Last news in Fakti

12 Ноември, 2020 18:05 2 974 2

Великобритания: Предколедна търговска война в условията на локдаун

  • великобритания-
  • пандемия-
  • икономика

Вериги от магазини необичайно са препълнени с коледни стоки и умело използват ситуацията да правят печалби при липсата на конкуренция

Великобритания: Предколедна търговска война в условията на локдаун  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във Великобритания търговците на дребно и супермаркетите бяха обвинени, че се възползват несправедливо от предимството, което имат да бъдат отворени по време на карантината, по отношение на коледното пазаруване.

Недоволството сред притежателите на т.нар. второстепенни магазини се засили с въвеждането на повторна пълна карантина, защото те бяха затворени.

Това пряко засяга техните продажби и пазаруването за Коледа, тъй като на Острова то започва много по-рано, отколкото на много други места по света. А това означава преки загуби за магазини, които много разчитат на коледните си артикули.

Мнозина се възмутиха, че някои вериги, на които храните и стоките от първа необходимост са само част и то не особено съществена от предлаганото, бе позволено да останат отворени през локдауна.

Има оплаквания, че тези вериги от магазини необичайно са препълнени с коледни стоки и умело използват ситуацията да правят печалби при липсата на конкуренция.

От обвинените вериги обаче излязоха официално с позиция, че те не правят нищо нередно, а следват точно постановлението и инструкциите на правителството и съблюдават всички правила за безопасност.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Четник

    2 2 Отговор
    Големите вериги са с предимство защото предлагат и стоки от втора и трета необходимост освен храните,като конфекция,обувки,електроника и всякакви дреболии които не се предлагат в бакалниците.Литър Джак днес бе 18£ в Морисън.