Last news in Fakti

22 Март, 2021 20:05 2 856 14

Меркел и премиерите на федералните провинции обсъждат нова национална карантина

  • германия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ангела меркел

"Дер Шпигел": Локдаунът в Германия ще продължи до 18-и април

Меркел и премиерите на федералните провинции обсъждат нова национална карантина - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Германия канцлерът Ангела Меркел и премиерите на 16-те федерални провинции обсъждат нова национална карантина заради увеличаващия се брой на заразените с коронавируса. В началото на март Германия облекчи голяма част от ограничителните мерки. Още тогава обаче Меркел предупреди, че ако се наложи, ще дръпне "аварийната спирачка".

"Аварийната спирачка при превишаване на 100 заразени на 100 000 за седмица ще ни предпази от прибързано отваряне и нов ръст на заразените".

Днес средната заболеваемост от COVID-19 в Германия за една седмица е 107,3 на 100 000 души и се очаква се да бъде обявен трети локдаун до 18 април.

Германия ще продължи със строгите противоепидемични мерки до 18 април, съобщи "Дер Шпигел" преди срещата на Меркел с регионалните лидери.

Според немското издание федералните и регионалните лидери вече са се договорили да удължат локдауна до средата на април и в момента обсъждат дали да въведат вечерен час от 20:00 ч. до 05:00 ч. сутринта в районите, където случаите на инфекции с COVID-19 бързо нарастват..

Междувременно министърът на здравеопазването на Германия Йенс Шпан предупреди, че няма достатъчно дози ваксини, които да спрат третата вълна на коронавирусната пандемия в Европа.

Икономистите в Германия предупреждават, че нова карантина ще лиши икономиката от добавена стойност в размер на 2,5 милиарда евро на седмица, а десетки хиляди малки фирми няма да оцелеят.

"Очакваният за април икономически ръст се отлага най-рано за юни, ако имунизацията напредва", се казва в доклад на института за икономически изследвания в Мюнхен.

Финансовият министър Олаф Шолц обяви допълнителен дълг в размер на 60,5 милиарда за тази година и нов дълг за следващата година от над 81 милиарда евро. "Налага се догодина отново да прибегнем до правото в извънредна обстановка бюджетът да не е балансиран", заяви Шолц в Бундестага.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    29 1 Отговор
    НА ТАЗИ ТАЗИ СКОРО ЩЕ И СЕ ВИДИ ТЯСНА ГЕРМАНИЯ...
  • 2 Чукич

    21 0 Отговор
    ПЪТ БЕЗ ИЗХОД.
  • 3 Абе, шпингели...

    25 1 Отговор
    На тая дъртата и висят цицките до пъпа вече, даже са се подпрели на масата за по-лесно. Тая нема ли да е пенсионирате вече бе?
  • 4 Агнелчо Метърчов

    18 1 Отговор
    Ама бабе скрий се под моста и изчакай 50 години там.
  • 5 Юсуффф

    23 0 Отговор
    ДОЙДОГА ВРЕМЕНА НЕЛЕПИ,ЯЛОВИ ДА УПРАВЛЯВАТ СЛЕПИ.
  • 6 иван

    19 1 Отговор
    Ще го търсят фюрера, за национален герой ще го обявят.
  • 7 пешо

    19 1 Отговор
    как е възможно тая изкуфяла старица да командва германия и европа , ужас .
  • 8 Бабо Меркел где така

    14 0 Отговор
    Германците са глупави, също като гърците и едни други се копират и колкото повече не се получава, толкова повече се инатят! Тези "затваряния" доказаха своята неефективност и дори влошават пандемичната обстановка!
  • 9 Iviviv

    10 0 Отговор
    Докога ще ни управляват демократи оли@офрени който не са отгледали по едно дете яловци долни дано горите в ада.
  • 10 Iviviv

    6 1 Отговор
    Народ който се написва с бира не може да дава акъл на народ който изтрезнява с бира.
  • 11 Дрън дрън

    3 1 Отговор
    Ясно щтом Бил гей го казва тоест шпигел така ще е
  • 12 Asdfg

    6 0 Отговор
    Тази се побърка! Ще съсипе хубавата държава!
  • 13 Адолф Стоичков

    3 0 Отговор
    Айн цу цвайн дрънн..
  • 14 Четник

    0 0 Отговор
    Къде са лекарите от Афганистан и Ирак,които посрещнахте с отворени обятия?Къде са мед.сестрите напуснали Сирия бягайки от диктатора Асад? Немците са толкова отчаяни,че надали този Евроколхоз ще се задържи в този си вид след пандемията.На Немец не може да се разчита.Предадоха ни по време на войната и заради тях загубихме територия и една царска фамилия.