Last news in Fakti

17 Март, 2020 15:14 1 612 10

Частните болници: Ние сме в битката срещу коронавируса от самото начало

  • частни болници-
  • коронавирус-
  • мерки

Позиция на лечебни заведения

Частните болници: Ние сме в битката срещу коронавируса от самото начало - 1

Най-големите групи частни лечебни заведения в страната Аджибадем Сити Клиник (Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, УМБАЛ Младост и УМБАЛ Сърдечно-съдов център), Булфарма (УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“-гр.Пловдив, УМБАЛ „Здраве“-гр.Пазарджик, МБАЛ „Здраве“-гр.Велинград, МБАЛ „Проф.Д.Ранев“,-гр.Пещера, МБАЛ „Бургасмед“) и УМБАЛ „Каспела“, които предлагат комплексна медицинска помощ в почти всички направления на медицината, се обръщаме към обществеността, за да изразим нашата готовност да бъдем полезни в момент, в който според нас е редно всички усилия и целият възможен медицински капацитет и ресурси да бъдат насочени и ангажирани там, където могат да бъдат от значение в борбата от най-висока степен на важност, пред която се изправя целия свят в момента.

Ние наблюдаваме и осъзнаваме сериозността на заплахата, която се превръща в реалност и в нашата страна през последните седмици, и със сигурност не сме безучастни към случващото се. Още в самото началото на кризата изпратихме декларация до институции, медии и обществеността за готовността си да се включим в обединените усилия на държавните институции и структури и участваме активно във всички областни кризисни щабове. С цел избягване на всякакви спекулации в обществото, сега повторно заявяваме пълната си мобилизация и намерение да подкрепим Националния кризисен щаб с всичките си налични ресурси. Нашите лекари и медицински специалисти в базите, които покриват значителна част от населението на страната, вече работят в условията на извънредна ситуация, предвид откриването и разпространението на все повече заразени от COVID-19 на територията на страната и очаквания пик на заболеваемостта през следващите седмици, а може би и месеци.

Бихме искали обаче да ви уверим, че можете да разчитате на нас като лечебни заведения в сферите и възможностите, в които имаме човешки и технологичен капацитет, компетентност, знания, опит и подготовка. Смятаме, че като неразделна част от здравеопазването на страната, можем да бъдем допълнително полезни, а всяка медицинска възможност, с която България разполага в момента, трябва да се има предвид в условията на пълна мобилизация за справяне с проблема.

Ще бъдем наистина удовлетворени, ако нашите ресурси и възможности, желанието и призванието на нашите медицински специалисти да изпълнят максимално своя дълг към обществото, допринесат за опазване на живота и здравето на възможно най-голяма част от нашия народ.

С готовност бихме приели планиране на разговори и следващи стъпки с държавните институции и Националния кризисен щаб за борба коронавирус за активно сътрудничество в борбата с новия вирус във всички сфери, в които можем да предложим квалифицирана и високоспециализирана помощ.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хитри сме много сме

    16 2 Отговор
    Духом са в битката.Ма още нямат инфекциозно отделение.

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ЦЕНИТЕ

    17 1 Отговор
    Частните болници да не ни декларират че са в битката - това им е работата. Нека да кажат на какви ЦЕНИ са в битката, щото се оказа че всички са готови, ама искат многократно по-високи цени само за консумативи, които видите ли нямали пределни цени и било въпрос на пазарна икономика. Ми НЗОК кво чака - да им слага пределни цени. Утре ще е късно.
  • 4 Браво

    1 9 Отговор
    Хората казват, че и те са в битката с тази напаст, при което отново има недоволни ! Няма толкова прост народ !
  • 5 вашето мнение

    15 0 Отговор
    Нито една частна болница няма инфекциознно отделение и не планира да има. Мафията в бели престилки чете декларации, но е на ясно, че до тях няма да се опре. Ще се борят с коронавируса, само при положение, че за тази борба се въведе скъпа пътека. Тогава, броя на заразените ще се увеличи многократно. Справка, броя на поставените ненужни стендове.
  • 6 До Вашето мнение

    1 4 Отговор
    "Справка, броя на поставените ненужни стентове"- не са поставени в частни болници!!!!!!! Уточни си справката!!! А до ЦЕНИТЕ- покажи моля къде в пътеките е уточнена цената на медицинския труд? На мед. персонал. Ше направиш откритие достойно за Нобел.
  • 7 Дръжката на тигана

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "хитри сме много сме":

    Трябва така да говорят, иначе няма да пилучат част от отпуснатите за България 1 милиард и 360 милиона евро.
    Я
    Ако се правят по новините че борят вируса, макар че реално са платиили за поръчковата статия, всяка от тях ще вземв поне от 20 до 200 милиина евро.
    Това е изкуствено създадена истерия.
    Всеки ден умурат поне 29 000 от рак, 47 000 от сърдечно съдови, 4300 диабетици.
    Даже комарите убиват по 24 000 на ден. Змиите убиват 170 на ден.
    Корпоеациите стоят зад това - Отрова 1 грош, противотрова 100 гроша. Вируса е патентован през 2016, т.е. това е средство от което ще изкарат мнофо пари, но ги било страх някой друг да не го използва от тяхно име и да забогатее.

    Коментиран от #9

  • 8 Аве Адолф Хайллл

    6 0 Отговор
    В крайна сметка тоя от "Каспела" в Пловдив го знам какво представлява , и съм сигурен ,че от самото начало е в битката за парите ,които ще се отпускат по това направление . Нали няма ахмаци ,които да си мислят , че цялото това напъване е само от самарянщина и добри чувства , а с какво ще си плаща по Бахамите и Канарите ???
  • 9 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дръжката на тигана":

    Аха, това е на крушата опашката 😉

    Коментиран от #10

  • 10 Дръжката на тигана

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Ето всички гадости идват от една страна.
    Единият им президент даже обяви единственият си сътрудник (ръководителя на терористите) в общата им компания за заплаха номер 1 за страната си, и го търсиха много години. Е това че презитента се срещаше с него всеки 2 седмици никой не знаеше, и те го търсиха дълго, дълго.
    Абе все такива тайни имат. Тихо, че никой не знае. Само 4-5 милиарда човека.
    😊Гледай сега как ТролЪ ще "припали".