Отидете към основна версия

1 447 6

Служебното правителство пое властта

  • служебно правителство-
  • огнян герджиков-
  • бойко борисов

Отстрани може да изглежда лесно да се управлява държавата, но сами ще се убедите колко е трудно, каза бившият премиер Бойко Борисов на церемония в МС при предаване на властта на служебния кабинет с премиер Огнян Герджиков.

Церемонията започна с химните на България и на Европейския съюз.

Сърдечно ви пожелавам успех, каза Бойко Борисов. Народът поиска нови лица и нов тип управление и ние се съобразихме с резултатите от изборите. Много пъти това, което си пожелаеш, става реалност, каза премиерът. Надявам се да направите ревизия и да разровите всичко което има по министерствата, за да може тази спекулация да се прекъсне. Ако има нещо, което ви притеснява, да бъде предадено на прокуратурата, призова Борисов.

Бившият премиер благодари на членовете на кабинета за работата по времето на техния мандат. В тези две години благодаря на всички вас, положихте толкова много усилия, работихте и параметрите на държавата са такива, каквито не са били. Слушах речите на президента Румен Радев и на Огнян Герджиков - в тях се говореше за стабилност и приемственост и ние демонстрирахме точно това, каза Борисов.

Борисов призова всички да "стискаме палци" на Григор Димитров. С Огнян Герджиков сме се срещали на тенис корта и балансът е изключително положителен за мен, каза Борисов. "Засега" отговори на шегата служебният премиер.

Борисов посочи, че е готов да помага на служебния кабинет, ако помощ бъде поискана. Той пожела на новите министри да направят парламентарните избори така, както предишният кабинет е направил президентските избори. От изборите никой не се оплака, включително и президентът Румен Радев, каза Борисов.

Ние оценяваме и ще надграждаме това, което сте направили, каза в отговор служебният премиер Огнян Герджиков. Пожелахте да разровим министерствата и не смятам да ви "строша хатъра", каза Герджиков. Ще разровим, не смятам, че нещо сериозно ще излезе, но ако излезе, ще направим това, което повеляват законите на страната, каза Герджиков.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Смяната на властта (СНИМКИ)

    Министерството на образованието и науката е едно от най-важните министерства и със сигурност е най-видимото министерство в нашето общество. Това е так ...
    27.01.2017
    1 247
    1
  • Огнян Герджиков: Ще служим на народа

    От нас зависи каква държава ще предадем на поколенията след нас. Това заяви служебният премиер Огнян Герджиков. Като порочна практика той посочи ку ...
    27.01.2017
    1 542
    5
  • Служебните ни кабинети са успешни

    Служебните кабинети в България са успешни, защото нямат време да се олеят”. Това заяви в ефира на "Нова телевизия" математикът - проф. ...
    25.01.2017
    835
    0
  • Проф. Огнян Герджиков: Ще работя за приемственост

    Проф. Огнян Герджиков обяви, че ще работи за приемственост. Герджиков беше обявен за служебен премиер на България. Според него държавата трябва да ...
    25.01.2017
    1 661
    1