Last news in Fakti

24 Април, 2020 12:27 2 144 6

Великобритания обмисля 100% гаранции по кредити на малкия бизнес

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • кредити-
  • банки-
  • мсп-
  • гаранции

Британският министър на финансите Риши Сунак се готви да предложи 100% гаранции за заеми на най-малкия бизнес на Великобритания след продължителен натиск от страна на консерваторите и Банката на Англия. Това предаде Financial Times.

Сунак "претегля" дали да предложи пълна държавна подкрепа за един милион малки фирми с шепа персонал, за да им помогне да преживеят коронавирусната криза. Подпомагането ще представлява 100% гаранции по кредити до 25 000 паунда на микропредприятия.

Говорител на финансовото министерство отказа коментар.

Сунак заяви във вторник, че все още не е "убеден", че правителството трябва да предложи 100% гаранции на банки, които отпускат кредити на малки предприятия, засегнати от коронавируса.

Въпреки това, Financial Times заяви, че нова програма за заеми може да бъде стартирана заедно с британската схема за спасително кредитиране на бизнеса в размер на 330 милиарда лири, предлагаща държавни гаранции от 80% за МСП.

Тази програма започна бавно, като много компании се оплакаха, че банките трудно одобряват кредитите им.

Миналата седмица гуверньорът на Банката на Англия Андрю Бейли призова банките да ускорят обработката на заявленията и предложи 100% държавни гаранции за най-малките заеми.

Конфедерацията на британската индустрия пък поиска от правителството да облекчи условията за отпускане на държавно подкрепени кредити за по-малки предприятия. Работодателската организация каза също, че заемите трябва да бъдат изплащани за срок от 10 години, а не за максимум 6, от предприятия, които са изправени пред високи фиксирани разходи и ниски маржове на печалба.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    3 0 Отговор
    А наш'те ТИКВИ, те к'во?!К'во предложиха?!

    Коментиран от #6

  • 2 Шиши Шкембак

    3 0 Отговор
    Време е Индия да колонизира Великобритания.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 работещи бедни

    0 1 Отговор
    за да се пускат пари в обръщение трябва да се ползват кредити за да са парите на светло за да няма подривна дейност иначе институциите имат инструменти да приберат парите в банките и почва бизнес на пестене сива икономика а в България кредитите са скъпи защото като видят пари българите веднага си купуват лъскави коли нали веднъж се живее
  • 5 1234

    1 0 Отговор
    Тук следва въпроса, колко българи ще се върнат от чужбина след кризата? А следващия въпрос е, колко ще емигрират след пускането на самолетите? Отговор, още 300 хил.! За това Англия излязоха от скапания ЕС!
  • 6 1234

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българина":

    Кредити и емиграция след вдигане забраната за пътуване!