Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 21:43 1 009 5

Шефове на клиники и отделения в "Пирогов" няма да подават оставки

  • пирогов-
  • оставка-
  • лекари-
  • началници

По случая тече трета проверка

Ръководителите на клиники и отделения в "Пирогов" се отказаха от намерението си да подават оставки, но изразиха готовност за стачни действия, ако "ситуацията не се нормализира", разкри БНР.

Това става ясно от публикувана позиция на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи след заседание, проведено тази сутрин.

Заявката за оставки дойде след протестни действия, организирани от майката на починалата в "Пирогов" Даная Кулева.

Ани Стоянова настоява за оставката на директора д-р Валентин Димитров, докато бъдат изяснени обстоятелствата около смъртта на момичето.

Позицията на медиците, че ще напуснат колективно от 1 февруари, дойде след протести, организирани от майката на 15-годишната Даная Кулева, починала в лечебното заведение през май миналата година. Ани Стоянова настоява за оставката на директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров, докато бъдат изяснени обстоятелствата около смъртта на момичето.

По случая тече трета проверка, назначена от здравния министър. Междувременно Софийският градски съд върна жалбата на директора на "Пирогов" срещу освобождаването му от поста, предприето от министър Христо Хинков преди два месеца. Д-р Димитров може да обжалва това връщане.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да, бе

    7 2 Отговор
    Ще стоят да берат пари, че веднъж се пада в живота пък умрелите са просто бизнес... Нищо лично и безплатно, а Хипократ, кой пък е тоя...
  • 2 Д-р Хаус

    7 2 Отговор
    Хаха, ами айде дайте оставките бе, нали плашите? Ама трудно ще намерите другаде такава далавера, нали?
  • 3 Бога

    2 1 Отговор
    ОСТАВКА , ОСТАВКА и ЗАТВОР
  • 4 хммм

    1 0 Отговор
    Вършат си професионално работата...
  • 5 бой по китарите

    0 0 Отговор
    лакоми колеги, мислещи се за недосегаеми, защото Тиквата ги пази