16 Февруари, 2021 12:01 1 893 8

Израел, Сейшелите и ОАЕ са ваксинирали над половината си население

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • световна здравна организация

Ваксинираните в цял свят са най-малко 173,4 милиона души - 2,22 процента от населението на Земята, сочат изчисленията на ТАСС

Израел, Сейшелите и ОАЕ са ваксинирали над половината си население - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Делът на населението, ваксинирано срещу коронавируса, надхвърля 50 на сто вече в три страни - Израел, Сейшелските острови и Обединените арабски емирства. Това показват обобщени изчисления на ТАСС въз основа на официални данни и медийни публикации, предаде руската агенция, цитирана от БТА.

Най-голям е делът на ваксинираните в Израел - 71,79 на сто. На Сейшелските острови и в ОАЕ са поставени ваксини на малко над половината жители - 53,62 и 52,49 процента съответно.

Сред страните с най-голям дял ваксинирани е и Великобритания - като се вземат предвид отвъдморските територии и Нормандските острови, там са преминали процедурата 23,61 на сто от всички поданици. В САЩ вече са получили ваксини към 16,44 на сто от жителите, в Бахрейн - 15,44 процента, в Сърбия - 11,51, в Малта - 10,38 и в Чили - 10,13 процента.

На първо място по брой на поставени ваксини са САЩ с 53,8 милиона.

Следват Китай и Великобритания, където ваксинираните са доста над 10 милиона.

Ваксинираните в цял свят са най-малко 173,4 милиона души - 2,22 процента от населението на Земята, сочат изчисленията на ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    8 1 Отговор
    скоро по-интелигентните правителства ще съобщят за 100% ваксинация и бизнеса да продължава

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Ужасонн

    8 3 Отговор
    Бат Боко и той ваксинира половината население ама на приказки! Ваксините сигурни ги препродават в африка, а в бг слагат витамини!
  • 3 Анонимен

    3 8 Отговор
    От това, което казват в Дания, само с Модерна бих се ваксинирал. При другите има проблеми.
  • 4 Пишман математикъ

    4 0 Отговор
    Тоест всичко което слиза от поточните линии се пренасочвя към тези държави а за другите като нашата нищо не остава.Ще седиме в локдаун с години.

    Коментиран от #7

  • 5 Шекел

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    А в най-умните държави отдавна забраниха думата Ковид.
  • 6 мислещ

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Нещо не виждам такива изгледи, израелците съобщават (Дали наистина е така, е съвсем друг въпрос) за повече заразени, отколкото през есента преди началото на ваксинациите.
  • 7 мислещ

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Пишман математикъ":

    Веднъж и ние да имаме полза от това, че сме мизерници.
  • 8 Дърт пее..раст...

    2 0 Отговор
    Завидях ИМ!!