Отидете към основна версия

14 070 11

Запознайте се с най-мощното Mini в света

  • mini-
  • cooper-
  • john cooper works

В интернет пространството се появиха първите официални снимки на новото наточено Mini. Става дума за последната модификация на Mini, която е обозначена с името John Cooper Works. Публичната премиера на този автомобил е насрочена за месец януари следващата година, но вече са известни повечето технически характеристики.

Автомобилът ще бъде представен на живо в Детройт и ще се превърне в най-мощното Mini в историята на марката. Под капака ще се монтира нов четирицилиндров бензинов турбодвигател, който развива 231 конски сили. Максималният въртящ момент ще е 320 Нм и ще е достъпен в диапазона от 1250 до 4800 оборота в минута.
В сравнение с предишната модификация John Cooper Works, иновацията ще е по-мощна с 20 конски сили, а спрямо новия Mini Cooper S конските сили са повече с 39. Максималната мощ на новия John Cooper Works е налична от 5200 до 6000 оборота в минута. Наточеното Mini ще се предлага с шестстепенна механична трансмисия и с шестдиапазонен автомат.
С механичната скоростна кутия новото Mini ще ускорява до 100 за 6.3 сек., а с автоматика това ще става с две десети от секундата по-бързо. За сравнение ще кажем, че предшественика набира до 100 км/ч. за 6.5 и 6.7 сек., съответно. Средният разход на гориво ще е 6.7 литра на 100 километра пробег (5.7 л/100 при версията с автоматик)
Новият хот-хеч ще се оборудва със 17-цолови джанти, спирачни механизми Brembo, както и с електронна система имитираща блокаж на предния диференциал. Като допълнителна екстра ще е достъпно и адаптивно окачване и 18-цолови лети джанти. Като цяло новото Mini Cooper John Cooper Works ще е и значително по-икономично.

Пълни технически характеристики на всички модели Mini  вижте ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини