Last news in Fakti

18 Август, 2020 17:47 2 610 6

Reuters: Испанският държавен дълг нарасна до 110% от БВП

  • коронавирус-
  • дълг-
  • испания

Ръстът се дължи предимно на разходите, свързани с въздействието на коронавирусната пандемия

През юни испанският държавен дълг нарасна до нов рекорд от 1,29 трилиона евро. Ръстът се дължи предимно на разходите, свързани с въздействието на коронавирусната пандемия, показват данни на Испанската централна банка. Това предаде Reuters. 

Според изчисленията на информационната агенция, които са въз основа на тримесечните икономически данни, публикувани от Националния статистически институт на Испания, общият дълг на страната е нараснал с 32 милиарда евро спрямо предходния месец, изтласквайки съотношението дълг към БВП до 110%. В края на първото тримесечие индексът е възлизал на малко под 100%. 

Испанската централна банка не публикува официални данни за съотношението дълг към БВП.
През май правителството преразгледа прогнозата за бюджетния дефицит за 2020-а до 10,34% от БВП и заяви, че очаква съотношението на дълга към БВП да нарасне до 115,5% в края на годината.

През юни Испанската централна банка каза, че в най-лошия случай индексът ще стигне 126,7% през тази година. 

Данните в страната отново са тревожни, след като здравните власти регистрираха 1 833 новозаразени за последното денонощие. Така общият брой на потвърдените случаи в Испания достигна до 359 082.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юсуф

    14 6 Отговор
    Прекрасно.Разплутите нищоправещи европейци ще разберат как се живее нормално а не само с кражби било то от Африка било то от Източна Европа.
  • 2 Идва трудна зима

    3 2 Отговор
    Народа ще крамне салам!
  • 3 И там далаверата Ковид

    6 2 Отговор
    върви с пълна сила, а поколенията ще плащат!
  • 4 Гай Турий

    3 4 Отговор
    Докато България влезе в Еврозоната, безсрамниците средиземноморци, Гърция, Италия и Испания ще са я опоскали до кокал. С чужди пари помен правят. Такива пари не могат да се върнат пожизнено! А кой ще им плаща масрафа после - опрощаване ли?! Що за магия е това ЕЗ??! Място за безнаказано крадене на милиарди и трилиони дори.
  • 5 не може да бъде

    3 2 Отговор
    Може и да е вярно,Испания беше много силно зсегната от епидемията ,но ако говорим за нанесени щети те са сравними за Испания, Италия ,Англия и франция!?Но и Германия не е много по-назад от тях!? Но на Ройтерс вече не вярвам-и тя стана производител на fakenews,както СНН,Дойче веле,Вашингтон пост NYT.Bild,Дейли телеграф и т.н.
  • 6 Петър

    4 1 Отговор
    Споко. Печатницата работи. Бати фалшивия строй. При комунистите поне фалираха държави.