21 Октомври, 2024 16:24 2 159 152

Говори Москва: Европейците отдавна са само придатък на САЩ, саботажът срещу "Северен поток" го доказва

  • сергей лавров-
  • северен поток-
  • балтийско море-
  • газ-
  • газпром

Сергей Лавров призова за честно разследване, като отбеляза, че ако това не може да бъде осигурено на национално ниво, тогава е необходимо независимо международно разследване с участието на Руската федерация

Говори Москва: Европейците отдавна са само придатък на САЩ, саботажът срещу "Северен поток" го доказва - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Терористичната атака срещу "Северен поток" превърна Германия и други европейски страни в придатък на САЩ в икономиката, финансите и енергетиката. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за документалния филм "МГИМО 80", цитирано от ТАСС.

"Сега всички чуват за терористичната атака срещу "Северни потоци", която Европа мълчаливо и послушно преглътна, въпреки че пречи на развитието на Германия и до голяма степен на други европейски страни", отбеляза Лавров.

"Времената са такива: всички слушат хегемона с надеждата, че той ще ги защити. Той взима от теб, дори и да си съюзник, само това, което му трябва, и после го изхвърля като вече изхабен материал, посочи министърът. Всички разбират, че тази система на международни отношения, която все още съдържа изключително негативна тенденция, водена от англосаксонците, е изживяла своята полезност. Но тя не иска да умре."

Според него Западът не иска да премине към равноправни отношения.

"След пет века господство чрез завземане на чужди земи, унищожаване на местното население в Северна Америка, Африка и други части на света, Западът свикна да живее от колониални подходи. Сега той иска да направи това, използвайки неоколониални методи", заяви шефът на руското външно министерство.

Руският посланик в Германия Сергей Нечаев заяви по-рано, че ще се създаде много сериозен прецедент, ако атентатът срещу газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2" остане ненаказан.

"Това е терористичен акт, насочен срещу критична енергийна инфраструктура в Европа. В този случай бяха нанесени огромни щети не само на Германия и Русия, но и на Европейската икономика. Трябва да знаем истината", настоя Нечаев.

В същото време той призова за "честно разследване", като отбеляза, че ако това не може да бъде осигурено на национално ниво, тогава е необходимо независимо международно разследване с участието на Руската федерация.

Отговаряйки на въпроса кой може да стои зад експлозията на тръбопроводи, дипломатът призова да се помисли "кой има полза от това".

Според Русия, Германия пречи на разследването около "Северен поток", стана ясно в началото на октомври. Германия се намесва в опитите за установяване на всички обстоятелства на експлозиите на "Северен поток" и "Северен поток 2". Това заяви постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя.

Според руския дипломат разследването на германските власти, както и приключилите разследвания на Дания и Швеция са били "абсолютно непрозрачни".

В края на септември "Шпигел" писа, че според нейно разследване има данни, че украинската армия е одобрила саботажа срещу "Северен поток".

Саботажът на газопроводите "Северен поток" преди две години е бил разрешен от тогавашния главнокомандващ украинската армия Валерий Залужний. Операцията е планирана и ръководена от бившия офицер от украинското разузнаване Роман Червински.

Саботажният екип се е състоял от няколко украински водолази, почти всички цивилни.

Президентът Володимир Зеленски не е бил информиран предварително. Зеленски винаги е отричал участието на своето правителство в саботажните операции. Операцията в Балтийско море е струвала около 300 000 щатски долара и е била частно финансирана, но е била представена на Залужний за разрешение.

Никой не е поел отговорност за взривовете, избухнали седем месеца след като Русия изпрати десетки хиляди войници в Украйна. Москва - без да предоставя доказателства - многократно е казвала, че атаката е извършена от Съединените щати и Великобритания, като и двете отричат ​​обвиненията.

През август, германската прокуратура съобщи, че е издала заповед за арест на украински инструктор по гмуркане в Полша във връзка с атаките.

Полските прокурори казаха, че са получили германската заповед, но заподозреният вече е напуснал страната, тъй като Берлин не е включил името му в база данни с издирвани лица.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    52 27 Отговор
    Българете сами си събираха Южен поток ,па какво остава за западноевропейските шушумиги

    Коментиран от #14, #86

  • 2 Бай араб

    33 63 Отговор
    Конския изпълзя от някъде

    Коментиран от #140

  • 3 то това цял Свят го знае

    59 19 Отговор
    Даже и козлягите тук . Само се напъват заради едните кинти за проповядват за Европата.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Атина Палада

    75 38 Отговор
    Най добрият дипломат в света към настоящият момент е Лавров.

    Коментиран от #24, #26, #37

  • 6 Един ден ще чуем и за Вова

    23 31 Отговор
    Бившият управител на руската петролна и газова компания ЮКОС Михаил Рогачев също „падна“ прозореца. В миналото той щеше да се сблъска със сериозни здравословни проблеми, като е бил онкоболен, съобщава Telegram Shot.
    Безжизненото тяло на Рогачев (64 години) е намерено на входа на имота му, намиращ се на улица "Протопоповски" в Москва. Близо до него откриха билет за сбогуване.
    Рогачев изпълнява функциите на вицепрезидента на ЮКОС за корпоративното управление, работейки в компанията от 1996 г. до разпадането ѝ през 2007 г., когато попада под контро...

    Коментиран от #143

  • 7 az #СВО

    43 18 Отговор
    В.В.Путин подписа указа за даване на гражданство на американеца Джон Роблес, наричан "първият политически беглец от САЩ"...

    Накъде отива този свят, а?
    Каква ирония само! 🤣🤣🤣
  • 8 Да не е лъжа?

    54 23 Отговор
    Баш колония на САЩ сме си. Зя нищоне става ЕС...

    Коментиран от #75

  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 11 Отговор

    До коментар #4 от "Васо":

    По-добре ЗА КОГО 🤔❓

    Коментиран от #133

  • 10 Кирчо

    21 19 Отговор

    До коментар #4 от "Васо":

    Дори не сте придатък,а цирей подлежащ на изрязване.
  • 11 Трол

    11 33 Отговор

    До коментар #4 от "Васо":

    И аз така винаги гласувам за ГЕРБ, понеже са по-малкото зло.
  • 12 С 2 думи

    20 29 Отговор
    Кой пък го интересува какви глупотевини приказваш бе Серго, ами щерката ти къде е ? Да не е в рашиската губерния?

    Коментиран от #19

  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    36 21 Отговор

    До коментар #4 от "Васо":

    С "Могучая" имахме ВД -10 млрд$,
    Със САЩ имаме ВД над 40 млрд $

    Коментиран от #27, #29, #36

  • 14 Си Дзинпин

    36 36 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана Z":

    Рушия отдавна е суровинен придатък на Китай !

    Коментиран от #17

  • 15 2222

    20 18 Отговор
    Кой го казва това - бензиностанцията с ракети?
  • 16 СЛАВУЦ

    15 20 Отговор
    говори кОНИА.. И ИИИИ ИИХААА.. ИИИИИИ.. ИИИИИИИИИИИИИИ русхката ко4ина приклу4и.. СЛАВА УКРАИНЕ.. ГЕРОИАм СЛАВА
  • 17 РЕАЛИСТ

    20 10 Отговор

    До коментар #14 от "Си Дзинпин":

    Е и? Саудитска Арабия, като е суровинен придатък на цял свят, кво?

    Коментиран от #145

  • 18 бай Бончо

    40 16 Отговор
    Съгласен съм на 100 % с казаното от Лавров ! Англосаксонците грабят и после захвърлят !
  • 19 Статистик

    14 12 Отговор

    До коментар #12 от "С 2 думи":

    Щерката му е в Питер от четири години. Даже от Фокс нюз и СНН ходеха при нея за интервю през 2023.

    Коментиран от #85

  • 20 СЛАВУЦ

    14 15 Отговор
    МОЛДОВА ве4е е НАТО.. АМСКВЕ е близо.. сха ги КоЛИАМЕ галките русхи
  • 21 Говори говорителят

    15 22 Отговор
    Да би мирно седяло не би северен поток оплаквало.
  • 22 Коня

    21 25 Отговор
    На кого му пука какво е казал този демонтирал старец. Той вече е изплискал легена.
  • 23 Като достоен българин

    35 18 Отговор
    Категорично съм съгласен на 100% с казаното от руснаците, че Европейците отдавна са само жалък придатък на САЩ. Нещо като брадавица

    Коментиран от #144

  • 24 Да дв

    16 17 Отговор

    До коментар #5 от "Атина Палада":

    Най добрия Дипломат

    Между Катърите .
  • 25 Братушките както винаги

    16 14 Отговор
    Са прави ! На 200%
  • 26 Госあ

    14 12 Отговор

    До коментар #5 от "Атина Палада":

    Не е ли бившият президент на Русия Медведев ? :)))) много ниска топка са всички от партията на путин. Всякаква здравословна опозиция е ликвидирана и в пряк и преносен смисъл. В партията на второразрядното ченге се подвизават само послушни лакеи и също няма никаква здравомислеща опозиция вътре и когато стареца си отиде, няма никакво наследство. Точно в Русия, където интелигенцията говори за школи. Лавров е е дин говорител на ченгето, който перифразира малко по-добре думите. Поставя условия и ултиматуми и няма капка дипломация. Ако имаше, нямаше да се води тази братоубийствена война.

    Коментиран от #45

  • 27 бай Бончо

    23 15 Отговор

    До коментар #13 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Много си прав , че преди имахме само 10 милиарда дълг , обаче сме заделили 40 тона злато за всеки случай и различни държави дължаха на нас над 4 милиарда .Сега само се хвалим колко е хубава демокрацията , а дълга засега е 40 милиарда .Голямо лъгане излъгаха западняците всички останали .С кой акъл им даваме да ни копаят златото ?
  • 28 Изтървахме Коняяяя

    12 10 Отговор
    Абе бе Слабоумен
    Дйййй
  • 29 Атина Палада

    22 12 Отговор

    До коментар #13 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    При "Могучая"раздавахме и кинти на заем..Ирак имаше да ни връща точно 10 млрд ,изразено в долари...но под "съветването" на САЩ,България опрости на Ирак тези 10 млрд долари.

    Коментиран от #105

  • 30 Днес са шествията и митингите на

    17 17 Отговор
    Партия Възраждане в цялата страна от 18ч. Бъдете активни и достойни хора не се страхувайте да изказвате позициите си, не бъдете атлантически роби. ... и нека стане ясно на целият свят че поставянето на бомби в пейджери, телефони, всякаква електроника, убийството на дипломати, министри, депутати, взривяване на посолства и всякакви други държавни и обществени сгради, убийството на жени, деца и старци, лекари, социални работници, журналисти, служители на ООН, международни лидери и президенти е ЗАКОННО за атлнтиците, толерирарано и спонсорирано от тях и нормална атлантическа практика....която естествено не дестабилизира света.... само и единствено Русия е "дестабилизатора".... Ние обаче разумните хора категорично не сме съгласни и ще се борим срещу атлантическата нацистка гнус

    Коментиран от #49

  • 31 Стамат

    18 26 Отговор
    Когато бяхме придатък на СССР бяхме с празни магазини и режим на тока. Сега сме хиляда пъти по-добре. Ако можехме направо да станем американски щат...
  • 32 Тоя

    16 10 Отговор
    Е как му се иска на тоя Европа да е техен придатък ама то требва и акъл не само сила.Некъдрния като не може с акъл използва сила ама и там са гола вода.
  • 33 Този случай трябва да се

    6 5 Отговор
    разглежда във Върховния съд на Пхенян.
  • 34 Българина

    23 10 Отговор
    За мен е показателно и гледам фактите не политиката .Едните ни помагат във всичко , дори АЕЦ ни правят , другите ни окрадоха и ни затвориха 4 блока .Това са фактите колкото и да ги захаросват .
  • 35 Факт

    13 13 Отговор
    Раша е придатък на запада и сащ,без тях глад ,
  • 36 Васо

    11 15 Отговор

    До коментар #13 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Нещо да си чувал за инфлация? За промяна на покупателната способност на парите? Да си чул нещо за олихвяване, дисконтиране, компаундиране? Айде, моля ти се, господине. Тия локуми за стойността на парите ги разтягай на съселяните си в оремака. Да си чул нещо, че стойността на една парична единица е променлива във времето величина? Явно- не. Четири долара днес се равняват на 80 цента преди 30 години. Така че, излиза, че външният дълг е намалял. Бягай, не искам да споря с маргинали в икономическите науки.

    Коментиран от #41, #44, #50, #55

  • 37 Госあ

    10 8 Отговор

    До коментар #5 от "Атина Палада":

    иначе, това което казва е ясно на всички нормални европейци и германци. Каква дипломация ? Ако беше дипломат, трябваше да се постарае да не настройва цяла Европа срещу Русия.

    Коментиран от #53

  • 38 Одарете ги с атома бе

    8 6 Отговор
    Що чекате?саш ватикана швеицарияевропа удрете ги с атома..ама не ви стиска..друг полезен под рашката няма
  • 39 Сой го интересува?

    9 8 Отговор
    Добре, че го гръмнаха. По-малко зависимост от руснаците и психопутлера.
  • 40 Дада

    16 12 Отговор
    Русия е суровинен придатък на Китай. Европа не е придатък на САЩ, просто не си развиваше досега отбранителните способности. Беше се удрямала и си мислеше, че Русийката е станала нормална държава и я дундуркаше, като плащаше скъпо и прескъпо за газ и нефтопродукти. Сега вече нещата се промениха. Всички разбраха, че Русийката е туземна бензиностанция с ракети, по-голям вариант на Северна Корея и се взеха мерки да няма никакви контакти с тази терористична губерния.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 банкеръ

    14 12 Отговор
    Чета ви тука , ама всички забравихте как раздаваха панелни апартаменти , двустйни 6 хиляди лева , тристайни 9 хиляди лева , за семейства с три и повече деца безплатни апатраменти -многостайни .Англосаксите така направиха нещата , че 50 кв .м да го броим за жилище . Окрадоха ни зверски

    Коментиран от #63, #64, #68

  • 43 Хохо Бохо

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Васо":

    Докато си придатък все ще ти е отзад независимо на кого. Набий си го тва дет намериш за добре

    Коментиран от #48

  • 44 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 8 Отговор

    До коментар #36 от "Васо":

    Браво Васе, излиза, че вече
    35 години вървим нагоре
    ПО СТЪЛБАТА КОЯТО ВОДИ НАДОЛУ
    🤔🤔🤔

    А да, имаме банани!
    Че даже са по-евтини от доматите и краставиците😒

    Коментиран от #74

  • 45 Атина Палада

    10 9 Отговор

    До коментар #26 от "Госあ":

    Защо да ликвидират опозицията от 3-5%?
    Например Навални събираше от порядъка на 3,4% подкрепа.Заплаха ли е бил за властта с такава подкрепа?А преди него онзи..Немцов..ЦРУ му дадоха кинти да прави протести,той ги похарчи по жени..:)))Е,как ЦРУ ще му простят такова нещо?:)
    А Навални западняците го използваха,за да може в подходящият за тях момент да го премахнат..
    На Запад няма политици на нивото на руските им колеги!
    Нашите евролидери са к.ари.катури:)))
    Включително и в САЩ ...и там са същите.

    Коментиран от #71

  • 46 Бамбука

    12 8 Отговор
    САЩ завладели индианците, а Русия 162 народностни групи. Абе , що не се скрият с глупавата им пропаганда.
  • 47 Българина

    8 8 Отговор
    Много моля Русия да се намеси и да ни прибере , че съвсем оредяхме от хубавия живот , дали останхме 5 милиона с лъжата .
  • 48 Госあ

    14 7 Отговор

    До коментар #43 от "Хохо Бохо":

    За България е добре да бъде придатък на Русия и Китай, най малкото защото не ни мислят второ качество хора като простите западняци. Доказано по безпорен начин като бяхме придатък на Русия. Мани ги тия от плодзеленчуците или културтрегери като Маричков, дето дрънкаше на два акорда и пееше чужди текстове.
  • 49 С атлантическата нацистка гнус

    3 9 Отговор

    До коментар #30 от "Днес са шествията и митингите на":

    Аз като домоуправител във вход с 74 апартамента в Хиподрума съм решил въпроса кардинално ! Сега вече няма нито един атлантик !! ... Продавам франчайз как се случва...бл 114 Хипфрума търсете "кмета"...

    Коментиран от #52, #93

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Последния Шоп

    11 12 Отговор
    Руските престъпници разрушиха,Окупираха и минираха половин Украйна,убиха варварски половин милион украински защитници на Родината си,а реват за някакъв газопровод...Ми няма да имат Газопровод,докато бе се изправят пред съда е Хага за Възмездие на престъпленията си !!!!

    Коментиран от #60

  • 52 Атлантици

    3 4 Отговор

    До коментар #49 от "С атлантическата нацистка гнус":

    Благодаря за информацията къде да те намерим.

    Коментиран от #54, #58, #72

  • 53 Атина Палада

    9 6 Отговор

    До коментар #37 от "Госあ":

    Къде е интереса на Русия да настройва Европа срещу нея ?
    Онзи,който имаше такъв интерес,постигна целта си наполовина .Обезглави Европа,но в същото време пък направи европейците русофили..:))) Затова все по често на протестите из Европа ще виждате плакатите с надпис -"Путин,помогни ни"...Или ще ми кажеш,че не знаеш,не си чул,не си видял такива плакати на европейски протести?:))))

    Коментиран от #62, #116

  • 54 Ела да видиш пич верно

    3 3 Отговор

    До коментар #52 от "Атлантици":

    Как тротоари и градинки се правят и как се работи пред бл. 114 в Хиподрума

    Коментиран от #66, #77

  • 55 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 7 Отговор

    До коментар #36 от "Васо":

    Като казА това за ПОКУПАТЕЛНА СПОСОБНОСТ - я ни сравни
    Колко ток можехме да купим при цена 0.01лв и колко билетчета про една 0.06лв през 1989 и колко сега ❓
    Аз знам, ама ората от хоремага питат ❗
    /даже не знаеш как се пише и какво е оремак/
  • 56 Както винаги

    11 8 Отговор
    Москва обвинява други в това което руснаците сами са натворили
  • 57 Нехис

    10 7 Отговор
    А вие защо крадете газ от републиките и я продавате на Запада, докато жителите са в дървени къщи без ток и акат в тайгата? Какво равноправие е тайгата, а Путлер и кликата - с милиарди от газ?
  • 58 Просто питай за "кмета" бре

    2 3 Отговор

    До коментар #52 от "Атлантици":

    Шибеккк
  • 59 Правят се на умрели лисици

    2 4 Отговор
    но ще ги намерят и в миша дупка и всички ще си платят с лихвите.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Санкциите са нещо добро за руснаците

    9 7 Отговор
    Позорната организация РФ почва да потъва майче..

    Иначе на тоя му кажете че действията на Запада са реципрочни на престъпните действия на руските фашисти и самите те са причина САЩ да доминират в Европа в момента
  • 62 Госあ

    4 7 Отговор

    До коментар #53 от "Атина Палада":

    хахаха ами айде де, и аз това се чудя, къде им беше интереса на тия идиоти да го правят. Иначе, не се интересувам от запада, а от изток. Не ми дреме за запада. да показват квото искат. Винаги ще гледат злото на България, може би не винаги ( но в повечето случаи) умишлено и с корист, просто такава им е природата. Непринудено... хахаха...пак ще напиша, СВО беше необходима, но дипломацията трябва да търси начин за прекратяването и, а не да искат всичко, щото нема да стане. Запада може да е зъл, но е силен.

    Коментиран от #67, #69

  • 63 Нехис

    5 1 Отговор

    До коментар #42 от "банкеръ":

    Викаш, вече никой не раздава от партията, а трябва да си изработиш надницата? Трябва и да се работи, другарЕ!
  • 64 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 3 Отговор

    До коментар #42 от "банкеръ":

    Не са забравили❗ Они не са били родени тогава❗ Те повечето са с нулево ЕГН ❗
    (започващо с 0....)
  • 65 Тъпа ушанка

    9 7 Отговор
    А пък Путя направи Русия придатък на Китай.

    Коментиран от #79

  • 66 Щото Лео бетонови изделия

    3 2 Отговор

    До коментар #54 от "Ела да видиш пич верно":

    Е твоя нали? Комуняги, олигарси..
  • 67 Атина Палада

    7 3 Отговор

    До коментар #62 от "Госあ":

    Е какво има за чудене ,къде им бил интереса?:))))
    По този начин САЩ се задържаха на повърхността,като унищожиха Европа.
    Дори Урсула казваше по колко млрд капитал изтичал от ЕС към САЩ.
    Та,ето заради това..
    Запада не само,че е е силен,ами е на командно дишане..:)))
  • 68 Ветеран от Протеста

    6 10 Отговор

    До коментар #42 от "банкеръ":

    Тва дето го пишеш е защото тези апартаменти ги изграждаха Строителни Войски - 2 години задължителна военна служба - строител....Плащаха им 5 лв на месец,за да наливат бетон ,да зидат тухли и да мажат с вар....Такава Експлоатация и в Египет е нямало ....
  • 69 Госあ

    3 5 Отговор

    До коментар #62 от "Госあ":

    вчера си го говорих с една позната от Шанхай която работи за правителството докато я развеждах в Пекин като домакин, и тя ми каза за Тайван че засега не са агресивни, но някоя сутрин без никой да очаква, може да има високоточни ракетни удари по определени точки на строва :))) едва ли ще правят десанти :))))
  • 70 Наште путинофили лаят !

    8 5 Отговор
    Но да заминат за Москва си траят !
    Вижда им се краят !
    Мегито от Тервел
  • 71 Сетих се!

    5 1 Отговор

    До коментар #45 от "Атина Палада":

    Имаше един Борис Немцов,една Ана Политковская...

    Коментиран от #76

  • 72 Ти ли бре младеж ме търсиш ?

    1 2 Отговор

    До коментар #52 от "Атлантици":

    Ами да взема и пълен адрес да ти дам ? Искаш ли? хахахаха.....смешкооо
  • 73 Жмульо от Коиловци

    3 6 Отговор
    Да живее Възраждане
  • 74 Факти

    7 12 Отговор

    До коментар #44 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Не само банани имаме. Имаме безброй други неща. Имаме свобода, която руснаците никога са нямали и като гледам никога няма да имат. Когато имаш свобода, имаш всичко. Благодаря на Бога, че съм се родил в България, а не в Русия! Благодаря ти Боже, че съм свободен, а не роб!

    Коментиран от #78, #84, #109

  • 75 фактите

    9 5 Отговор

    До коментар #8 от "Да не е лъжа?":

    Ако бяхме колония на САЩ щеше да е най-хубавото нещо,ама от де тоя късмет.На сметка на това все още сме руска губерния и тънем в мизерия.Малко ли ни беше 45 годишното руско/соц робство ?

    Коментиран от #142

  • 76 Атина Палада

    5 4 Отговор

    До коментар #71 от "Сетих се!":

    Е,та нали за него ти пиша ..ЦРУ му дадоха кинти да прави протести,наш Борко ги похарчи по жени:))))
    Е,ония от ЦРУ как да му простят това,че ги е преметнал -взел кинтите и не свършил работа:)))
  • 77 Комуняги

    3 2 Отговор

    До коментар #54 от "Ела да видиш пич верно":

    Олигарси, лъжете хората с трохи и купувате гласове
  • 78 Госあ

    3 3 Отговор

    До коментар #74 от "Факти":

    йес, свободата да бъдеш продавач, сервитьорка или секретарка. Голема работа !
  • 79 Тъпа крава

    4 4 Отговор

    До коментар #65 от "Тъпа ушанка":

    Яд ли те е?
    А ти искаш да е придатък на говедата, ама ядец.
  • 80 Балшой театър

    6 2 Отговор
    Продатъкът на Китай вика дръжте придатъка....
  • 81 Гласувайте

    4 7 Отговор
    Гласувайте за Възраждане, ако искате да стане като в Донбас. И разни брадати ахматовци и руски мафиоти да ни управляват, докато седим без ток и вода.

    Коментиран от #87

  • 82 Хмхмхмхмхм

    5 8 Отговор
    Tака лииии....Като европейците сме само / придатък на САЩ/, защо нацисткия кремъл отделя милиони евро за създаване на проруски партии и плащане на шпиони в ЕС държави, а- да не би, защото сме много по-голям залък, отколкото може да преглътне и истината е съвсем друга;0 Кой човек, който счита друг за незначителен, ще пилее милиони евро, за да го /стимулира/ да заобича русия, като нонстоп му внушава, че русия е рай, а НАТО, ЕС и САЩ са чревото адово;0
  • 83 Който иска с Русия!

    6 7 Отговор
    Бърже да бега при тия!
    Да живей в беднотия!
    И най вече в простотия!
  • 84 Атина Палада

    8 3 Отговор

    До коментар #74 от "Факти":

    Свободата ти сега е точно ,колкото на Адам..Нито повече,нито по малко .
    Господ му хвърлил Ева и му казал:- свободен си ,избирай си жена:)))
  • 85 С 2 думи

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Статистик":

    Заради санкциите само..
  • 86 ИСТИНАТА

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана Z":

    Войници от КНДР в Русия, значи, че Путлер не го интересува мирно решение!
    Това значи, че той отчаяно се нуждае от всякаква помощ!

    Коментиран от #89, #90

  • 87 Азовско море

    10 4 Отговор

    До коментар #81 от "Гласувайте":

    Бандерите им бяха спрели водата. На Русия я пусна.

    Коментиран от #92

  • 88 Гласувайте

    4 7 Отговор
    Гласувайте за Възраждане, ако искате да стане война като в Украйна. Това е тяхната цел. В Украйна такива агенти като Възраждане, под диктовката на КГБ подпалиха войната.
  • 89 добрата новина

    6 3 Отговор

    До коментар #86 от "ИСТИНАТА":

    Половината севернокорейци вече са избягали на Запад!
  • 90 Госあ

    3 8 Отговор

    До коментар #86 от "ИСТИНАТА":

    докато хлебарката от украина разнася план за победа над Русия, е нормално путин да не се интересува от мир. Затова се им се чудя и на ония укри как не са го сварили още на курбан на майдана

    Коментиран от #95, #101

  • 91 Сибир е Китайски

    8 2 Отговор
    Да си гледат в канчето да не ядът ориз
  • 92 Дада

    6 5 Отговор

    До коментар #87 от "Азовско море":

    Пак са те лъгали нещо по руската телевизия.

    Коментиран от #96

  • 93 Купи 3 апартамента там

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "С атлантическата нацистка гнус":

    И сега подкупваш хората като тротоари и градинки правиш

    Коментиран от #103

  • 94 Ванко 2

    11 5 Отговор
    Русия забрави как САЩ я спаси преди 80 години. Германия и Япония щяха да си я разделят и тя вече нямаше да съществува. Колко пъти пък САЩ я спасява от глад. Кой я измъкна от дупката след разпада на СССР? Русия както обикновено е неблагодарна и скача срещу своите спасители. И какво постигна като скъса връзките си със САЩ и стана суровинен придатък на Китай? Икономиката е в свободно падане, диктатурата се затяга все повече, всичко става все по-зле все по-бързо. Това само руснаците могат да си го причинят. Няма толкова прозд народ.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Дада

    7 0 Отговор

    До коментар #92 от "Дада":

    Гледай Арестович. Той в интервю разкова Порошенко.
  • 97 По добре придатък !

    4 0 Отговор
    Отколкото оттатък !
    Животът там е кратък !
    Мегито от Тервел
  • 98 ?????

    4 6 Отговор

    До коментар #95 от "Мюмюн":

    А ти плю ли на православието като Зелениясмръдлю
  • 99 И това го говори коня

    6 1 Отговор
    от суровинния придатук на Китай, Иран и Северна Корея! 😂😂🤣🤣😂🤣
    Безаналоговииииии...
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Хамак сила

    3 2 Отговор

    До коментар #90 от "Госあ":

    Готов си за обрязване.
  • 102 Евроатлантик

    6 1 Отговор
    Тоа хич не е вчас! Всички интелигентни и грамотни хора знаеме че руснаците сами си зривиха потоците!!! Те са тирористи! Световни притова! Избиха хиляди украинци и свои воиници за да заземат територията на украина!
  • 103 Кво лошо има

    2 1 Отговор

    До коментар #93 от "Купи 3 апартамента там":

    Ама ги прави нали ФАКТ
  • 104 На изток от рая !

    8 0 Отговор
    На Русия идва края !
    Бавно ядат калая !
    Мегито
  • 105 САЩ

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Атина Палада":

    Така е посъветвахме ви. Ама и ви обещахме да участвате във възстановяването на страна! Е, като започне възстановяването - заповядайте.

    Коментиран от #129

  • 106 Госあ

    1 5 Отговор
    Доставките на природен газ и уран от Русия към Китай не са се повишили сигнификантно. За къв суровинен придатък говори планктона ? Повишили са се към сащ, които препродават на Европа хахахахаха
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Бълг

    4 1 Отговор
    Пак руски лъжи в този “новинарски сайт”.
  • 109 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 5 Отговор

    До коментар #74 от "Факти":

    Ооо да,
    Имаме безброй дупки по улиците❗
    Свободно придвижване , ама с ВИНЕТКА❗
    Свобода да паркираш, ама с ЕсЕмЕс❗
    Имаме безброй просяци по улиците❗
    Имаме по няколко кредита и ипотеки❗
    Имаме предложения за заем за почивка❗
    Имаме най-ниските доходи и сме с най-ниска покупателната способност в целия ЕсеС❗
    Имаме момичета за услуга по пътищата, ако закъсаш с колата ❗
    Още много НЕЩА имаме , ама НЕ ЩА да се фаля повече😒😒😒

    Коментиран от #114, #117

  • 110 Пелага

    5 3 Отговор
    Запада какво ни даде? Престъпност, наркомани, проститутки и гей парадчета. Питам един амбриаж във форума.
  • 111 хе хе хе

    4 3 Отговор
    Господин Калантарян. Беше ви хубаво като плюскахте от бившите съветски републики. Стори ви се малко и взехте житницата на Украйна за да се гордеете с това колко много произвеждате... ама с кражба.
    Тати ви смени името да не се чувствате повече Азербайджанец и ви накичи с "лаври", а вие бързо забравихте род и родина и като типичен предател и родоотстъпник почнахте да плюете по тях.
    Все някой друг ви е виновен. Не сте ли се замисляли поне малко... мъъъъъничко бе.. съвсем малко че може би вината е у вас?! Или това няма как да бъде. Невъзможно... щото можете да паднете от балкона ако си го помислите или кажете.
    Точно ти коньо си затваряй зурлата.
  • 112 Вангелия

    4 0 Отговор
    Бунт на руски войници.

  • 113 Госあ

    4 2 Отговор

    До коментар #107 от "Последния Шоп":

    ако бяха дипломати шайката на путин, едно от исканията им трябваше да бъде съд за нацистите от украйна избили 16000 цивилни от които деца и налагали репресии върху език и култура. СВО е освободителна операция, а не завоевателна. Разбира се, репарациите след нея са друга тема. бандерите ще трябва да плащат бая
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Стамат

    4 2 Отговор

    До коментар #53 от "Атина Палада":

    Недей да търсиш интереса на Русия. Путин не действа в интереса на Русия. Той действа само в негов собствен интерес. Всичко е много просто - ако Украйна мине по мирен път в западния блок тя ще започне да се развива. Руснаците ще видят това и ще поискат същия модел. Ако Москва се вдигне с Путин е свършено. Затова той иска Украйна да е във война и да е дестабилизирана. Така руснаците си стоят свити като мишки и той е спокоен, че ще бъде на власт до живот. А Русия кучета я яли. Путин я продаде на Китай за да остане на власт до живот.

    Коментиран от #124

  • 117 толкова "познаваш" Русия

    3 0 Отговор

    До коментар #109 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    че съм сигурен не знаеш на кой континент е. Пример копи-пейст:
    "Пътната такса в Руската федерация се дължи за всички превозни средства с общо тегло над 12 т. и покрива федерални магистрали от около 51 хил. километра. Цената на километър е 1,9 рубли, като емисионния клас на автомобила не се взема предвид."

    Коментиран от #123

  • 118 Васо

    5 1 Отговор

    До коментар #50 от "Хохо Бохо":

    Тъп!ак, говорим за външен дълг, не за БВП, малоум!ен ли си? Държавният дълг е разход, от него се формират държавни поръчки, те увеличават БВП бе, кат!ил! Има годишен статистипески справочник, гов!едо. Чети там. В УНСС сте само неграмотни деб!или. Завършил съм ПУ и покрай мен завърши половината курс.
  • 119 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 3 Отговор

    До коментар #107 от "Последния Шоп":

    Пак пишеш без да знаеш❗
    Не провери нищо от това което ти дадох за домашно❗ Че и продължаваш са се излагаш❗
    Никой НЕ Е ОСЪДЕН ❗
    Ама и това не знаеш, кой е обвиняем и кой ОСЪДЕН ❗
    Ама то само такива останахте да слушате и славите Галя❗

    Коментиран от #122

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Комуниста Милошевич

    1 4 Отговор

    До коментар #119 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Не го ли попукаха в Хага.....ама той май "предварително" са спомина.

    Коментиран от #130, #131

  • 123 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 4 Отговор

    До коментар #117 от "толкова "познаваш" Русия":

    Каква Русия, какви 5 лева 🤔🤔🤔🤔
    Пиша ти за БЪЛГАРИЯ❗
    Всичко това ВЕЧЕ го имаме у НАС ❗

    Коментиран от #128

  • 124 Атина Палада

    0 4 Отговор

    До коментар #116 от "Стамат":

    Ха ха ха ха ха ха ...
    Много м.озък,много нещо:)))))
    Чак ти завидях:)))))
  • 125 Гориил

    4 2 Отговор
    А Русия отдавна е суровинен придатък и презрян васал на Поднебесната империя.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Товариш лавров..

    4 2 Отговор
    Не бяхме ли преди придатък на СССР.....
  • 128 не бе

    4 2 Отговор

    До коментар #123 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    не те знаем за кой работиш и от къде получаваш копейките.. ма ич не си личи. тръгнал да мрази родината си и възхвалява господаря си. Еничар.

    Коментиран от #132

  • 129 Атина Палада

    6 3 Отговор

    До коментар #105 от "САЩ":

    Е,вие нали възстановихте Ирак,какво да възстановяваме ние вече?
  • 130 Абе защо сте неграмотни бе

    6 4 Отговор

    До коментар #122 от "Комуниста Милошевич":

    Съда в Хага го оправда. И след това кравите от безсилие го отровиха. Всеизвестен факт.
  • 131 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 3 Отговор

    До коментар #122 от "Комуниста Милошевич":

    Ами пак пишеш БЕЗ ДА СИ ПРОЧЕЛ ДВА РЕДА❗
    И естествено пак се излагаш ❗
    Милошевич го съдиха и НЕ УСПЯХА ДА ГО ОСЪДЯТ ❗
    И ТРЯБВАШЕ ДА ГО ОСВОБОДЯТ❗
    И в последната нощ, след която трябваше са излезе на свобода НЕОСТДЕН, го отровиха и писаха в акта ИНФАРКТ‼️‼️‼️
    Не се пробвай да си го мериш с мен‼️‼️‼️
  • 132 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 3 Отговор

    До коментар #128 от "не бе":

    БЕЗ ник и БЕЗ грам грамотност‼️
    Не за кой , а за кого - дори това не знаеш‼️
    И Родина винаги я пиши с ГЛАВНА буква ‼️

    Коментиран от #134, #136, #139

  • 133 ЗА НОРМАЛНИТЕ ХОРА

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    УМНИКО
  • 134 както и да я напишеш

    4 1 Отговор

    До коментар #132 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    си оставаш ЕНИЧАР който мрази родината си и я оплюваш във всеки пост.

    Коментиран от #135

  • 135 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 3 Отговор

    До коментар #134 от "както и да я напишеш":

    За ПРАСЕТО бисерите са обикновени камъни, които не стават за ядене❗
    А калната локва е върховно блаженство ‼️
    Живи и здрави ‼️

    Коментиран от #137, #138

  • 136 Неграмотния си ти, а не той

    4 0 Отговор

    До коментар #132 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Родина в средата на изречение се пише с малка буква. Това че в Русия се пише Родина и Отечество, не означава, че и в България се пише така.

    Коментиран от #148, #151

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 какво повече да ти кажа

    3 0 Отговор

    До коментар #135 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    освен че си ЕНИЧАР мразещ род, родина и сънародници.
    красивите думи не правят от родоотстъпника достоен човек.
  • 139 Хмхмхмхмхм

    1 2 Отговор

    До коментар #132 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Виж сега, българите пишем България с главна буква, а руснаците пишете русия с главна буква. Българите казваме /Долу/ Да живее/, руснаците мрънкате / слава/- то и по това ви различавам от нас- българите..Спциално ти наистина може да не си в добор материално положение- за разлика от повечето българи в България, но... всеки живее така, както сам си го направи. Като искаш руския рай, що не си в русия, що не си приел руско гражданство и не си се освободил от българското, ами ревеш от НАТОВСКА , МИРНА И СВОБОДНА България за руския рай в русия,. а ...

    Коментиран от #149

  • 140 Оази се

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай араб":

    Да не те настъпи.
  • 141 Хахахаха

    3 0 Отговор
    Пияни свине.
  • 142 Ти кога беше

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "фактите":

    В САЩ та да знаеш какво е .
    Яж си мюслито да не те ошанари баба ти.
  • 143 Ти да видиш

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Един ден ще чуем и за Вова":

    Я кажи Кенеди от къде ,,падна,,
    Действащ президент .
    Тръмп пък го имат за мишена , два атентата за месец .
  • 144 КуКу

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Като достоен българин":

    Ти наистина си достойна руска под.лога....
  • 145 стоян

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "РЕАЛИСТ":

    До 17 ком - как какво бе другар - ти виждал ли си по телевизора поне разликата от Саудитска арабия и империята от блатата - саудитците с годишен доход 48 000 долара а крепостните с 2600 долара
  • 146 САЩ..САЩ..

    0 2 Отговор
    Верну е тава ния вув есу сме раби на щату..
  • 147 Лавров:

    0 1 Отговор
    САЩ станаха толкова големи чрез завземане на чужди земи и унищожаване на местното население. От друга страна, ние станахме два пъти по-големи от САЩ без да завземе чужди земи и без унищожаване на местното население. В заключение: Много хора по света са прости и се вързват на малоумната ни пропаганда.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #139 от "Хмхмхмхмхм":

    Ти си живей в твоя Рай.
    Аз си живея в къща на 100 метра от плажа на Черно море❗ Карам кола произведена 2024-та година❗
    Радвам се на децата и внуците си ❗
    И не ми дреме какво мисли за мен някакво заблудено НУЛЕВО племе❗
    С ЕГН започващо с 0.......❗
  • 150 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #148 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ....Когато вие свиКнете да уважавате другите ....
    / май ред. не сбърка/
  • 151 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #136 от "Неграмотния си ти, а не той":

    Благодаря за разяснението 😉

    Аз пък винаги пиша Родина с главна буква, въпреки че са ми го обяснявали още миналия век в училище❗
    А дали вас ще ви пиша с главна буква не е от незнание ❗ Когато вие свикнете да уважавате другите , тогава ще Ви уважавам и аз ❕
  • 152 Антируснак

    1 2 Отговор
    А скапаните московски алкаши отдавна са само безгласен суровинен придатък на Китай.
    Сега последно щели да вкарват московски шлл.юхи за разплод в Китай.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания