Last news in Fakti

24 Април, 2020 13:17 1 913 4

Губернатор в САЩ реши да отвори ресторантите

  • сащ-
  • ресторанти-
  • джорджия-
  • коронавирус-
  • доналд тръмп-
  • брайън кемп

В този американски щат ще бъдат отворени и фитнесите

Губернатор в САЩ реши да отвори ресторантите - 1
Снимка: Shutterstock

Губернаторът на щата Джорджия Брайън Кемп е обявил, че започва от следващата седмица отварянето на ресторантите на територията на целия щат като първа стъпка от постепенното облекчаване на мерките от извънредния режим заради коронавируса. Намерението му обаче не срещна одобрението както на демократите и здравните експерти, така и на президента Доналд Тръмп.

Все пак Кемп е подчертал, че ресторантите, които имат готовност да отворят още в понеделник, трябва да спазват точно 39 противоепидемични мерки, сред които са постоянно измерване на температурата на персонала при грипоподобна симптоматика и задължително носене на маски, информират медиите от САЩ.

Въпросните мерки всъщност бяха предприети впоследствие, когато Тръмп заяви, че ''не е доволен от решението на своя републикански съюзник''. Освен ресторантите Кемп е посочил, че работа могат да започнат и някои други дребни бизнеси като фризьорството и фитнесите, но само при положение, че се придържат към мерките, издадени от администрацията му, предаде Новини.бг.

Ресторантьорският бранш в Джорджия посрещна новината за отварянето на бизнеса им с разнопосочни мнения и нагласи. Част от тях изразиха готовност да отворят заведенията си още в понеделник, други пък споделиха, че първо ще изчакат официално наредбата на губернатора, която разрешава да се практикува дейността им и едва след това ще вземат решение дали да отворят ресторантите си или да ги оставят за още известно време затворени.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    10 6 Отговор
    Само нашите смятат още да затягат. Докъде бе, дорде ни писне и дойдем на жълтите павета ли?

    Коментиран от #3

  • 2 Ввв

    9 4 Отговор
    Ген.Дебилът ще чака Коледа
  • 3 ...

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    сам си отговори
  • 4 hmhmhm

    1 0 Отговор
    браво след седмица ще има нова вълна от заразени а след още една от трупове. Много мъдро