Last news in Fakti

12 Март, 2020 10:48 2 759 8

Втора градска болница в София става инфекциозна

  • коронавирус-
  • втора градска болница

Реорганизацията е, за да могат в лечебното заведение да бъдат приемани случаи на COVID-19

Втора градска болница в София става инфекциозна - 1
Снимка: БГНЕС

Заповедта, издадена вчера, на здравния министър Кирил Ананиев дава основанието за реорганизация на Втора градска болница, така че да приема случаи на COVID-19. Това стана ясно на заседанието на Столичния общински съвет. Информацията изнесе кметът на София Йорданка Фандъкова.

Със заповедта здравният министър нарежда на регионалните здравни инспекции да предприемат мерки за реорганизиране и увеличаване на легловия фонд на лечебните заведения така, че да бъдат гарантирани приемът и лечението на потвърдени случаи на COVID-19, уточниха и от Министерството на здравеопазването.

Това следва да направят директорите на регионални здравни инспекции, съвместно с ръководителите на съответните лечебни заведения, намиращи се в административна област, в която е установен случай на новия коронавирус.

Фандъкова допълни, че всеки ден по два пъти се дезинфекцират 802 средства на градския транспорт в столицата, на всички водачи се осигуряват дезинфектанти за ръце: трамваи, тролеи, автобуси, метровлакове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кл цлд

    1 0 Отговор
    Втора градска в София става инфекциозна, а в провинцията хората като нямат по няколко броя болници, какво ще правят? Или пак по- важна е София, в провинцията кучета ги яли. Има инфекциозни отделения с по няколко легла, които при масово заразяване не могат да поемат всички, кислородни апарати няма достатъчно, защитни средства няма за хората, всички си ходят насам- натам бе да се пазят, блъскат се в другите, редят се плътно на опашки един до друг, дишат си в лицата, все едно че няма вирус в Бг. Пълно нехайство. А отгоре издават само някакви правилници.

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГОСТ

    3 0 Отговор
    Свърши ли ваканцията и ученици и студенти тръгнат на училище адът ще се отвори.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Адът се е вече отворил

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГОСТ":

    При тези порногравски мерки, безхаберието на "управляващите", начело с психопата от Банкя, трябва да си абсолютно безмозъчно същество, за да не се досетиш какви ще са последствията и мащаба на трагедията.
  • 6 Мирослав

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "кл цлд":

    Правилно ли разбирам, че предлагате и там където има болници, те да не се подготвят, защото на други места няма? Реакцията Ви затова, че местната болница я няма или няма достатъчно места е много закъсняла. Тоягата е трябвало да играе още когато са я закрили или ошушкали. Тогава е трябвало и да протестирате.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Триеш ми коментара а?

    0 0 Отговор
    Ама и ти живееш в България и ти духаш супата изгърбен