Last news in Fakti

12 Август, 2020 10:20 4 037 10

Ситуацията с вируса се влошава в Испания и Франция

  • франция-
  • коронавирус-
  • испания-
  • пандемия

Новите случаи на коронавирус във Франция са се увеличили почти двойно

Ситуацията с вируса се влошава в Испания и Франция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ситуацията с коронавируса в Испания се влошава. Само за вторник новите случаи са над 1400. В Сарагоса армията издигна полева болница, за да помага в борбата с COVID-19. Редица испански области, като Каталуния, въведоха и частична карантина.  

Новите случаи на коронавирус във Франция пък са се увеличили почти двойно за последното едно денонощие. Здравните власти съобщават за близо 1400 нови заразени, предаде Нова телевизия. Властите удължават редица забрани, сред тях и тази за събития с над 5000 участници.

Премиерът Жан Кастекс предупреди за повишен риск от ново разрастване на вируса и обяви, че ще бъде максимално разширено задължителното носене на маски на обществени места. „Положението около епидемията от COVID-19 във Франция се влоши през последните дни. От около две седмици епидемиологичната обстановка, която следим от много близо, се развива в лоша посока”, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хак да ни е

    14 8 Отговор
    Да дойдат всички в БГ, тук няма вирОс, само фейсбОк професори академици.
  • 2 Рошко

    15 13 Отговор
    Тцтц пак яко ще се мре, слагайте намордници и памперси, чипирането скоро ше започне
  • 3 буху буху

    11 5 Отговор
    Гадни хора, иимат спестявания и не искат да фалират.

    Или ще станем роби или ще ни държат така с тоя фейк вирус цял живот!!!

    Коментиран от #4

  • 4 др Гей Билтс

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "буху буху":

    Ще ви държим до ваксината, после каквото е рекъл Господ..
  • 5 Макароня не може ли

    4 1 Отговор
    Както в Ливан, да слезе на бял кон на брега на Темза, да вдигне малко юмруче и да каже :корона, махни се, ние сме република, при това пета подред!!! Или като същий Напальон да поведе ескадроните срещу коварния вирус?
  • 6 Швеция

    9 4 Отговор
    А плюехе шведите. Изпозаключихте се по къщите, а той въпрос така си изчезва. Сега докато говорите за втора вълна, в Швеция отчитат спад въпреки рекордните брой направени тестове

    Коментиран от #7, #9, #10

  • 7 последствия

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "Швеция":

    В Швеция се пазят просто хората, пък и страната им е слабо населена. пак си има мерки за дистанция и за дезинфекция. Тук бай Ганьо си прави каквото си иска и резултатът ще е по 10 умрели всеки ден.А след 15 септември и повече. Нищо не се направи за рисковите групи и хора със заболявания, те си ходят на работа, мерки не се спазват, и както се вижда има по двама трима на 50,40 години починали на ден.

    Коментиран от #8

  • 8 Антимилиционер

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "последствия":

    Ти кога беше последно в Швеция,че се плюнчиш тук?
  • 9 Шведите не са

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Швеция":

    испанци. Манталитетът им е коренно различен. А и там бяха забранени събирания над определен брой души.Не са били съвсем без мерки. Там нямат навик да се мляскат и прегръщат с всеки познат. А и имат несравнимо повече починали на 1 милион души от нас със сигурност.Все още. Въпреки, че нашите починали в дневно в момента са повече от техните обичайно. Преди техните бяха 20,30,че и 50 пъти повече. Или и там "плащат за да те пишат умрял от ковид-19",както твърдят у нас малоумниците.
  • 10 На шведите

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Швеция":

    съседните Дания и Финландия не им позволяваха да припарят в техните държави. Също както нас сега започнаха да ни ограничават от все повече места и не може да се ходи дори в Италия без карантина от 14 дни. Там където през март и април умираха по 700 души на ден. Че и по повече дори. Затова у нас въведоха строгите мерки. От страх да не се случи и в България. Ама някои сте с много къса и избирателна памет.