11 Октомври, 2024 11:34 1 539 8

Турция наложи антидъмпингови мита върху вноса на стомана от Китай и Русия

  • санкции-
  • стомана-
  • мита-
  • турция-
  • китай-
  • русия

Решението на Турция идва на фона на нарастващото търговско напрежение между Китай и Европейския съюз

Турция наложи антидъмпингови мита върху вноса на стомана от Китай и Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турция наложи антидъмпингови мита върху вноса на някои видове стомана от Китай, Русия, Индия и Япония, съгласно решение, публикувано днес в турския държавен вестник, като най-високите мита са наложени върху вноса от Китай, съобщи Ройтерс, предаде БТА.

Наложените мита ще варират между 6,10 процента и 43,31 процента от цените за стойност, застраховка и навло (CIF), се казва в решението, взето с цел да се предотврати „несправедливата конкуренция“ след жалби от страна на местни производители миналата година.

Разследване на вноса на горещо валцувана стомана след жалбата на местните производители показа, че предполагаемият дъмпинг на стомана от Китай, Русия, Индия и Япония заплашва да навреди на вътрешното производство, се посочва в решението, публикувано в турския държавен вестник.

Митата, наложени върху вноса от Китай, варират от около 15 до 43 процента, а митата, наложени върху вноса от Русия, Индия и Япония, са от порядъка на 6-9 процента, се уточнява в публикацията.

Решението на Анкара идва на фона на нарастващото търговско напрежение между Китай и Европейския съюз във връзка с митата върху електромобилите, коняка и други стоки, и след жалба на Китай пред Световната търговска организация относно митата за внос, наложени на китайските електрически превозни средства, които влизат в Турция, напомня агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    7 11 Отговор
    Султана се усети Късно, че го клатят Яко! Щото се опитва да е пудел на краварчето де.

    Коментиран от #8

  • 2 плевен

    21 5 Отговор
    Митата подкрепят вътрешното производство, но няма да спрат вноса от Китай. Нява такава страна в света,която да може да произвежда цялата гама от стомани, необходими за производството й. Но браво на турците. Браво и на нас, че позволихме да ликвидират Кремиковци. За туй пък сме горди членове на ЕС.

    Коментиран от #7

  • 3 Всичко ще поскъпне

    14 4 Отговор
    Европа умира и става все по неконкурентна. Парите на хората се топят а от събраните мита нито Евро не отива до европейските производители а още по малко до работниците
  • 4 А честито

    8 1 Отговор
    Митата, наложени върху вноса от Китай, варират от около 15 до 43 процента, а митата, наложени върху вноса от Русия, Индия и Япония, са от порядъка на 6-9 процента, се уточнява в публикацията.
  • 5 А защо германските автомобили

    10 3 Отговор
    В КИТАЙ СА ТОЧНО 40% ПО ЕВТИНИ ОТКОЛКОТО В Европа ? Някой ще го обясни ли ?
  • 6 На НАС никой дънпинг не може

    14 0 Отговор
    да ни направи защото нищо не произвеждаме. Ние сме N1
  • 7 факуса

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "плевен":

    вече все по ГОЛИ а и бананите станаха скъпи горди останаха такива кат шишко дет окрадоха квот им позволиха онез с ценностите
  • 8 ха ха

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Хем приятел на краварчето, па все с хилавото пигмейско джудже реже лентички на джамии в Русия и на Крим.
Новини по държави: