Отидете към основна версия

10 105 12

Половината служители на граничен пункт уволнени

  • гкпп капитан петко войвода-
  • уволнени-
  • митничари

Осем гранични полицаи от ГКПП Капитан Петко войвода са били уволнени дисциплинарно, съобщи „Старият мост“. На други петима техни колеги са наложени по-леки дисциплинарни наказания. Очаква се заповедите за тежките санкции да бъдат обжалвани в съда.

Отстранените са почти половината от целия щатен състав на пункта с Гърция в близост до Свиленград. Очаква се на мястото на отстранените да бъдат командировани служители от други гранични пунктове или от вътрешността на страната.

Както Факти.бг съобщи, в началото на годината, девет от общо 17-те служители на пункта бяха предложени за дисциплинарно уволнение, а 6 - да бъдат санкционирани други наказания. Не бяха засегнати само началникът на пункта Васил Игнатов, който от август м. г. бе в болнични и сега продължава да е в тежко здравословно състояние след жестока катастрофа, и негов командирован по линия на Фронтекс в Гърция служител.

Впрочем, работещи на ГКПП Капитан Петко войвода твърдят, че пунктът е с един от най-добрите показатели в РДГП Смолян. Тук били регистрирани най-много случаи на отказан подкуп от страна на служители, разкрити били редица случаи на трафик на нелегални, контрабанда на цигари и др. Заради засиления контрол престъпниците избягвали да преминават границата през този пункт.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини