Last news in Fakti

25 Март, 2021 12:12 4 428 69

Бил Гейтс: Светът трябва да се нормализира до края на 2022 г. заради COVID ваксините!

  • бил гейтс-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Милиардерът, който се оттегли от поста председател на Microsoft Corp през 2014 г., чрез своята филантропска фондация е отделил най-малко 1,75 млрд. долара за глобалния отговор на пандемията

Бил Гейтс: Светът трябва да се нормализира до края на 2022 г. заради COVID ваксините! - 1
Снимка: shutterstock

Светът трябва да се нормализира до края на 2022 г. благодарение на ваксините срещу COVID-19, прогнозира Бил Гейтс в интервю за полския вестник "Газета Виборча" (Gazeta Wyborcza) и телевизионния оператор TVN24, цитирано от Ройтерс.

"Това е невероятна трагедия", каза съоснователят на "Майкрософт" (Microsoft) по повод пандемията, добавяйки, че единствената добра новина е достъпът до ваксини.

Откакто беше открит за първи път в края на 2019 г., COVID-19 засегна над 125 милиона души по света, отнемайки досега 2,7 милиона живота. Още през 2015 г. Бил Гейтс предупреди, че може да се очаква "силно заразен вирус, а не война", който да причини смъртта на милиони хора през следващите няколко десетилетия.

"До края на 2022 г. трябва да се върнем към нормалното благодарение на ваксините", посочи Гейтс в интервюто за полските медии.

Милиардерът Гейтс, който се оттегли от поста председател на Microsoft Corp през 2014 г., чрез своята филантропска фондация "Бил и Мелинда Гейтс" е отделил най-малко 1,75 млрд. долара за глобалния отговор на пандемията COVID-19. Това включва подкрепа за някои производители на ваксини, диагностика и потенциални лечения.

Така например планът COVAX, подкрепен от Световната здравна организация (СЗО) и Глобалния алианс за ваксини и имунизация (GAVI), има за цел да осигури 2 милиарда дози ваксини за страните с по-ниски доходи до края на 2021 година.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    72 12 Отговор
    Ооо, къде си бре, филантроп? Нещо се беше покрил... Вчера гледах в Тубата новинарска емисия от Латинска Америка как Pfizer изискват от правителствата там военни летища срещу количества ваксини.

    Коментиран от #16

  • 2 АнтиСоросоид

    99 15 Отговор
    А ти кога ще се нормализираш бе ДеБил ГЕЙтц?! Кога ще се спрете изрУдите, които искате да унищожите човечеството и само вие да останете?! Кога?!
  • 3 Верно ли

    25 16 Отговор
    Ако някой се интересува:

  • 4 един там

    82 16 Отговор
    Тоя „филантроп“ е отделил 1,75 млрд $ (някой да не си помисли, че са негови пари), а е спечелил 20 млрд $. Това е филантропията му! Налага си боклуците и отровите, чрез организации, като СЗО, които са на негова издръжка (разбирай купени с подкупни служители) и налага препаратите за редуцирането на населението. Някой, ако се съмнява в това, което говоря може да провери колко човека и деца са убили и осакатили ваксините му в Африка и Индия. Да не говорим за репродуктивните проблеми при тези, които са успели да оживеят след ваксинирането.

    Коментиран от #7

  • 5 Rado

    23 27 Отговор
    Чипа на Бил е последно поколение толкова е малък и невидим за човешкото око, а руския чип ти го вкарват през друго място и батерията я носиш в раница

    Коментиран от #49

  • 6 де бил вратов

    46 11 Отговор
    Не каза ли шефа на Пфайзер че трябвало да се преваксинираме през 2 години. Кой лъже?
  • 7 Rado

    47 13 Отговор

    До коментар #4 от "един там":

    А ако си плащахте Windows-a, а не го крадяхте ще ше да спечели още 100 милиарда.

    Коментиран от #10

  • 8 кики

    51 14 Отговор
    ти козел може да не си жив до 2022г., че много поразии правиш. Хайде ти и др. подобни дружно полетете към безкрайността и освободете човечеството да живее здраво и спокойно.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 pepy

    40 3 Отговор

    До коментар #7 от "Rado":

    "А ако си плащахте Windows-a, а не го крадяхте..."

    Има и друг вариянт...

    Коментиран от #26

  • 11 aaaaaa

    66 13 Отговор
    Oщe прeз 2015 г. Бил Гeйтc прeдупрeди, чe мoжe дa ce oчaквa "cилнo зaрaзeн вируc, a нe вoйнa", кoйтo дa причини cмърттa нa милиoни хoрa прeз cлeдвaщитe някoлкo дeceтилeтия.....
    "ЯСНОВИДЕЦ ОТ КЛАСА"!!!!
    Публикувано във факти.бг: "Това е невероятна трагедия", каза съоснователят на "Майкрософт"....
    ДА СЪТВОРИШ ТРАГЕДИЯ И ПОСЛЕ ДА Я НАРЕЧЕШ НЕВЕРОЯТНА!!!

    Коментиран от #31

  • 12 Ами нормализиране,

    46 10 Отговор
    ще ни правят на улави и след двадесет и втора, шепа световни самодоволни терикати, които сега си купуват евтино благата на фалиралите под благовидния предтекст, че спасяват човечеството.
  • 13 😷😷😷

    55 11 Отговор
    "Бил и Мелинда Гейтс" е отделил най-малко 1,75 млрд. долара за глобалния отговор на пандемията"
    Вероятно по-правилно е да се каже не "отделил", с "ВЛОЖИЛ" милиарди в пандемията! Този не е никакъв филантроп, а гнусен МИЗАНТРОП ! И наглостта и лицемерието му нямат край !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Здрасти

    35 9 Отговор
    Скрийсе ве боклук измет
  • 16 Диверсант

    35 7 Отговор

    До коментар #1 от "Верно ли":

    Същия номер беше в Бразилия. Искаха важни части от икономиката като залог че няма да има наказателни дела срещу тях вбъдеще
  • 17 Диверсант

    42 7 Отговор
    Нормализиране ще настъпи когато този стане храна за червеите
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Нормализиране..!!!!????

    37 4 Отговор
    Значи НАМАЛЕНИЕ ДРАСТИЧНО НА ПОПУЛАЦИЯТА ЩОМ СКЕНЕРИ ПО А НГЛИЙСКИТЕ ЛЕТИЩА ЛОВЯТ НЕВАКСИНИРАНИ И УЖ ВАКСИНИРАНИ ЗНАЧИ НА БОЦКАТ С ТЕЖКИ МЕТАЛИ КОИТО НА КАРАТ ДА СВЕТИМ КЬТ ТОЧКИ НА РАДАРИТЕ И СКЕНЕРИТЕ ИМ. ЗАБЕЛЕЖЕТЕ НЕ ВЗИМАТ КРЪВНА ПРОБА ЗА ПРОВЕРКА.......
  • 20 Знака на Звяра

    54 3 Отговор
    Този рептил , горе на снимката , е живото доказателство ,че когато някой притежава повече пари от колкото една средно голяма държава , неизбежно се вживява в ролята на Господ ! Тогава започва да гледа на човечеството като на пластелин от който се моделират пластелинени човечета ! В един момент му хрумва нова идея и отново ги смачква на безформена топка !

    Коментиран от #29, #69

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Йосиффф

    40 5 Отговор
    НОРМАЛИЗИРАНЕ ЩЕ ИМА САМО СЛЕД ИЗТРЕБЛЕНИЕТО НА ТАКИВА КАТО ВАС.
  • 23 сатаната

    21 2 Отговор
    Ще те имунизираме в дупенцето тебе бил-мелиндо-педогейс
  • 24 Билчо

    31 2 Отговор
    Oщe прeз 2015 г. Бил Гeйтc прeдупрeди, чe мoжe дa ce oчaквa "cилнo зaрaзeн вируc, a нe вoйнa", кoйтo дa причини cмърттa нa милиoни хoрa прeз cлeдвaщитe някoлкo дeceтилeтия.

    Е така де те вируса го направиха още през 2015 (потърсете SHC014) а на 18 октомври 2019 правят сценарий на пандемията (потърсете event201/scenario) и хоп края на декември започна да се изпълнява сценария им.

    Лошото е че според сценария пандемията приключва с 65 милиона жертви на вируса а реално до сега няма и 3 милиона въпреки ъпгрейднатите версии на вируса така че чакайте нови версии на вируса.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Rado

    2 8 Отговор

    До коментар #10 от "pepy":

    То ясно, че има. Но някой като си купи лаптоп или компютър с безплатен Линукс или без ОС си инсталира Windows и го краква, а тове не и от вчера, а от десетилетия
  • 27 И още нещо

    23 1 Отговор
    Тоя тарикат е станал най-големия земевладелец в САЩ.Притежава 272 000 акра /100 000 хектара/ земеделска земя.Обикновените фермери с основание се запитват ,защо му е на Били толкова земя.

    Коментиран от #34, #38

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ами да

    15 2 Отговор

    До коментар #20 от "Знака на Звяра":

    И после как да не вярваш на конспиративни теории.
  • 30 Елвис

    26 2 Отговор
    Няма вирус поради простата причина, че Големия брат не може да си позволи да пусне истински и смъртоносен вирус, какъвто ужким е ковид. Така лесно могат да изгубят контрол над него, вируса да мутира, да зарази и убие дори техните пешки в играта на шах. Закъде е Големия брат без психопатите и идиотите, които ужким ни управляват? Напомням, че така наречения вирус нито е изолиран за една година, нито е изследван, нито има каквото и да е научно доказателство за същестяуването му. За така наречените ваксини ми омръзна да говоря какво са и какво не са, а мислещите хора отдавна са наясно какво е положението с тях и какво реално представляват! Сериозно си задавам въпроса дали истинския (Зло)бил Гейтс е още жив след всички тези циркове... И ако по някакво чудо е - защо?

    Коментиран от #37

  • 31 Мислещ

    15 2 Отговор

    До коментар #11 от "aaaaaa":

    невероятно е колко добре се е получило според плана му ... съмнявам се да е ясновидец по скоро да е работил в посока да се случи защо не и с правителства по света ...
    за доста кратко се спомена че вируса може да е създаден а не естествен и доста бързо се скри това а всички изпаднаха в паника ...
    за мен всичко е предизвикано нарочно и контролирано от група хора които сега произвеждат ваксини ... понеже тръгна от Китай напълно е възможно атаката да е била именно за цел да намали населението там
    ако се замислите развитието на войните става интересно преди е имало армии в пряк сблъсък на бойното поле от скоро започва война да се води все по отдалечено и с по малко хора (от страна на "великите сили") а сега защо не с вирус който да порази много хора без да има реална битка
    проекти за био оръжия са разработвани още от времето на световните войни
    отровни газове, разни дроги за войниците дори зомбиращи техники (от руснаците)
    няма гаранция че случая е такъв с ковида но изглежда доста подозрително
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 1234

    11 2 Отговор
    Най голямата трагедия е глобализацията в 100 човека! Нормално ли фирма да струва повече от бвп на половин европа? Позволен им е лесен достъп до всички пазари едновременно ограничения.
  • 34 Елвис

    17 2 Отговор

    До коментар #27 от "И още нещо":

    Поинтересувай се за плановете на доктор (Зло)бил Гейтс относно слънчевата светлина и изкуственото месо! И сега месото е един пълен боклук и химия, причиняващ редица заболявания и една голяма част от смъртните случаи в света, ала доктор (Зло)бил мисли да направи следващата крачка... и буквално да го принтира със специален 3D принтер! Това не е шега в случай, че звучи като такава! Какво следва, пречистена урина? :)
  • 35 Точката...

    14 2 Отговор
    Такива "човеци" трябва да ги съди международния съд(ако има такъв).Кликата около такива извършват геноцид спрямо човечеството,а то ги възхвалява,позор за тях.
  • 36 Този, Гейтс е филантроп като наш Бойко??

    19 1 Отговор
    През Фондацията си Препира парите, да не плаща данаци!! Колкото Сляпо око ще пусне сълза, толкова и този"дарява" "??!!! Този ще излезе мин. 100 милиарда на далавера от" "пандемиятя"" този не знае Изваждане, само Умножение и събиране!!!!
  • 37 Мислещ

    5 21 Отговор

    До коментар #30 от "Елвис":

    ако няма вирус от какво се разболяват и умират хората
    и от какво се получават трайни увреждания след една температура (все едно си настинал но не съвсем и теста за ковид е положителен)
    аз лично съм го изкарал мои познати и приятели също (не съм ги заразил ако това някой се чуди ) и никой не е минал все едно е било грип или настинка
    така че да дрънкаш че няма вирус е велика идиотщина и със сигурност има нещо какво е точно не съм биолог за да знам но не е безобидно
    лошото е че е силно заразно а е пълно с ИДИОТИ които си мислят че нищо няма и сеят зараза докато си ходят с маска на брадата в магазина и кашлят и кихат

    Коментиран от #41, #43, #44

  • 38 Как защо

    3 5 Отговор

    До коментар #27 от "И още нещо":

    За рента, бе. И аз така купувам. Обаче не ми стигат няколко лева да го стигна. ;)
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Е има де

    13 3 Отговор

    До коментар #37 от "Мислещ":

    Проблемът е, че го има благодарение на този и фармацефтичните му компании. А това, че с маска на носа си щял да се овардиш, трябва да го забравиш. Дори за противогаз, не съм сигурен, че може да те предпази. Затова, поръчай си скафандър. С изкуствена атмосфера. Гаранция, че няма да те хване.
  • 42 мислещ

    4 0 Отговор
    Тоест, да стане нормално ненормален и зъл, за да отговаря на ненормалността на ненормалниците като него.
  • 43 Гей

    18 3 Отговор

    До коментар #37 от "Мислещ":

    Няма вирус ,. Има биологично оръжие. А ти си го изкарал лошо щото си се паникьосал и си се назобил с антибиотици , предписани ти по протокол от личния лекар , а протокола е спуснат от СЗО.Като тези които са създали болеста ти дават решението как да те лекуват. Няма и доказателства ,че маските предпазват , но много учени смятат ,че до 2-3 години ще има бум на белодробни ракови заболявания
  • 44 Елвис

    13 3 Отговор

    До коментар #37 от "Мислещ":

    Откъде знаеш, че е било "ковид" това, което си карал, а не нещо друго? Ако е заради позитивен PCR тест, този тест не в предназначен за диагностика на инфекциозни заболявания и не бива да се използва по този антинаучен начин. Нима не може да си карал по-тежък грип или пневмония например, което в нормално през есента и зимата? Защо до ден днешен няма едно научно доказателство за съществуването на така наречения вирус? Защо не го изолираха тоя страшен и толкова смъроносен вирус? Защо не се извършват аутопсии? Защо всеки умрял до 28 ден след позитивен PCR го пишат "умрял от ковид",вместо истинската причина за смъртта? Защо до ден днешен се предлагат пари на семейства на умрели, колкото да пишат близкия им "умрял от ковид"? Защо нито една известна "личност", нито един политик, нито един спортист не умря от така наречения вирус, а в крайна сметка малцина все още не са го пропагандирали по един или по друг начин? Защо на болните от така наречения вирус им се дават антибиотици, което също е против всякаква логика и наука? Ако ти и твоите познати също сте приемали антибиотици, от каквото и да сте били болнк, нищо чудно че сте го изкарали в тежко състояние. Антибиотика унищожава имунната система, а за така наречения вирус, така наречените лекари предписват КОКТЕЙЛИ от антибиотици, които да в състояние да убият и най-здравите хора! Кой, кога и как уби науката?

    Коментиран от #64

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Зайо

    12 3 Отговор
    Гейтс и Ротшилд са най-големите спонсори на СЗО . Това значи, че Гейтс е и шефа. Всички цифри идват оттам. Кръга е затворен. Проследете парите, qui bono. Неговите ваксини са унищожили и доста деца . Затуй са забранени в Индия, и Африка.

    Коментиран от #47

  • 47 Елвис

    12 2 Отговор

    До коментар #46 от "Зайо":

    НОЩ = СЗО = Бил Гейтс = Световния елит. Без решението на Бил Гейтс, от СЗО не могат да издават заповеди. Без СЗО, от НОЩ (и техните еквиваленти по света) не могат да взимат решения. Бил Гейтс и Големия брат финансират тези масмедийки, всички от които тръбят едни и същи лъжи, една и съща пропаганда. Купиха почти всички "здравни експерти" (половината от които дори не работят в сферата на здравеопазването), докато истинските здравни експерти или нямат думата, или биват тежко цензурирани и критикувани, изкарвани луди и правени на луди. Късметлии сме, че имаме хора като Мангъров, които напук на всичко продължават да говорят Истината!
  • 48 КОНТРАТА

    10 2 Отговор
    Бил Гейтс е един световно известен мошенник ограбил разработка на,, Епъл🍎"

    Коментиран от #51

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ха сега де

    7 1 Отговор

    До коментар #48 от "КОНТРАТА":

    Намерих филм в нета за Бил Гейтс,за живота му и развитието му като предприемач и бизнесмен.Беше доста критичен.Какво беше учудването ми ,когато след няколко дни го потърсих./съжалявам ,че не го свалих/.Беше изтрит навсякъде ,където го постнах във Фейсбук.Изтрит беше и линка,който съхраних чрез отметките в браузъра.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 AKV

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Елвис":

    Добре ,че срещам все още нормални хора като теб във тоя шиб_н сайт!!! Заради тия антибиотици умориха зет ми!!! Тпй беше едва на 42 години ....
    Ама хората лекуват вирусна пневмония със антибиотици ....
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Защо ме

    4 0 Отговор
    изтрихте бе.Аз гледах интервю с него ,където с кеф каза как за всеки 1долар ,вложен във ваксините ще получи 20.Това е изперкал богаташ и си прави експерименти с нас.Това биологично оръжие ,което пусна е хубаво да засегне и него.
  • 67 Момченце

    1 0 Отговор
    Чичко Бил, а после какво ще последва? Ти си много умен и знаеш всичко, моля те кажи ми, щото почвам да се притеснявам като те слушам?
  • 68 незнайко

    1 0 Отговор
    Е, вече го изпробваха в реално време !!! Експеримента беше УБИЙСТВЕН !!! Сега ще знаят, че УПРАВЛЯВАТ СВЕТА !!! Не са помислили за тези, които мислят различно от МИЛИАРДЕРИТЕ а те също са милиарди !!!
  • 69 ПАБЛО ТРИХИЛЬО

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Знака на Звяра":

    ДА ТАКА Е ЗА СЪЖАЛЕНИЕ. ТИ ИЗОБЩО НАЯСНО ЛИ СИ С ИСТИНСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ОТНОСНО ВСИЧКО КОЕТО СЕ ПРАВИ ЗАД КУЛИСИТЕ НА ТОЗИ СВЯТ. АКО СИ ТОГАВА СИ НАЯСНО ЧЕ ВСИЧКИ СВЕТОВНИ ЛИДЕРИ И МУЛТИМИЛИАРДЕРИ И ВЪОБЩЕ ХОРАТА С ПАРИТЕ СА СЛУГИ И ПИОНКИ НА СВЕТОВНОТО ПРАВИТЕЛСТВО В СЯНКА.