима души бяха убити. Моите съболезнования. Те са били служители на хуманитарна мисия и животът им е бил отнет от руската артилерия. И е срамно, срамно е да се види, че Червеният кръст в официалното си съобщение се страхува да каже дори, че това е бил руски удар".

"Това е нашият живот. Но това е тяхното лице... Но това не е просто истина - това е руски удар, руски терор. Вчера руската армия нанесе не по-малко красноречив удар. Руска ракета удари граждански кораб в Черно море. Мисля, че е било близо до румънски води. Това беше кораб за насипни товари с товар от пшеница. Пристанището на местоназначението е било в Египет. И за късмет никой от екипажа не е загинал от тази ракета. И нямаше никаква реакция от страна на Египет, въпреки че това е тяхната продоволствена сигурност. Но така Русия се отнася към Египет, към продоволствената сигурност и към свободното корабоплаване - тя го третира като типичен терорист. Докато има двойни стандарти в областта на морала, Путин може да търси нещо различно от мир", коментира Зеленски.

"Когато чуваме, че в Русия са пристигнали нови ракети от Иран, това е същото зло, което съюзниците трябваше да свалят и преди в небето на Близкия изток. Сега марката на ракетите може да е различна, но не и терористичният мотив на Иран, който стои зад разпространението и използването на тези оръжия", подчертава Володимир Зеленски.

"Ако съюзниците свалят заедно ракети и безпилотни самолети в небето на Близкия изток, защо все още няма подобно решение за съвместно сваляне на руски ракети и ирански тип "Шахед" в небето на Украйна? И това не се прави дори когато ракетите и дроновете се изпращат буквално на територията на нашите съседи.

И когато повдигаме този въпрос пред нашите партньори, постоянно, между другото, всички се опитват просто, честно казано, да го отменят. И се страхуват дори да кажат:"Ние работим по въпроса". Страхуват се дори да кажат тези думи. И това е вярно", коментира украинският президент.

"Досега само Беларус се е отличила, като е свалила руски дронове тип "Шахед". Не мислех, че ще е в този формат.... Това наистина, според мен, е просто унизително за един силен демократичен свят", допълва Зеленски.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    57 5 Отговор
    По телевизията лъжат че нашите пилоти са летели на малка височина и са нямали време за катапулта.Видео на катастрофата показва че падат от голяма височина право към земята и имат много време за катапулта.Явно след ремонта в Чехия катапулта не работи.

    Коментиран от #6

  • 2 Лукашенко

    49 1 Отговор
    Че къде ще се сравнява НАТО с Беларус?

    Коментиран от #33

  • 3 ха ха хааа

    8 32 Отговор
    Шахед били рузки дронове ... Голем смех .. 🤭😁

    Коментиран от #18

  • 4 Сандо

    65 6 Отговор
    Зеленият да спре да лее крокодилски сълзи и да ни засипва с тъпата си лирика.И да си спомни,че "който сее вятър,жъне бури"!

    Коментиран от #27

  • 5 Факт

    40 0 Отговор
    Като не му харесва, да го разпусне!
  • 6 Дрътия Софианец

    5 34 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не те слуша рузката бимбарица , честно ... Остави загиналите намира ..
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българин

    43 7 Отговор
    Украйна утече в канала. Зеленият утече в канала.

    Коментиран от #17

  • 9 шаа

    38 1 Отговор
    нещо май еугленски е минал на по-евтина дрога...
  • 10 ТаУмВзе

    43 1 Отговор
    Колумбийчето пак има Бесни Халюцинации и тва си е!
  • 11 ганев

    29 1 Отговор
    ЕЕЕЕЕ......ЕМИ ЗАЩОТО СИ МАЛЪК .....МУХЛЬО
  • 12 Абе Зеленски

    49 3 Отговор
    Ти и медиите няма ли да се научите , че това което упорито наричате "руски дронове тип Шахед" са дронове "Геран" и са с класи над иранските. Но внушениро е важно за вас.
    А това че САЩ и пуделите му са се намесили в конфликта между Израел и Иран дирекно е, защото Иран не е Русия. А и Украйна не е Израел(който контролира Конгреса в САЩ)
    Други въпроси?
  • 13 От страни

    41 2 Отговор
    Днес хубаво настъпление на укрите - 95 ОДШБР започва с артподготовка, дронове и тръгва на щурм. Напредва, трепе наред и най накрая се оказва че щурмува позициите на поотделение "Лють" на националната полиция.
    Ей, тия го удариха ептем на неразберия. Вземете им оръжието че и без руснаци ще се изтрепят.
  • 14 стоян георгиев

    35 2 Отговор
    Тоя е много тъп!
  • 15 Добро сравнение

    42 4 Отговор
    Да си бяхте стоели мирно и тихо, сега щяхте да сте като Беларус. Хубави пътища, евтино отопление, евтино гориво и работеща икономика. Добро е сравнението между крайнътъ и Беларус. Беларус е с Русия и просперира, крайнътъ е със запада и от 40млн стана на по-малко от 20, отделно разрухата, дълговете и тровенето на природата от блек рок. Сега последно Зелю подписал договор със сорос младши, който ще отрови не само крайнътъ, ами и цяла юропа
  • 16 авантюра

    32 1 Отговор
    Чичо Сам няма интерес от превес на някоя от воюващите страни страни, а от тлеещ и избухващ дългогодишен конфликт, който дори да не е война, тъй като ще приключи бързо в полза на някоя от тях.
  • 17 Коги ,

    1 28 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Трета година вече .. За Лисабон се запътили .. 🤭😁

    Коментиран от #39

  • 18 От страни

    34 1 Отговор

    До коментар #3 от "ха ха хааа":

    Шахедите отдавна се произвеждат в Русия. Подобрена е конструкцията и са под марка "Герань". Специално за подлогите "герань" е цвете - мушкато. Щото вие с вашето ай-кю равно на стайната температура още ги мислите за "геран".

    Коментиран от #23

  • 19 Тц тц тц

    33 1 Отговор
    Волдемор Еленски се чуди как да въвлече и други държави във войната,защото пушечното му месо свършва.На него му е все едно стига да не спират пачките в зелено.Никой не им иска скапаната война!Хората искат мир и тоя корупирания зеленчук да се маха.
  • 20 От страни

    24 1 Отговор
    Ей, този взе да им се кара ама скоро и че ги напляска.
  • 21 хахаха

    21 1 Отговор
    Ялта е в Крим. Кога покрайнината го взе, че там да говори зеленски?

    Коментиран от #32

  • 22 максим

    21 1 Отговор
    ако ,това е точния превод на изказването,на този,жалък човечец.то нещата,никак не са добре!!! откога русия и иран,почнаха да обстрелват беларус с шахеди??? и тоя, прави ли разлика между шахед и прототип на шахед??? той не знае колко са разновидностите на руските дронове.и руснаците отдавна спряха да работят с китайски мотори,заради шума,който издават.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Зелен Наркоман

    21 2 Отговор
    Не го слушайте много, тоа моа брат като се нашмърка не знае какво говори. Ракети, кораби, самолети, летящи чинии, даже понякога се си мисли че е във Изриел, и некакви пари имали да му дават.
  • 25 нннн

    17 2 Отговор
    Треторазряден артист. Търси си компания за казана на дяволите. Малцина ще му се вържат. За съжаление, нашите управници са едни от тях.
  • 26 Хохо Бохо

    18 1 Отговор
    Козяци, какво мислите за тези критики? Подкрепяте 404 и плюете НАТО или подкрепяте НАТО и плюете зеления наркофюрер???
  • 27 Хахахаха

    16 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сандо":

    Горкият наркоман, вече е загубил пълна представа за случващото се! Дали сам ще си дръпне спусъка, или някой ще му помогне, това е интригата!😂

    Коментиран от #37

  • 28 максим

    15 1 Отговор
    подпомагайки, фашисткия режим на зеления и неговите господари,европа си вкарва авто-гол! морето ,се пълни с свалени от русия, украински дронове.освен това,реална заплаха за живота и екологията има и от плуващите мини!!!има вече, тревожни изказвания от очевидци.няколко медии пуснаха снимки.кой ще чисти морето,а какво ще става с туризма??? много пъти писах,не вярвайте на този лъжец-зеленко! с нищо не съм излъгал.и за заложниците,обикновени украинци взети от всу и наемниците,за жива верига.с цел спиране на настъплението!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 МАРШ НА ФРОНТА,ТАМ ВИ И МЯСТОТО НА ДВАМ

    16 0 Отговор
    МАРШ НА ФРОНТА ,ДИВАК , ДА СПАСЯВАШ ХОРА, ДА СЕ БОРИШ ЗА СПАСЯВАНЕ НА СТРАНАТА СИ. С ПРИКАЗКИ НЕ СТАВА. ГРАБВАЙ ФЛЬОРЦАТА СИ И ДВАМАТА НА ФРОНТА. КЪДЕ СЕ ККРИЕ ТЯ ПАК ИЗ ЧУЖБИНА. ГОЛЯМА ПАТРИОТКА Е ,А НЕ ОТИВА НА ФРОНТА.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ха ха

    16 0 Отговор

    До коментар #21 от "хахаха":

    Говори от бившата сладкарница "Ялта"в София.Само тук му дават денонощно и бело и трибуна.
  • 33 И с Окраина

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Лукашенко":

    Само ние сваляме фъ16 за сега де
  • 34 ХАХАХА

    15 0 Отговор
    Тоя като справките за КОВИД . До гуша ми идва от него . Чудя се още как го понасят където се появи . Особено неприятна личност.
  • 35 Пак аз @ 111

    11 0 Отговор
    Егати и наглия зелен клоун- какво искаш, когато си хем гол, хем голям...?!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 абе

    7 0 Отговор

    До коментар #27 от "Хахахаха":

    мани го зеления, аз съм загрижен за жена му Оленка, че напоследък в интервюта взе да се оплаква, че е на ръба на нервен срив горката, пък има още "хляб" в нея. Е, ще се намери кой да го яде хляба.
  • 38 Ццц

    7 0 Отговор
    Дрогата какво пак рИве? Патриотите дето получи работят. Нали ги пробваха върху Ф-16 и си падна най-добре! Тоя месец още нищо не е изкрънкал и това е втората причина да не може да спи! Като не дадоха да стреля по по-далечни деца, поне ракетите да му свалят. Че тока гасне постоянно и не може да си зареди камерата за обръщенията!
  • 39 И аз питам същото!

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Коги ,":

    Трета пролет веч-те все...Пролетен КонтраНаступ към Мацква делали...?!?!
  • 40 Чакай ся Зели...?!

    7 0 Отговор
    Как така-
    ,,До момента само беларуската армия доказа, че може да сваля безпогрешно руските дронове"
    Ами твоичките -ВСУ,къде ги забрави...?!
    Та нали всяка вечер съобщаваш,че от 60 руски дрона,сте свалили...72...?!?!
  • 41 Иван

    2 0 Отговор
    И хусите--- американските дронове.
  • 42 Въййй Въййй

    3 1 Отговор
    Какъв бюджет бе 404!!! ?

    киийюфската хунта пак симулира, че са държава
  • 43 Име

    0 0 Отговор
    Е, Приятни сънища!
Новини по държави: