Отидете към основна версия

1 946 36

Първан Симеонов: Всичко, което се случва в България, е като покана Румен Радев да излезе на терен

  • първан симеонов-
  • румен радев-
  • излизане-
  • политически терен

Вероятно изборите в САЩ са рубежът, който се чака. Смятам, че Доган не е вечен в ДПС, но още не си е казал последната дума и засега е спорно кой е надделял – Пеевски или Доган. Но и двамата не са проекция на Анкара, коментира политологът 

Снимка: БГНЕС

Всичко, което се случва в България, е като покана Румен Радев да излезе на терен. Радев е в сравнително удобна позиция и сега нещо може да стане, ако има време. Ситуацията в страната е такава, че му се дава възможност за равна отдалеченост от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Това коментира Първан Симеонов, доктор по политология и политически мениджмънт, в интервю пред БНР. В "12+3" той коментира политическата ситуация, след като в парламента не мина предложеното от ГЕРБ-СДС правителство.

"При всяко положение Румен Радев е в най-удобната позиция и ако Конституционният съд върне конституционните промени, той може да се окаже в изключително важна роля, тогава може и да му е неудобно, защото погледите ще бъдат насочени към него", каза Първан Симеонов.

Според него нови парламентарни избори ще има по към есента, "да не са около 22 септември, а в началото на октомври".

Той смята, че има много сценарии за политическата картина у нас, но "вътрешните проблеми в ДПС замъгляват този въпрос с изборите".
"Желязков каза, че изборите са средно на 6 месеца, като в ония мръсен виц –"боляло само първия път", тоест отдавна вече не боли", припомни Симеонов.

И коментира:

"Виждате, че планът на Пеевски не се изпълнява, правителство няма, изпълнява се на Борисов - да няма правителство. Това е толкова партиен кабинет, че стига чак до ММС. Този кабинет е онази игра кой да излезе най-малко виновен."

Първан Симеонов призна, че около месец се е отделил от политиката, но "под водата се вижда по-добре".

Дебатите в парламента той оцени като "предизборно заседание":

"Любен Дилов-син го каза, част от хората, които няма да го подкрепят, искат да има правителство, тези, които го подкрепят, не искат. Защото, ако аз съм Бойко Борисов и Желязков, няма да искам да съм заложник на ДПС."

Първан Симеонов смята, че "явно Борисов не очакваше влизането на "Величие" в НС и затова изригна срещу социолозите, че не са хванали "Величие"."

"Аз пък - един от тези, хванали забелязах, че Борисов се изнерви, защото не му се получи 70 - 80 депутата", коментира политологът.

И допълни:

Вероятно изборите в САЩ са рубежът, който се чака. Смятам, че Доган не е вечен в ДПС, но още не си е казал последната дума и засега е спорно кой е надделял – Пеевски или Доган. Но и двамата не са проекция на Анкара.

"ГЕРБ е компактна, монолитна и се стяга, но проблемът им е този вътрешнопартиен поглед, който си позволяват и не съм сигурен, че имат план. Интересно е в ДПС, защото има геополитически проекции, надявам се там да има разум. Все пак Пеевски е продукт на Доган", коментира Първан Симеонов.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол