Last news in Fakti

8 Декември, 2023 09:20 999 8

Доц. Спасков за "Пирогов": Решението е не смяната на директора, а смяна общите правила за финансиране на болниците

  • спас спасков-
  • пирогов-
  • директор-
  • смяна-
  • финансиране-
  • правила

"Болницата е изключително популярна и това създава възможността тя да предизвиква интерес в населението. В такъв момент, когато има някаква криза, изваждането на "Пирогов" пренасочва вниманието на хората", коментира бившият директор на спешната болница

Доц. Спасков за "Пирогов": Решението е не смяната на директора, а смяна общите правила за финансиране на болниците - 1
Снимка: Нова телевизия

"Винаги ще има политически натиск в "Пирогов", защото тя е възлова болница", коментира пред БНР бившият директор на здравното заведение доц. Спас Спасков.

Според него вчера депутатите в здравната комисия са намерили изход от скандала. Те решиха, че ще бъдат направени проверки от външни институции, а през това време настоящият директор ще продължи да управлява болницата. Остава политическата част от проблема да се успокои, добави доц. Спасков. И отбеляза, че липсва подкрепа за здравния министър от страна на Народното събрание.
"Болницата е изключително популярна и това създава възможността тя да предизвиква интерес в населението. В такъв момент, когато има някаква криза, изваждането на "Пирогов" пренасочва вниманието на хората. Оттам е и общият проблем - страданието на болницата и измъкването от някаква друга ситуация на политиците", коментира доц. Спасков в интервю за предаването "Преди всички"
По думите му основният проблем е каква е причината за това непрекъснато трупане на дългове. Решението не е в подмяната на директора, а трябва да се сменят общите правила на финансирането на болниците, категоричен е той.

Доц. Спасков изтъкна, че в момента болницата не е декапитализирана. Според него след взетия кредит финансовото състояние на "Пирогов" е стабилизирано.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    6 1 Отговор
    Искат да фалират държавните болници,което е една от точките на плана Ран-Ът+намаляване на населението.

    Коментиран от #5

  • 2 да де

    1 1 Отговор
    Отмъщението на Тагаренко заради измисленият съветник с фес засега се отлага.
  • 3 те какво да

    1 0 Отговор
    правят им казват мениджърите . всеки има борд на директорите . частен докторски кабинет . търгува с определени складове , получава огромни дарения . няма разлика много между болниците . казват по добре са пациентите в германия , америка , а в турция е по евтино . специалистите от гърция и турция , африка само тук учат . дават валута и болницата богатее . както искат така си управляват . скъпия ток по 8-9 пъти и парно не ги плашат .
  • 4 няма начин

    3 0 Отговор
    Няма начин болница,обречена да приема и лекува масово неосигурени ,тежки и запуснати случаи , нежелани другаде пациенти - няма начин да бъде с позитивни финансови резултати при сегашните схеми на финансиране! Виж,ако някой фонд от край Залива се престраши - вероятно ще стане .. поне временно!!! Честит Осми декември на докторите и сестрите в Пирогов!
  • 5 Д-р Хаус

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Коментар":

    Реформата на Илко Семерджиев,която превърна болниците в търговски дружества, трябва доведе до търговия със здравето на българите.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.