30 Септември, 2024 17:51 1 498 30

Иран няма да изпраща войници срещу Израел

  • ливан-
  • иран-
  • израел-
  • хамас-
  • хизбула

През последните дни Израел нанесе няколко удара срещу групировки, считани за съюзнически и подкрепяни от Иран

Иран няма да изпраща войници срещу Израел - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Иран няма да изпраща свои войници в Ливан и ивицата Газа, за да се противопостави на заклетия си враг Израел, който атакува групировки, които Техеран подкрепя в региона, казаха днес ирански дипломати, цитирани от Франс прес, предаде БТА.

„Правителствата на Ливан и Палестина имат капацитета и силата да се противопоставят на агресията на ционисткия режим и няма нужда да се разполагат спомагателни или доброволчески ирански сили“, посочи говорителят на Министерството на външните работи Насър Канани на седмичната си пресконференция.

През последните дни Израел нанесе няколко удара срещу групировки, считани за съюзнически и подкрепяни от Иран, включително мощната „Хизбула“ в Ливан и бунтовниците хуси в Йемен. Лидерът на „Хизбула“ Хасан Насралла беше убит в петък при израелски удар по южните предградия на Бейрут - крепост на шиитското движение, въоръжено и финансирано от Ислямска република Иран.

„Не сме получавали никакви искания и знаем, че те не се нуждаят от помощта на нашите експедиционни сили“, добави Канани. При удара срещу лидера на „Хизбула“ в неговата крепост в южните предградия на Бейрут в петък беше убит и бригаден генерал Абас Нилфорушан, заместник-началник на операциите на Революционната гвардия - идеологическата армия на Ислямската република.

„Ционисткият узурпаторски режим няма да остане без порицание и наказание за престъпленията, които е извършил срещу иранския народ, силите на съпротивата (проиранските групи в региона) и иранските граждани и войници“, обеща Канани.

В понеделник иранският президент Масуд Пезешкиан посети щаба на „Хизбула“ в Техеран, „за да отдаде почит“ на Хасан Насралла, стана ясно от изявление, публикувано на правителствения уебсайт. Върховният водач на Ислямската република Али Хаменей е заявил, че загубата на Насралла „няма да бъде напразна“, а първият вицепрезидент Мохамад Реза Ареф е предупредил, че тя ще доведе до „унищожаването“ на Израел.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    24 21 Отговор
    Болшинството от иранския народ е с Израел и се надява да дойде да го освободи от тиранията на Аятоласите. Гледайте как иранци от Канада празнуват и черпат със сладки израелците за ликвидирането на терориста главатар.

    Коментиран от #8, #9, #13, #20

  • 2 Естествено,

    10 5 Отговор
    какво имат да делят с Израел?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бен Вафлек

    20 10 Отговор
    В Иран са умни. Постепенно се преориентират към Запада.
  • 5 Делю Хайдутин

    8 22 Отговор
    Хизбула ще се справи с Хазарите.
  • 6 Всъщност,

    19 7 Отговор
    След като не ги бива да воюват срещу Израел, може би поне трябва да спрат да плашат, че ще го унищожат. Защото не могат. А ционистите добре познават силата си и вече безпардонно я демонстрират. Невинните жертви са 10-тки хиляди.

    Коментиран от #12

  • 7 Киро Острото

    8 9 Отговор
    Всеки българин трябва да даде по една пенсия или заплата за Ливан!
  • 8 Напротив

    21 7 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Всички араби от региона ненавиждат Израел, който е направил достатъчно за да спечели такава "любов". Но след като са слаби, се налага да престанат да търсят реванш с тероризъм. Разбира се, в арабския свят блика от предатели, които Мосад рационално използува и това се вижда от резултатите

    Коментиран от #22

  • 9 Контра

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    И как според теб могат да имат симпатии към ционистите, след като всяко арабско семейство от региона е почернено със смъртта на близките си

    Коментиран от #11

  • 10 Смех!

    10 0 Отговор
    Кво ще пратят чалмите? САЩ ги тъпче чрез евреите. Тъпи парчета.
  • 11 честен ционист

    12 7 Отговор

    До коментар #9 от "Контра":

    Иранският народ няма лоши помисли към Израел и обратно. Фанатиците начело на Иран създават цялото напрежение. Палестинците са нискообразовани, радикални терористи. За тях е радост ако член на семейството им умре за джихада независимо дали е срещу евреи, или християни. Това нали ти е понятно? Защо Израел не е убил и един йорданец, или саудитец, еми защото са разбрани хора.

    Коментиран от #15

  • 12 Политолок с чашка

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Всъщност,":

    И аз не ги разбирам тези шиитски групировки защо постоянно провокират евреите. Имат наистина много ракети, но това не е повод да тръгваш срещу Израел и САЩ и Запада. Те един самолет нямат, а знаем и нагледно виждаяме как евреите методично и сигурно ги унищожават със самолетите си. Нямат и един свестен радиолокационен комплекс за да засичат вражески самолети и ракети. Имат само войници, които в предстоящата сухопътна операци може доста да затруднят и ударят тежко врага. Но такава война е невъзможна срещу такъв мощен враг.
  • 13 Соваж бейби

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Мисля че грешиш ,израелците са натрапници там и никой не ги обича. Всъщност те са били малцинство в Египет като житаните....Това са египетски житан които са си направили държава и търсят под вола теле.Мисля че онзи с мустака е бил прав
  • 14 Предсказанието на

    0 6 Отговор
    Верица Обренович е друго, Иран ще помогне на арабите във войната срещу Израел.
  • 15 Контра

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "честен ционист":

    И какво според теб направи палестинците "нискообразовани, радикални терористи" след като не бяха такива? А също и ливанците? Не можеш да сложи под един знаменател цял един народ, защото това е расизъм - нали ти е понятно? Йордания и Сауди разбират добре, че не са на ниво да се борят с силно милитаризирания Израел, но едва ли преливат от любов към евреите. Те, бъди сигурен наливат пари в "съпротивата". Отношенията в региона са опънато до нагнетяване и затова са виновни и от двете страни.

    Коментиран от #17

  • 16 АУУУУУ

    14 0 Отговор
    ЯЗЪК.....А КАК ВСИЧКИ КОПЕЙКИ ПИСАХА ЧЕ СЕГА ИРАН В ОТГОВОР ЩЕ НАПАДНЕ ИЗРАЕЛ.....ПЪК ТО ИЗЛЕЗЕ......ЧЕ ГИ Е СТРАХ 😱😱😱😱🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 17 честен ционист

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "Контра":

    Ти ходил ли си някога в Ливан? 80% са същите палестинци като тия в сектор Газа. Няма ливански народ - Ливан е мултикултурна страна. Там живеят маронити християни и всички ги е страх от палестинските натрапници.
  • 18 оня с коня

    6 0 Отговор
    ЕТО КАКВО представлява Иран,съответно и всички Близкоисточни Мюсулмани- БАШ КОГАТО има нужда да се намесят и защитят "своего брата",те рещават че ...няма да изпращат свои войници,демек НИЩО!Е как може Запада да разчита на такъв род хода и да подписва Договори за каквото и да е с тях,след като са НЕБЛАГОНАДЕЖДНИ?Да оставиш ти без Ефективна подкрепа Хора от Хамаз и Хизбула,които са ти вярвали че си зад гърба им с цялата си Икономическа и Военна мощ?А истината е че Иранските Велможи греперят за кожата си и никога не биха рискували Разточителния си Живот при една конфронтация с Израел и респективно САЩ.

    Коментиран от #28

  • 19 тхът

    10 0 Отговор
    Нали уж много се каниха??
  • 20 честен ционист виц N1

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Гледаш едно клипче и си мислиш с 🦧🦧🦧🧠🧠🧠, че тия хора олицетворяват всички иранци и араби. Наивен 🐂🐂🐂🐂
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хайде да видим

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Напротив":

    Египет и Йордания са съюзници на Израел. В Ливан и Сирия имаше спонтанни шествия с празнуващи по улицата хора след смъртта на Нас.ралла

    Коментиран от #26

  • 23 Ван

    1 1 Отговор
    Чета коментарите и се убеждавам с всеки изминал ден, че тук са останали само тия, дето мислят с 4-рибуквието си-едните са за Израел, другите за Палестина.
    И никой не осъзнава, че сите са маскари, както бай Ганьо приживе го е казал и че всичко е за пари и ресурси и на никой, ама абсолютно никой не му дреме за обикновения човек.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ван

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Хайде да видим":

    Не, не са, те са в същото положение, както Северна и Южна Корея-примирие има, мирен договор няма.
    И без Египет, Турция, Иран и Сирия Израел ще ги бие всичките, все едно са боксови чували.
    Сирия е разкъсана от гражданската война вътре в нея, Египет и Турция си имат други грижи, а Иран е под всевъзможни санкции(тя не е Русия и не може да ги заобикаля) и на собственият му народ вече му писна от тиранията на аятоласите спрямо тях, на запад и юг от Египет, изток и север от Иран нямат причина, нито интерес от война с Израел.
    Ливан е твърде слаб да се бие сам с Израел.
  • 27 Мунчо юмручето

    2 0 Отговор
    Смеят ли да ги нападнат трябва мозък и смелост аз такива мусулмане не съм видял само лаят и се хвърлят ама като дойде ножа до кокала и са първите дето бягат
  • 28 Госъ

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    По-лесно е да се крият зад прокситата си а те зад цивилните.. Иран знае , че ударните групи на самолетоносачите на САЩ в региона са в състояние да ги затрие
  • 29 Миле

    0 0 Отговор
    Нормално, стези предатели , които има в редиците си юдите ще ги разколачат за броени минути.
  • 30 Вие

    0 0 Отговор
    сте много храбри войни и само можете да гоните по улиците жени без забрадки.